Utrecht – Heerenveen 3:1 (kon.) | Arnhem – Waalwijk 2:2 (kon.) | Feyenoord – Den Haag 3:2 (kon.)
Willem II – Ajax 2:4 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
2:2 (1:0)
RKC Waalwijk
Neděle 16.12.2012, 14:30 • GelreDome (kapacita: 25 000 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí fotbalisty opravdu krutá rána. SANDER DUITS, jak je jeho dobrým zvykem, vypálil z velké dálky a tentokrát se může radovat. Jeho tečovaná střela překvapila bezmocného Velthuizena - 2:2.
     
    81
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tomáš Kalas si dnes připisuje druhou gólovou asistenci. Nyní milimetrově přesným centrem našel hlavu SIMONA CZIOMMERA, který s přehledem uklidil míč do sítě - 2:1.
     
    78
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Vitesse bylo ve druhém poločase neuvěřitelně pasivní a nyní na to doplatilo. Po chybě zkušeného Janssena se k míči dostal TEDDY CHEVALIER a bez problémů propasíroval míč za Velthuizenova záda - 1:1.
     
    8
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic tu máme úvodní trefu zápasu. WILFRIED BONY dostal od Kalase výborný centr ze strany a hlavou usměrnil míč nechytatelně k pravé tyči Zoetovy brány. Hostující gólman se po balónu natahoval marně.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 8. Bony, 81. Cziommer - 78. Chevalier, 90+3. Duits

    Karty:   31. van der Heijden (ARN), 76. Bony (ARN), 90+2. Boukhari (ARN)


    SBV Vitesse Arnhem: (4-2-3-1) Velthuizen – Kalas, Kašia, van der Heijden, van Aanholt – van Ginkel, Janssen – Darri (46. Ibarra), Bony, Kakuta (65. Cziommer) – Reis.
    RKC Waalwijk: (4-3-3) Zoet – Martina, Drost, van Mosselveld (86. Lieder), van Peppen – Najah, Braber, Duits – Jozefzoon, Chevalier, Boukhari.

    Rozhodčí: Wiedemeijer - de Vree, Hoekstra