Den Haag – Ajax 1:1 (kon.) | Twente – Heerenveen 1:0 (kon.) | Breda – Alkmaar 2:1 (kon.)
Eindhoven – Feyenoord 3:0 (kon.)
konec
NAC Breda
2:1 (0:1)
AZ Alkmaar
Neděle 23.09.2012, 14:30 • Rat Verlegh Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Anthony Lurling nyní dostal dostatek prostoru, a proto se rozhodl vypálit z poměrně ostrého úhlu. Jeho střela vypadala nebezpečně, ovšem chyběla jí přesnost, takže Esteban zasahovat nemusel.
     
    84
    Také teď měl Breda velké štěstí. Patička Viktora Elma totiž proletěla pár centimetrů okolo vzdálenější tyčky Ten Rouwelaarovy brány.
     
    83
    Míč nyní propadl až k Royi Beerensovi, který se tak ocitl v zajímavé palebné pozici, jeho následná střela byla ovšem tečována a skončila těsně nad břevnem.
     
    81
    Ještě před jeho rozehráním ale vidí první žlutou kartu dnešního utkání domácí Jordy Buijs.
     
    78
    Další změna na hostující straně. Odešel Etiënne Reijnen, přišel Ruud Boymans.
     
    74
    Hosté vystřídali. Na hřiště přišel Jóhann Gudmundsson, který nahradil Maartena Martense.
     
    73
    Breda právě vstřelila branku!
    Nádherný gól! SEPP DE ROOVER napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a svou střelu poslal nechytatelně k levé tyčce hostující brány. Gólman Esteban byl v tomto případě opravdu bezmocný.
     
    69
    Jozy Altidore nyní využil své ohromné síly, pronikl ze strany do pokutového území a z úhlu tvrdě vypálil. Recept na překonání výborného Ten Rouwelaara ovšem ani tentokrát nenašel.
     
    67
    Breda právě vstřelila branku!
    Tak dlouho si Alkmaar zahrával, až se spálil. Jordy Buis rozehrál rohový kop, uvnitř hostující šestnáctky vznikl velký zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval KEES LUIJCKX a přesně zakončil.
     
    65
    Máme tu první střídání zápasu. Odpracováno mají Hadouir a Leugers, utkání místo nich naopak dohrají Danny Verbeek a Anthony Lurling.
     
    62
    Teď měli domácí velké štěstí, že na Beerensův prudký přízemní centr jen těsně nedosáhl Martens, který by zřejmě bez větších problémů usměrnil míč do brány.
     
    52
    Buijsův střílený centr nadělal Estebanovy velké problémy. Míč odvracel do bezpečí Viergever.
     
    35
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Stoper Botteghin nedokázal odvrátit centr Beerense, míč propadl na malé vápno k ADAMU MAHEROVI, který zblízka bez větších potíží zakončil.
     
    11
    Obrovská šance Alkmaaru, ve kterém se zjevil kanonýr Jozy Altidore. Americký útočník šel úplně sám na gólmana Ten Rouwelaar, přesto ale gól nevstřelil. Domácí gólman se totiž blýskl výborným zákrokem a míč lapil.
     
    2
    Breda mohla jít už po pár sekundách do vedení! Jordy Buijs se ujal exekuce nařízeného přímého kopu, svým centrem našel na zadní tyči Luijckxe, který hlavou zakončoval jen těsně vedle.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 67. Luijckx, 73. De Roover - 35. Maher

    Karty:   81. Buijs. (BRD)


    NAC Breda: Ten Rouwelaar – De Roover, Buijs, Botteghin, Janse – Gudelj, Luijckx, Leugers (65. Verbeek) – Hadouir (65. Lurling), Schalk, Hooi.
    AZ Alkmaar: Esteban – Marcellis, Viergever, Reijnen (78. Boymans), Gorter – Falkenburg, Maher, Elm – Beerens, Altidore, Martens (74. Gudmundsson).

    Rozhodčí: Eric Braamhaar
    bahis siteleri