Alkmaar – Waalwijk 3:3 (kon.) | Willem II – Zwolle 0:1 (kon.) | Groningen – Kerkrade 3:2 (kon.)
Venlo – Eindhoven 0:6 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
3:3 (2:2)
RKC Waalwijk
Neděle 30.09.2012, 12:30 • AFAS Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    86
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Jozy Altidore znovu výborně sklepl míč pro svého spoluhráče, v tomto případě ADAMA MAHERA, jenž z pěti metrů zakončil přesně ke vzdálenější tyčce.
     
    47
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Toto otřepané pravidlo se znovu potvrdilo. Sneijder rozehrál rohový kop, v pokutovém území se dostal k hlavičce špatně střežený HENRICO DROST, který nedal Estebanovi šanci. Waalwijk jde poprvé v zápase do vedení!
     
    27
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Gólová přestřelka pokračuje! Střela Sneijdera sice přes domácí hráče neprošla, míč se ale odrazil k nehlídanému FRANKU VAN MOSSELVELDOVI, který jej s přehledem uklidil do sítě.
     
    24
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Tentokrát si už JOZY ALTIDORE vedl o poznání lépe, když výborně prošel snad mezi třemi obránci a následně z hranice vápna zakončil přesně k tyčce. Brankář Zoet byl naprosto bezmocný.
     
    16
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Waalwijk byl dosud naprosto neviditelný, nyní však z ničeho nic vyrovnává. TEDDY CHEVALIER využil nedůrazu domácích zadáků, prodral se k zakončení a brankáře Estebana překonal přesně umístěnou střelou.
     
    5
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Centr Martense od rohové praporku sice žádného z domácích hráčů nenašel, Maher ale vrátil míč zpátky do pokutového území, kde VIKTOR ELM hlavou neomylně zakončil.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 5. Elm, 24. Altidore, 86. Maher - 16. Chevalier, 27. Van Mosselveld, 47. Drost

    Karty:   34. Viergever (ALK) - 18. van Peppen (WAA), 32. Stans (WAA)


    AZ Alkmaar: Esteban – Marcellis, Reijnen, Viergever, Gorter (76. Falkenburg) – Henriksen, Maher, Elm – Beerens (67. Rosheuvel), Altidore, Martens (59. Gudmundsson).
    RKC Waalwijk: Zoet – Martina, Drost, van Mosselvedl, van Peppen – Duits, Stans – Jozefzoon (90. Lieder), Braber, Sneijder (50. Boukhari) – Chevalier.

    Rozhodčí: Kevin Blom