N.Novgorod – Dynamo Moskva 4:0 (kon.) | Čerepovec – Barys 3:2 (po s.n.) | Viťaz – Omsk 1:3 (kon.)
Spartak Moskva – Jekatěrinburg 6:1 (kon.) | Jaroslavl – Petrohrad 2:1 (kon.) | Doněck – Magnitogorsk 4:3 (po pr.)
Minsk – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Dynamo Moskva
Středa 24.10.2012, 17:00 • Nagornyj, Nižnyj Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:17:30)
     
    48:33
    Za faul kolenem si svůj trest odsedí Filip Novák.
     
    45:59
    Dynamo si ale přesilovku nezahraje, za hákování je vyloučen Konstantin Kasjančuk.
     
    45:56
    Za držení je vyloučen Alexandr Jevsejenkov.
     
    40:01
    Do třetí třetiny nastoupil v brance Dynama Alexandr Šaryčenkov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Za hákování je vyloučen Ilja Krikunov. Společně s ním ale za přifilmování celé situace bude pykat také Michail Anisin.
     
    36:31
    Za podražení je vyloučen domácí Mikko Kousa.
     
    37:42
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tato třetina jednoznačně patří MICHAILU VARNAKOVOVI, jenž za deset minut dokázal nastřílet tři branky. Asistence: Jusso Hietanen.
     
    33:42
    Za úder do oblasti hlavy a krku je na 2+10 vyloučen Dmitrij Pestunov.
     
    33:55
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí ihned využívají přesilovku a podruhé díky druhému útoku. Svou druhou branku vstřelil MICHAIL VARNAKOV. Asistence: Alexandr Sjomin, Pjotr Sčastlivij.
     
    30:56
    Síly na ledě se srovnávají. Za hákování je vyloučen Alexandr Sjomin.
     
    29:45
    Za podražení si jde sednout na trestnou lavici Dmitrij Pestunov.
     
    27:46
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Alexandr Sjomin si připisuje první bod v novém působišti. Přihrál na přesilovkovou branku MICHAILU VARNAKOVOVI. Asistence: Alexandr Sjomin.
     
    26:12
    Za úder do hlavy si vysloužil dvouminutový trest Dmitrij Pestunov.
     
    23:07
    Za hákování je vyloučen Vladimir Malenkich.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:18
    Domácí si v závěru první třetiny konečně vyzkouší přesilovku, neboť na dvě minuty je za držení vyloučen Andrej Mironov.
     
    13:42
    Dynamu se přesilovka vůbec nepodařila, Torpedo se v pohodě ubránilo.
     
    12:33
    Ovečkin znovu ukázal, že se s nikým nemazlí a tvrdě narazil na mantinel Malenkiche. Diváci jen zalapali po dechu.
     
    10:54
    Momentálně se hra trochu uklidňuje, Dynamo má kotouč častěji na svých hokejkách.
     
    15:53
    Za hákování jsou současně vyloučeni domácí Mikko Kousa a hostující Denis Tolpeko.
     
    11:45
    Na trestnou lavici za držení usedl Michail Tjuljapkin.
     
    08:23
    Hraje se hokej nahoru dolů, Jeremenko teď výborně zasáhl proti průniku Sjomina.
     
    07:23
    Malenkich se doslova prorval až před Jeremenka, tam mu ale došly síly a brankář Dynama nadvakrát zasáhl.
     
    05:59
    Dynamo teď diktuje tempo hry, Novák od modré čáry minul.
     
    04:23
    Stadion v Nižném Novgorodu je dle očekávání naplněn k prasknutí, utkání sleduje 5600 diváků. Ideální možnost, jak se pomalu začít loučit se starým stadionem. V krátkém čase se totiž ve městě začne stavět nová aréna.
     
    03:55
    Dynamo se usadilo v útočném pásmu, Tolpeko to zkusil zápěstím pod víko, Koval se ale natáhl a chytil puk.
     
    02:32
    Jeremenko měl trochu štěstí při střele Zajnullina od modré, nakonec ale svůj tým od pohromy uchránil.
     
    06:57
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Torpedo jde do vedení zásluhou souhry první řady, na jejímž konci byl MARTIN THÖRNBERG. Asistence: Ilja Krikunov, Dmitrij Makarov.
     
    Z technických důvodů vám dnes nebudeme schopni poskytnout standardní on-line přenos.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnyj Novgorod: Koval (Maslakov) - Malenkich, Hietanen, Vasiljev, Kousa, Tjuljapkin, Jevsejenkov - Krikunov, Makarov, Thörnberg - Varnakov, Sčastlivij, Sjomin - Zajnullin, Gorbunov, Nilsson - Valujskij, Potapov, Černov.

    Dynamo Moskva: Jeremenko (Šaryčenkov) - Novák, Gorochov, Solovjev, Derljuk, Višněvskij, Mironov, Barancev - Ovečkin, Bäckström, Gynge - Kvapil, Gorovikov, Anisin - Kasjančuk, Pestunov, Babenko - Tolpeko, Šafigulin, Mosaljev.

    Rozhodčí: Vasiljev, Odinš - Balodis, Putilin.
     
    Tím ale Ovečkinovy lapálie před utkáním neskončily. Na hotelovém pokoji v Nižném Novgorodu mu totiž na pokoji, jenž sdílí s Michailem Anisinem, prasklo potrubí. Pro oba to ale znamenalo spíše velkou legraci, Ovečkin dokonce celé místo natočil na video a ukázal jej světu pomocí Twitteru.
     
    Stejně jako Torpedo, tak i Dynamo má svou hvězdu. Tou samozřejmě největší a nejblyštivější je Alexandr Ovečkin, jenž byl po posledním utkání v Jaroslavli (0:3, Ovečkin 1+1) velmi rád, že po jeho boku poprvé v prvním útoku nastoupil Nicklas Bäckström. "Je to jeden z nejlepších hráčů na světě, vždy mu můžete přihrát. Ve Washingtonu se nám hraje skvěle a doufám, že v Rusku to bude fungovat stejně efektivně. Všechno napoprvé dopadlo dobře," řekl Ovečkin po utkání pro server Sportbox.ru a vyjádřil se také k incidentu s obráncem Lokomotivu Alexandrem Guskovem. Ten jej během utkání ostře atakoval úderem do hlavy, na což hlavní postava Dynama reagovala výzvou ke rvačce, kterou Guskov odmítl. "Po utkání jsem se ho zeptal, proč to udělal. Nemohl jsem jej vidět, přijel zezadu. Když se chtěl bít, tak jsme se měli bít. Takto z toho ale mohlo být škaredé zranění," stěžoval si Ovečkin. Sám Guskov pak řekl, že nechtěl poškodit tým a nechce problémové chování Ovečkina komentovat.
     
    Pro Nižnyj Novgorod to bude první utkání za posledních pět dní. Naposledy v pátek nastoupil v Jekatěrinburgu už se Sjominem a zvítězil 5:3. Před tímto utkáním se ale dozvěděl jednu velmi nepříjemnou zprávu o další posile z NHL. Obránce Anton Volčenkov si totiž 15. října proti Magnitogorsku "poškodil spodní části těla" a bude mimo hru čtyři týdny.
     
    V Torpedu si pochopitelně všichni Sjominův příchod pochvalují. "Pro Torpedo to je významná událost. Není pochyb, že takto kvalitní hráč zvýší zájem fanoušků. Pro příští domácí zápasy s Petrohradem a moskevským Dynamem již máme vyprodáno. Máme dobrý tým a s Alexandrem bude jen kvalitnější. Je to pro nás opravdu velmi významné, že jsme podepsali smlouvu s jedním z nejkvalitnějších ruských útočníků," řekl pro pro Sport-Express předseda a hlavní muž Torpeda Oleg Kondrašov. Jedním dechem ale přiznal, že se Sjominův příchod nerodil lehce. "Jakmile nám řekl, že má zájem, učinili jsme nabídku a museli jsme být trpěliví. Jsem pořád fanoušek a na hráče se tak dívám. Líbilo se mi, když hrál v Ladě a tehdy jsem si řekl, že musíme usilovat o inteligentní a talentované hokejisty. Věděl jsem, že musím udělat vše, co je nezbytně nutné a podepsat ho. Velké díky ale patří také jemu, že na naši nabídku kývl."
     
    Nižnyj Novgorod momentálně žije příběhem Alexandra Sjomina. Útočník, jenž je v zámoří smluvně vázán ke Carolině, se vrátil do svého rodného Krasnojarsku, aby místnímu Sokolu pomohl ve druhé ruské lize. Klub mu zaplatil pojistku a on na oplátku všechen svůj plat, jenž nebyl zrovna velký, daroval charitě a místním školám. Za jeho příchodem ale nestála pouze touha nastoupit v rodném městě, kde se často připravuje na sezonu. V září, kdy Sjomin definitivně přestoupil, totiž jeho babička oslavila devadesáté narozeniny a rodák od řeky Jenisej jí chtěl dát malý dárek, neboť jej nikdy neviděla hrát.

    Osmadvacetiletý hokejista nakonec doma odehrál čtyři utkání a odešel do Nižného Novgorodu, s nímž podle rozhovoru pro deník Sport-Express myslí jen na ty nejvyšší příčky. "Jsem velmi rád, že jsem přišel do Torpeda. Myslím jen na nejvyšší místa a chci hrát krásný hokej. Chtěl bych, aby nás fanoušci podrželi. Pak se nám bude dařit. Hlavní je, aby tým vyhrával a dostal se do play-off, kde bude nutné, aby vyhrál Gagarinův pohár," burcoval své spoluhráče Sjomin před zápasem.

    To pro něj ostatně bude v jistém ohledu speciální. Zahraje si totiž proti svému bývalému spoluhráči z Washingtonu Alexandru Ovečkinovi. "Samozřejmě se na toto setkání velmi těším. Saša přijede do Nižného Novgorodu v úterý večer a může se stát, že zajdeme na večeři a pobavíme se," vyslovil na závěr Sjomin své přání na setkání s Ovečkinem, jejichž cesty se rozešly 26. července 2012, kdy Sjomin podepsal roční smlouvu na 7 milionů dolarů v Carolině.
     
    Dobrý podvečer. Dynamo Moskva kraluje Západní konferenci a svou dominanci bude chtít potvrdit i na ledě aktuálně šestého Torpeda Nižnyj Novgorod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 7. Thörnberg (Krikunov, Makarov), 28. Varnakov (Sjomin), 34. Varnakov (Sjomin, Sčastlivij), 38. Varnakov (Hietanen)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maslakov) - Malenkich, Hietanen, Vasiljev, Kousa, Tjuljapkin, Jevsejenkov - Krikunov, Makarov, Thörnberg - Varnakov, Sčastlivij, Sjomin - Zajnullin, Gorbunov, Nilsson - Valujskij, Potapov, Černov
    Dynamo Moskva: Jeremenko (Šaryčenkov) - Novák, Gorochov, Solovjev, Derljuk, Višněvskij, Mironov, Barancev - Ovečkin, Bäckström, Gynge - Kvapil, Gorovikov, Anisin - Kasjančuk, Pestunov, Babenko - Tolpeko, Šafigulin, Mosaljev

    Rozhodčí: Vasiljev, Odinš - Balodis, Putilin

    Diváci: 5600
    bahis siteleri