Děčín – Klatovy 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Děčín
4:3 (1:1, 0:0, 2:2 - 1:0)
HC Klatovy
Pátek 08.02.2013, 18:002. liga skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V netradiční den v pátek 8.2.2013 se odehraje další kolo druhé hokejové ligy, a to již 32. kolo. To znamená, že do konce základní části budou poté zbývat už jen čtyři utkání. O víkendu na zimním stadionu v Děčíně bude probíhat krasobruslařská soutěž, proto byl zápas přeložen z tradiční neděle na pátek.

    Do Děčína zavítají západočeské Klatovy, které v letošní sezóně zatím nedokázaly najít recept na výborně hrající Děčín a ve všech třech vzájemných duelech skončily bez jediného bodu.

    První společné měření sil se odehrálo na ledě v Klatovech v úvodu sezóny. Děčín tam dokázal zvítězit 6:4, když základ k vítězství položil již v první třetině, kterou vyhrál 3:0. Klatovští sice zápas dokázaly zdramatizovat za stavu 5:1 pro Děčín a snížili na rozdíl jediné branky, ale Děčín pak ještě jednou skóroval a vítězství si tak uhlídal. K odvetě přijely Klatovy do Děčína a svou porážku z vlastního ledu tak chtěly odčinit. Bylo jim to ale marné, opět totiž neuspěly. I když zápas byl vyrovnaný, Děčín přesto dokázal zvítězit nejtěsnějším poměrem 5:4 a v té době se díky této výhře vrátil zpět na čelo tabulky. Třetí vzájemné utkání se odehrálo pět dní před Štědrým dnem. Děčínští zajížděli opět do Klatov a domácí tak měli další šanci zlomit nepříznivou bilanci s Medvědy. Nic na plat, ani do třetice neuspěli. Děčínští vyloupili klatovský led i podruhé v sezóně a zvítězili tentokráte jasnějším rozdílem, 5:1.

    V současné době se Děčínští nacházejí na druhém místě tabulky s 57 body. Klatovy jsou čtvrté s body 48. Utkání bude určitě pro diváky atraktivní, oba celky totiž vyznávají spíše útočnou hru a navíc hosté do zápasu dají všechno, aby se pokusili špatnou sérii s Děčínem utnout.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Šticha) - Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Molnár, Zahradník, Dvořák, Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Racek, Chládek, Drnec, Řídel, Šetka, Kopas

    SHC Klatovy: Kůdela (Rückl) - Mrázek, Zeman, Martinec, Soupír, Blumentrit, Čurda, Kodýtek, Pouska, Bernad, Tulačka, Knesl, Pitel, Bastl, Topinka, Pavlis, Vizinger, Vondryska, Reiniger, Čuban

    Rozhodčí: .
     
    Hráči obou celků jsou již na ledové ploše a utkání tak za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hokejisté Děčína se ihned po vhazování ujímají vedení. Chybu v rozehrávce za brankou hostí potrestal TOMÁŠ VÁVRA, který se zhostil puku a nekompromisní střelou pod víko hostující branky nedal Kůdelovi vůbec žádnou šanci. Asistence: Michal Oliverius, Lukáš Zika.
     
    01:49
    Nyní to v pásmu domácího celku zkouší hosté, ale sami se o něj brzy připravili, neboť jeden z hostujících útočníků ho poslal za modrou čáru.
     
    02:54
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu. Dvořák 2 minuty poražení. Hosté tak hrají přesilovou hru.
     
    03:14
    Hosté zavřeli Medvědy v pásmu a kombinují. Jenže Filipovský jim sebral puk a mohl tak mířit se svými spoluhráči do útoku a poté vystřídat čtveřici za čerstvé posily.
     
    04:34
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hosté svoji početní výhodu využívají, když se ve skrumáži před Lavingerem nejlépe zorientoval JAKUB BERNAD a poslal puk za bezmocného domácího brankáře. Asistence: Martin Čurda.
     
    05:46
    Jako nůž máslem projel Pavlis až před Lavingera, ten ale jeho pokus o přízemní střelu chytá a puk ukrývá do své lapačky.
     
    04:48
    Vhazuje se po levé luce Lavingera.
     
    06:57
    Úplně sám ujížděl na Kůdelu Zika, jeho střela ale končí na ochranné síti za jeho brankou.
     
    07:31
    V dobré palebné pozici se ocitl Růžek. Vyslal na Kůdelu těžkou střelu z úhlu, hostující brankář však proti němu ukázal pověstný semafor.
     
    08:15
    Klatovští znovu okupují děčínské pásmo. Vybojovali puk v rohu kluziště a Vizinger tak mohl mířit před Lavingera. Včas ho ale o puk připravila děčínská obrana a Medvědi tak mohou mířit do pásma hostí.
     
    09:46
    Na druhé straně to zkoušel Kopas, jenž ale puk dobře nezpracoval a také o něj přišel. Do útoku tak vyráží opět hráči Klatov.
     
    10:20
    Oliverius sklepl střelu Ziky, která málem skončila za zády Kůdely. Ten ji ale s notnou dávkou štěstí ukryl ve své lapačce a puk ihned rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    11:35
    Hošek s Pořickým dobře kombinovali v hloubi hostující obrany, a na Kůdelu tak vyslali tři nebezpečné střely. Kůdela opět svůj tým podržel.
     
    12:10
    Přesilovku si zahrají domácí. Blumentrit 2 minuty držení.
     
    12:30
    A Knesl zbytečně oslabuje svůj tým a posílá ho do tří. 2 minuty hákování.
     
    12:43
    Hosté se osvobozují.
     
    13:10
    Čurda dokonce ujel v dvojnásobném oslabení svého celku a na Lavingera vyslal jedovatou střelu. Lavinger ale chytá a svůj tým podržel.
     
    13:37
    Děčín kombinuje v hostujícím pásmu a Hošek mohl dorážet puk do odkryté klece. Kůdela se ale vyznamenal a puk rybičkou vyhazuje do bezpečí.
     
    14:10
    Hosté ve čtyřech.
     
    14:30
    A nyní i v plném počtu.
     
    14:48
    Za brankou Lavingera nyní bojují jeho spoluhráči o puk, o který však přišli. Vizinger se tak dostal až před Lavingera, ten ho ale o puk včas připravil a rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    16:02
    Řídel uháněl podél mantinelu do teritoria hostí, jenže se dostal do postavení mimo hru a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    16:51
    Lavinger se teď vyznamenal proti najíždějícímu Knesovi a ukázal mu po jeho prudké střele ukázkový semafor.
     
    17:19
    Zadovkou našel Zika dobře postaveného Oliveriuse, který chtěl ještě vyšperkovat na Vávru, ale puk mu sjel z hokejky a dostal se tak k obráncům Klatov.
     
    17:47
    Martinec 2 minuty hákování.
     
    17:51
    Klatovy se hned po vhazování osvobozují.
     
    18:35
    Pořický střílel z úhlu a snažil se najít skulinku v Kůdelově brance. Ale marně, brankář hostí puk ukrývá v lapačce a vyhazuje přes celé kluziště.
     
    19:15
    Znovu hosté vyhazují puk až k Lavingerovi a mohou tak vystřídat.
     
    19:47
    Klatovy jsou kompletní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se domácí ujali vedení po 21 sekundách hry, když se trefil Vávra. Jenže o pět minut později se prosadil Bernad v přesilové hře a rázem bylo vyrovnáno. Hra byla takřka vyrovnaná až do konce třetiny, oba celky si vypracovaly slibné šance. Ale skóre se již nezměnilo, a poprvé do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Po vhazování se puku zhostili Děčínští a hned mířili do hostujícího pásma. Tam to zblízka zkoušel Zika, ale proti Kůdelovi nebyl úspěšný. Ten puk sklapl mezi betony a poté ho rozehrál mezi své spoluhráče, kteří tak mohli založit útok.
     
    21:00
    Podél mantinelu se rozjel Růžek, prošel až ke Kůdelovi, ale ten znovu drží svůj tým. Hned na to střílel od kruhů Filipovský, ale ani jeho rána za zády dobře chytajícího Kůdely neskončila.
     
    22:08
    Na druhé straně si výborně počínal také Lavinger, jenž ukryl pod svoji lapačku nebezpečnou střelu Vizingera a také on svůj tým podržel.
     
    22:42
    Dvořák 2 minuty nedovolené bránění. Hosté hrají přesilovku.
     
    23:11
    Tlak Klatov v pásmu Medvědů zastavuje Stezka vyhozením přes všechny čáry.
     
    24:01
    Hosté znovu nebezpeční před Lavingerem, který nyní vykopl střelu Bernada k Molnárovi, který raději puk okamžitě vyhazuje do bezpečí. Děčín tak může vystřídat již unavenou čtveřici.
     
    24:42
    Děčín hraje v plném počtu.
     
    25:13
    Další únik hostí hasí Lavinger. Akci dva na jednoho vyřešil bravurním zákrokem a zažehnal tak nebezpečí v podobě inkasované branky.
     
    26:31
    Šetka zkoušel sám projít do pásma a to se mu podařilo. Obešel i jednoho z hostujících obránců a hned vystřelil. Puk ale skončil v náruči Kůdely.
     
    27:33
    Klatovy jsou nyní lepším celkem a na Lavingera šlo dost nebezpečných střel. Měl se co ohánět v brance Děčína, aby se Klatovští nedostali do vedení. Tlaku ale odolal a může si tak oddychnout.
     
    28:54
    Šance také na druhé straně. Děčínský Chládek vyslal střelu od kruhů a Kůdela chytá. Vzápětí Hošek pálí do boční sítě hostující branky.
     
    29:56
    Drnec (DEC) 2 minuty sekání.
     
    30:22
    Oliverius sražen v jasné střelecké pozici a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    30:22
    Oliverius ale na Kůdelu nevyzrál a ten jeho pokus o blafák chytá do své lapačky. Pokračuje přesilová hra hostí.
     
    30:41
    Děčín se osvobozuje.
     
    31:08
    Bernad pálil od kruhů a provětral tak lapačku Lavingera.
     
    31:28
    Lavinger znovu pozorný. Po střele Blumentrita od modré čáry sklapl betony a puk za svá záda nepustil.
     
    31:56
    Medvědi hrají v plném počtu.
     
    32:26
    Šetka znovu v dobré šanci, ale opět na Kůdelu nevyzrál. Děčín se teď snaží strhnout vedení znovu na svou stranu, ale nedaří se. O to samé se ale pokouší i hráči Klatov. Lavinger teď znovu proti nim úspěšný.
     
    33:50
    Hra je nyní ze strany Děčína trochu rozháraná. Nedaří se přihrávky ani projít do útočného pásma. Vhazuje se ve středním pásmu blíže hostující brance.
     
    35:01
    Klouzavá střela Chládka mířila až ke Kůdelovi, ten ji ale hned ukrývá do lapačky.
     
    35:51
    Další výborný zákrok LUKÁŠE LAVINGERA. Ten se v posledních chvílích ve své brance doslova potí. Po tomto zákroku, kdy hostujícímu útočníkovi ukázal pověstný semafor, sklidil velké ovace děčínského publika.
     
    36:29
    Zika tečoval střelu Oliveriuse a puk málem skončil v brance hostí. Kůdela se ale také vyznamenal a svým zákrokem svůj tým zachránil.
     
    37:41
    Pořický chytře objel branku a snažil se puk zasunout do odkryté sítě. Jenže Kůdela se včas stačil vrátit a betonem kotouč vykopl do bezpečí.
     
    38:00
    Hrají se poslední dvě minuty druhé třetiny.
     
    38:47
    Hra se po zakázaném uvolnění Děčína stěhuje před Lavingera. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    39:07
    Drnec v tandemu s Chládkem svou akci překombinovali a o puk je obrala obrana Klatov.
     
    39:47
    Vizinger (KT) 2 minuty sekání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině branka nepadla, i když oba celky k ní měly blízko. Hosté dobře kombinovali a Děčín držel výborně chytající Lavinger. Jenže i brankář hostí výborně chytá a dokázal to i proti Oliveriusovi, když vychytal jeho trestné střílení. Třetí třetina je tak zcela otevřená a uvidíme, kdo si nakonec připíše úspěch v dnešním klání. Třetí třetina začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Děčín dohrává svou přesilovku z konce druhého dějství.
     
    40:45
    Hosté se osvobozují.
     
    41:10
    Znovu hosté domácí celek k ničemu nepouštějí a znovu vyhazují puk do bezpečí.
     
    41:47
    Klatovy v plném počtu.
     
    41:53
    Lapačku Kůdely nyní provětral svou střelou Hošek, Kůdela opět pozorný. Nyní vyrážečkou zlikvidoval střelu Drnce.
     
    42:39
    Šance na druhé straně. Topinka se dostal k odraženému puku a tečoval ho směrem k brance Děčína. Se skákavým kotoučem si Lavinger poradil.
     
    43:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    Děčínští strhávají vedení na svou stranu. DOMINIK KOPAS tečoval nahození Molnára v rohu kluziště a puk tak končí za zády Kůdely. Asistence. Václav Racek, Jan Molnár.
     
    43:22
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Jenže hosté opět srovnávají stav. Ihned po buly se vřítili do pásma domácích a MARTIN ČURDA prostřelil Lavingera tváří v tvář. Asistence: Petr Vizinger, Lukáš Martinec.
     
    45:41
    Zika mohl znovu strhnout vedení na stranu svého celku, když jeho nenápadná střela málem překvapila Kůdelu v brance. Ten se včas stačil přesunout a puk chytá.
     
    46:09
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Do vedení jdou hosté. PETR VIZINGER dokázal prostřelit Lavingera a strhl vedení poprvé na stranu svého celku. Asistence: Martin Čurda
     
    46:20
    Čuban (KT) 2 minuty podražení.
     
    47:04
    Hošek (DC) 2 minuty sekání. Hraje se 4 na 4.
     
    47:58
    Vávra (DC) 4 minuty vysoká hůl. Hosté hrají 4 na 3.
     
    48:04
    Děčín se osvobozuje.
     
    48:20
    Hosté v pěti.
     
    49:04
    Děčínští jsou již ve čtyřech.
     
    49:22
    Domácí znovu vyhazují přes celé kluziště a mohou tak střídat. Klatovy nyní mají drtivý tlak, domácí ale v čele s Lavingerem odolávají.
     
    50:13
    Vhazuje se v pásmu hostí. Po pravici Kůdely.
     
    50:23
    Hosté buly vyhráli a míří znovu do pásma Děčína, kde opět zatápí před brankovištěm. Stezka ale získal puk a vyhodil ho opět do bezpečí.
     
    51:27
    Lavinger teď svým dalším bravurním zákrokem zneškodnil jedovku hostí. Hlavně díky němu Děčín v dlouhé přesilovce hostí neinkasoval.
     
    51:58
    Děčín hraje v plném počtu.
     
    52:35
    Další střela míří na Lavingera, po jedovce Martince zaduněly jeho betony. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    52:51
    Kopas měl na holi vyrovnání. Ujel až do těsné blízkosti Kůdely, ale ten znovu vytasil svůj semafor a jeho šanci zlikvidoval.
     
    53:12
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Teď zase v dobré šanci hosté, Lavinger chytá.
     
    53:37
    Děčínští mají ještě něco málo přes šest minut, aby s utkáním ještě něco udělali. Ale klatovští hráči jsou zatím proti a pozorně brání své pásmo a do vážnějších šancí Medvědy nyní nepouštějí.
     
    54:20
    Dobrá teč Pořického v brance nekončí, ale jen na její boční konstrukci.
     
    55:13
    Děčín vrhá všechny své zbývající síly do útoku a snaží se vyrovnat. Ale zatím marně dobývá tvrz jménem Kůdela. Ten znovu drží svůj tým a zároveň i jeho těsné vedení.
     
    56:30
    Vizinger se snažil z úhlu překvapit Lavingera, jenže ten znovu chytá a rozehrává puk na své spoluhráče.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:09
    Slibnou akci Děčína zmařilo postavení mimo hru, ve kterém se ocitl Grin. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:44
    Klatovy své těsné vedení brání a už se nikam neženou. Vyhazují puky tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:21
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Děčínští své snažení dokázali přetavit ve vyrovnávací branku. ONDŘEJ HŘÍBAL prostřelil Kůdelu a rozradostnil své spoluhráče. Asistence: Milan Stezka, Jakub Pořický
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Oliverius to zkoušel z úhlu, ale jeho puk sebrala hostující obrana a nebezpečí zažehnala.
     
    61:31
    Znovu v akci domácí, Růžek našel volného Hoška, tomu ale puk sjel z hokejky a do vážnější šance se tak nedostal.
     
    61:41
    Na druhé straně zahrozil Čurda, po jehož jedovce vytasil lapačku Lavinger.
     
    62:07
    Vhazuje se před Kůdelou.
     
    62:14
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto. Bod navíc si připisuje Děčín zásluhou LUKÁŠE ZIKY, jenž od kruhů prostřelil vše co mu stálo v cestě. Asistence: Michal Oliverius, Tomáš Vávra.
     
    Konec zápasu. (20:17:46)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Vávra (Oliverius, Zika), 44. Kopas (Racek, Molnár), 60. Hříbal (Pořický), 63. Zika (Oliverius, Vávra) - 5. Bernad (Čurda), 44. Čurda (Vizinger, Martinec), 47. Vizinger (Čurda)


    HC Děčín: Lavinger (Šticha) - Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Molnár, Zahradník, Dvořák, Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Racek, Chládek, Drnec, Řídel, Šetka, Kopas
    HC Klatovy: Kůdela (Rückl) - Mrázek, Zeman, Martinec, Soupír, Blumentrit, Čurda, Kodýtek, Pouska, Bernad, Tulačka, Knesl, Pitel, Bastl, Topinka, Pavlis, Vizinger, Vondryska, Reiniger, Čuban
    bahis siteleri