Mladá Boleslav – Beroun 3:2 (po pr.) | Ústí n/L – Most 6:2 (kon.) | Třebíč – Litoměřice 1:3 (kon.)
Jihlava – Šumperk 4:3 (po pr.) | Hr. Králové – Písek 3:0 (kon.) | Olomouc – Havlíčkův Brod 6:1 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 2:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
HC Rebel Havlíčkův Brod
Středa 13.02.2013, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V rámci 50. kola první hokejové ligy na sebe narazí mužstva HC Olomouc a HC Rebel Havlíčkův Brod. Bitva o důležité body startuje v 18:00.
     
    Rebel přijíždí na Hanou v pozici sedmého mužstva tabulky, k úplné jistotě play-off chybí Havlíčkovu Brodu jeden bod. Na deváté Benátky nad Jizerou má mužstvo z Vysočiny náskok devíti bodů a právě o stejný počet se ještě bude hrát. Rebel tak sice může skončit ještě šestý, na druhou stranu se do vyřazovacích bojů nemusí ani dostat.

    V posledních týdnech se mužstvu trenéra Jiřího Recha vůbec nedaří. Z pěti utkání získal Havlíčkův Brod pouhé tři body. Naposledy si to v sobotu rozdali Rebelové v domácím prostředí se třetím Ústím nad Labem, kterému podlehli 2:4.

    Jedničkou středečního olomouckého hosta je teprve osmnáctiletý Daniel Dolejš, který si v letošním ročníku připsal již třicet startů. Jeho procentuální úspěšnost se vyšplhala do výše 92,45.

    Mezi obránci patří ke špičce mužstva Radim Ostrčil. Čtyřiadvacetiletý odchovanec vsetínského hokeje, který v minulosti vyzkoušel i dres Olomouce, nasbíral devatenáct kanadských bodů (5+14). Útočným řadám vládne Ladislav Rytnauer, který se s devětatřiceti body (17+22) řadí mezi nejlepší desítku útočníků ligy.
     
    Olomoučtí hokejisté půjdou do utkání z pozice druhého celku tabulky. Hanáci byli sice po sobotě na prvním fleku, po pondělní dohrávce se ale do čela vyhoupli hokejisté Mladé Boleslavi, na které momentálně Kohouti ztrácí dva body. Před třetím Ústím nad Labem má Mora náskok pěti bodů.

    Hanákům se v posledních týdnem na rozdíl od soupeře daří. Během pěti utkání ztratili Kohouti body jen v souboji s Ústím nad Labem, v ostatních případech brali vždy tři body oni. Momentálně tak mají olomoučtí hokejisté v zádech sérii čtyř vítězství, pětkrát za sebou ale letos ještě vyhrát nedokázali.

    Mezi třemi tyčemi výběru trenérů Petra Fialy a Jana Tomajka se od počátku sezóny střídají Libor Kašík a Tomáš Halász. Přestože více odchytaných minut nalezneme ve statistikách Kašíka, poslední dva duely odchytal slovenský gólman. Procentuálně jsou na tom oba mladíci podobně, jejich statistiky se pohybují okolo 94 procent.

    Nejlepším hráčem olomoucké defenzívy je kapitán Jakub Bartoň, který během třiačtyřiceti startů nasbíral 32 kanadských bodů (8+24). V tabulce prvoligových obránců mu patří třetí místo. Mezi útočníky je letošním králem Matěj Pekr. Na svém kontě má šumperský odchovanec 52 bodů (31+21).
     
    Vzájemná utkání:

    Havlíčkův Brod – Olomouc 1:3
    Olomouc – Havlíčkův Brod 4:2
    Havlíčkův Brod – Olomouc 1:4
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Kašík (Halász) – Kříž, Ondrušek (C), Janáček, Staněk, Kadela, Valenta, Lhotský – Pekr, Řípa, Hampl – Švaňhal, Diviš, Selingr – Rác, Kolouch, Kucsera – Rufer, Herman, Vodný – Králík.

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Dolejš) – Pecen, Protivný, Starý, Jelínek, Soldán, Blažek, Ostrčil – Polodna (C), Vondráček, Knotek, Ondráček, Rytnauer, Havel, Štěpánek, Dvořáček, Stehlík, Musil, Kostourek, Milfait.

    Rozhodčí: Čech, Minář – Klein, Lukš.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu, domácí HC Olomouc v bílých dresech, hostující HC Rebel Havlíčkův Brod v červené kombinaci. Utkání pod vedením hlavních arbitrů Roberta Čecha a Milana Mináře odstartuje za okamžik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhráli hosté, kteří se s pukem okamžitě vrhli dopředu.
     
    00:25
    Hanáci soupeře o kotouč obrali a ihned zahrozili. Přihrávka z levé strany mířila na najíždějícího Ondřeje Kříže. Olomoucký obránce byl ale přiliš rychlý a na puk nedosáhl.
     
    01:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouckým hokejistům se povedla rychlá brejková akce. Z levé strany našel Roman Rác přesnou přihrávkou hokejku LUKÁŠE KUCSERU, který poslal puk za Suchanova záda. Asistence: Roman Rác, Tomáš Valenta.
     
    02:50
    Robin Staněk dostal nalito na modrou, olomoucký bijec ale nemířil přesně a puk poslal mimo hostující branku.
     
    03:51
    Matěj Pekr se řítil do dobré šance, z pravého kruhu v útočném pásmu se mu také podařilo vystřelit. Ihned poté do nejlepšího střelce ligy vlétl ostře jeden z obránců Rebelu. Matěj Pekr zůstal ležet na hrací ploše, na střídačku mu museli pomoci spoluhráči. Vylučovat se nebude.
     
    04:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba domácí obrany, která mezi kruhy přišla o kotouč. Ladislav Rytnauer poté vybídl ke skórování volného JANA KNOTKA, který v pádu poslal puk za záda zmateného Kašíka. Asistence: Ladislav Rytnauer
     
    06:02
    Olomoučtí se po inkasované brance snaží něco vymyslet. Rebel se prakticky jen brání. Špatnou zprávou pro domácí je, že Matěj Pekr opustil prostor na střídačce a byl odnesen na ošetřovnu.
     
    07:20
    První olomoucký útok si vytvořil několik nebezpečných příležitostí, ani jednomu z útočících hráčů Kohoutů se ale nepodařilo dopravit puk do klece.
     
    08:04
    Havlíčkův Brod si zahraje oslabení, Ladislav Rytnauer (HBR) se v útočném pásmu dopustil nebezpečné hry vysokou holí.
     
    08:21
    Rána Robina Staňka od modré trefila nohy prvního obránce soupeře, kotouč naštěstí pro hosty vyletěl z pásma.
     
    09:02
    Prudké nahození Tomáše Valenty skončilo ve výstroji Jaroslava Suchana.
     
    09:35
    Další střela od modré, tentokrát se do role střelce pasoval Roman Kadela, jehož pokus zastavil domácí hráč před brankovištěm Rebelu.
     
    10:04
    Havlíčkův Brod je na ledě v plném počtu.
     
    10:45
    Na výlet do útočného pásma se během střídání svého týmu vydal Jiří Ondrušek. Proti hostující přesile ale neměl šanci.
     
    11:29
    Od levého mantinelu zkusil puk nahodit na domácí klec Pavel Musil a málem mu to i vyšlo. Kašík kotouč na několikrát lovil ve vzduchu, nakonec ho domácí obrana dostatla do bezpečí.
     
    12:45
    Olomoučtí hokejisté kombinují na vlastní polovině, přes červenou čáru se momentálně nemohou probojovat.
     
    13:07
    Petr Kolouch zavezl kotouč do útočného pásma, dojíždějící obráncu mu v lepším zakončení zabránili. Puk skončil v lapačce Suchana.
     
    14:17
    Na ledě se začíná pořádně přiostřovat. Všechno to začalo šancí Martina Ondráčka, kterou zneškodnil čistě Jiří Ondrušek. Následně u mantinelu havlíčkobrodský hokejista fauloval jednoho domácího hráče, poté navíc Lukáš Havel srazil k zemi Ondruška, který si to nenechal líbit a soupeři to vrátil. Tresty jsou následující: dvě minuty si odpykají Jiří Ondrušek (OLO), Martin Ondráček (HBR) a Lukáš Havel (HBR). Poslední jmenovaný navíc obdržel osobní desetiminutový trest.
     
    16:17
    Hanáci během početní výhody nic moc nevymysleli, hosté se v pohodě ubránili domácí přesile. Hraje se v plném počtu na obou stranách.
     
    17:25
    Adam Rufer vybruslil zpoza hostující branky, Jaroslav Suchan si ale prostor u své levé tyče dobře pohlídal.
     
    17:25
    Michal Vodný (OLO) se chvíli po příležitosti spoluhráče dopustil nedovoleného zákroku. Rebel bude mít přesilovou hru.
     
    18:06
    Kohouti se již dvakrát dokázali osvobodit.
     
    18:29
    Puk je opět za brankou Suchana, hosté musí začít od své klece.
     
    19:05
    Olomoučtí hokejisté chytře drží kotouč v útočném pásmu u mantinelu a získávají cenné vteřiny.
     
    19:25
    Domácí jsou kompletní.
     
    19:56
    Hokejisté hostujícího celku to začínají přehánět! Na modré čáře ostře atakoval krosčekem hostující hráč Robina Staňka, který si nenechal nic líbit a za chvíli už protihráče válel po ledě.
     
    19:56
    Hlavní rozhodčí rozdělili tresty takto: po čtyřech minutách za hrubost si odsedí Robin Staněk (OLO), Martin Ondráček (HBR) a Petr Štěpánek (HBR). Poslední jmenovaný navíc inkasoval trest do konce utkání za opuštění hráčské lavice.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla docela zajímavé momenty. Domácí se hned ve druhé minutě dostali do vedení, vzápětí ale Kohouti přišli o Matěje Pekra, který byl nepříjemně sražen v útočném pásmu a nyní už nehraje. Poté Rebel dokonce vyrovnal. Ve velmi vypjatém duelu už dvakrát došlo na pěstní souboje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hanáci, kteří budou hrát přesilovou hru, vyhráli buly a zakládají útok za vlastní brankou.
     
    20:41
    Jiří Ondrušek vyslal kotouč od modré, Jaroslav Suchan jej schoval mezi betony.
     
    20:49
    Rebelu se podařilo poslat kotouč okolo mantinelu do domácí třetiny.
     
    21:07
    Nyní se Kohouti při pokusu o přechod do útočného pásma dopustili úmyslného ofsajdu. Hra se tak přesune před Kašíka.
     
    21:28
    Čtveřice hostujících hokejistů si dobře přihrávala kotouč ve středním pásmu, Hanáci tak ztratlli další vteřiny z přesilové hry.
     
    22:06
    Olomoučtí se konečně dostali do útočného pásma a svého soupeře několika střelami ohrozili. Suchan ale mohl zůstat v klidu, ani jednou neletěl puk na jeho klec.
     
    22:55
    Jan Soldán se dostal do parádní střelecké pozice, z prostoru mezi kruhy poslal puk vedle branky Kašíka.
     
    23:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanákům se přeci jen daří využít početní výhodu. Tvrdý projektil z hole Ondřeje Kříže sice hostující branku minut, od zadního mantinelu se ale puk odrazil přesně na čepel ONDŘEJE ŚVAŇHALA, který jej z první poslal do branky. Asistence: Ondřej Kříž, Jiří Ondrušek.
     
    23:41
    Michal Vodný (OLO) zbytečným zákrokem za hostující klecí posílá svůj tým do oslabení. Dvě minuty za držení protihráče.
     
    24:07
    Jiří Řípa dokázal hned po buly získat kotouč ve svůj prospěch a vyvést jej až k soupeřovy kleci.
     
    24:45
    Menší závar ve svém brankovišti musel řešit Libor Kaším, hostující Ladislav Rytnauer se ke smůle hostujícího celku nedostal do zakončení. Hanáci poté puk poslali z pásma ven.
     
    25:16
    Roman Vondráček (HBR) se zachoval nesportovně vůči Kašíkovi, kterému odpálil hokejku po odpískání pryč. Osobní desetiminutový trest pro hostujícího hráče.
     
    25:41
    Hanáci hrají v plném počtu.
     
    26:00
    Pavel Selingr získal puk a zamířil si to s ním do útočného pásma. Nikoho ze spoluhráčů ale nenašel.
     
    26:51
    Lukáš Králík nahazoval puk před brankoviště, kam v tu chvíli dojížděl Ondřej Švaňhal. Domácímu útočníkovi o centimetry kotouč utekl.
     
    27:36
    Nepovedený pas Tomáše Valenty skončil až za hostující brankou, píská se zakázané uvolnení. Hra jde do pásma Kohoutů.
     
    28:00
    Zbyněk Hampl poslal kotouč bekhendem mezi kruhy, kde se do něj opřel Jiří Řípa. Nepříliš razantní pokus skončil hodně vedle.
     
    28:36
    Jaroslav Suchan měl problémy se zkrocením kotouče před dojíždějícím Lukášem Kucserou. Nakonec ale dokázal brankář Rebelu uklidnit hrstku fanoušků za svými zády a puk získal.
     
    29:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Docela se štěstím se domácím podařilo potřetí v utkání skórovat. Po přihrávce Kucsery se Petr Kolouch odhodlal ke střele. Ta byla ovšem tečovaná mimo branku, naštěstí pro Kohouty přesně na hůl ROMANA RÁCE, který puk poslal za zmateného Suchana. Asistence: Petr Kolouch, Lukáš Kucsera.
     
    30:30
    Hostující pětice chvíli svírala soupeře v jeho obranném pásmu. Celou situaci vyřešil Libor Kašík, který se po kotouči vrhl a zalehl jej.
     
    30:51
    Střela Jiřího Ondruška od mantinelu zazvonila na pravou tyč hostující klece.
     
    31:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tentokrát se domácím podařila krásná akce. Při obléhání hostujícího pásma si počkal Jiří Řípa u pravé tyče na RICHARDA DIVIŠE, který ač byl faulován, poslal puk pod břevno. Asistence: Jiří Řípa, Zbyněk Hampl.
     
    32:49
    Hokejisté Havlíčkova Brodu mají momentálně kotouč více na svých hokejkách, Olomoučtí je ale příliš do zakončení nepouští.
     
    33:45
    Pokus Petra Polodny neměl gólové parametry, navíc se zastavil o brusle prvního obránce Mory.
     
    34:38
    Nadvakrát se snažil prostřelit Kašíka Jan Knotek, domácí gólman i se štěstím puk za svá záda nepustil.
     
    34:38
    Rebel střídá gólmany, místo Jaroslava Suchana nastupuje Daniel Dolejš.
     
    35:22
    Zbyněk Hampl (OLO) za hostující brankou nedovoleně zastavil protihráče. Hra se tak přesune před domácí branku, hosté mají početní výhodu.
     
    36:06
    Olomouckým se podařilo na chvíli s kotoučem dostat do pásma soupeře, a nahnat tak několik vteřin.
     
    36:32
    Rebelové se nemohou dostat z vlastní obranné třetiny, hokejisté Mory je nikam nechtějí pustit.
     
    37:22
    Až v samém závěru přesilové hry obsadili hráči v červených dresech útočné pásmo. Žádný střelecký pokus jsme ale nezaznamenali. Zbyněk Hampl se mezitím vrátil na led.
     
    38:10
    Necelé dvě minuty před koncem periody odjíždí na trestnou lavici Milan Kostourek (HBR), který se provinil hákováním.
     
    38:22
    Hostům se podařilo poslat puk pryč z vlastního pásma.
     
    38:40
    Adam Rufer dostal skvělou nabídku od spoluhráče, tváří v tvář Dolejšovi ale neuspěl a poslal puk jen do betonů brankáře.
     
    39:48
    Hanáci se nikam neženou a opět ztrácí pozice v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství jsme viděli tři branky, příčemž všechny skončili za zády hostujícího brankáře Jaroslava Suchana. Právě pro něj poté utkání skončilo, mezi třemi tyčemi tak od pětatřicáté minuty působí osmnáctiletý Daniel Dolejš. Třetí část začne v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hostující celek je kompletní, hra se odvíjí před brankou Rebelu.
     
    40:32
    Martin Ondráček se marně natahoval po pasu spoluhráče na útočné modré. Píská se icing.
     
    41:08
    Tomáš Protivný dlouho čekal za vlastní brankou a rozmýšlel se, komu by přihrál. Nakonec poslal puk mimo hokejky spoluhráčů.
     
    41:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rychlá akce domácího týmu končí pátou brankou. Ondřej Švaňhal nabídl kotouč JAKUBU HERMANOVI, který tváří v tvář Dolejšovi vstřelil branku. Asistence: Ondřej Švaňhal, Tomáš Valenta.
     
    42:20
    Jan Soldán (HBR) nedovoleně atakoval před vlastní klecí Lukáše Králíka a půjde si odsedět menší trest.
     
    43:39
    Hanáci hrají převážně v hostujícím pásmu, gólman Rebelu ale všechny puky pokrývá.
     
    44:20
    Hosté jsou kompletní.
     
    44:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Daniel Dolejš se asi ještě teď musí červenat, jakou střelu pustil za svá záda. TOMÁŠ VALENTA lehkým nahozením od modré překvapil všechny na stadionu a svou první brankou v sezóně zvýšil vedení Mory na pět branek. Bez asistence.
     
    46:06
    Bitka jako z NHL! Jan Knotek v rohu kluziště atakoval Lukáše Králíka, který si to nenechal líbit, shodil rukavice a pustil se do svého protivníka. Oba aktéři souboje si to rozdávali dobrých patnáct vteřin, rána střídala ránu. Na body by nejspíše vyhrál domácí hráč, kterému se podařilo soupeři zřejmě roztrhnout oboči, na ledě je krev.
     
    46:06
    Oba kohouti si odpykají pětiminutové tresty za hrubost.
     
    46:22
    Ondřej Kříž (OLO) se provinil nedovoleným zákrokem a Mora bude hrát oslabení.
     
    Dnešní utkání sleduje 1032 diváků.
     
    47:10
    Libor Kašík zatím drží svůj tým a pomáhá spoluhráčům k vyhození puku na druhou stranu kluziště.
     
    47:48
    Rebelu se nepodařilo přejít přes modrou, píská se ofsajd.
     
    48:22
    Hanáci jsou kompletní.
     
    49:21
    Alexandr Lhotský se snažil vystřelit od modré, do rány mu ale vložil hokejku hned první obránce.
     
    50:00
    Tomáš Protivný napřáhl na levé straně, jeho tvrdý projektil mířil na domácí klec.
     
    51:24
    Menší závar před vlastní klecí musel řešit Kašík. Puk před Lukášem Havlem se mu naštěstí podařilo odpálit do bezpečí.
     
    51:56
    Sledujeme nyní hokej plný nepřesností, akce domácího týmu končí převážně ve středním pásmu. Hokejisté Rebelu se sice dokáží dostat až do pásma, nic zajímavého zde ale nevymyslí.
     
    52:53
    Bylo nařízeno trestné střílení pro Havlíčkův Brod. Ladislav Rytnauer se probojoval až před brankoviště, kde byl hákován.
     
    52:53
    Ladislav Rytnauer se dlouho rozmýšlel, jak zakončit, a kotouč mu nakonec utekl z hole až ke Kašíkovi.
     
    53:26
    Hanáci se nikam zbytečně neženou a soustředí se hlavně na důkladnou obrannou činnost.
     
    54:01
    Velká příležitost hostujícího celku, do které se dostal Ondřej Stehlík. Libor Kašík jej ale dokázal skvělým zákrokem vychytat. Nicméně Jiří Ondrušek (OLO) inkasoval dvouminutový trest za menší prohřešek.
     
    55:09
    Domácí ve vlastním oslabení založili útočnou akci, nutno dodat že hokejisté Havlíčkova Brodu vypadali, jakoby ani bránit nechtěli. Lukáš Kucsera sice v zakončení selhal, získal alespoň vyloučení Milana Kostourka (HBR).
     
    56:01
    Domácí jsou kompletní, začíná krátká početní výhoda Mory.
     
    56:27
    Radim Ostrčil získal puk a z levého kruhu v útočném pásmu se pokusil překvapit Kašíka. Olomoucký gólman byl ale připravený a puk schoval v náruči.
     
    57:09
    Hostující celek ubránil soupeřovu přesilovou hru a již hraje s pěti hokejisty na ledě.
     
    57:32
    Domácí chtějí přidat ještě jednu branku a tlačí se do pásma Rebelů.
     
    02:00
    Probíhají poslední dvě minuty utkání.
     
    59:05
    Lukáš Havel se řítil sám na domácího gólmana, vylámal si na něm ovšem zuby. Neuspěl ani dorážející hráč, kterému domácí brankář puk vypíchl.
     
    60:00
    Konec zápasu. (20:16:54)
    Marken.cz

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 2. Kucsera (Rác, Valenta), 24. Švaňhal (Kříž, Ondrušek), 30. Rác (Kolouch, Kucsera), 32. Diviš (Řípa, Hampl), 42. Herman (Švaňhal, Valenta), 45. Valenta - 5. Knotek (Rytnauer)


    HC Olomouc: Kašík (Halász) – Kříž, Ondrušek (C), Janáček, Staněk, Kadela, Valenta, Lhotský – Pekr, Řípa, Hampl – Švaňhal, Diviš, Selingr – Rác, Kolouch, Kucsera – Rufer, Herman, Vodný – Králík.
    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (35. Dolejš) – Pecen, Protivný, Starý, Jelínek, Soldán, Blažek, Ostrčil – Rytnauer, Knotek, Vondráček – Havel, Polodna (C), Musil – Stehlík, Štěpánek, Ondráček – Milfait, Kostourek, Dvořáček.

    Rozhodčí: Čech, Minář – Klein, Lukš

    Diváci: 1032
    bahis siteleri