Myjava – Žilina 1:1 (kon.) | Prešov – Slovan Bratislava 0:0 (kon.) | B. Bystrica – Senica 1:2 (kon.)
Nitra – Trenčín 1:2 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
sk Sobota 06.10.2012, 14:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    V 12. kole Corgoň ligy proti sebe nastúpia futbalisti z východnej metropoly Slovenska, Prešova a hráči obhajujúci česť hlavného mesta, Slovan Bratislava.
     
    Po 11. kole je v tabuľke na najvyššom stupienku bratislavský Slovan, ktorý získal 21 bodov. Druhá Žilina stráca na belasých 3 body. Na tretej priečke figurujú futbalisti zo Zlatých Moraviec, ktorí už majú 12. kolo úspešne za sebou. Po 12. kole ich však môže predbehnúť Senica alebo Trenčín. Prešov, ktorý sa stretne s "kráľom" tabuľky, okupuje 9. miesto so 14. bodmi.
     
    Tatran Prešov, ako som spomínal, figuruje na 9. priečke so 14. bodmi, ktoré získal za 4 výhry, 2 remízy a 5 prehier. Prešov pomaly získava formu, po prehre so Žilinou v 10. kole a následnom vypadnutí z pohára s Ružomberkom sa na nich usmialo šťastie v podobe výhry v 11. kole nad Trnavou 2:1. V prospech Prešovčanov môže hrať fakt, že tento zápas odohrajú na domácom ihrisku. Doma sa im náramne darí, keď z 5 zápasov vyhrali 4 a v 1 sa im podarilo remizovať. Bratislavčania však svoju kožu lacno nepredajú a tak nás určite čaká zaujímavý zápas!
     
    Slovan Bratislava kraľuje tabuľke a v dnešnom zápase sa čaká ich ďalšia výhra. Na konte ich majú zatiaľ 6. Podarilo sa im vybojovať 3 remízy a len v 2 zápasoch ťahali za kratší koniec. Za remízu v 11. kole s Banskou Bystricou 1:1 si budú chcieť belasí napraviť chuť výhrou na východe republiky. Na ihriskách súperov nie sú takí dominantní ako doma, z 5 zápasov dokázali vyhrať len 1. Budú to mať zložitejšie ako sa na prvý pohľad zdá.
     
    V prospech Slovana hrá fakt, že z 13. zápasov, ktoré medzi sebou tieto dva mužstvá odohrali, Prešovčania vyhrali len 3. Naposledy sa tešili v máji 2012. Jediná remíza sa zrodila v roku 2009. Posledný vzájomný zápas sa odohral 14.7. 2012, v ktorom Slovan jasne dominoval a zaknihoval 9. výhru nad Prešovom , vyhral 2:1!
     
    Zápas jasného favorita nemá, aj keď mnohí očakávajú dominanciu futbalistov z hlavného mesta. Na Prešov je vypísaný kurz 3.10, na remízu je 3.1 a na výhru Slovana sa kurz pohybuje okolo čísla 2.10.
     
    Dokážu Prešovčania zaknihovať ďalšie víťazstvo na domácej pôde alebo naopak, podarí sa Slovanu prelomiť smolu na ihriskách súperov? Všetko sa dozvieme už od 14:30!
     
    Mužstvá práve nastupujú na trávnik, domáci budú hrať v zeleno-bielych dresoch a hráči Slovana v tmavo-modrých.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Slovan Bratislava rozohráva dnešné stretnutie!
     
    1
    Slovan stratil loptu hneď po výkope, Prešov sa rýchlym protiútokom dostal pred Putnockého bránu, keď sa z pravej strany vyrútil jeden z hráčov Prešova, jeho prihrávka presní vôbec nebola.
     
    2
    Na druhej strane nemusel zasahovať ani Diviš po rýchlom útoku hráčov Slovana Bratislava.
     
    3
    Milinkovič rozbehol protiútok Slovanu, aj keď mal na pravej strane Halenára, rozhodol sa vziať si všetku ťarchu na seba, vybojoval rohový kop!
     
    4
    Hlohovského center na prednú tyč úspech nepriniesol.
     
    5
    Opäť ďalší center Hlohovského, tentoraz z hry, ktorý mal smerovať na Ledesmu kryje Diviš.
     
    6
    Hráči Slovana sú pri lopte, postupne zakladajú útok,lopta sa ocitla na kopačkách obrancov, či Lukšíka, či Pauscheka alebo Gorosita. V týchto momentoch sa hrá na polovičke domácich bez náznaku šance.
     
    7
    Nepresná prihrávka futbalistu z Prešova nevysunula Ševčuka a tak všetko vyriešil razantným odkopom Putnocký.
     
    7
    Útok cez Milinkoviča a Halenára dokázali Prešovčania zeliminovať, okamžite sa vyrútili do protiútoku, ktorý však obrancovia Slovana bez problémov zneškodnili.
     
    8
    Erik Grendel zakončoval loptu po odohratej štandardnej situácii, Diviš bol pozorný a tak túto jemnú strelu bez problémov chytá.
     
    9
    Hrá sa na polovici hostí, avšak Prešov sa sám pripravuje o loptu, rozhodca odpískal útočný faul.
     
    10
    Útok Slovana založil Gorosito, cez pravú stranu, prihral následne Milinkovičovi, ktorý vybojoval ďalší roh!
     
    11
    Prešovčania prečítali signál hostí a tak ani z tohto rohového kopu sa žiadna šanca nezrodila.
     
    12
    Protiútok vedený z ľavej strany ihriska nám v týchto chvíľach predvádzajú hráči z hlavného mesta, avšak Prešovčania zatiaľ odolávajú tlaku. Uvidíme, dokedy.
     
    13
    Putnocký v tomto stretnutí zatiaľ zasahovať nemusel, Prešov skúša strely aj z väčších vzdialeností.
     
    14
    Prešovčania zvládli náročnú situáciu a mohli sa vydať do útoku, ktorý rozbbehol Kolbas a Adámik, máme tu prvý zákrok Putnockého, center do šesntástky skončil v jeho náručí.
     
    15
    Ledesma vysunul Halenára krásnou kolmicou, avšak podľa rozhodcov je to ofsajd!
     
    16
    Pri outovej čiare bol faulovaný Halenár, Slovan začína útok od obrancov.
     
    16
    Gorosito nepočul hvizd rozhodcu, Vlk, hlavný rozhodca tohto stretnutia sa naňho hnevá.
     
    17
    Milinkovič si pomohol rukami pri súboji so súperom, avšak rozhodca nezapískal faul, hráč s číslom 11 sa vynikajúco uvoľnil a dokázal vystrliť štipľavú strelu, ktroá skončila len v Divišovom náručí! Milinkovič bol v najväčšej šanci zápasu!
     
    18
    Prešovskí fans dali najavo hlasným piskotom nesúhlas s verdiktom rozhodcu, podľa nich sa Ševčuk v ofsajde neocitol!
     
    19
    Milinkovič si v súbojoch značne pomáhal rukami, Vlk to zatiaľ nerieši, uvidíme dokedy.
     
    20
    Po 20. minútach sa nám hra ukľudnila, hrá sa prevažne v strednom pásme bez väčších šancí či na jednej alebo na druhej strane.
     
    21
    Grendel zachytil hlavičku súpera a mohol rozvinúť útok, avšak lopta zasiahla jedného z domácich hráčov do tváre a tak Pauschek rozohráva akciu len z postrannej čiary autovým vhadzovaním.
     
    22
    Diviš vyboxoval loptu po zahranom priamom kope hostí, spočiatku to vyzeralo tak, že neurobil práve najlepšie, ale nakoniec dostal loptu do bezpečia.
     
    23
    Grendel sa snažil dostať do streleckého priestoru, bol však pod tlakom a prihral do ľavej strany, kde nebol žiadny z jeho spoluhráčov, škoda tejto nepresnej prihrávky.
     
    24
    Nakopávané lopty v dnešnom zápase domácim nevychádzajú podľa predstáv, pri lopte opäť Slovan.
     
    25
    Grendel sa snaží rozbehnúť akciu, prihral do pravej strany na Pauscheka, ktorý chcel vysunúť Milinkoviča, lopta sa však odrazila len do outu.
     
    26
    Slovan sa dopustil faulu na Zošáka a Papaj si postavil loptu na nepriamy kop, uvidíme, či z tejto štandardky dokážu niečo vyťažiť.
     
    26
    Lopta smerovala k vzdialenejšej žrdi, kde nestál žiadny Prešovčan, Putnocký môže odkopnúť loptu.
     
    27
    Šprintérsky súboj na pravej strane vyhral Petráš a tak si aspoň na chvíľu môže Prešov vydýchnuť.
     
    28
    V týchto chvíľach vidíme rýchly priamočiary útok Prešovu, ktorý zastavil taktickým faulom Kolčák. Dostáva žltú kartu.
     
    29
    Nepresný center do šestnástky od Prešovčanov dostáva opäť k lopte hráčov Slovana Bratislava.
     
    30
    Útok vedený cez ľavú stranu začal Kladrubský, ktorý si trúfol na dvoch pritohráčov, tí však boli preňho veľkým sústom.
     
    31
    Adam si vyšliapol na Grendela, ktorý sa razom ocitol na trávniku, lopta je opäť na kopačkách hráčov Bratislavy.
     
    32
    Šprintérsky súboj sa zmenil na bojový súboj , hlavnými protagonistmi boli Pauschek a Kolbas, kým sa títo dvaja venovali sebe lopta sa ocitla za bránou, je to len odkop.
     
    33
    Hneď po odkope Diviša sa na Putnockého rútili štyria Prešovčania, môže ich mrzieť zbrklá koncovka, lopta skončila vysoko nad bránou!
     
    34
    Milinkovič vyškolil Kolbasa, získal rohový kop, ktorý pokračuje v tom istom trende, ako ostatné dva, ani po treťom rohu sme nevideli čo i len šancu.
     
    35
    Slovan Bratislava má po väčšine zápasu loptu na svojich kopačkách, avšak už sa netlačí do šestástky tak, ako to bolo v prvých 10. minútach.
     
    36
    Kolčák zatiahol ručnú brzdu, zastavil prenikajúceho Adama.
     
    36
    Do rýchleho protiútoku sa dostal Ledesma, jeho pokus bol ale veľmi nepresný.
     
    37
    Grendel získal loptu, vydal sa individuálnym prienikom k šestnástke, bol však zastavený faulom a tak nás čakajú krušné chvíle pred Divišovov bránou.
     
    38
    Z dvojice Halenár - Milinkovič sa odhodlal zahrať priamy kop Juraj Halenár, jeho strelu mierenú k pravej tyči vytlačil na roh pozorný Jakub Diviš.
     
    39
    Center Prešovčanov bol tečovaný a tak má Papaj šancu odcentrovať loptu z rohového kopu a urobiť závar pred Putnockého bránou.
     
    40
    Dobre zatočená lopta skončila na hlave Petráša, avšak letela tesne nad, lízla dokonca aj brvno.
     
    41
    Slovan sa snaží dostať na prešovskú polovicu, zatiaľ sa im to nedarí. Lopta smerovaná na Pauscheka bola tečovaná a tak tu máme ďalší rohový kop.
     
    42
    Slovan pokračuje v trende bez vytvorenia si šance z rohového kopu, Prešov získava loptu a rúti sa po pravej strane k Putnockého bráne.
     
    43
    Snaha Prešovčanov si vynútila rohový kop, Papaj odcentroval dobrú loptu, avšak tentoraz skončila len na hlave Gorosita a tak ani tento rohový kop gólovú šancu nepriniesol!
     
    44
    Adam sa snažil prejsť cez dvoch hráčov, k lopte sa následne dostal Kolbas, ale na hranici šestnástky si Prešovčania nerozumeli a tak zo sľubne vyzerajúcej šance ostal len chabý pokus.
     
    45
    Ledesma sa dostal do vápna, snažil sa vyškoliť Kolbasa, ktorý bol pozorný a ani po zasekávačke sa obalamutiť nedal. Táto šanca ukončuje prvý polčas!
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme mohli vidieť jasnú prevahu hostí, ktorí boli hlavne v prvých 10. minútach veľmi aktívni, dokázali si vytvoriť sľubné šance, ale zatiaľ je brankár Diviš pozorný. Z nepozornosti obrany belasých sa párkrát ocitli pred šestnástkou aj domáci, ktorí dokázali Putnockému poriadne zavariť. Avšak, aj on je dnes do týchto chvíľ stopercentný.
     
    Mužstvá sú už na trávniku, všetko je pripravené.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Stretnutie 12. kola Prešov a Slovan Bratislava nám pokračuje! V zostavách sa nič nezmenilo.
     
    46
    Do úvodnej šance v druhom polčase sa dostali Prešovčania, ktorí nedotiahli akciu do konca, rýchlosťou svetla prišli o loptu a tak sa musia rýchlo vracať.
     
    47
    Hra je v týchto chvíľach kúskovaná, či nepresnými prihrávkami, ktoré opúšťajú ihrisko alebo faulami.
     
    47
    Na trávniku sa ocitol Milinkovič, ktorí sa zvíja v bolestiach, máme tu ďalší priamy kop.
     
    48
    Diviš vyboxoval loptu po centri len do Kladrubského, ktorý o ničom nevedel, pretože sa mu lopta odrazila od chrbta. Prešovčania mali šťastie, keďže sa lopta neodrazila do brány, ale len za čiaru.
     
    49
    Prešov môže byť omnoho spokojnejší s vývojom stretnutia, ako bratislavský Slovan.
     
    50
    Boli sme svedkami najvážnejšej akcie tohto zápasu, keď sa na Putnockého rútila dvojica Prešovčanov, konkrétne z pravej strany šprintoval s loptou Papaj, ktorý poslal center do šestnástky na Zošáka, ten však loptu netrafil ideálne a tak si Slovan mohol vydýchnuť. Putnocký reflexívne vyrazil loptu na roh.
     
    51
    Rohový kop priniesol ďalšiu šancu, Petrášova hlavička síce smerovala len do stredu brány, ale narobila Putnockému poriadne problémy.
     
    52
    V druhom polčase majú viac z hry domáci futbalisti, zrejmä im tréner vlial obrovskú nádej do duší.
     
    53
    Papaj sa ocitol v ofsajde, fanúšikom Prešova sa to vôbec nepáči.
     
    54
    Do útoku sa opäť hrnú Prešovčania, zasa z pravej strany cez Papaja, ktorý vyslal ďalší nebezpečný center na Putnockého, aj teraz si dal brankár Slovana pozor.
     
    55
    Slovan sa snaží hru ukľudniť, ale v týchto chvílach sa im to vôbec nedarí.
     
    56
    Do ďalšej vyloženej šance sa dostal Adam, ten však netrafil loptu vôbec.
     
    58
    Slovan chystá prvé striedanie, Slovák reaguje na vývoj hry, ktorý vôbec nie je pre Slovan priaznivý.
     
    59
    Avizované prvé striedanie v zápase, odchádza Milinkovič, na ihrisko sa dostal Meszáros.
     
    60
    Na ihrisku sa v týchto chvíľach bojuje len v strede ihriska, nič svetaborné mužstvá nedokážu vymyslieť.
     
    61
    Druhé striedanie Samuela Slováka, odchádza Kladrubský, pomôcť svojim spoluhráčom príde skúsený Igor Žofčák.
     
    62
    Slovan sa snaží založiť útok cez obranu, avšak Prešov dobre napáda a tak sa hrá len na polovici hostí.
     
    63
    Obraz hry sa nezmenil, dej sa odohráva na polovici Slovana, obrancom sa nedarí založiť útok. Keď sa im to aj podarí, lopta skončí rýchlosťou blesku v oute...
     
    64
    Hlohovský musel prejsť na pravú stranu, Žofčák sa snažil vysunúť svojich spoluhráčov, ale nepodarilo sa mu to. Finálne prihrávky hosťom v druhom polčase absolútne nevychádzajú.
     
    65
    V prvom polčase diktovali tempo hostia, v prvých 20. minútach druhého polčasu je tomu inak, tempo diktuje Prešov.
     
    66
    Žofčák stratil loptu v stredovom kruhu, zobral mu ju Adam, ktorý sa ho zbavil následnou zasekávačkou, ale jeho strela skončila len vysoko nad Putnockého bránou!
     
    67
    Aj domáci po prvýkrát striedajú, odchádza nevýrazný Katona, strieda ho Jakovlev.
     
    68
    Po faule na jedného z prešovských futbalistov tu máme štandardnú situáciu, ktorú zahráva Papaj.
     
    69
    Preťažený center zachytil prešovský hráč, ktorý poslal loptu do šestnástky, kde sa nevýrazný Ševčuk predviedol, keď vytiahol zo svojho repertoára pätičku, škoda, že bola nepresná.
     
    69
    Z rýchleho protiútoku sa do sľubnej šance dostal Ledesma, ktorý si prešprintoval takmer celé ihrisko a napokon dokázal aj ľavačkou vypáliť tvrdú strelu, ktorá však lízla len bočnú sieť.
     
    70
    Slovan začína hrať futbal, na ktorý sme u nich zvyknutí. Grendel sa dobre uvoľnil a podarilo sa mu vystreliť spoza obrancu prízemnú strelu, ktorú však Diviš vykryl.
     
    71
    Máme tu druhé striedanie domácich, odchádza exekútor štandardných situácii Papaj, nahrádza ho Dolný.
     
    72
    V šestnástke Prešova sa nepríjemne zrazili Grendel s Bartekom, po tomto súboji sa obaja hráči ocitli na zemi, Bartek sa zvíja v ukrutných bolestiach.
     
    74
    Konečne sa hrá, Bartek bol ošetrovaný až príliš dlho. Prešov sa následne ocitol v najväčšej šanci zápasu, keď sa v šestnástke uvoľnil Ševčuk a z ľavej strany vyslal strieľanú prihrávku na Adama, ktorému chýbali len milimetre.
     
    75
    Po zaujímavom momente, ktorý nám priniesol pád jedného z prešovských hráčov si každý myslel, že bude nasledovať pokutový kop,no nebolo tomu tak! Putnocký rozohráva z päťky.
     
    76
    Aktivita na hracej ploche sa nám zvýšila, tempo diktujú Prešovčania. Mohli sme vidieť dva nepresné voleje prešovských hráčov, ktorí sa snažili o strelu v šestnástke.
     
    77
    Konečne si môžeme povedať, že sa hrá zaujímavý zápas, aj napriek tomu že sme gól zatiaľ nevideli sledujeme zápas, ktorý naberá na obrátkach. Šance domácich sa pomaly stupňujú!
     
    78
    Na zemi sa po silovom súboji ocitol Pauschek, ktorý ako sa zdá, stratil dych, rozhodca mu umožňuje vydýchnuť si.
     
    79
    Do protiútoku sa dostali až štyria hráči Prešova, aktívnymi boli však len dvaja, paradoxne hráči z lavičky, Dolný a Jakovlev, ktorí si nerozumeli a tak strieľanú prihrávku dokázal Putnocný bez problémov zachytiť.
     
    80
    Posledné striedanie hostí, prichádza Szarka, odchádza Hlohovský.
     
    81
    V pokutovom území Slovana došlo k faulu, avšak Vlk nepíska, hrá sa ďalej, tento verdikt sa nepáči fanúšikom, ktorí rozhodcu s radosťou vypískali.
     
    82
    Vedľa hracej plochy leží otrasený Zošák, ktorý sa po súboji s jedným z hráčov Slovana zranil.
     
    83
    Opäť sa hrá len v strede ihriska, na kopačky sa dostáva ku koncu zápasu nielen únava, ale aj nepresnosť.
     
    84
    Ďalší otrasený prešovský hráč, je ním striedajúci Dolný. Ani po tomto faule sme hvizd z Vlkovej píšťalky nepočuli, diváci sú poriadne nahnevaní.
     
    85
    Rozhodca prerušil hru, šiel sa pozrieť na Dolného. Následne sa k lopte dostali hráči Prešova.
     
    86
    Ďalšia vyložená šanca na strane Prešova! Tentoraz útok z ľavej strany nedokázala trojica Prešovčanov operujúcich v šestnástke dopraviť do brány, jeden z obrancov Slovana situáciu bez problémov vyriešil.
     
    87
    Prešov hrozí v druhom polčase jedine z ľavej strany, avšak v týchto chvíľach sú už obrancovia Slovana dobre skonsolidovaní.
     
    88
    Slovanu, či Prešovu už veľa času neostáva, za výkon v druhom polčase si plný bodový zisk bez pochýb zaslúži Prešov, ale najrozumnejšia bude zrejmä remíza.
     
    89
    Dolný dobehol rýchlu loptu, avšak už sa k nej nedostal, pretože ju odkopol Putnocký, ktorý musel vybehnúť až na kraj šestnástky.
     
    90
    V tomto momente prišiel faul Kolčáka na Dolného, máme tu zaujímavú štandardnú situáciu! Fanúšikovia sa snažia vyburcovať svojich!
     
    90
    Dolného preťažený center nenašiel absolútne nikoho, škoda tejto šance.
     
    90+1
    Jeden z prešovských hráčov sa ocitol v ofsajde, ocitáme sa v posledných sekundách zápasu.
     
    90+2
    Mário Vlk sa chystá zapískať do píšťalky, fanúšikovia zeleno-bielych majú naňho ťažké srdce, remíza je však zaslúžená pre obe strany!
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas, v ktorom sme sa nedočkali žiadneho gólu nám v druhom polčase spríjemnili hráči Prešova skvelou útočnou hrou. Slovan Bratislava dominoval v prvej polke zápasu, v tej druhej sa niekoľkokrát obával o výsledok. Nebyť skvelých, stopercentných brankárov Diviša, či Putonockého, mohli sme sa dočkať nejedného gólu. V Prešove sa nám tak zrodila bezgólová remíza 0:0. Aj keď sme gól nevideli o nudnom zápase hovoriť nemožno!
     
    Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok dňa a nezabúdajte, komentovanie zápasov na onlajny.eu pokračuje ak naďalej! (16:23:49)

    Jakub Mitter

    Branky:

    Karty:   28. Kolčák (SBA)


    FC Tatran Prešov: Diviš - Bartek, Adam, Kolbas, Katona, Lipták, Zošák, Shevchuk, Papaj, Adámik, Petráš
    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Lukšík, Hlohovský, Grendel, Halenár, Milinkovič, Gorosito, Kladrubský, Kolčák, Pauschek, Ledesma

    Rozhodčí: Mário Vlk
    bahis siteleri