Tisková konference klubu Královští lvi Hr. Králové (kon.) | Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC MOUNTFIELD (kon.)
Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
konec
Tisková konference HC Kometa Brno

Úterý 11.09.2012, 11:30Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, aktéři se již rozcházejí. (12:04:03)
     
    Radim Bičánek o případném konci kariéry po sezoně:

    Já si to říkám před každou sezonou, podepisuji jen na rok. Pak vidím, jak se na ledě cítím. Vše bych nechal otevřené.
     
    Radim Bičánek opět o zápase v Chomutově a dřívějším odjezdu:

    Já třeba jako starší hráč uvítám, že v den zápasu necestuji autobusem. V den zápasu pak je člověk s týmem, při tréninku v Chomutově si vyzkoušíme prostředí. Celková atmosféra v týmu je lepší, koncentrovanější.
     
    Program před nedělním zápasem s Kladnem, znovu pan Pošvář:

    Něco se chystá, má to ale být překvapení.
     
    Mluvčí klubu Jiří Pošvář o permanentkách:

    Prodej se zvýšil, sezení je zcela vyprodané. Na stání přibylo asi 200 permanentkářů. Zbytek lístků půjde do prodeje. Prodáno je v celku myslím 5 700 permanentek.
     
    Pan Venera o středečním odjezdu do Chomutova:

    Obvykle jezdíme až v den zápasu, hráči ale sami chtěli jet dříve, což mě těší. Je to hodně daleko a chtějí se pořádně připravit.
     
    Radim Bičánek o menším zájmu fanoušků o přípravu:

    My si vážíme, že sem chodí hodně lidí. Ale v přípravě bylo krásné počasí, doba dovolených a lidi si od hokeje dali pohov. V neděli ale přijde plná hala a my to musíme otočit v náš prospěch. Diváci nás dokáží ocenit, když bojujeme.
     
    Radim Bičánek je tázán, od kterého ze spoluhráčů očekává nějvětší progres:

    Nerad bych jmenoval, je tady spousta mladých kluků. Záleží na každém, jak na sobě bude pracovat. Také je na nás, abychom jim pomohli v růstu. Je tu spousta šikovných hráčů.
     
    Zdeněk Venera o zápase v Chomutově:

    To bude velice těžké, výsledky Pirátů samozřejmě sledujeme. Například Spartu doma doslova smetli. K tomu mají nováčkovský elán, počítáme s tím, že to budě těžké. Ale v lize není vlastně žádný lehký soupeř.

    Radim Bičánek na stejné téma:

    Bude tam velká euforie, plný dům. Musíme se na to psychicky připravit. Přidáme na obětavosti, která v přípravě není zcela stoprocentní. Musíme vynikat bojovností, díky tomu jsme byli loni úspěšní.
     
    Zdeněk Venera o schopnostech mužstva:

    Já věřím, že je reálné hrát výš, než loni. Pokud bude mužstvo komplet a skutečně zapomeneme na loňskou sezonu a budeme hrát bojovně, mohla by základní část být lepší než loni.
     
    Trenér o absencích v prvním zápase:

    Určitě nebude hrát Vojta Němec, zbytek nechci rozebírat.
     
    Pan Venera o možném startu Jágra:

    Pro fanouška by to bylo krásné, pro trenéra již méně.
     
    Trenér Venera na stejné téma:

    To, co říkal Pavel, je pravda. Kometa má v NHL jen Vincoura. Pokud by zde třeba Havlát chtěl hrát, mohla by to Sparta udělat neprůchodné. Bylo by to zpestření, ale nevíme na jak dlouho. Pokud někdo přijde na čtrnáct dní, akorát si rozhážeme mužstvo. Do patnáctého se nemá cenu tím zaobírat.
    Ale lepší by to bylo v dlouhodobějším horizontu. Kdyby bylo jasné, že NHL se nebude hrát déle a byla by šance, vůbec bychom nad tím nepřemýšleli. Ale třeba ve Švédku berou hráče jen na celou sezonu nebo vůbec. Není to tak, že hokejista přijde a hned bude klíčový, také si musí zvykat.
     
    Znovu Pavel Zubíček o možné výluce NHL:

    Patnáctého se rozhodne. My jsme nějaké hráče kontaktovali ale náš jediný hráč Vincour má dvoucestnou smlouvu a bude v Americe. Jiní hráči, kteří třeba žijí v Brně si ještě chtějí vzít nějaký čas. Jsou kmenovými hráči jinde. Uvidíme, budeme to řešit operativně.
    Martin Havlát je hráčem Sparty, ale mluvili jsme s ním. Nyní je však ještě v Americe.
     
    Pavel Zubíček o porovnání síly aktuálního s loňským týmem:

    Snad to bude ještě lepší. Kluci, kteří odešli byli již hodně zkušení, místo nich přišli perspektivnější hráči. Mohli by z nich být dobří extraligové hokejisté. Snad se jim podaří vstup do sezony.
     
    Kapitán Radim Bičánek o zapomínání na loňskou sezonu:

    My jsme hrdí, na to, co jsme zde dokázali. Teď je ale nový začátek a musíme to dostat z hlav. V týmu je ale dobrá bojovná nálada. Kádr se moc neobměnil, je tu stále super parta. Už se těšíme, až to ve čtvrtek vypukne.
     
    Zdeněk Venera je tázán na průběh přípravy:

    Já hlavně musím říct, že to hrozně rychle uteklo. V přípravě se nehraje úplně na výsledky, říká se, že se má vyhrávat i prohrávat. My jsme měli spoustu zranění, museli jsme improvizovat. Aspoň jsme viděli nové hráče a nějaké mladíky. I když nám tedy příprava nesplnila vše, co jsme chtěli, jako třeba stálé složení útoků, myslím, že měla smysl a splnila účel. Na druhou stranu, kdybychom měli celou dobu osm beků, nevěděli bychom třeba o kvalitách Filipa Krejčiříka. Já tedy připravu nehodnotím z pohledu výsledků ale přínosu. Podle mě to svůj účel splnilo.
    Plynule také přejdu k sezoně. Bude to hodně těžké. Jeden z důležitých faktorů bude, jak se nám povede zapomenout na loňskou sezonu. Začínáme od nuly, jsme na tom stejně jako třeba Chomutov. Další věcí je, že na start ligy nemáme zcela kompletní sestavu, i když už je to lepší, než v průběhu přípravy.
    Osobně se už na sezonu těším, věřím, že by nemusela být špatná. Chtěl bych, abychom se v základní části pohybovali výš než loni a měli klidnější sezonu. Navíc by to byl důkaz, že se Kometa zase posunula o kus výš. Základní část je důležitý ukazatel, kde chceme potvrdit, že letošní play-off nebyla jen náhoda.
    No a pokud postoupíme do play-off, tak se opravdu může stát cokoli, o čemž svědčí poslední sezony. Záleží, jak se kdo přesně trefí s formou do správného času.
     
    Pavel Zubíček hodnotí aktuální soupisku:

    Odešel Sasu Hovi, chyběla mu motivace k pokračování v hokeji, již podniká. Jirka Vašíček se chtěl vrátit domů a k dceři. Jožka Balej se zde neprosadil a odešel do Plzně. O Jardu Svobodu jsme měli zájem, nedokázali jsme se ale dohodnout s Olomoucí. Jankoviš bude hrát v Bystrici a Švaňhal v Olomouci.
    Naopak přišel Martinf Falter, s Jirkou Trvajem by mohli být dobrá dvojka. Roman Kadela se na střídavé starty vrací do Třebíče a bude se vracet v případě zranění. Jan Hruška se již v Brně jednou objevil a nyní je zde na přestup. Martin Dočekal je naším hráčem a zůstane zde na přestup. Boris Valábik má smlouvu do konce dubna a Jan Wasserbauer přišel jako poslední na přestup. Je to nadějný hráč, může hrát i za juniorku. Brankář Dan Zelenka je perspektivní, je naše trojka. Miloš Hořava je tu zatím na dva měsíce, možná to půjde prodloužit.
     
    Stejný muž byl dotázán na rozpočet:

    Je podobný jako loni, jsme rádi, že s námi sponzoři zůstali. Pohybuje se okolo 100-120 milionů korun.
     
    Jaroslav Medlík byl dotázan na letošní cíle Komety v sezoně:

    Po loňském úspěchu musí být minimem předkolo play-off. Jak všichni viděli loni, dá se od tam dostat i do finále. V žádném případě nechceme hrát o baráž.

    David Nekvinda

    bahis siteleri