Poprad – Košice 3:0 (kon.)
konec
HK Poprad
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Košice
sk Sobota 16.03.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už šiestom štvrťfinálovom súboji Slovnaft play-off!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 18:00 zmeria sily vrámci štvrťfinálového východoslovenského derby zápasu domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HC Košice.

    V základnej časti sa Popradčanom podarilo umiestniť sa v spodnej časti tabuľky - na siedmej priečke, kde získali 83 bodov a gólové skóre 188:177. Z 56 zápasov sa im podarilo 28 vyhrať a 28 prehrať, čiže ich bilancia je pomerne vyrovnaná. Domáci „kamzíci“ sú však na tom v tejto štvrťfinálovej sérii play-off zatiaľ len veľmi zle. Po dvoch zápasoch v metropole východu prehrávajú už 0:2 a ich šance na postup do semifinále sú zatiaľ mierne naštrbené. Popradčania však ešte majú šancu zabojovať a potešiť svojich fanúšikov.

    Aktuálni vicemajstri z Košíc si v základnej časti počínali oveľa lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. Po 56 zápasoch sa "oceliari" usadili na skvelej druhej priečke so 109 bodmi a gólovým skóre 214:138. Tento fakt nám hovorí, že práve Košičania nastrieľali najviac gólov v základnej časti. Z 56 odohraných zápasov sa im podarilo až 36 zápasov vyhrať a ďalších 20 prehrali. Vyzerá to tak, že košickí „oceliari“ majú vysoké ambície aj v tejto sezóne a chcú to dotiahnuť do finále. Zatiaľ im to vychádza veľmi dobre, keďže po dvoch zápasoch série vyhrávajú nad Popradčanmi už 2:0.

    Prvý štvrťfinálový zápas týchto dvoch tímov sa odohral na košickom ľade 6. marca 2013 od 18:00. Na toto stretnutie sa do Steel Arény prišlo pozrieť až 3080 divákov. Všetko naznačovalo, že tento zápas sa bude hrať opatrne a bude pomerne vyrovnaný. Aj preto prvá tretina skončila výsledkom 0:0. V druhej tretine sa však Košičania prebudili a v 35. minúte sa gólovo presadil Richard Jenčík, ktorý nedal Sidorovi šancu. Druhá tretina teda skončila výsledkom 1:0 z pohľadu domácich. V tretej tretine sa udialo množstvo zaujímavých momentov. Najskôr v 47. minúte zvýšili domáci "oceliari" na 2:0 zásluhou Martina Štrbáka. Následne si v 53. minúte na 5 plus do konca zápasu odišiel sadnúť Ľubomír Vaic. V 59. minúte ešte Popradčania postrašili, keď využili svoju powerplay a Hyláka prekonal Lukáš Hvila, no následne to už Košická defenzíva dokázala ustáť. Výrazne tomu pomohol aj spomínaný Alexandr Hylák. Zápas sa skončil výsledkom 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pre Košice.
    Pomer striel - Košice (29) vs. Poprad (25)

    Druhý štvrťfinálový zápas sa odohral o deň neskôr - 7. marca 2013 od 18:00 v košickej Steel Aréne. Na tento zápas tentokrát zavítalo 3991 divákov. V prvej tretine boli mierne aktívnejší domáci "oceliari", ktorí otvorili účet tohto stretnutia už v 10. minúte, keď sa gólom v oslabení presadil pozorný Dušan Pašek. Popradská defenzíva si túto chybu musela ešte dlho vyčítať. Popradčania napokon dokázali odpovedať až na konci druhej tretiny, keď v 40. minúte Hyláka prekonal aktívny Dávid Buc. Na začiatok tretej tretiny sa teda vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1. V 54. minúte však opäť "udreli" domáci, ktorí sa zásluhou Martina Chovana dostali opäť do vedenia 2:1 a tento výsledok si už dokázali ustrážiť. Košičania teda dominovali aj v druhom zápase v pomere 2:1 (1:0, 0:1, 1:0).
    Pomer striel – Košice (27) vs. Poprad (33)

    Tretí štvrťfinálový zápas východoslovenského derby sa konal 10. marca 2013 na popradskom zimnom štadióne. Na tento duel si našlo cestu až 3926 divákov, čo znamená, že bolo takmer vypredané. Diváci a popradský fanklub potvrdili svoju povesť a vytvorili pre "kamzíkov" naozaj skvelú atmosféru. Tento zápas sa zostra začal už v 6. minúte, keď najskôr skóroval Košičan Marcel Haščák, no už o 21 sekúnd neskôr na jeho gól odpovedal Lukáš Hvila. Prvá tretina sa teda skončila výsledkom 1:1. V druhej tretine sa na radosť domácich fanúšikov dostali domáci do vedenia zásluhou Richarda Smotrilu a po 40 minútach hry vyhrávali v pomere 2:1. V poslednej dvadsaťminútovke už po jednej minúte zvyšoval na 3:1 Vandas. Znížením na 2:3 pohrozil ešte Pašek, no pozorný Lukáš Hvila napokon v 59. minúte poslal svojich opäť do dvojgólového vedenia - 4:2. Popradčania si túto výhru už dokázali ustrážiť - 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) a znížili tak stav série na 1:2.
    Pomer striel - Poprad (39) vs. Košice (35)

    Štvrtý zápas štvrťfinále medzi Popradom a Košicami sa odohral 11. marca 2013 na ľade popradského zimného štadióna a hráčov povzbudzovalo úctihodných 3575 divákov. Domáci si prišli na svoje, keďže už v 5. minúte poslal "kamzíkov" do vedenia Daniel Brejčák. Výsledok prvej tretiny napokon skončil výhrou domácich - 2:1. V druhej tretine dokázali hostia ihneď vyrovnať, no napokon ich Popradčania zahanbili dvoma gólmi a po druhej tretine to bolo už 4:2 pre Poprad. V tretej tretine sa "kamzíkom" opäť darilo, keď už v 54. minúte vyhrávali v pomere 6:2. Napokon pridal ešte korektný gól Michal Šeda, ktorý upravil výsledok na konečných 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) pre Poprad.
    Pomer striel - Poprad (40) vs. Košice (29)

    Piaty štvrťfinálový zápas sa odohrával 14. marca 2013 v košickej Steel Aréne, kde si tentokrát našlo cestu až 5135 divákov. Napokon však oveľa lepšie začali hosťujúci Popradčania, ktorí viedli od 4. minúte gólom Samuela Takáča. Domáci však dokázali v prvej tretine gólom Jokeľa ešte vyrovnať. V 18. minúte poslal Poprad opäť do vedenia Vandas, ktorý upravil výsledok prvej tretiny na 2:1 pre Poprad. V druhej tretine napokon dokázal vyrovnať Martin Štrbák a v tretej tretine otočil výsledok zápasu na stranu Košíc Štěpán Novotný. Ten rozhodol o konečnej výhre Košíc v pomere 3:2 (1:2, 1:0, 1:0). A na rovnaké čísla zvýšil aj vedenie Košíc v sérii, kde vyhrávajú rovnako v pomere 3:2 na zápasy.
    Pomer striel - Košice (44) vs. Poprad (28)

    Podarí sa domácim "kamzíkom" vyrovnať stav série na 3:3 alebo si "oceliari" pripíšu triumf, ktorý im zaručí postup do semifinále?
     
    Popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Košickí "oceliari" budú hrať v bielomodrej kombinácii a koučovať ich bude dobre známy tréner Milan Staš.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, S. Takáč.

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Štrbák ("C"), Cebák, Šeda, Deyl, Macejko, Novák, M. Takáč, Gajdoš – Jenčík, Pašek, Haščák ("A") – Gmitter, Marcinko ("A"), Spilar – Jokeľ, Slovák, Novotný – Svitana, Hričina, Matis.

    Rozhodca: J. Konc, Lokšík - .
     
    Vypočuli sme si slovenskú národnú hymnu. Zápas sa nám teda môže začať!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:02
    Na úvodné vhadzovanie puku v tomto zápase sa proti sebe postavili hráči Balán a Slovák, no napokon bol úspešnejší domáci Balán, ktorý získal puk pre "kamzíkov".
     
    00:38
    Popradčania sa hneď v úvodnej minúte tohto zápasu natlačili pred košickú bránu a nebezpečne útočili. Hvila sa snažil predrať do medzikružia, no pozorný Haščák ho napokon od puku odstavil.
     
    01:12
    Spilar tvrdo zakončoval z ľavej strany, následne sa snažil puk ešte dorážať Marcinko, no gólman Sidor ho vyrazil do bezpečia. Z pravého kruhu ešte tvrdo vypálil Deyl, no Sidor drží svoj tím nad vodou aj ďalším úspešným zákrokom!
     
    01:35
    Samuel Takáč sa natlačil do medzikružia pred košickou bránou, no následne bolo jeho zakončenie len veľmi nepresné a Hylák teda zasahovať nemusel.
     
    02:10
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Jenčík, no napokon nedokázal puk na pravej strane po skvelej prihrávke od Pašeka spracovať. Popradčania sa teda ja tentokrát oslobodzujú.
     
    02:55
    Slovák sa na obrannej modrej čiare stretol s Balánom a ten ho prinútil stiahnuť sa k Hylákovej bráne. Následne musia hostia vymyslieť niečo z pozície za vlastnou bránou.
     
    03:25
    Po dobrej prihrávke od Balána sa k puku na pravej strane dostal Vandas, no celá táto situácia sa odohrala v ofsajde. Následne sa do Vandasa púšťal Šeda, no hlavní rozhodcovia vylučovať nebudú.
     
    03:48
    Jabrocký tvrdo zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Hylák puk vyrazil svojou vyrážačkou! Následne ešte dorážal Buc, no trafil len dobre osadené Hylákove betóny.
     
    04:21
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Samuel Takáč, no jeho následné zakončenie z hranice kruhu gólman Hylák dokázal vyraziť do bezpečia svojím ľavým betónom.
     
    04:43
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči sa dostávajú do vedenia! Stanfield sa natlačil cez stred až ku košickej bráne a následne tvrdo zakončil. Gólman Hylák však puk vyrazil len napravo od seba, kde stál pozorný SAMUEL TAKÁČ, ktorý tvrdým švihom bezmocného gólmana Košíc prekonal! Asistencie si pripisujú hráči Parker Stanfield a Miloslav Jáchym.
     
    05:18
    Košičania veľmi dobre forčekujú a očividne chcú vyrovnať. Domáci Popradčania majú síce mierne problémy s rozohrávkou, no zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    05:59
    Hvila sa natlačil do medzikružia a následne chcel prihrávať na Balána, no to mu už mierne nevyšlo. K puku sa dostali len pozorní Košičania, ktorí ho vyhodili do stredného pásma.
     
    06:13
    Na rade je košická presilová hra. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť domáci Lukáš Hvila.
     
    06:39
    Z pravej strany to na Sidora tentokrát skúšal Dušan Pašek, no pozorný popradský gólman sa nenechal zahanbiť a puk s veľkým prehľadom chytil vo svojej lapačke.
     
    06:54
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Štrbák, no gólman Sidor napokon zasahovať nemusel. Štrbáková prízemná delovka smerovala len mimo popradskej svätyne.
     
    07:25
    Pred popradskú bránu sa natlačil Cebák a tvrdo zakončil, no gólman Sidor opäť uspel! Tentokrát puk vyrazil svojími betónmi na hokejky svojich obrancov.
     
    07:50
    V oslabení sa do zakončenia dostal Vandas, no Hylák bol v strehu a puk vyrazil svojou vyrážačkou na zadný mantinel! Následne opäť útočia Košičania.
     
    08:25
    Popradčania hrajú už v plnom počte a ihneď sa snažia zaútočiť. Po nepresnej prihrávke od Vaica sa však k puku dostali hostia, ktorí opäť smerujú pred Hyláka.
     
    08:59
    Popradčanom tentokrát mierne nevyšla prihrávková kombinácia a puk napokon skončil až za Hylákovou bránou. Keďže letel už zo stredného pásma, tak sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    09:18
    Suchý tvrdo zakončoval spoza ľavého kruhu, no jeho tvrdá strela napokon bola zblokovaná len na bočný mantinel. Postaral sa o to domáci Vaic, samozrejme omylom.
     
    09:49
    Hvila opäť tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Hylák inštinktívne pokľakol na ľad a puk napokon vyrazil svojími betónmi na zadný mantinel.
     
    10:23
    Slovák nahodil puk na zadný mantinel spoza ľavého kruhu, no Košičanom tento úmysel veľmi nevyšiel. K puku sa dostal len pozorný Fabian, ktorý zakladá popradský útok.
     
    10:57
    V početnej výhode si zahrajú aj domáci hráči. Na dve minúty za hákovanie si odchádza oddýchnuť Michal Šeda.
     
    11:03
    Ihneď po vhadzovaní sa spoza kruhov odhodlal páliť Kovačevič, no jeho delovka bola zblokovaná a napokon len tesne minula priestor košickej brány. Napokon sa však "oceliari" oslobodili.
     
    11:41
    Hvila sa dostal k puku napravo od košickej brány a skvelou rýchlou prihrávkou chcel nájsť Kovačeviča. To sa mu však nepodarilo, no domáci napokon ostávajú v pásme.
     
    12:01
    Druhý gól Popradu mal tentokrát na hokejke Balán! Ten dorážal zblokovanú strelu Lukáša Hvilu v medzikruží, no napokon trafil len pozorného Hyláka.
     
    12:43
    Popradčanom táto početná výhoda zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Košičania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a puk vyhadzujú do neutrálneho stredného pásma.
     
    13:10
    Do skvelej gólovej šance na pravej strane sa tentokrát dostal Peter Klouda, no pozorný Hylák už neinkasoval! Skvele roztiahol svoje betóny a následne puk zachytil pod tým pravým!
     
    13:24
    Suchý získal puk za pravým kruhom, následne si ho potiahol popri mantineli a tvrdo zakončoval! Gólman Hylák sa však stihol premiestniť a puk ukryl na svojej výstroji.
     
    13:47
    Smotrila sa dostal k puku napravo od košickej brány, no napokon bol tvrdo zrazený k ľadu. Jabrocký tam ešte dobiedzal, no hlavný rozhodca hru pre istotu prerušil.
     
    13:59
    Vidíme ďalšie prerušenie hry. Po nepresnej prihrávke od Jáchyma sa k puku dostal Novák, ktorý predviedol len zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    14:11
    Gólman Hylák drží svojich kolegov nad vodou! Najskôr zneškodnil tvrdú strelu spoza ľavého kruhu od Jáchyma a následne si poradil aj s dorážkou z ľavej strany v podaní dôrazného Stanfielda.
     
    14:21
    Hylák opäť skvele! Tentokrát si pokľakol na betóny vo svojom bránkovisku a vyrazil do bezpečia tvrdú strelu v znení Stalsa, ktorý to na neho skúšal z medzikružia.
     
    14:51
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Jenčík, ktorý získal puk po skvelej krížnej prihrávke od Haščáka! Gólman Sidor však aj s pomocou Hvilu napokon neinkasoval.
     
    15:25
    Košičania intenzívne forčekujú, no zatiaľ sa im nedarí na dlhšiu dobu získať puk. Domáci ho momentálne držia za svojou bránou a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    15:58
    Jabrocký zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Hylák puk opäť vyrazil. Následne mohol z prvej na pravom kruhu páliť ešte Klouda, no nepodarilo sa mu trafiť puk.
     
    16:18
    Hosťujúci "oceliari" sú opäť mierne zovretí pod tlakom domácich hráčov. Tentokrát to vyriešili jednoducho - zakázaným uvoľnením.
     
    16:36
    "Kamzíci" si zahrajú v početnej výhode aj podruhýkrát. Na trestnú lavicu Košíc si odchádza sadnúť Miroslav Macejko, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    16:45
    V úvode košického oslabenia sa k puku napravo od brány dostal Jenčík a nekompromisne ho vyhodil až za popradskú bránu. Popradčania sa teda musia vrátiť.
     
    17:18
    Devečka poslal skvelú prihrávku na ľavú stranu, kde si korčuľoval Klouda, no ten napokon už puk nestihol. Následne ho vyhodil cez všetky čiary Radek Deyl.
     
    17:45
    Popradčanom sa v tejto početnej výhode naozaj vôbec nedarí. Košičania sa bránia veľmi dobre a nedovoľujú svojím súperom dostať sa k zakončeniu.
     
    18:25
    Košičania sa opäť oslobodili. Popradský herný prejav v tejto presilovej hre je naozaj nevídaný a takto zlý už nebol veľmi, ale naozaj veľmi dlho.
     
    18:52
    Z medzikružia to tentokrát skúšal Brejčák, no napokon sa pošmykol a jeho delovka smerovala len tesne mimo košickej brány.
     
    19:02
    Na rade je ďalšia presilová hra pre domáci tím. Na dve minúty si za Košičanov odchádza sadnúť Tomáš Marcinko, ktorý sa previnil podrazením.
     
    19:08
    "Kamzíci" začali v tejto presilovej hre už akčnejšie. Gólman Hylák bol však v strelu a po tvrdej strele od Suchého puk s menšími problémami, ale napokon predsa ukryl na svojej výstroji.
     
    19:31
    Hylák si na svoje konto pripisuje ďalší dôležitý zákrok! Tentokrát ho strelou z medzikružia preveril obranca Kovačevič, ktorý získal skvelú prihrávku od Vandasa. Gólman hostí však dobre zapracoval svojími betónmi.
     
    19:56
    Vandas sa dostal k puku na pravom kruhu a následne sa natlačil pred košickú bránu. Gólman Hylák však nezaváhal a puk napokon ukryl pod svojími betónmi.
     
    19:58
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si z domácich Popradčanov odchádza sadnúť Balán, ktorý sa previnil seknutím.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme na popradskom zimnom štadióne mohli vidieť pomerne vyrovnaný hokej, no môžem skonštatovať, že viac šancí mali domáci Popradčania. Tí dokázali skórovať už v 5. minúte, keď sa nekompromisnou strelou z ľavej strany presadil Samuel Takáč. Následne mali "kamzíci" k dispozícii niekoľko presilových hier, no počas nich úradoval najmä gólman Alexandr Hylák, ktorý urobil popradským hokejistom na čele poriadne vrásky a zneškodnil aj ich naväčšie šance.
    V druhej tretine budeme začínať hrou štyroch na štyroch, ktorá sa po 62 sekundách premení na takmer minútovú presilovú hru Košíc.

    Podarí sa Košičanom v druhej tretine zabrať a vyrovnať tak stav tohto stretnutia alebo si domáci svoje vedenie ustrážia?
     
    Druhá tretina začne približne o 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:01
    Aj úvodné vhadzovanie v druhej tretine napokon smerovalo na stranu popradských hokejistov. Tí sa na krátku chvíľu stiahli do vlastnej obrannej tretiny.
     
    20:45
    Spilar získal puk po skvelej prihrávke zo stredného pásma a následne sa sám rútil na gólmana Sidora. Sidor však puk stihol zblokovať svojím pravým bokom do bezpečia.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4400 divákov - čiže je vypredané!
     
    21:24
    Košičania hrajú už v početnej výhode, no popradskí hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedovoľujú svojím súperom nebezpečne zakončovať.
     
    21:56
    Marcel Haščák sa dostal k puku na ľavom kruhu a tvrdo zakončil, no jeho delovka sa napokon skĺzla po hornej konštrukcii popradskej brány a napokon von z nej.
     
    22:22
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a momentálne sa bude vhadzovať v strednom pásme, kde si oba tímy budú snažiť vytvoriť nejaký zaujímavý ofenzívny únik.
     
    22:36
    Košičanom tentokrát mierne nevyšla rozohrávka a previnili sa len zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Hylákovej pravici.
     
    23:03
    Stanfield tvrdo zakončoval z pravej strany, no gólman Hylák napokon zasahovať nemusel. Tvrdú strelu popradského útočníka zblokovali do bezpečia košickí obrancovia.
     
    23:40
    Jokeľ získal puk napravo od popradskej brány, no následne sa k nemu pristavil pozorný Šterbák, ktorý poslal Balána do rýchleho protiútoku skvelou prihrávkou.
     
    23:58
    Popradčanom tento útok nevyšiel a Balán napokon na pravom krídle stratil proti svojím súperom puk. Po malej chvíli sú však pri puku opäť domáci.
     
    24:19
    Vaic tvrdo pálil z ľavého kruhu, no gólman Hylák bol v strehu a puk svojími betónmi napokon vyrazil do bezpečia na ochrannú sieť.
     
    24:34
    Spilar sa dostal k puku na pravej strane, následne rýchlo zvrtol svoj pohyb do medzikružia a odtiaľ bekhendovo zakončil! Gólman Sidor však puk zachytil na svojej výstroji.
     
    25:00
    Poprad dal gól!
    Nedáš? Dostaneš! Presne toto pravidlo sa tentokrát potvrdilo na popradskom zimnom štadióne! Po fantastickej bekhendovej prihrávke z rohu klziska od Takáča sa k puku v medzikruží dostal JAROSLAV JABROCKÝ, ktorý svojou prízemnou delovkou položil Hylákove betóny do chvíľkového zabudnutia. Asistenciu si pripisuje Samuel Takáč.
     
    25:44
    Košičania sa snažia bleskovo odpovedať, no momentálne sa im naozaj nedarí. Z pravej strany to skúšal Haščák, no gólman Sidor puk úspešne vyrazil svojími betónmi na zadný mantinel.
     
    26:28
    Po dobrej prihrávke od Pašeka sa k puku na hranici pravého kruhu dostal Jenčík, no jeho tvrdý projektil napokon skončil len tesne nad popradskou bránou.
     
    26:45
    Po odpískanom ofsajde sa k puku na hranici ľavého kruhu dostal Dušan Pašek, no popradský gólman zasahovať už nemusel. Vhadzovať sa bude teda v strednom pásme.
     
    27:02
    Šterbák sa dostal k puku na obrannej modrej čiare a napokon ho rázne poslal až za košickú bránu. Jeho nahodenie však schmatli len košickí obrancovia.
     
    27:50
    Hvila si s pukom dobre nakorčuľoval na ľavý kruh a následne tvrdo zakončil, no gólman Hylák zasahovať nemusel. Hvilova delovka bola zblokovaná jedným z obrancov hostí.
     
    28:15
    Klouda nekompromisne odstavil Mareka Slováka, no ten odišiel dohrávať súboj ešte k rohu ľadovej plochy, kde pritlačil Jabrockého. Rozhodcovia si však túto situáciu nevšimli a vylučovať teda nebudú.
     
    28:52
    Hričina sa dostal k puku v strednom pásme a následne ho nahodil na zadný mantinel. Sám si ho chcel ešte dokorčuľovať, no neuvedomil si, že predviedol len zakázané uvoľnenie.
     
    29:27
    Košičania sa dostali k puku v strednom pásme, no napokon ho len ležerne nahodili na zadný mantinel. Následne niečo podobné predviedli Popradčania, kde to skončilo zakázaným uvoľnením.
     
    29:39
    Marcel Haščák sa dostal k puku na hranici pravého kruhu, no tentokrát mieril až príliš vysoko. Jeho zblokovaná strela skončila v horných častiach ochrannej siete.
     
    30:01
    Stals získal puk na ľavom kruhu a tvrdo vystrelil, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli za košickou bránou.
     
    30:36
    Popradskej dvojici Vandas - Hvila sa rysoval skvelý protiútok, no napokon im to mierne nevyšlo. Hvilova krížna prihrávka bola zblokovaná len na zadný mantinel a Vandas napokon skončil v bránkovisku.
     
    31:00
    Šterbák sa opäť dostal k puku v strednom pásme a chcel ho nahodiť na zadný mantinel. To sa mu však nepodarilo a umiestnil ho až na ochrannú sieť.
     
    31:20
    Gólman Hylák si na svoje konto pripisuje ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát svojími betónmi zneškodnil tvrdé zakončenie z medzikružia od dôrazného Buca.
     
    31:29
    Rovnaký úspech ako Hylák si na svoje konto pripisuje Dušan Sidor, ktorý po dobrej strele z ľavého kruhu od Jokeľa zachytil puk na svojej výstroji.
     
    31:57
    Cebák získal puk na pravom krídle a zakončoval spoza hráča, no gólman Sidor bol v strehu a puk svojou vyrážačkou umiestnil na zadný mantinel.
     
    32:24
    Košičania si opäť mierne nerozumeli vo svojej rýchlej rozohrávke a predviedli svojim fanúšikom len zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Hyláka.
     
    32:46
    Vaic sa natlačil pred košickú bránu z ľavej strany, no napokon rozvlnil len bočnú sieť. Jeho náseledná prihrávka bola len veľmi nepresná a Košičania sa teda oslobodili.
     
    33:17
    Po skvelej prihrávke od Stalsa sa k puku na pravom krídle dostal Smotrila, no gólman Hylák bol v strehu a svojími betónmi puk vyrazil do bezpečia. Následne sa Košičania previnili zakázaným uvoľnením.
     
    33:39
    Pred popradskou bránou sa ocitla poriadna hŕstka hráčov, no Haščák to spoza nich predsa len skúsil. Jeho bekhendové zakončenie však skončilo len na Sidorových betónoch.
     
    34:05
    Popradčania sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď si po pravej strane korčuľoval Vandas a následne prihrával na Balána! Ten však nestihol pri brzdení zachytiť túto prihrávku!
     
    34:52
    Následne to skúšali aj Košičania, no nepresné nahodenie Novotného skončilo len na hokejkách popradských "kamzíkov", ktorí sa snažia niečo vymyslieť z vlastnej obrannej tretiny.
     
    35:24
    Paločko bol oveľa vyšším Štrbákom nekompromisne zrazený k ľadu v strednom pásme. Hlavní rozhodcovia však vylučovať nebudú. Košičania sú následne pri puku.
     
    35:46
    Vylučovať sa bude na oboch stranách, no podľa môjho názoru je to poriadne nefér. Za Košičanov si odišiel sadnúť Michal Novák, ktorý sa previnil krosčekom. Následne sa do miernej potyčky, ktorú vyprovokoval Slovák zapojil Stanfield, ktorý si odnáša dve minúty za hrubosť.
     
    36:13
    Košičania sa snažili dostať cez útočnú modrú čiaru, no napokon sa im to nepodarilo, keďže ich prerušil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasný ofsajd.
     
    36:48
    Do skvelej gólovej šance na ľavom krídle sa dostal Lukáš Hvila, ktorý však nedokázal trafiť odkrytú popradskú bránu. Košičania sa teda aj tentokrát oslobodzujú.
     
    37:29
    Buc poslal dobrú prihrávku na pravej strane k Jabrockému, ktorý následne zakončoval. Jeho tvrdá strela však skončila len na betónoch Hyláka.
     
    37:57
    Popradčania mali dve obrovské šance po sebe! Najskôr tvrdo pálil Vaic, ktorý trafil len ľavú žŕdku košickej brány! Následne spoza hráčov pálil aj Stanfield, no jeho nekompromisné zakončenie gólman Hylák fantastickým zákrokom vyrazil do bezpečia - roztiahol sa na celú bránu.
     
    38:28
    Na rade je komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme, keďže Košičania sa opäť previnili postavením mimo hry - ofsajdom.
     
    38:52
    Vandas sa dostal k puku na pravej strane, no napokon bol neúspešný. Pristavil sa pri ňom pozorný Novák, ktorý poslal puk len ku Kovačevičovi. Ten ho nahodil a odchádza striedať.
     
    39:21
    Pri puku sú momentálne Košičania, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no nedarí sa im. Po nepresnej prihrávke cez stredné pásmo sa k puku dostali opäť len domáci.
     
    39:32
    Košičania opäť nemohli uniesť fakt, že sa im nedarí. Tentokrát sa do Hvilu pustil v strednom pásme Martin Štrbák. Následne uštedril ranu aj Balánovi, ktorý mu to ihneď opätoval. Celú potyčku však napokon zastavili pozorní rozhodcovia. Vylučovať sa však bude na oboch stranách - na dve minúty za hrubosť si odchádzajú sadnúť hráči Hvila a Balán na domácej strane, na strane hostí to budú hráči Haščák a Štrbák.
     
    39:43
    Poprad dal gól!
    Domáci opäť ukázali hosťom, že to vedia! Po skvelej prihrávke od Fabiana z ľavej strany sa k puku na hranici pravéhom kruhu dostal PETER KLOUDA, ktorý nekompromisnou delovkou nedal gólmanovi Hylákovi žiadnu šancu! Asistenciu si pripisuje Štefan Fabian.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine domáci hokejisti zabrali naplno a ukázali svojím súperom, že hokej naozaj vedia hrať. Najskôr sa v 25. minúte gólovo presadil Jaroslav Jabrocký, ktorý pálil po skvelej prihrávke od Takáča. Následne si šance vytvárali aj Košičania, no gólman Sidor bol pozorný a nedal svojím súperom šancu. V 40. minúte to skúsil po prihrávke od Fabiana Peter Klouda a bol úspešný! Jeho delovku gólman Hylák nestihol zachytiť.

    Podarí sa Košičanom s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo už jasne vyhrajú domáci?
     
    Tretia tretina začne približne o 19:42 .
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:03
    Na úvodné vhadzovanie v tretej tretine sa proti sebe postavili hráči Klouda a Jenčík. Tentokrát bol úpspešnejší Košičan, ktorý poslal puk na svojich obrancov.
     
    40:29
    Vaic sa dostal k puku na ľavom krídle a následne z ťažkého uhla zakončoval. Jeho delovka však skončila len nad bránou gólmana Hyláka.
     
    40:56
    Spilar nahodil puk z ľavej strany krížne k pravému mantinelu, no tam si ho už Marcinko nestihol prevziať. Popradčania následne získali puk.
     
    41:24
    Košičania sa natlačili pred popradskú bránu a nemysleli to zle! Po dobrej prihrávke od Spilara zakončoval Marcinko, no gólman Sidor bol napokon v strehu a puk vyrazil svojími betónmi do bezpečia.
     
    41:59
    Pred popradskou bránou sme momentálne mohli vidieť poriadny závar! Po tvrdej strele od Marcinka sa však napokon najlepšie zorientovali domáci, ktorí poslali puk cez všetky čiary.
     
    42:17
    Hvila nebezpečne zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Hylák jeho strelu napokon vyrazil svojím pravým betónom na zadný mantinel.
     
    42:20
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Martin Štrbák.
     
    42:36
    Haščák sa dostal k puku po nepresnej rozohrávke domácich a vyhodil ho cez všetky čiary až za popradskú bránu. Domáci teda začínajú útočiť odznovu.
     
    43:16
    Popradčania si prihrávali puk v útočnom pásme, no napokon boli neúspešní, keďže ich košickí hráči vytlačili do stredného pásma.
     
    43:45
    Lukáš Hvila sa dostal do skvelej šance na ľavej strane, no napokon poriadne zaváhal! Pri jeho zaváhaní mu puk zobral pozorný Cebák, ktorý ho následne vyhodil.
     
    44:26
    Košičania hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo vymyslieť. Popradská defenzíva je však stále v strehu a momentálne sa jej darí veľmi dobre.
     
    44:58
    Klouda naznačil strelu na pravej strane, no následne prihral krížne na Jabrockého. Ten tvrdo vypálil, no jeho delovka bola napokon zblokovaná.
     
    45:20
    Pašek nahodil puk na zadný mantinel, no následne sa k nemu dostal pozorný Kurali, ktorý ho ďalej rozohral na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    45:51
    V tretej tretine sa zatiaľ hrá len veľmi opatrne. Popradskí hráči držia puk takticky vo vlastnej obrannej tretine a Košičania sa snažia ešte niečo vymyslieť.
     
    46:23
    Novák tvrdo zakončil z medzikružia, no gólman Sidor bol v strehu a puk zachytil na svojej pozornej výstroji. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    46:54
    Popradčania sú poháňaní fantastickou atmosférou na popradskom zimnom štadióne a držia sa v útočnom pásme! Košičanom sa to zrejme nepáči.
     
    47:02
    Popradčania si vypýtali presilovú hru od svojich súperov a podarilo sa im to. Na dve minúty za držanie si odchádza sadnúť Marcinko.
     
    47:32
    Klouda tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Hylák bol v strehu a puk svojím pravým betónom napokon vyrazil do bezpečia.
     
    48:07
    Spoza pravého kruhu tvrdo zakončoval Suchý, no pozorný Macejko bol v strehu a jeho delovku zblokoval na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Hylákovej ľavici.
     
    48:31
    Šterbák tvrdo pálil od modrej čiary, jeho delovku ešte stečoval Kovačevič, no gólman Hylák napokon zasahovať nemusel. Keďže puk len tesne minul jeho bránu!
     
    49:01
    Štrbák sa tentokrát s Vandasom v rohu ľadovej plochy veľmi nemaznal. Pritlačil ho k mantinelu a zobral mu puk. Košičania sa v tomto oslabení pravdepodobne už ubránia.
     
    49:48
    Vylučovať sa bude aj na strane Popradu. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    49:56
    Jenčík sa dostal k puku na pravom kruhu a následne tvrdo zakončoval, no gólman Sidor bol síce clonený, no napokon puk ukryl na svojej výstroji.
     
    50:10
    Sidora tentokrát preveril aj Haščák, ktorý pálil z ľavej strany, no popradský gólman puk zblokoval svojími betónmi a následne ho ešte rozohral. Popradčania sa oslobodzujú.
     
    50:38
    Popradskí "kamzíci" sa v tejto početnej nevýhode zatiaľ bránia naozaj fantasticky a svojmu súperovi nedávajú žiadnu šancu na úspech.
     
    50:44
    Sidor opäť skvele! Tentokrát čelil nekompromisnej delovke z ľavej strany, ktorú si pre neho pripravil aktívny Novotný. Puk zblokoval a následne ho ukryl pod svojou výstrojou.
     
    51:05
    Spoza pravého kruhu poslal na domácu bránu nebezpečné nahodenie Juraj Cebák, no gólman Sidor bol v strehu a puk vyrazil svojou vyrážačkou na zadný mantinel.
     
    51:28
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát čelil delovke od modrej čiary v podaní Štrbáka, ktorú popradský gólman zachytil na svojej výstroji.
     
    51:59
    Popradčania hrajú už v plnom počte a zo stredného pásma preveril Hyláka aktívny Stals. Hylák však puk pohodlne zblokoval svojími betónmi.
     
    52:26
    Svitana tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Sidor opäť puk pohodlne ukryl na svojej výstroji. Na rade je vhadzovanie puku po jeho pravici.
     
    52:37
    Sidor sa po nebezpečných strelách "oceliarov" opäť poriadne poobracial, no napokon to ani potrebné nebolo, keďže sa pískala hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    53:09
    Svitana nahodil puk po obvode útočného pásmana pravú stranu, no následne sa k puku dostal Gmitter, ktorého zozadu odstavil pozorný Fabian.
     
    53:45
    Stanfield sa dostal k puku v medzikruží a následne po pekných pohyboch s pukom vystrelil. Gólman Hylák však jeho delovku vytesnil svojím pravým betónom do bezpečia.
     
    54:27
    Košičania sa stále snažia niečo vymyslieť, no popradskí hráči sú stále v strehu a veľmi dobre sa bránia. Myslím si, že chcú Sidorovi dopriať shutout.
     
    54:54
    Jenčík sa dostal k puku na pravej strane, no napokon bolo jeho nahodenie neúspešné. Popradčania puk upratali do bezpečia.
     
    55:24
    Sidor dnes to čisté konto pravdepodobne chce dosiahnuť. Tentokrát čelil tvrdej strele Milana Takáča spoza ľavého kruhu, no opäť ukryl puk na svojej výstroji.
     
    55:28
    Sidora z ľavého krídla preveril aj Svitana, no gólman Popradu skvele zareagoval svojou lapačkou a hru prerušil. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    55:44
    Juraj Cebák sa dostal do nepríjemného súboja o puk v strednom pásme, kde sa stretol s Jabrockým. Zákrok Cebáka bol možno aj na vylúčenie, no pravdepodobne nebol úmyselný.
     
    56:09
    Dušan Pašek získal puk na ľavom kruhu a tvrdo zakončoval, no gólman Sidor opäť oprášil svoju pozornú lapačku. Vhadzovať sa bude napravo od neho.
     
    56:46
    Haščák vzal celú zodpovednosť na seba a preštrikoval sa až za popradskú bránu. Odtiaľ sa dostal znovu pred ňu a tvrdo zakončil, no Sidorove betóny prekonať nedokázal.
     
    57:03
    Popradčania si zahrajú v závere tretej tretiny v oslabení. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť domáci Suchý.
     
    57:26
    Vandas ukázal svojím súperom, že to vie aj v oslabení a poriadne potrápil dvojicu košických obrancov. Napokon sa do toho zaplietol aj hlavný rozhodca Lokšík, ktorý tečoval puk.
     
    57:49
    O bezzubom prejave Košičanov na popradskom ľade hovorí aj tento moment, keď sa "oceliari" vyšachovali postavením mimo hry.
     
    58:15
    Štrbák tvrdo zakončoval od modrej čiary, no jeho delová strela bola zblokovaná hokejkou pozorného Vaica, Ten následne puk vyhodil do bezpečia.
     
    58:53
    Do návratu vylúčeného Suchého ostáva ešte 10 sekúnd a vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže Košičanom sa útočná aktivita opäť nevydarila.
     
    59:09
    Tak máme tu poriadnu bitku! Vyprovokoval ju košický hokejista - Michal Novák, ktorý sa päsťami pustil do o poznanie menšieho Jabrockého. Pripomínam, že Jabrocký práve vtedy padol na ľad. Nováka bude za toto predstavenie riešiť určite aj disciplinárka.
     
    59:09
    Jaroslav Jabrocký sa však pri tomto útoku veľmi dobre kryl a napokon vyšiel z tejto bitky s úsmevom. Nováka už oddelili pozorní a urastení Popradčania - Suchý a Kovačevič, ktorí mu povedali mierne na rozum.
     
    59:09
    Na rade budú početné vylúčenia, ktoré zatiaľ nepoznáme, no som si istý, že Michal Novák dostane trest 5 minút plus do konca zápasu.
     
    59:09
    Vylučovať sa napokon bude len na strane Košíc. Michal Novák si odnáša spomínaný trest - 5 minút plus do konca zápasu.
     
    59:37
    A je tu ďalšia bitka! Tentokrát už naozaj poriadna a zapojili sa do nej takmer všetci aktéri na ľade! Do malého Paločka sa tentokrát pustil o poznanie vyšší Cebák, no Paločko ho poriadne potrápil. Napokon sme videli množstvo súbojov, v ktorých však prevažne dominovali Popradčania! Poriadny kus bitkárskej práce odviedol Stanfield, ktorý zničil Gajdoša.
     
    59:37
    Cebák to poriadne prehnal a držal Paločka v zovretí až doteraz! Napokon ho po niekoľkých minútach odtrhli rozhodcovia. Paločko je však v poriadku.
     
    59:37
    Momentálne stále čakáme na vylúčenia. Na trestnej lavici hostí sedia už traja hráči. Na tej popradskej to bude pravdepodobne podobné.
     
    59:37
    Paločko, Stanfield, Samuel Takáč - 5 minút+ do konca zápasu za údery + 10 minút za hodenie hokejky. Ďalšie tvrdé osobné tresty obdržali hráči Jáchym a Kurali.

    Milan Takáč, Hričina, Štrbák - 5 minút plus do konca zápasu za údery a 10 minút za hodenie hokejky. Ďalšie tvrdé osobné tresty obdržali hráči Cebák a Marcinko.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine už gól nepadol a domáci hráči dokázali ubrániť toto štvrťfinále! Gólman Dušan Sidor si na svoje konto pripisuje prvý play-off shutout!

    Séria je teda vyrovnaná - 3:3 a presúva do Košíc, kde sa bude rozhodovať v pondelok 18. februára 2013.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:37:28)

    Branky a nahrávky: 5. S. Takáč (Stanfield, Jáchym), 25. Jabrocký (Takáč), 40. Klouda (Fabian)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, S. Takáč.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - Štrbák ("C"), Cebák, Šeda, Deyl, Macejko, Novák, M. Takáč, Gajdoš – Jenčík, Pašek, Haščák ("A") – Gmitter, Marcinko ("A"), Spilar – Jokeľ, Slovák, Novotný – Svitana, Hričina, Matis.

    Rozhodčí: J. Konc, Lokšík - Gajan, Tornay

    Diváci: 4400
    bahis siteleri