Heerenveen – Arnhem 2:1 (kon.) | Heracles – Zwolle 1:1 (kon.) | Den Haag – Nijmegen 2:0 (kon.)
Breda – Eindhoven 1:6 (kon.)
konec
Heracles Almelo
1:1 (1:1)
PEC Zwolle
Sobota 22.12.2012, 19:45 • Polman Stadion (kapacita: 8500) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    89
    Mokhtar mohl přidat druhý gól v utkání a poslat Zwolle do vedení, ale z úhlu pálil zhruba půl metru vedle vzdálenější tyčky. Teď měli hráči Heraclesu velké štěstí.
     
    85
    Domácí trenér Bosz sáhl ke změně. Ze hřiště stáhl Thomase Brunse, kterého na závěrečné minuty nahradil Australan Jason Davidson.
     
    83
    Saymak poslal k zemi Duarteho a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    80
    Saymakovi nyní příliš nescházelo. Jeho nepříjemná střela z přímého kopu vypadla brankáři Pasveerovi z rukavic a jen tak tak, že se míč nedokutálel do brány.
     
    73
    Hosté střídají: ze hřiště odchází zkušený Arne Slot, kterého nahradí ofenzivně laděný Mustafa Saymak.
     
    69
    Po Duartově ostrém centru z přímého kopu se dostal k hlavičce záložník Kwame Quansah, který z hranice malého vápna hlavičkoval jen těsně nad břevno!
     
    62
    Lerin Duarte to podle očekávání zkusil přímo a svou střelu umístil do levého horního rohu. Gólman Boer ale vytasil bravurní zákrok a míč vyrazil na rohový kop.
     
    61
    Máme tu první střídání utkání. Místo Geoffreye Castilliona přijde na hrací plochu útočník Ninos Gouriye.
     
    56
    Benson si všiml úplně volného Pluima, který měl před sebou pouze brankáře Pasveera, přesto svou stoprocentní šanci nevyužil, když si vylámal zuby právě na zkušeném gólmanovi.
     
    54
    Kwame Quasah zastavil pronikajícího Bensona za hranicí pravidel, a proto si z rukou rozhodčího van Boekela prohlédl pěkně zblízka žlutou kartu.
     
    52
    Fred Benson se dostal na úrovni penalty k přihrávce Drosta a brankáře Pasveera následně zaměstnal nepříjemnou střelou k levé tyči. Domácí gólman měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na rohový kop.
     
    43
    Armenteros představuje pro hosty velké nebezpečí. Jasně to ukázal také nyní, kdy si zpracoval těžký pas ze středu hřiště a zkoušel Boera překonat z ostrého úhlu. Nakonec ale vybojoval pouze rohový kop.
     
    36
    Samuel Armenteros prošel ze strany do hostujícího vápna a snažil se brankáře Boera překonat z úhlu. Ten jeho pokus vyrazil na rohový kop.
     
    27
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Máme srovnáno! V pokutovém území Heraclesu vznikla nepřehledná situace, v ní se nejlépe zorientoval YOUNESS MOKHTAR a dopravil míč do sítě - 1:1.
     
    23
    Fred Benson si nyní snažil vymodlit penaltu, ovšem místo toho viděl žlutou kartu za simulování. Nutno podotknout, že zcela zaslouženě.
     
    15
    Heracles právě vstřelil branku!
    Hráči Heraclesu byli až dosud naprosto bezbranní, přesto jdou nyní do vedení. Duarte výbornou přihrávkou mezi obránci našel SAMUELA ARMENTEROSE, ten potvrdil pověst kanonýra a vyběhnuvšího brankáře Boera s přehledem překonal - 1:0.
     
    11
    Youness Mokhtar to nyní vyzkoušel z více jak dvaceti metrů - jeho tečovaná střela skončila těsně vedle tyčky.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 15. Armenteros - 27. Mokhtar

    Karty:   54. Quansah (HRC) - 23. Benson (ZWO), 83. Saymak (ZWO)


    Heracles Almelo: (3-4-3) Pasveer – te Wierik, Rienstra, Dorda – Bruns (85. Davidson), Quansah, Overtoom, Duarte – Castillion (61. Gouriye), Armenteros, Everton.
    PEC Zwolle: (4-2-3-1) Boer – van Polen, Lachman, van den Berg, Achenteh – Slot (73. Saymak), Broerse – Drost, Pluim, Mokhtar – Benson.

    Rozhodčí: Van Boekel - Strijker, Vandeursen
    bahis siteleri