Real Betis – Levante 2:0 (kon.) | Real Sociedad – La Coruňa 1:1 (kon.) | Atlético – Zaragoza 2:0 (kon.)
Malaga – Barcelona 1:3 (kon.)
konec
Malaga CF
1:3 (0:1)
FC Barcelona
Neděle 13.01.2013, 21:00Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Barcelona měla celý zápas pod kontrolou a zaslouženě zvítězila. Domácí může těšit pouze fakt, že se v závěru dočkali zásluhou střídajícího Buonanotteho alespoň čestného úspěchu. Osmnáctá výhra Barcelony v letošním ročníku Primera División a neuvěřitelná převaha tohoto katalánského velkoklubu tak pokračuje i nadále. Mějte se fajn, přeji příjemný start do nového týdne. (22:50:15)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Naopak měli ještě jednu velkou šanci, kdy se po průnikové přihrávce z vlastní poloviny řítil sám na Caballera Alexis Sánchez, stihl mu ještě udělat kličku, ale z úhlu vystřelil pouze do boční sítě.
     
    90+2
    Hosté výborně napadají rozehrávku Málagy a nepouští soupeře do svého pokutového území.
     
    90+1
    Nastavovat se budou ještě dvě minutky.
     
    90+1
    Hosté ale kombinují na útočné polovině a žádné další komplikace si nepřipouštějí.
     
    89
    Málaga právě vstřelila branku!
    Rozehrávky se nakonec chopil sám postižený DIEGO BUONANOTTE a krásnou ranou přes zeď nedal Valdesovi nárok. Perfektní střela a domácí diváci tak mohou slavit alespoň dosažení čestného úspěchu.
     
    89
    Teď ovšem byl Buonanotte faulován nějakých dvacet metrů od branky Valdése a domácí mají dobrou možnost výsledek alespoň zkorigovat.
     
    88
    Snaha se určitě nedá domácímu týmu odepřít, Barcelona je ovšem momentálně téměř neporazitelná. Vynikající výkon v obraně i v útoku, zasloužené vítězství.
     
    86
    Málaga prohraje podruhé v lize řadě, což se jí během letošní sezony stane vůbec poprvé. Předtím prohrála na hřišti La Coruni, teď s Barcelonou.
     
    84
    Zápas se dohrává, domácí už plní pouze roli sparingpartnera.
     
    82
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak přece se ještě Barcelona jednoho gólu dočkala. Po nenápadně rozehraném autovém vhazování se k balonu dostal THIAGO ALCANTARA, narazil si s Messim a přízemní střelou nedal Caballerovi šanci. Logické vyústění hostujícího tlaku.
     
    81
    Barcelona chce dát ještě jeden gól. Blízko k němu měl Iniesta, který ve vzdálenosti nějakých deseti metrů od domácí branky hradbu těl před sebou nepropálil.
     
    80
    Akce po ose Iniesta-Xavi-Messi skončila u posledně jmenovaného, ten se zamotal s míčem na kopačkách.
     
    79
    Další zajímavě rozjetý brejk Málagy. Roque Santa Cruz si všiml nabíhajícího Buonanotteho, ten se však ukvapil a vystřelil hodně mimo.
     
    78
    Druhé barcelonské střídání, Pedro Rodriguez přepouští místo na hrací ploše Sánchezovi.
     
    77
    I mistr tesař se někdy utne, Messimu nyní doslova utekl balon od kopačky a stal se snadnou Caballerovou kořistí.
     
    76
    Iniesty je dnes plné hřiště! Tentokrát se malý šikovný záložník zapojil do kombinace s Jordi Albou, jeho centr byl ale podobně jako ty předchozí hodně nepřesný.
     
    75
    Dobré momenty doácích, teď se trocha prostoru rozevřela před Iturrou, který ovšem centr příliš přetáhl.
     
    74
    Dobrá akce domácí letky, balon se v pokutovém území dostal k Iscovi, který ale tísněn nedokázal zakončit.
     
    73
    Tohle ale bylo v podání Cesca Fabregase hodně zajímavé! Hosté se totiž dostali do přečíslení 4 na 3, balon se dostal na levou stranu právě k Fabregasovi, jehož překvapivé zakončení na poslední chvíli vyškrábl na roh Caballero.
     
    72
    Zápas v těchto chvílích příliš zábavy nenabízí, Barcelonští kombinují s míčem na kopačkách, dopředu se však moc neženou.
     
    70
    Poté Málaga podruhé vystřídala, místo Toulalana už hraje Iturra.
     
    69
    Tak Delgado se nám s těmi žlutými nějak rozjel. Busquets si počíhal na Buonanotteho a také jemu se před očima zažlutilo.
     
    68
    S úspěchem se nesetkal ani nadějný slalom Isca středem hřiště.
     
    68
    Jakoby fotbalisté Málagy neměli síly s nepříznivým stavem cokoliv udělat. Jejich ofenzivní linie působí hodně vyčerpaně, Valdes si pomalu od začátku druhé půle nesáhl na balon.
     
    66
    Krásný oblouček vyslal Iniesta na Jordiho Albu, obránce Barcy byl ale v hodně ostrém úhlu a nemohl tudíž vymyslet něco převratného.
     
    65
    První žlutá karta také na straně Barcelony. Fabregas zezadu fauloval Toulalana a dostává od sudího Delgada oprávněný kartonek.
     
    64
    Po delším čase zajímavá akce Málagy, Isco ovšem v palebné pozici na hranici šestnáctky nezpracoval balon.
     
    63
    První střídání vidíme v dresu Málagy. Buonanotte nahrazue Eliseua.
     
    62
    Barcelonský zámek před pokutovým územím trvá, před Caballera létají balony zleva i zprava, ale žádný nenechází zamýšleného adresáta.
     
    60
    Messi se rozeběhl ke svému oblíbenému slalomu, těsně před pokutovým územím mu však jeden z obránců Málagy zavadil o nohu, přesto se nepíská.
     
    58
    Útoky Málagy navíc nejsou ve druhé půli prakticky vůbec nebezpečné. Barcelona s naprostým přehledem drží dvoubrankový náskok. Možná škoda, že se rozhodlo tak brzy, protože zápas ztratil své tempo.
     
    56
    Barcelona si hraje na hranici pokutového území, Messi kombinoval s Iniestou, ale nikdo z nich se nakonec k zakončení neodhodlal.
     
    54
    První žlutá karta tohoto zápasu! Camacho nestačil Fabregasovi a zcela evidentně ho potáhl k zemi.
     
    52
    Málaga to samozřejmě bude mít nyní velmi těžké, Eliseu byl v oblíčení dvou hráčů faulován, ale standardka se bude rozehrávat daleko od Valdese.
     
    50
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nádherná ukázka jednoduchosti! Překrásnou přihrávku ze středové řady vymyslel Messi, ideálně vysunul Fabregase a ten bez problémů překonal Caballera hezkým angličanem. Skvělý vstup hostů do druhé půle.
     
    49
    Eliseu ale teď nepropálil, podobně si vedl i Joaquín.
     
    48
    Isco si vyměnil balon s Toulalanem a byl faulován, před Valdese poeltí další balon.
     
    47
    Hned zkraje druhé půle tu byla šance Barcelony! Iniesta se o rychlé kombinaci dostal tváří v tvář Caballerovi, ale nakonec byl odmáván ofsajd. Byť hodně pozdě.
     
    46
    Žádný z týmů nestřídal, pojďme do druhé půle!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas zajímavého duelu je za námi. Barcelona měla více šancí a zaslouženě se ujala vedení, když chybu Camacha potrestal Messi. Málaga ale také není směrem dopředu úplně bezzubá a určitě nás čeká ještě zajímavých druhých pětačtyřicet minut.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Nadějné přečíslení Málagy zastavil trochu nešikovně postavený rozhodčí, kteří fotbalistům v bílých dresech překážel v dokončení kombinace.
     
    44
    Po delším čase zahrozila také Barca. Dani Alves poslal do vápna přesný centr na Messiho, ale ten stál v ofsajdovém postavení.
     
    43
    Nacho Monreal poslal před branku přízemní centr, Valdes si ale doběhl pro balon.
     
    42
    Málaga obléhá soupeřovu polovinu, její středoví hráči nicméně stále nemohou najít cestičku směrem k Valdesovi.
     
    40
    Xavi zatím není příliš vidět, teď ale rychle rozehrál standardku přímo k nohám Fabregase, který vypálil hodně nepřesně.
     
    39
    Trochu klidu na obou stranách, Barcelona se snaží otupit sílící tlak domácích častějším držením míče.
     
    37
    Po standardní situaci zakončoval hlavou Demichelis, Valdes byl připraven. Konečně se do hry dostává také Málaga.
     
    36
    Sporný okamžik v pokutovém území Barcy! Eliseu se po levé straně dostal až před pokutové území soupeře a možná trefil zpětnou přihrávkou Piquého do ruky, ani tentokrát se však nepíská.
     
    35
    Tak to je trochu škoda pro domácí! Po delším čase se dostali sérií přihrávek až před Valdese, akci ovšem překombinovali a střela Isca už skrz zeď tvořenou barcelonskými zadáky neproletěla.
     
    34
    Opět je pískáno proti domácím, Messi tentokrát vybojoval faul na svou osobu v hloubi pole.
     
    32
    Málaga od nějaké pětadvacáté minuty vůbec nestíhá, její hráči jsou všude pozdě a je možná trochu překvapivé, jakým způsobem si z ní hosté dělají trhací kalendář.
     
    31
    Zase v akci neúnavný Messi. Tentokrát si vybral hodně trnitou cestu, přesto se dostal ke střele, trefil však některého z obránců domácího celku. Následně se ještě dožadoval odpískání ruky, leč nedočkal se.
     
    30
    A opět šance na druhé straně. Zafungovala kombinace mezi Fabregasem a Iniestou, prvně jmenovaný ovšem levou nohou branku těsně netrefil!
     
    29
    Sám jsem zvědavý jak tento gólový moment zacloumá s domácím týmem. Jeho projev byl dosud sympatický, teď ale bude muset otevřít hru.
     
    27
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se Barcelona dočkala. Obrana Málagy začala kupit jednu chybu za druhou, Camacho poslal Caballerovi nedůslednou malou domů, kterou zachytil LIONEL MESSI, pohrál si s domácím gólmanem a otevřel skóre utkání. Hrubá chyba záložníka Málagy.
     
    26
    Obrovskou šanci měl nyní Iniesta! Zdálo se, že hosté hráli po ofsajdovém postavení, rozhodčí však nakonec pustili hru, Fabregas našel středového záložníka katalánského klubu, který zblízka napálil jen dosud vynikajícího Caballera.
     
    25
    Barcelonští nakonec přímý kop rozehráli, Iniesta posunul balon na Fabregase, ten se s ním dostal až na hranici vápna, ale jeho technická střela skončila nad domácí klecí.
     
    24
    Iniesta faulován ve vzdálenosti nějakých třiceti metrů od Caballera To už je vzdálenost, odkud se přímo dá ohrozit branka.
     
    24
    Máme za sebou první čtvrtinu zápasu a už nyní je jasné, že Málaga dnes rozhodně nebude snadným soustem pro Barcelonu, která dosud v Primera División ztratila pouze jeden jediný bod!
     
    23
    Rána Daniho Alvese z uctivé vzdálenosti byla zablokována Eliseem.
     
    22
    Eliseu u postranní čáry ostře zajel do Daniho Alvese, ani tentokrát se nežlutí.
     
    21
    Pozitivní zprávou určitě je, že sledujeme mnohem zajímavější podívanou než zkraje zápasu, finálním přihrávkám však zatím chybí větší přesnost.
     
    19
    Sergio povalil ve středu pole k zemi Isca a v hledišti to chvíli vřelo. Nakonec se ale celá situace obešla bez karetního vyřešení.
     
    18
    Centr Daniho Alvese se zastavil o hlavu prvního obránce Málagy, Barcelonští sice okupují pokutové území hostitelů, zatím je to ovšem bez účinku.
     
    17
    Domácí obraně už opět dělal v pokutovém území starosti všudypřítomný Messi, při zpracování míče ale uklouzl.
     
    15
    Fabregas se šikovně pokoušel uvolnit Iniestu, ten ovšem narazil do skálopevné obrany domácích.
     
    13
    Málaga hraje zatím nebojácně! Po levé straně se hnal Eliseu a Piqué ho musel odzbrojit jen za cenu rohového kopu.
     
    12
    Mascherano se nyní sám dostal do zbytečných problémů, po jeho malé domů se hnal Santa Cruz, nakonec však přece jen barcelonský gólman byl u míče první.
     
    11
    I Málaga měla svou první šanci! Trochu prostoru dostal ve vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od Valdése Toulalan, nicméně branku vysoko přestřelil.
     
    10
    Konečně se nám tu začínají dít nějaké věci. Iniesta míchal s míčem na hranici velkého vápna, nakonec odcentroval a Monreal uklidil míč hlavou raději na roh.
     
    9
    Zahrozila také Málaga, ale před Santa Cruzem výborně zasáhl Valdés.
     
    8
    Z následného rohového kopu žádné nebezpečí nevzešlo.
     
    7
    Obrovská šance hostujícího celku! Iniesta krásnou přihrávkou z hranice vápna oslovil Messiho, ten stanul sám před Caballerem, udělal mu kličku, ale brankář Málagy se ještě stihl zvednout a tygřím skokem lapil Messimu jeho šanci.
     
    6
    Domácí se pomalu ale jistě začínají stahovat do své obranné ulity, Barcelona staví svůj typický házenkářský zámek.
     
    4
    Balon zatím létá z jedné půlky hřiště na druhou, pořád čekáme na první vzruch před některou z branek.
     
    2
    Na trávníku se zatím neděje nic, Málaga se snaží být aktivní, ale zatím její ofenzivní vozba Valdése neohrozila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas za malý moment začne. Barcelona nastupuje ve svých tradičních dresech, Málaga v bílých.
     
    Úvodní sestavy:

    Málaga CF: Caballero - Nacho Monreal, Wellington, Demichelis, Sergio Sánchez - Joaquín, Toulalan, Camacho, Eliseu, Isco - Santa Cruz.

    FC Barcelona: Valdés - Jordi Alba, Mascherano, Piqué, Dani Alves - Fabregas, Busquets, Xavi - Iniesta, Messi, Pedro

    Rozhodčí: Delgado - Ríos, Huerga.
     
    Čeká nás další "hon na Barcu". Ta zatím stále naprosto suverénně vládne letošnímu ročníku španělské Primera Division a z osmnácti zápasů ztratila pouze dva body za jedinou remízu! Jestli však někdo může hvězdný tým z Katalánska potrápit, je to právě Málaga. Ta před nedávnem dokázala doma zdolat i slavný Real Madrid a základní skupinou Ligy mistrů proplula nesmírně hladce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Radek Barkman

    Branky: 89. Buonanotte - 27. Messi, 50. Fabregas, 82. Alcantara

    Karty:   54. Camacho (MLG) - 65. Fabregas (BAR)   69. Busquets (BAR)


    Malaga CF: Caballero - Nacho Monreal, Wellington, Demichelis, Sergio Sánchez (84. Portillo Soler) - Joaquín, Toulalan (70. Iturra), Camacho, Eliseu (63. Buonanotte), Isco - Santa Cruz.
    FC Barcelona: Valdés - Jordi Alba, Mascherano, Piqué, Dani Alves - Fabregas (73. Tiago Alcantara), Busquets, Xavi - Iniesta, Messi, Pedro (78. Sánchez).

    Rozhodčí: Delgado - Ríos, Huerga
    bahis siteleri