Lierse – Anderlecht 1:1 (kon.) | Genk – Waasland-Beveren 1:1 (kon.) | Gent – Mechelen 0:2 (kon.)
Leuven – Waregem 0:1 (kon.) | Mons – Charleroi 2:3 (kon.) | Cercle Bruggy – Lokeren 0:1 (kon.)
konec
KRC Genk
1:1 (1:1)
Waasland-Beveren
Sobota 15.09.2012, 20:00 • Cristal Arena • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Teď to domácím vyšlo, ale Masika z otočky nedokázal propálit obranný blok. Sibum vidí ještě v závěru za zdržování žlutou kartu.
     
    90
    Mikaël Seoudi vidí za držení dresu Koulibalyho žlutou kartu.
     
    87
    Hylandův pokus Clepkens vyrazil na roh a po něm přichází kontroverzní situace. Vossenovu hlavičku hostující brankář dokázal vyrazit, kde se již hnal k míči Glynor Plet. Ten upadl, ale sudí pokutový kop nenařizuje.
     
    84
    Badashe na straně hostí nahradí Kassim Doumbia.
     
    84
    Ayub Masika je poslední domácím novicem, který zkusí změnit stav. V závěru duelu nahrazuje De Ceulaera.
     
    78
    Střídání hostujícího celku. Dugary nahrazuje Alvese Da Silvu.
     
    75
    Žlutou kartu vidí za faul na pravé straně hostující Belhocine.
     
    75
    Domácí střídají Plet nahradí na trávníku Thomase Buffela.
     
    72
    Genk jakoby povolil v tlaku a už to není pouze hra na jednu branku. I hosté se snaží o ofenzívu, i když by bod z Cristal Areny pro ně znamenal velký úspěch. Hosté teď navíc střídají, když Pluta nahradí Seoudi.
     
    70
    Domácí tým střídá, když Daniho Fernandeze nahrazuje vysoký Nadson.
     
    68
    Hostující fotbalista d'Ulivo vidí za taktický faul ve středu hřiště žlutou kartu.
     
    64
    Zle nepěkně atakoval hostujícího kapitána Lardenoita domácí Koulibaly, který vidí za svůj ostrý skluz po zásluze první žlutou kartu utkání.
     
    60
    Po dalším rohu zaváhal hostující brankář Clepkens, který školácky podběhl centrovaný míč. Ten skončil na hlavě domácího kapitána Simaeyse, jenž však odkrytou klec netrefuje!
     
    59
    Cristal Arena se rozhodně nenudí. Bývalý fotbalista Mechelenu Julien Gorius si míč navedl do středu hřiště a prudce vypálil. Clepkens dokázal míč vyrazit na rohový kop. Po něm následovala již devatenáctá střela Genku v utkání. Tu vypálil Joseph-Monrose, ale ani on na hostujícího brankáře nevyzrál. Waasland odolává silnému tlaku.
     
    55
    Průnik Pluta po levé straně končí další obrovskou šancí utkání! Slovinec našel parádní nahrávkou sbíhajícího Sibuma, který sice míč za Van Houta dokázal procpat, jenže za ním stačil balon odpálit do zámezí Koulibaly!
     
    52
    A ani teď druhá branka Genku nepřichází. Šance, kterou měl Joseph-Monrose, by se ale dala označit za vyloženou. Domácí rychlík se dostal do pokutového území, kde si míč posunul na levou nohu a následně vypálil. Clepkens jeho nepříliš povedený pokus reflexivně vyráží!
     
    39
    Cristal Arena viděla domácí super šanci! Krásné kombinaci celku kouče Beena chyběla jen branka, která by pěknou fotbalovou akci dokonale završila. Centr z pravé strany v podání Fernandezovi šajtle našel na levé straně Buffela. Zkušený záložník hlavou přiklepl míč na Jelle Vossena, který však z bezprostřední blízkosti pálí svůj projektil do brankáře Clepkense. Ten by na ránu nedokázal reagovat, ale měl veliké štěstí, že jej střelec první branky dnešního utkání doslova trefil.
     
    13
    Waasland právě vstřelil branku!
    Hosté se však v žádném případě nevzdávají a po povedeném rohovém kopu vyrovnávají. Brance předcházela šance Pluta a Belhocineho, který dokonce trefil tyč. Následoval roh, který našel přesně na přední tyči hlavu GALA SHISHE, který k překvapení všech domácích fandů pohodlně srovnal.
     
    7
    Genk právě vstřelil branku!
    Domácí výběr kouče Mario Beena jde v sedmé minutě do vedení 1:0. Dobrou práci s míčem předvedl Joseph-Monrose, který s ním prošel před pokutové území, kde si jej posunul na levou nohu a prudce vypálil. Clepkens ránu stačil vyrazit pouze na kopačku volného kanonýra JELLE VOSSENA, pro kterého již nebylo příliš těžké jemným obloučkem přehodit hostujícího brankáře a skórovat. Pro domácího útočníka to je třetí branky sezony.
     
    4
    Šance hostů! Akce z pravé strany našla v malém pokutovém území střeženého Badashe, který přesto zakončil. Ze slušné pozice však trefuje pouze brankáře Van Houta.

    Martin Mišovec

    Branky: 7. Vossen - 13. Shish

    Karty:   64. Koulibaly (GNK) - 68. d'Ulivo (WAS), 75. Belhocine (WAS), 90. Seoudi (WAS), 90+5. Sibum (WAS)


    KRC Genk: Van Hout - Koulibaly, Simaeys, Hamalainen, Fernandez (70. Nadson) - Gorius, Buffel (75. Plet), Hyland, Joseph-Monrose - Vossen, De Ceulaer (84. Masika).

    Trenér: Mario Been

    Waasland-Beveren: Clepkens - Lardenoit, Ladriére, d'Ulivo, Farssi - Alves Da Silva (78. Dugary), Belhocine, Shish, Plut (72. Seoudi)- Badash (84. Doumbia), Sibum.

    Trenér: Dirk Geeraerd

    Rozhodčí: Jerome Efong Nzolo
    bahis siteleri