Alkmaar – Waalwijk 3:3 (kon.) | Willem II – Zwolle 0:1 (kon.) | Groningen – Kerkrade 3:2 (kon.)
Venlo – Eindhoven 0:6 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
3:3 (2:2)
RKC Waalwijk
Neděle 30.09.2012, 12:30 • AFAS Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Šance na obou stranách! Nejprve se mohl stát domácím hrdinou Jozy Altidore, jenže míč poslal těsně nad břevno, hned vzápětí pro změnu vychytal brankář Esteban v jasné tutovce Chevaliera.
     
    90
    Hostující trenér Koeman se snaží uklidnit situaci, a proto sahá ke střídání. Ze hřiště stáhnul Floriana Jozefzoona, místo něhož přišel Mart Lieder.
     
    86
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Jozy Altidore znovu výborně sklepl míč pro svého spoluhráče, v tomto případě ADAMA MAHERA, jenž z pěti metrů zakončil přesně ke vzdálenější tyčce.
     
    81
    V obrovské příležitosti se nyní ocitl Viktor Elm, který měl po hlavičce Altidora před sebou už jen brankáře Zoeta, jenže nakonec nedokázal ani vystřelit.
     
    80
    Chevalier mohl navýšit vedení Waalwijku, ale tak dlouho váhal se střelou, až se výborně vrátil stoper Viergever a čistým skluzem jej odzbrojil.
     
    76
    Domácí posilují ofenzívu. Levého obránce Donnyho Gortera nahradil ofenzivně laděný záložník Erik Falkenburg.
     
    67
    Domácí trenér Verbeek podruhé v utkání sahá ke střídání. Ze hřiště stáhl Roye Beerense, jehož nahradil Mikhael Rosheuvel.
     
    59
    Máme tu první změnu také na domácí straně, kde odstupuje, zřejmě kvůli nějakému drobnějšímu zranění, Maarten Martens. Jeho místo nově zaujme Jóhann Gudmundsson.
     
    53
    Hned z protiútoku jsme se málem dočkali čtvrtého gólu v síti Alkmaaru. Jozefzoonův centr tečoval Gorter tak nešťastně, že donutil k pohotovému zákroku brankáře Estebana.
     
    50
    Zranění Sneijdera je nakonec vážnější, než se původně zdálo. Své místo na hřišti nyní přepustil Nourdinu Boukharimu.
     
    47
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Toto otřepané pravidlo se znovu potvrdilo. Sneijder rozehrál rohový kop, v pokutovém území se dostal k hlavičce špatně střežený HENRICO DROST, který nedal Estebanovi šanci. Waalwijk jde poprvé v zápase do vedení!
     
    46
    Donny Gorter mohl už po pár sekundách poslat Alkmaar opět do vedení, jenže podklouznutí bránícího Duitse využít nedokázal. Svou střelu totiž poslal přesně do středu brány, kde byl připravený Zoet.
     
    35
    Exekuce nařízené standardní situace se opět ujal záložník Rodney Sneijder a také tentokrát nadělal Alkmaaru velké problémy, když jeho tvrdá střela vypadla brankáři Estebanovi z rukavic. Následné Chevalierovo zakončení ale gólem neskončilo.
     
    34
    Viergever fauloval pronikajícího Chevaliera a po zásluze vidí žlutou kartu. Waalwijk má výhodu přímého kopu.
     
    32
    Na hřišti se podruhé v utkání zažlutilo. Za poměrně zbytečný faul ve středu hřiště si vysloužil karetní napomenutí Jeff Stans.
     
    31
    Další nadějná příležitost domácího celku. Tentokrát dostal Jozy Altidore výbornou přihrávku do běhu, které však nevyužil, jelikož z úhlu pálil těsně vedle tyčky.
     
    27
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Gólová přestřelka pokračuje! Střela Sneijdera sice přes domácí hráče neprošla, míč se ale odrazil k nehlídanému FRANKU VAN MOSSELVELDOVI, který jej s přehledem uklidil do sítě.
     
    24
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Tentokrát si už JOZY ALTIDORE vedl o poznání lépe, když výborně prošel snad mezi třemi obránci a následně z hranice vápna zakončil přesně k tyčce. Brankář Zoet byl naprosto bezmocný.
     
    19
    Adam Maher zakroutil svou střelu přesně pod břevno, takže brankář Zoet musel vytáhnout pohotový zákrok, aby míč vyrazil alespoň na rohový kop.
     
    18
    Van Peppen se dopustil faulu, čímž daruje Alkmaaru přímý kop ze zajímavé pozice. Od rozhodčího Bloma navíc viděl žlutou kartu.
     
    16
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Waalwijk byl dosud naprosto neviditelný, nyní však z ničeho nic vyrovnává. TEDDY CHEVALIER využil nedůrazu domácích zadáků, prodral se k zakončení a brankáře Estebana překonal přesně umístěnou střelou.
     
    5
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Centr Martense od rohové praporku sice žádného z domácích hráčů nenašel, Maher ale vrátil míč zpátky do pokutového území, kde VIKTOR ELM hlavou neomylně zakončil.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 5. Elm, 24. Altidore, 86. Maher - 16. Chevalier, 27. Van Mosselveld, 47. Drost

    Karty:   34. Viergever (ALK) - 18. van Peppen (WAA), 32. Stans (WAA)


    AZ Alkmaar: Esteban – Marcellis, Reijnen, Viergever, Gorter (76. Falkenburg) – Henriksen, Maher, Elm – Beerens (67. Rosheuvel), Altidore, Martens (59. Gudmundsson).
    RKC Waalwijk: Zoet – Martina, Drost, van Mosselvedl, van Peppen – Duits, Stans – Jozefzoon (90. Lieder), Braber, Sneijder (50. Boukhari) – Chevalier.

    Rozhodčí: Kevin Blom
    bahis siteleri