Ghana – DR Kongo 2:2 (kon.) | Mali – Niger 1:0 (kon.)
konec
Ghana
2:2 (1:0)
Demokratická republika Kongo
Neděle 20.01.2013, 16:00 • Stadion Nelsona Mandely, Port Elizabeth (JAR) • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Na Pantsilův centr si naskočil zcela neobsazený Asamoah Gyan a měl na hlavě rozhodnutí dnešního zápasu, ovšem v obrovské příležitosti střílel pouze do připraveného brankáře Kitiaby!
     
    83
    Konžané měli na dosah dovršení senzačního obratu! Makiadi přesným pasem uvolnil na pravém křídle Kaluyituku, ten si od postranní čáry sběhl do pokutového území, kde tak dlouho vyčkával s finální přihrávkou, až si z nabíhajících spoluhráčů vybral Mulumba a střední záložník anglického West Bromwiche Albion ránou k tyči z vyložené pozice nechal vyniknout brankáře Daudu!
     
    81
    Závěrečné střídání zápasu, pro dnešek má odpracováno Albert Adomah, kterého nahrazuje Harrison Afful.
     
    74
    A další vynucené střídání na straně Konga, zraněný je stoper Mongongu, kterého zastoupí Zakuani.
     
    73
    Střídají i Ghaňané, Anthony Annanovi přepouští místo na hřišti právě zmíněný Derek Boateng.
     
    73
    Druhá změna v konžské sestavě, Kanda si zahraje místo Lua Luy, tomu nedovolilo pokračovat v zápase zranění, které utrpěl po jednom z ostrých zákroků Boatenga.
     
    71
    Parádní fotbal po přestávce pokračuje, v další šanci se ocitl Asamoah Gyan, když si před pokutovým územím našel prostor k zakončení a z osmnácti metrů pořádně protáhl Kidiabu. Ten stačil míč vyrazit vedle branky.
     
    69
    Kongo právě vstřelilo branku!
    DIEUMERCI MBOKANI si sám postavil míč na bílý bod uvnitř pokutového území a naprosto neomylně poslal míč k tyči!
     
    68
    Ještě před pokutovým kopem Kongo střídá, Kabanga nahrazuje Kaluyituka.
     
    67
    Poprvé se do dějin dnešního zápasu zapisuje Dieumerci Mbokani a to velmi významně, když po evidentním přidržení Akaminka vybojoval pokutový kop pro Kongo!
     
    66
    V další ghanské šanci se objevil Rabiu Mohamed, jenž si v pokutovém území zpraocval přesný pas Boatenga, nedokázal ale překonat Kidiabu
     
    64
    Další povedená útočná souhra neměla daleko k třetí ghanské brance! To když akci na jeden dotyk zakončoval Asamoah Gyan, jeho pumelici ale zablokoval Larrys Mabiala a ač se Gyan se svými spoluhráči dožadoval odpískání penalty za údajné zablokování střely rukou, tak sudí Bennett rozhodl zcela správně, když nechal ve hře pokračovat, neboť srazil míč hrudí.
     
    56
    První střídání Ghany, Rabiu Mohamed nahradí na hrací ploše Christiana Atsua.
     
    54
    Žlutou kartou je napomenut ghanský útočník Mubarak Wakaso.
     
    53
    Kongo právě vstřelilo branku!
    Konžané přeci jen korigují výsledek zápasu a dodávají mu pořádnou šťávu náboje! Povedla se jim podobně zdařila kombinační souhra, jakou využili k první brance zápasu Ghaňané. Makiadi parádní kolmicí do pokutového území vysunul do střelecké pozice kapitána TRESORA MPUTA, jenž se tváří v tvář brankáři Daudovi nemýlil a uklidil míč k tyči!
     
    49
    Ghana právě vstřelila branku!
    Po následném rohovém kopu už ale Ghaňané přidávají druhou branku! Na přetažený centr Wakaso Mubaraka si naběhl KWADWO ASAMOAH, na jeho hlavičku mířící pod břevno si brankář Kidiaba sáhl, míč už ale vytěsnit nad branku nestačil a Ghana zvyšuje svůj náskok!
     
    48
    Centr Agyemang Bada Mongongu odrazil pouze na hranici pokutového území, kde se do míče opřel Albert Adomah a brankář Kidiaba měl plné ruce práce, aby jeho ránu vyrazil!
     
    42
    Albert Adomah srazil k zemi rozběhnutého Mpeka Issamu a stává se prvním žlutým hříšníkem dosavadního průběhu zápasu.
     
    41
    Ghana právě vstřelila branku!
    Úvodní branka celého šampionátu má vskutku nádherné parametry! Kwadwo Asamoah vnikl do pokutového území, kde se uvolnil povedenou narážečkou se svým skoro-jmenovcem Gyanem a předložil míč před prázdnou branku EMANUELI AGYEMANGOVI-BADUOVI. Ten byl sice tísněn bránícím Mabialou, přesto už dokázal dokopnout míč do odkryté konžské svatyně!
     
    30
    Po pár desítkách sekund už ale Boateng předvedl podstatně fotbalovější umění, když parádní kolmicí vysunul za konžskou obranu zcela osamoceného Asamoah Gyana, vyhlášený ghanský kanonýr ale tentokrát svoji roli nezvládl, když se při zakončení spíše ukopl a nesmělou ránu poslal výrazně vedle soupeřovy branky!
     
    14
    Břevno ghanské branky se pořádně zatřáslo! To když konžský kapitán Mputu připravil vyloženou střeleckou příležitost pro Lua Luu, jehož dělový projektil brankář Dauda parádním zákrokem vytěsnil na horní konstrukci své svatyně!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 41. Agyemang Badu, 49. Asamoah - 53. Mputu, 69. Mbokani

    Karty:   42. Adomah (GHA), 54. Wakaso (GHA)


    Ghana: Dauda - Pantsil, Akaminko, Boye, Asamoah - Agyemang Badu, Boateng, Admoah, Atsu - Wakaso, Gyan

    Demokratická republika Kongo: Kidiaba - Issama, Mabiala, Mongongu, Kasusula - Kaiadi, Mulumbu, Kabangu, Mputu - Mbokani, Lua Lua

    Rozhodčí: Bennett - Range, Zakhele (JAR)
    bahis siteleri