Technika Brno – Pelhřimov 3:0 (kon.) | Břeclav – Chotěboř 10:0 (kon.) | Milevsko – Řisuty 2:6 (kon.)
Přerov – Havířov 2:4 (kon.) | Val. Meziříčí – Nový Jičín 1:8 (kon.) | Opava – Prostějov 8:6 (kon.)
Karviná (Baník) – Frýdek-M. 3:2 (po pr.) | Bílina – Sokolov 3:6 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 5:2 (kon.)
Jindř. Hradec – Mor. Budějovice 2:1 (kon.) | Jablonec n/N – Děčín 3:6 (kon.) | Kobra – Klatovy 3:1 (kon.)
konec
HC Milevsko 1934
2:6 (1:0, 0:2, 1:4)
HC Řisuty
Sobota 19.01.2013, 17:002. liga skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Ve skupině Západ druhé ligy zbývá odehrát posledních devět zápasů. Závěrečnou čtvrtinu zahájí Milevsko na svém ledě, kde hostí HC Řisuty.Řisuty navazují v letošní sezóně na dvě předchozí povedené a znovu atakují nejvyšší příčky. Po třech čtvrtinách soutěže jim patří 2. místo v tabulce s pouhým jedním bodem ztráty na čelo. Řisuty jsou nejméně inkasujícím týmem skupiny Západ a rovněž patří k nejnebezpečnějším týmům na ledech soupeřů, kde například v první čtvrtině neztratily ani bod. Později už jejich úspěšnost nebyla taková, ale i tak jsou v hodnocení venkovních zápasů nejlepším týmem skupiny Západ.

    Ze všech třech vzájemných duelů vyšel vítězně vždy domácí tým. Oba celky se potkaly v zahajovacím zápase soutěže a lépe si vedly Řisuty po těsné výhře 4:3. Milevsko začalo dobře a ujalo se na ledě soupeře vedení a to dokonce při vlastním oslabení. Středočeši však ještě do první přestávky skóre otočili ve svůj prospěch. V prostřední části navýšili svůj náskok už na stav 4:1 a zdálo se být rozhodnuto. Milevsko se však nevzdalo. Ještě do konce druhé třetiny se hosté přiblížili na rozdíl jedné branky. V poslední části se Milevsku dokonce podařilo ve dvojnásobné přesilovce vyrovnat, rozhodčí však původně uznaný gól odvolal. Řisuty si pak už svůj jednogólový náskok pohlídaly.
    Odveta doma se Milevsku povedla, když dokázalo zvítězit 6:4. Domácí tým se po necelé půlminutě hry ujal vedení, ale v dalším průběhu byli lepší hosté. Ti ještě v první části v přesilovce vyrovnali a v prostředním dějství si vybudovali dvougólový náskok. Milevsko však předvedlo v závěrečné třetině dokonalý obrat. Postupně obrátilo skóre na 5:3 ve svůj prospěch. Řisuty při hře bez brankaře podpořené přesilovkou snížily, ale vyrovnat už nedokázaly. Naopak v poslední minutě inkasovaly do prázdné brány.
    Ve třetím zápase se milevští hokejisté ani jednou nedokázali prosadit proti nejlepší obraně druholigové skupiny Západ. V Řisutech neskórovali, naopak čtyřikrát inkasovali. Stalo se tak ve dvou dvoubrankových blocích. Stejně jako v celé řadě venkovních zápasů se Milevsku nepovedla první třetina zápasu, když v jejích prvních šesti minutách dvakrát inkasovalo. Na další góly se čekalo do závěrečné třetiny, kdy Řisuty dvěma góly v rozmezí pěti minut daly výsledku konečnou podobu.

    Vstup do nového kalendářního roku měly oba celky poměrně úspěšný. Ve třech střetnutích získaly Řisuty šest bodů, Milevsko pět. Řisuty potvrdily svoji úspěšnost na ledech soupeřů, kde vyhrály oba duely. Naopak doma schytaly výprask 6:1 od Klášterce. V zápase minulého kola v Jablonci to pro Řisuty od začátku vypadalo na snadnou výhru. Řisuty vedly v Jablonci po první třetině již 3:0, poté po druhé rovněž o tři góly 4:1. Jenže Jablonečtí ve třetí části zabrali a třemi slepenými góly vyrovnali stav. Řisuty však přece jenom urvaly všechny body, když v poslední minutě vstřelily rozhodující gól na 5:4. I Milevsko v minulém kole uspělo po delší době na ledě soupeře, když zvítězilo po nájezdech v Sokolově. Tuto výhru bude chtít potvrdit v domácím zápase s Řisuty. Čeká ho však soupeř z nejtěžších, který venku nejméně prohrává a jako jediný si zde drží i aktivní skóre.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Milevsko 2010:Pipek (Knap)– Procházka, Srdínko, Štych, Hlinka, Klíma, Cifreund, Čunát - Urbanec, Nikodém, Hamerle, Fořt, Sýbek, Kořánek, Paule, Sumerauer, Radosta, Król

    HC Řisuty:Schwamberger (Štěpánek)- Kašák, Slánský, Sedláček, Čermák, Babický, Fiala, Bílek- Landa, Kos, Scherzl, Hlusička, Kraus, Veselý, Záleský, Pavel, Krpata, Vlček, Hudíček

    Rozhodčí: Talpa- Dančišin, Matějíček
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:36
    První střelu na branku vyslal hostující Vlček. Pipek pozorný.
     
    03:13
    Milevsko právě vstřelilo branku!
    První střela domícho družstva končí brankou. Po přihrávce Urbance si najel mezi kruhy JAKUB HAMERLE, jeho první střelu Schwamberger vyrazil, milevský útočník však odražený puk získal a usměrnil ho do odkryté branky. Asistence: Josef Urbanec.
     
    04:55
    Chytré nahození Fialy dobře vyráží Pipek.
     
    05:46
    Chytře prošel po levém křídle Landa, jeho střelu směřující do horního rohu skvěle vyrazil Pipek.
     
    06:02
    Naslepo nahrával milevský Paule do oblasti kruhů, kde se objevil osamocený Król. Schwamberger výborně vyjel a střelu chytil.
     
    08:41
    Chytře se zbavil milevského Čunáta hostující Kos, vybruslil si mezi kruhy a nebezpečně zakončoval. Pipek vyráží ramenem.
     
    11:40
    Řisutský Kos skvěle obešel jednoho z milevských beků a nahrál na Hudíčka, který nepochopitelně nezasunul puk do prázdné branky.
     
    12:50
    První vyloučení zápasu- 2 minuty za nedovolené bránění obdržel hostující Vlček.
     
    14:50
    Hosté kompletní. Pouze jednou střelou ohrozilo Milevsko Schwambergera v brance Řisut.
     
    15:36
    Nepřehledná situace u milevské branky. Vše ukončuje až hvizd rozhodčího pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    18:02
    První vyloučený hráč na milevské straně. Dvouminutový trest za sekání obdržel Sumerauer.
     
    19:23
    Řisuty mají velký tlak.
     
    19:59
    Hosté se už k šanci nepropracují. Jejich přesilová hra byla sehraná velmi dobře. Naštěstí ani jedna ze střel obránců nebo tečí útočníků netrefila branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina, ve které zvítězilo domácí Milevsko 1:0. O gól se postaral Jakub Hamerle po přihrávce Urbance. Hostující celek byl po celou třetinu lepším týmem a branku nevstřelil jen díky skvělému Pipkovi a nemohoucnosti Řisut. Druhá třetina začne přibližně v 17:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Domácí v plném počtu.
     
    20:13
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté ihned po začátku druhé třetiny vyrovnávají. Chybnou rozehrávku Urbance zachytil Hudíček, nahrál přesně na hůl TOMÁŠE LANDY a ten střelou na zadní tyč překonává Pipka. Asistence: Tomáš Hudíček.
     
    21:07
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Řisuty rychle otáčí skóre. Z pravého křídla nahrával před branku Záleský, puk si zpracoval ONDŘEJ KRPATA a jeho ztečovaná střela končí za zády bezmocného Pipka. Asistence: Ivan Záleský
     
    22:28
    Obrovská šance Řisut!! Po přihrávce Vlčka zakončoval Scherzl. Jeho první střelu Pipek vyrazil jen před sebe a dorážku tento hráč nepochopitelně zamířil mimo tři tyče.
     
    24:19
    Milevský Srdínko vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    25:23
    Z pravého kruhu zakončoval Slánský, domácí gólman střelu vyráží betonem.
     
    26:19
    Domácí v plném počtu.
     
    28:01
    Velkou šanci spálilo Milevsko. Po chytré přihrávce Urbance zakončoval z mezikruží Jakub Hamerle. Jeho tvrdá střela skončila těsně vedle pravého horního rohu branky Schwambergera.
     
    29:39
    Z pravého křídla zakončil nepřesně řisutský Pavel.
     
    30:49
    Výbornou přihrávku přes celou šířku útočného přihrávku zpracoval Paule, udělal Schwambergerovi kličku. Místo do poloprázdné branky však zakončil do tyče.
     
    31:26
    Chytře to vymyslel Hamerle. Stál sám na levém kruhu, naznačil střelu, Schwamberger proti němu vyjel, milevský hráč ještě nahrával na Urbance. Jeho střelu do odkryté branky skvěle vyrazil hostující obránce Kašák. Milevsko má teď velké šance.
     
    33:54
    Tvrdá střela Procházky končí těsně nad.
     
    33:55
    2 minuty za hákování dostává hostující Bílek.
     
    35:15
    Z pravé strany ujížděl sám řisutský Kos, Pipek vyrazil betonem.
     
    35:55
    Hosté v plném počtu. Milevsko si nedokázalo vypracovat žádnou šanci.
     
    37:45
    Chytře nahazoval puk zpoza branky Sýbek. Hostující Kašák si málem srazil kotouč do vlastní branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina vítězstvím hostujícího celku 2:0. O branky se postarali ve 21. minutě Tomáš Landa a o minutu později Ondřej Krpata. Poté byli domácí o něco lepším týmem a vypracovali si velké šance, které ovšem nedokázali proměnit. Třetí třetina začně cca v 18:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    2 minuty za podražení dostává řisutský Čermák.
     
    41:47
    Milevsko právě vstřelilo branku!
    Zasloužené vyrovnání domácích. Sklepnutý puk si zpracoval před modrou JOSEF URBANEC a rychlou střelou švihem nedal Schwambergerovi nejmenší šanci. Asistence: Pavel Procházka
     
    42:40
    Střelu Fořta vyráží Schwamberger za branku.
     
    43:11
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté se znovu dostávají do vedení. Za domácí brankou vybojoval kotouč Hlusička, nahrál na modrou a střela ROMANA ČERMÁKA končí k překvapení všech až v brance. Asistence: Michal Hlusička, Ladislav Vlček.
     
    44:17
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Dokonale rozebrali hosté milevskou obranu. Chytrou přihrávku Hudíčka využil blafákem a střelou do prázdné branky TOMÁŠ LANDA. Asistence: Tomáš Hudíček, Petr Fiala.
     
    47:12
    Přečíslení 2 na 1 nedokázali využít milevští, protože se skvěle dokázal vrátit Landa.
     
    48:26
    Dvouminutový trest za podražení dostává hostující Krpata.
     
    50:26
    Hosté v plném počtu.
     
    50:27
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hokejovou parádu předvedl hostující LADISLAV VLČEK. Ve vlastním pásmu si vzal puk, obehrál milevského Cifreunda, udělal blafák bezmocnému Pipkovi a zakončil do prázdné branky. Assitence: Martin Kašák.
     
    53:17
    Zmatky domácích v obraně ukončuje až vyhození na zakázané uvolnění.
     
    53:30
    Střelu Procházky Schwamberger vyráží.
     
    53:42
    Záleský zakončil ze samostatného úniku těsně vedle.
     
    53:42
    Hostující Pavel dostává osobní 10-ti minutový trest.
     
    54:14
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Krásná akce hostujícího celku končí brankou. Landa zavezl puk do pásma, přenechal ho Hudíčkovi a ten našel u levé tyče zcela osamoceného MATĚJE KOSA, který zakončil do poloodkryté branky. Asistence: Tomáš Hudíček, Tomáš Landa.
     
    55:26
    Střelu Klímy dobře vyráží Schwamberger.
     
    58:37
    Puk zavezl do útočného pásma Landa, přenechal ho Scherzlovi a jeho střelu Pipek na poslední chvíli vyrazil.
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:03:52)

    Petr Kofroň

    Branky a nahrávky: 4. Hamerle (Urbanec), 42. Urbanec (Procházka) - 21. Landa (Hudíček), 22. Krpata (Záleský), 44. Čermák (Hlusička, Vlček), 45. Landa (Hudíček, Fiala), 51. Vlček (Kašák), 55. Kos (Hudíček, Landa)


    HC Milevsko 1934: Pipek (Knap)– Procházka, Srdínko, Štych, Hlinka, Klíma, Cifreund, Čunát- Urbanec, Nikodém, Hamerle- Fořt, Sýbek, Kořánek- Król, Sumerauer, Paule
    HC Řisuty: Schwamberger (Štěpánek)- Kašák, Fiala, Slánský, Čermák, Sedláček, Babický- Hudíček, Kos, Landa- Scherzl, Hlusička, Vlček- Záleský, Krpata, Pavel

    Rozhodčí: Talpa- Dančišin, Matějíček
    bahis siteleri