Malaga – Levante 3:1 (kon.) | Valencia – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Getafe – Barcelona 1:4 (kon.)
Sevilla – Real Madrid 1:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:0 (1:0)
Real Madrid
Sobota 15.09.2012, 22:00 • Stadion Ramona Sancheze Pizjuana • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    88
    Pepe v poslední chvíli zastavil hrozící rychlý brejk domácích a po taktickém faulu Luna přijímá žlutou kartu.
     
    82
    Naposledy střídají i domácí, autora jediné dosavadní branky zápasu Trochowského na hrací ploše nahrazuje Kondogbia.
     
    71
    Odpracováno má Alvaro Negredo, na závěrečných dvacet minut jej nahrazuje Antonio Manuel Luna.
     
    66
    Závěrečné střídání Realu Madrid, Jose Maria Callejon nahrazuje pravého obránce Arbelou a Real vrhá všechny síly do ofenzivy.
     
    65
    Sevilla poprvé mění sestavu, Manu del Moral nahradil Ivana Rakitiče.
     
    64
    A další z výčtu pořádných šancí Realu. Marcelo od postranní čáry nacentroval netradičně pravačkou a perfektním pasem nalezl Higuaína, jenž se uvolnil zpracováním míče a před brankářem Palopem nedokázal nasměrovat balón na domácí branku.
     
    60
    Obrovská minela Sergia Ramose! Ze zmiňované standardní situace načechral míč před branku Xabi Alonso, brankář Palop vyrazil míč pouze k Pepemu, jenž od vzdálenější tyče hlavou nasměroval míč kolmo s brankovou čárou před domácí branku a Sergio Ramos ji hlavou z dobrých půl metru před prázdnou brankou míjí!
     
    56
    Modrič kolmicí do pokutového území vysunul za domácí obranu Higuaína, proti němu však skvělým způsobem zasáhl brankář Palop a vystihl Argentincovu kličku.
     
    54
    Domácí vyrazili na útočné polovině do dalšího přečíslení, po souhře Rakitiče s Trochowským se ve stoprocentní příležitosti ocitl Alvaro Negredo a tváří v tvář brankáři Casillasovi nepochopitelně o metr míjí hostující branku.
     
    53
    A hned z toho bylo pořádně nebezpečí pro branku Sevilly! Z dvaceti metrů se do míče opřel Luka Modrič a Palop skvělým zákrokem dokázal vytěsnit jeho ránu na tyč své branky!
     
    Hosté do druhého poločasu vystřídali, ze hry byli staženi Angel Di María, jenž si v závěru hlasitě říkal o červenou kartu, a Mesut Özil, nahrazují je Luka Modrič s Karimem Benzemou.
     
    45
    Rakitič se ve vzájemné roztržce střetl s Di Mariou, sudí Undiano Mallenco však situaci řeší pouze žlutou kartou pro Rakitiče a k všeobecnému překvapení tím výčet trestů skončil. Připomínám navíc, že Di Maria se zbytečně pustil do oplácení, ačkoliv už má na svém kontě jednu žlutou kartu.
     
    40
    Negredo se prosmýkl kolem Pepeho a padl k zemi, sudí Undiano Mallenco bez váhání vytahuje žlutou kartu pro portugalského stopera Realu. Při jeho stylu hry to může znamenat pro Real Madrid podstatně výraznější komplikaci než žlutá karta Di Marii z 28. minuty.
     
    28
    Mallencovi neunikl ani nedovolený zákrok Di Marii na Negreda a argentinský středopolař Realu je prvním žlutým hříšníkem dnešního zápasu.
     
    22
    Další nepříjemnost před Casillasem! Negredo vyhraným hlavičkovým soubojem se Sergio Ramosem uvolnil rozběhnutého Jesúse Navase, jenž se z křídla řítil vstříc kapitánovi španělské reprezentace v brance Realu, v ideální střelecké pozici mu navíc nabíhal ke spolupráci Rakitič. Jesús Navas však poněkud unáhleně volil tvrdou přízemní ránu, tu Casillas dokázal vyrazit.
     
    20
    V samém závěru úvodní dvacetiminutovky si Real vypracoval první vyloženou příležitost! Mesut Özil kolmicí do pokutového území vybídl k akci Higuaína, jenž se s míčem otočil kolem Spahiče, objevil se před Palopem, v klíčové fázi ale nezvládl koncovku a v obrovské šanci nasměroval míč výrazně mimo domácí branku.
     
    2
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Fantastický úvod domácích! Vraťme se ještě do úvodní minuty, kdy ve čtyřicáté sekundě Rakitič před pokutovým územím zastavil míč přímo do nohy Trochowskému, jehož ránu vyrazil Casillas pouze přímo před sebe a poté měl plné ruce práce, aby zlikvidoval i dorážku Negreda.

    Ze situace rezultoval rohový kop domácích, který rozehrál Rakitič a obrana Realu přímo ve středu vlastního pokutového území naprosto zapomněla na osamoceného PIOTRA TROCHOWSKÉHO, jenž razantní ránou pod břevno otevřel skóre zápasu!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 2. Trochowski

    Karty:   45. Rakitič (SEV), 88. Luna (SEV) - 28. Di Maria (REA), 40. Pepe (REA)


    Sevilla FC: Palop - Cicinho, Botía, Spahič, Navarro - Maduro, Medel - Jesús Navas, Rakitič (65. del Moral), Trochowski (82. Kondogbia) - Negredo (71. Luna)
    Real Madrid: Casillas - Arbeloa (66. Callejon), Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María (46. Benzema), Özil (46. Modrič), Ronaldo - Higuaín

    Rozhodčí: Alberto Undiano Mallenco
    bahis siteleri