Č. Lípa – Liberec 0:1 (po pen.) | Jablonec n. J. – Rosice 2:3 (po pen.) | Meteor – Jablonec 0:6 (kon.)
Bohem. Pr. – Hr. Králové 0:1 (kon.) | Čáslav – Mladá Boleslav 1:2 (po pen.) | Třinec – Ostrava 1:0 (kon.)
Kroměříž – Slovácko 0:4 (kon.) | Třebíč – Králův Dvůr 2:1 (po pen.) | HFK Olomouc – Dukla Praha 2:3 (po pen.)
Chomutov – Plzeň 2:3 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
0:4 (0:0)
1.FC Slovácko
Středa 26.09.2012, 16:30 • Hanácká Slavia Kroměříž • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobré středeční odpoledne, vítejte u sledování textové reportáže z fotbalového zápasu poháru České pošty, ve kterém třetiligová Kroměříž hostí prvoligové 1. FC Slovácko. Domácí Kroměříž v třetiligovém souboji postoupila ve druhém kole přes MSK Břeclav 2:0 po brankách Nevřaly a Beneše. Slovácko zajíždělo ve druhém kole na půdu Brumova a vyhrálo hokejovým výsledkem 5:3 nad tamním celkem. Hattrickem se blýskl Lukáš.
     
    Favority v dnešním utkání jsou samozřejmě hráči Slovácka, ale už v minulosti se několikrát potvrdilo, že pohár je specifický turnaj, ve kterém rozdíl mezi první a třetí ligou nemusí být tak znatelný. Většinou trenéři prvoligových týmu nasazují do poháru hráče širšího kádru. Uvidíme zda trenér Habanec pošle na hřiště svůj tým v plné síle nebo bude některé hráče šetřit na nedělní duel s Plzní.
     
    V Kroměříži před výkopem panuje příjemné letní počasí, které jen kazí občasný studený vítr.
     
    Trenér Habanec nechal některé hráče ze sobotního zápasu odpočívat na lavičce a dal příležitost prosadit se hráčům, kteří naopak seděli v sobotu na lavici náhradníků.
     
    Úvodní sestavy:

    SK HS Kroměříž: Zapletal - Šilinger, Kovařík, Handl (64. Vojtášek), Budín - Steiner, Klabal, Fiala, Havlík - Janča, Nevřala

    1. FC Slovácko: Heča - Reinberk, Trousil, Hofmann, Kuncl - Hlúpik, Valenta, Martykán, Volešák - Kerbr, Lukáš

    Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dobrovolný.
     
    -17
    Obě dvě mužstva se rozcvičují na hrací ploše. Mezitím přicházejí diváci na místní stadion. Podle odhadu může být přítomno kolem 600 diváků. Hráče hostujícího celku přijela do Kroměříže podpořit skupina fanoušků ze Slovácka.
     
    -15
    Hráči jak Slovácka tak i Kroměříže odcházejí postupně do kabin se připravit na dnešní pohárové utkání.
     
    -2
    Rozhodčí Machálek přivádí obě jedenáctky na hrací plochu. Slovácko bude hrát v tmavě modrých dresech. Domácí hráči oblékli sešívané bílo - červené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První akce Slovácka po pravé straně. Lukáš přiťukl míč Kunclovi, jehož centr odvrátil na hranici velkého vápna kapitán Šilinger.
     
    2
    Na druhé straně centroval do šestnáctky Slovácka Nevřala, jeho centr odhlavičkoval mimo pokutové území Reinberk.
     
    4
    Nevřala zahrával standardní situaci z pravé strany, jeho přízemní centr do pokutového území byl zblokován Hofmannem, za odraženým míčem běžel Havlík a po souboji s Reinberkem upadl a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Píšťalka rozhodčího Machálka zůstala němá.
     
    7
    Kroměříž bude zahrávat pokutový kop. Janča dostal míč do pokutové území kde, po souboji s Hofmannem upadl a rozhodčí Máchálek ukázal na penaltový puntík.
     
    8
    Míč si postavil Steiner a míč vystřelil po pravé ruce brankáře Heči, ten jeho úmysl vystihl a míč vyrazil.
     
    8
    Obránce Hofmann za svůj prohřešek dostal žlutou kartu.
     
    13
    Valenta kopal přímý volný kop z pravé strany, centrovaný míč si stáhl do náruče brankář Zapletal.
     
    14
    Na polovině hřiště fauloval Handl hostujícího Kerbra a viděl žlutou kartu.
     
    16
    Kombinace Slovácka na jejíž konci byla střela Kuncla, která byla velmi nepřesná a skončila vysoko nad brankou Zapletala.
     
    17
    Janča centroval do vápna Slovácka na Havlíka, míč odhlavičkoval Trousil na Martykána, aby mohl založit útočnou akci Slovácka.
     
    18
    Volešák ze standardní situace centroval míč do pokutového území na Trousila. Obránce Slovácka na něj nedosáhl a nakonec míč skončil v náruči Zapletala.
     
    21
    Dlouhý aut do pokutového území vhodil Reinberk. Míč mířil na hlavu Trousila, aby jej prodloužil, ale obránce Šilinger míč odvrátil na rohový kop.
     
    22
    Standardní situaci zahráli Volešák s Valentou na krátko. O výhodu centru Slovácko však přišlo, protože druhý jmenovaný byl po přihrávce Volešáka v ofsajdu.
     
    24
    Steiner si obhodil Reinberka na pravé straně a ihned míč centroval před branku Slovácka. Obranný zákrok zvládl Hofmann a odvrátil míč na rohový kop.
     
    25
    Janča poslal míč z rohového kopu do vápna Slovácka, kde jej odhlavičkoval Trousil k Handlovi, který se pokusil o střelu, jeho volej však se nevešel mezi tři tyče Hečovy branky.
     
    28
    Kroměříž se usadila na několik minut na polovině Slovácka a vyprodukovala z toho další rohový kop, který zahrál Steiner. Centrovaný míč vyboxoval brankář Heča do bezpečí.
     
    31
    Faul Kuncla na Janču na polovině hřiště zaváněl žlutou kartou, rozhodčí Machálek to řeší jen domluvou.
     
    33
    Kerbr vybojoval rohový kop pro Slovácko, který centroval Volešák do pokutového území, míč odvrátil domácí obránce Šilinger mimo vápno.
     
    36
    Janča postupoval středem hřiště do otevřené obrany Slovácka a vymyslel kolmici na Havlíka, u míče byl však dříve obránce Kuncl. Hostující obránce posunul míč brankáři Hečovi, který míč v poklidu rozehrál.
     
    39
    Slovácko mělo po faulu na Volešáka výhodu přímého volného kopu. Sám faulovaný Volešák vystřelil míč jen do domácí zdi. Odražený míč se k němu opět dostal a jeho druhý pokus byl lepší, ale mířil těsně vedle branky Zapletala.
     
    41
    Po pravé straně se prohnal kolem Reinberka domácí Fiala a postupoval do pokutového území, z úhlu vystřelil. Brankář Heča dal nedůrazným zákrokem šanci domácím útočníkům na dorážku, ale včas byl u míče Kuncl, který jej odkopl do zámezí.
     
    45
    Na levé straně se uvolnil Kerbr a míč odcentroval do pokutového území. Centr proletěl napříč pokutovým územím, obránce Kovařík si všiml, že na míč nabíhá Hlúpik a proti němu včas vystoupil a balon odkopl.
     
    První poločas skončil.
     
    V úvodu utkání mohli jít do vedení hráči Kroměříže, kteří měli výhodu pokutového kopu, ale David Steiner nabídnutou šanci nevyužil. Slovácko po většinu prvního poločasu drželo míč ve své moci, ale zatím obranný val Kroměříže nepřekonalo. Domácí hráči dobře brání a podnikají rychlé protiútoky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Habanec provedl do druhého poločasu dvě změny. Obránce Trousila vystřídal Libor Došek a Jiřího Valentu nahradil Mezlík
     
    47
    Kerbrovi se centr do vápna Kroměříže nepovedl a skončil za brankovou čárou. Rozehrávat bude míč brankář Zapletal.
     
    48
    Havlík uličkou našel Handla, jehož centr zblokoval Kuncl na rohový kop.
     
    49
    Steiner míč zahrál do pokutového území, kde nejvýše vyskočil útočník Došek a obranným zákrokem míč uklidil mimo nebezpečí branky Slovácka.
     
    50
    Došek vyhrál hlavičku pro Lukáše, ten se s míčem otočil o postupoval směrem k brance Kroměříže, jeho střela byla zblokována domácím obráncem.
     
    51
    Slovácko mohlo jít do vedení po střele Kuncla, ale jeho projektil vytěsnil brankář Zapletal na rohový kop.
     
    51
    Z rohového kopu Slovácko branku Zapletala neohrozilo.
     
    53
    Na začátku druhého poločasu jsou aktivnější hráči Slovácka. Aby zužitkovali územní převahu chybí kýžená branka.
     
    54
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A fanoušci Slovácka se dočkali. Kuncl centroval na hranici pokutového území, kde jej zpracoval na prsa Kerbr pro LADISLAVA VOLEŠÁKA, který střelou bez přípravy nedal brankáři Zapletalovi šanci.
     
    55
    Za faul viděl žlutou kartu hostující Martykán.
     
    58
    Další šance Slovácka.Kerbr na levé straně uvolnil Reinberka, který centroval na malé vápno, kde stál Došek, ovšem ten nedokázal hlavičku usměrnit do branky domácího týmu.
     
    60
    Doškova střela byla zblokována na rohový kop. Standardní situaci zahrál Volešák, odhlavičkoval míč z pokutového území Nevřala jen k Hlúpikovi, který bez přípravy vyslal pumelenici do středu branky, brankář Zapletal musel míč vyrazit na další rohový kop.
     
    62
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko kopalo dva rohové kopy po sobě. Druhý rohový kop mu přinesl ovoce. Autor standardních situací Volešák nacentroval míč do ohně Kroměříže, ze skrumáži se míč odrazil k volnému STANISLAVU HOFMANNOVI, který pohodlně zvýšil na 2:0.
     
    66
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A během pár minut už Slovácko vede o tři branky. FILIP HLÚPIK dostal přihrávku do pokutového území a prostřelil brankáře Zapletala.
     
    69
    Nevřala kopal trestný kop z 30 metrů a střelou nezamířil mezi tři tyče brankáře Heči.
     
    71
    Poslední střídání Slovácka. Ze hřiště odešel Kerbr a nahradil jej Kovář.
     
    72
    Střídá i Kroměříž. Kovaříka nahradil Kopečný.
     
    74
    Střídání Kroměříže. Budína nahradil Šobáň.
     
    76
    Steiner kopal rohový kop, proti míči vyrazil brankář Heča vyboxoval jej mimo pokutové území.
     
    77
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Lukáš se zbavil obránce a nacentroval míč na přední tyč. Brankář Zapletal míč špatně chytil a dal příležitost FILIPOVI HLÚPIKOVI, míč dorazit do prázdné branky.
     
    80
    Fanoušci Slovácka ženou svůj tým neustále do útočení, před malou chvíli odpálili pyrotechniku ve svém sektoru.
     
    82
    Slovácko zahrávalo rohový kop Volešákem, který si narazil míč s Kovářem a poté se snažili hráči Slovácka vykombinovat domácí obranu, ale to se jim nepodařilo.
     
    84
    Rohový kop v podání Nevřaly odhlavičkoval Kuncl mimo velké vápno.
     
    86
    Po levé straně unikal Lukáš a z brankové čáry míč centroval do pokutového území, centr se mu však nepodařil a skončil na vrchní síti domácí branky.
     
    88
    V závěrečných minutách zápasu se usadili Hanáci před pokutovým územím Slovácka, ale jejich snaha o vstřelení čestného úspěchu vychází naprázdno.
     
    90
    Slovácko zahrávalo rohový kop, po jeho rozehrání rozhodčí Machálek zápas ukončil.
     
    Konec zápasu.
     
    Slovácko vyhrálo na půdě Kroměříže 4:0, když se prosadilo až ve druhém poločase. V rozmezí dvanácti minut získali svěřenci trenéra Habance tříbrankové vedení a zlomili tak odpor hráčů Kroměříže. Čtvrtý hřebíček do kroměřížské branky přidal po chybě brankáře Zapletala svojí druhou brankou Filip Hlúpik. (18:22:24)
     
    64
    Kroměříž po inkasované brance střídá. Handla vyměnil Vojtášek.

    Tomáš Kučera

    Branky: 54. Volešák, 62. Hofmann, 66. Hlúpik, 77. Hlúpik

    Karty:   14. Handl (KRO) - 8. Hofmann (SLO), 55. Martykán (SLO)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Zapletal - Šilinger, Kovařík (72. Kopečný), Klabal, Budín (74.Šobáň) - Steiner, Handl (64. Vojtášek), Fiala, Havlík - Janča, Nevřala
    1.FC Slovácko: Heča - Reinberk, Trousil (46. Došek), Hofmann, Kuncl - Hlúpik, Valenta (46. Mezlík), Martykán, Volešák - Kerbr (71. Kovář), Lukáš

    Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dobrovolný
    bahis siteleri