Hoffenheim – Dortmund 1:3 (kon.) | W. Brémy – Norimberk 1:1 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
1:3 (1:1)
Borussia Dortmund
Neděle 16.12.2012, 15:30 • Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše. Já se s vámi loučím, přeji pěkný zbytek nedělního večera a v příštím roce u německé Bundesligy opět na počtenou. (17:24:35)
     
    Dortmund se výhrou posunul zpět na třetí místo, na této pozici i přezimuje. Hoffenheim je na tom podstatně hůře a zimu stráví na šestnácté pozici.
     
    I druhá půle přinesla zajímavý fotbal. Dortmund měl převahu, kterou přetavil v dvě branky. V 58. minutě skóroval Großkreutz a v 66. přidal pojistku Lewandowski. Celkově tedy hosté ovládli pohledný zápas výsledkem 3:1. Jediný gól domácích zaznamenal Schipplock.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    ...S rohovým kopem si domácí obrana poradila a odvrátila míč do bezpečí.
     
    89
    Ještě před tím však poslední střídání hostů. Ze hry odchází nejlepší hráč na hřišti Mario Götze a na poslední vteřiny ho na hřišti nahradí Jonas Hofmann.
     
    88
    Rohový kop pro Dortmund...
     
    87
    Kombinace Dortmundu skončila na hranici vápna, kde střílel Lewandowski, jeho střela však byla zblokována skluzem Delpierreho, který šel kopačkami napřed a trochu trefil s míčem i polského kanonýra.
     
    86
    Hoffenheim kombinuje, ale momentálně na své polovině. Odtud nebezpečí Dortmundu nehrozí.
     
    85
    Weidenfeller dnes zrovna nemá svůj den. Nyní letěl centr do vápna, vypadalo to, že hostující gólman v pohodě uklidí míč do svých rukavic, nakonec míč ale hodně kostrbatě a nejistě vyboxoval.
     
    84
    Troufám si říct, že o třech bodech už je rozhodnuto. Dortmund má situaci pod kontrolou a Hoffenheim už dopředu není příliš nebezpečný.
     
    83
    Střídání Dortmundu číslo dvě. Ze hry odchází Marco Reus a na hřiště pustí Olivera Kircha.
     
    82
    Na Reusovi teď viseli hned dva hráči, vše bylo posouzeno jako nedovolený zákrok a Dortmund zůstal u míče.
     
    81
    Domácí v postupné kombinaci, která však skončila nepřesnou kombinací za obranu.
     
    80
    Götze operoval s míčem na levé straně vápna a pak vybídl ke střele Lewandowskiho, jeho následná střela ale byla zblokována.
     
    80
    Reusův rohový kop mířil zhruba někam na penaltu, kde se k hlavičce dostal Hummels. Jistě by to byla hlavička gólová, kdyby ovšem nešla přímo doprostřed brány.
     
    79
    Sebastian Rudy má nějaké zdravotní problémy a odchází za postranní čáru, kde bude ošetřen. Připomínám, že Hoffenheim už nemůže střídat.
     
    78
    Lewandowski dával do vápna Reusovi, který mu míč chtěl vrátit patičkou. Patička byla povedená, ale Lewandowski se přes dva protihráče k míči nedostal.
     
    77
    Lewandowski je v osobních soubojích nesmírně silný a teď i dokázal, když vyhrál souboj s obráncem. Nicméně k ničemu dalšímu to nevedlo.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 35. Schipplock - 26. Götze, 58. Großkreutz, 66. Lewandowski

    Karty:   53. Weis (HOF)


    TSG 1899 Hoffenheim: (4 - 2 - 3 - 1) Casteels - Beck, Delpierre, Compper (C), Johnson - Weis (70. Firminho), Rudy -Schröck, Salihovič, Volland (62. Ochs) - Schipplock (62. Joselu).
    Trenér: Kramer.

    Borussia Dortmund: (4 - 2 - 3 - 1) Weidenfeller (C) - Piszczek, Subotič, Hummels, Blaszczykowski - Gündogan, Leitner - Großkreutz (75. Perišič) , M. Götze (89. Hofmann), Reus (83. Kirch) - Lewandowski.
    Trenér: Klopp.

    Rozhodčí: Meyer - Willenborg, Bornhorts - Grudzinksi

    Diváci: 30150