Chomutov – Motor ČB 6:2 (kon.) | HC Kladno – Písek 4:2 (kon.) | Liberec – Třinec 3:2 (kon.)
Hr. Králové – Vsetín 5:2 (kon.) | HC Plzeň – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Letňany – Havlíčkův Brod 4:1 (kon.)
HC Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Slavia – Olomouc 6:2 (kon.) | Sparta – Přerov 6:5 (kon.)
Pardubice – Zlín 3:2 (kon.) | K. Vary – Havířov 3:2 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 3:6 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
HC Rebel Havlíčkův Brod
Pátek 22.02.2013, 17:15 • Ice aréna Letňany. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Dobrý den,
    dnes nás čeká utkání II.B skupiny proti HC Rebel Havlíčkův Brod. Letňany se v poslední době herně zvedli a podařilo se jim vyhrát pět duelů z posledních šesti. Uvidíme, zda se jim podaří navázat na šňůru tří vítězných zápasů v řadě. Budeme se těšit v Ice aréně.
     
    Hosté přijeli do Prahy po sérii 35 porážek v řadě. Věřme tedy, že se pokusí sérii zlomit a uvidíme kvalitní hokej.
     
    Trojice sudích právě vjela na led Ice arény. Na jejím širokém kluzišti tedy jsou všichni aktéři a nic nebrání vhodit první vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Rebelové vyhráli první vhazování a zkusili zaútočit. Domácí se zmocnili kotouče, ale rozehrát se jim nepodařilo. Zakázané uvolnění.
     
    02:12
    Oba brankáři si již zahráli s kotoučem, ale oba pouze při rozehrávání za vlastní brankou.
     
    02:27
    První střelu na Vaněčka si připsal Nestrašil. Zákrok nebyl jednoduchý, gólman musel hodně dolů a nastavit lapačku, ale Vaněček si poradil.
     
    03:02
    Dva na jednoho jeli Šťovíček a Brejcha, ale obránce hostů se položil na led a zmařil finální přihrávku.
     
    04:22
    Letci jsou v útoku. Střelu Šťovíčka velice zajímavým zákrokem likviduje Vaněček. Tento gólman chodí často k zemi a má velmi pohyblivé nohy.
     
    05:49
    Hes zkusil nahodit na branku Vaněčka od modré. Brankáři kotouč vypadl z rukavice, ale než ho Kapitán Letců dobruslil kotouč přikryl.
     
    06:08
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí vedou. Postaral se o to FILIP JEČNÝ, které ujížděl po straně. Zkusil vystřelit přibližně od bodu pro vhazování a zřejmě i pro to, že před Vaněčkem byli "zakotvení" dva obránci, celkem pohodlně prostřelil. Asistence: Zeliska.
     
    07:52
    Šťovíček jel sám na branku, ale jeho backhandový pokus Vaněček kryje hranou lapačky. Útočník dlouho váhal ze střelou a promeškal ideální moment, ale i tak slibná šance.
     
    08:37
    Střelu Valy od modré pohodlně kryje Kosina.
     
    09:06
    Po odrazu kotouče se úplně sám před brankou objevil Honetschläger, ale byl zády před Vaněčkem. Ten předvedl těžký zákrok betonem.
     
    10:26
    Šťovíček se dral do šance, ale na modré mu kotouč poskočil a zdržel se za ním. Po jeho zpracování za tělem už byl útočník v offsidu.
     
    11:06
    Po skvělé obranné práci se polem hnal Honetschläger, ale obránce, kterého nezpomalovalo vedení kotouče ho přebruslil a šanci zmírnil. Vaněček zbytek šance vyřešil.
     
    13:10
    Letňany právě vstřelily branku!
    Ukázková akce a zvýšení náskoku. TOMÁŠ BREJCHA mohl jen nastavit hokejku do které klepl kotouč asistujícího Honetschlägera.
     
    13:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové se snaží udělat něco z výsledkem a okamžitě odpovídají. Z levé strany propálil Kosinu mezi betony MATIAS MÄKI . Asistence: Hlídek, Ludvík.
     
    14:35
    Domácí mají jako první tým možnost přesilové hry na dvě minuty si jde sednout Salát.
     
    15:00
    Letňany právě vstřelily branku!
    Pouhých 25 vteřin stačilo domácím k vyřešení přesilovkové situace. Naprosto stejná situace jako při jejich předchozím gólu. Kdy přihrával Brejcha a Hokejku nastavil ŠŤOVÍČEK MARTIN. Asistence: Brejcha, Hes.
     
    16:48
    Střelec zatím poslední branky měl velikou šanci skórovat, ale po přihrávce z první trefuje Vaněčka do masky.
     
    17:31
    Pro domácí je snad větší překážka než obrana hostů pravidlo o postavení mimo hru. Šťovíček a Kosina opět mohli jet prakticky sami na jediného beka pokud by přešli modrou čáru. Opravdu dnes vidíme jeden offside domácích za druhým.
     
    19:30
    Vacek se teď dopustil ohromné chyby, když chtěl rychle rozehrát dopředu. Přihrál přímo na dojíždějícího útočníka Rebelů, který pálil těsně mimo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám jasně ukázala, že domácí jsou favorité utkání. Havlíčkobrodští se prakticky k ničemu nedostali, ale i z toho mála co jim domácí obrana poskytla dokázali vydobýt jednu branku. Pokračovat budeme přibližně v 18:00.
     
    Možná se trochu potáhne vstup do druhé třetiny. Sudí mají problémy s časomírou, která se zasekla na čísle 00:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vše je opraveno a hraje se.
     
    21:21
    Byli jsme svědky první střely ve druhé třetině. Vypálil jí Štosek do náruče Vaněčka.
     
    21:27
    Přímo z Buly. Tentokrát to měl Vaněček mnohem složitější a musel se roztáhnout na brankové čáře. skvělý postřeh.
     
    22:28
    Šťovíček dostal ideální přihrávku mezi kruhy, ale přestřelil. Domácí zatím prakticky celou třetinu odehráli v útočném pásmu.
     
    23:10
    Až teď se dostal ke střele Vala. Kotouč se od betonů odrazil na hůl obránce a ten vyhodil přes všechny čáry.
     
    24:25
    Letňany hrají velice dobře v útoku, ale obránci chybují. Snaha o rychlou rozehrávku vyústila v namazání Dupljakuovi a střelou na Kosinovo rameno.
     
    27:22
    Rebelům se podařilo uzavřít domácí v jejich obranném pásmu, ale jedinou střelu si připsal Vala a to díky Kosinovi, který sáhl po kotouči směřujícím mimo.
     
    28:10
    Letci pokračují ve svém trendu v chybném přecházení útočné modré. Píšťalka sudího zní z tohoto důvodu opravdu velice často.
     
    28:54
    Vala s Kolouchem jeli sami na jediného beka. Prvně jmenovaný svojí přihrávkou jen těsně minul nastavenou hůl svého spoluhráče.
     
    30:12
    Vaněček předvedl jak umí číst hru. Svojí širokou holí sáhl po rozehrávce domácích a zamezil brankové situaci.
     
    31:37
    Vaněček! Akce tři na jednoho. Šťovíček přehodil položeného beka a Brejcha byl sám před brankou. Ale brankář Rebelů se rozhodl, že v jeho síti už bylo kotoučů až moc a nepustil ani dorážku.
     
    33:02
    Poprvé do hry výrazněji zasahuje Michal Neuman. Sám dojel před Vaněčka, ale v rozhodující chvíli se mu kotouč svezl či postavil a bylo po šanci.
     
    34:01
    Trenér Žůrek z nepochopitelných důvodů rozdělil nejproduktivnější a nejlépe hrající dvojici Brejcha, Šťovíček. Místo prvně jmenovaného nastupuje Štosek, který se hned v prvním střídání v této řadě provinil útočným faulem podražení a jde si odpočinout.
     
    34:01
    První šanci v přesilovce si připsal Vala, který nabruslil před Kosinu, ale pálil jen do betonu.
     
    35:57
    Vala od modré zkusil vystřelit, ale Kosina na kotouč viděl a chytil ho do lapačky.
     
    36:01
    Hraje se v plném počtu.
     
    36:49
    Čárový sudí dostal velmi nepříjemnou ránu kotoučem do oblasti hrudníku.
     
    37:37
    Štosek zkusil prostrčit kotouč na Hroboně, který si sjel ze své pozice na modré čáře před branku. Do jeho střely sáhl obránce a poslal kotouč do sítě nad plexisklem.
     
    38:06
    Výborným obranným zákrokem teď napravil svojí chybu ve středním pásmu Vacek. Svým tělem přimáčkl útočníka k mantinelu a tím dovolil Kosinovi v klidu dojet pro kotouč a rozehrát. Kdyby tak neučinil. Byl by domácí brankář vystaven tváří v tvář útoku dvou hráčů.
     
    39:13
    Několik tvrdých střetů ze strany domácích vygradovalo zákrokem Kučery, který dostal dvě minuty za hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se skóre nezměnilo. Domácí mají více ze hry. Pokud chtějí Rebelové do utkání ještě promluvit musí do závěrečné třetiny opravdu vlítnout. Pomoci by jim mohl i trest Kučery, který trvá ještě 01:13. Těšme se na rozuzlení celého utkání v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Hosté se snaží o tlak, ale kotouč přeskočil jednomu z beků čepel hole a je ve středním pásmu.
     
    41:13
    Hraje se v plném počtu. Hosté nevystřelili na Kosinu.
     
    42:00
    Neuman udělal nádhernou kličku v prostoru pod kruhem pro vhazování. Oba beci na ní zareagovali instinktivně a srazili se. Pro Neumana se otevřel prostor, ale bohužel svojí přihrávku neodhadl přesně a kotouč se otřel o brankovou konstrukci a změnil směr mimo hokejku čekajícího útočníka.
     
    53:02
    Daniel Salát se s kotoučem dostal sám před Kosinu. Kotouč poslal do tyče a ven z branky. Poté dostal v rohu tvrdý úder tělem a zůstal ležet na ledové ploše. Po rychlém ošetření odjel na střídačku a sedí normálně mezi hráči. Nejedná se tedy o nic vážného.
     
    44:04
    Štosek se dostal sám před Vaněčka a překonal ho, ale sudí branku neuznali, protože branka byla posunuta.
     
    44:29
    Dva na jednoho se řítili Letci. Opět v tom byl Štosek, který dostal finální přihrávku přímo na hůl, ale brankář Vaněček kotouč vykopl betonem. Skvělý zákrok.
     
    45:52
    Neuman zkusil rychlou přihrávkou vystrčit útočníka za obranu hostů, ale trefil jen brusle čárového rozhodčího, který včas neuhnul kotouči.
     
    46:15
    Vaněček si připisuje další zákrok proti Šťovíčkovi. Hroboň se do něj trochu navezl a to beci Rebelů nemohli nechat bez odplaty.
     
    47:37
    Brejchovi obránce vysekl hokejku z ruky a útočník odjel s bolestivou grimasou na střídačku. Sudí tento zákrok nezaznamenali.
     
    49:34
    Opět nesprávný odhad rozhodčího a odrazu kotouče a zásah do hry. Tentokrát v tom je namočen hlavní sudí v prostoru u střídaček.
     
    51:52
    Letňany právě vstřelily branku!
    V útočném pásmu se naskytla možnost přečíslení a FILIP JEČNÝ skvěle převezl obránce, když předvedl divadlo, ve kterém si každý (a snad i on sám) myslel, že bude přihrávat. Tvrdou rychlou střelou propálil Vaněčka pod vyrážečkou. Asistence: Hylena.
     
    54:18
    Štosek zkusil individuálně zakončit své vybruslení od mantinelu, ale kotouč se pouze ztlumil o Vaněčkovi betony.
     
    55:12
    Kapitán Hes udělal chybu, když vyjel hokejkou proti kotouči a ne tělem proti hráči. Hosté ujížděli tři na jednoho, ale Dupljaku vzal koncovku na sebe a vystřelil na Kosinu, který si po delší době připisuje zákrok. Z této příležitosti mohli hosté vytěžit víc.
     
    57:12
    Hes pálil od modré čáry. Kotouč byl tečován do tyče.
     
    58:00
    Tentokrát Hes pálil ze stejného místa mimo. Zbývají dvě minuty.
     
    59:18
    Tentokrát sudí dostal kotoučem přímo do obličeje. Dnes nemá tento muž v pruhovaném šťastný den. Dostal již dvě bolestivé rány.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí potvrdili roli favorita a radují se ze čtvrté výhry v řadě. Naproti tomu na kontě týmu z Havlíčkova brodu je za celou sezonu připsána pouze jedna výhra a 37 porážek. Ode mě je to vše a těším se na zítřejší utkání proti Mladé Boleslavi. (19:21:04)

    Vojtěch Fiala

    Branky a nahrávky: 7. Ječný (Zeliska), 14. Brejcha (Honetschläger, Šťovíček), 15. Šťovíček (Brejcha, Hes), 52. Ječný (Hylena) - 14. Mäki (Hlídek, Ludvík)


    HC Letci Letňany: Kosina, (Švihálek), Hrdinka, Hůla, Brejcha, Honetschläger, Hes, Štosek, Ječný, Rulf, Hroboň, Nestrašil, Vacek, Zeliska, Kučera, Hylena, Šťovíček, Kulda, Neuman. Trenér: Žůrek.
    HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček, (Brož), Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Kolouch, Vala, Salát, Ficek, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Málek, Vala, Dupljaku, Mäki, Trenér: Dvořák.
    bahis siteleri