Švédsko – Česko 2:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (2:1 po s.n.) | Rusko – Česko 3:1 (kon.)
USA – Finsko 4:2 (kon.) | Německo – Švédsko 2:3 (po pr.)
konec
Rusko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Česko
Středa 03.04.2013, 18:00 • Nepean Sportsplex, Ottawa. • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češky ve druhém zápase ženského mistrovství světa na body nedosáhly. Proti Ruskám tahaly po celý zápas za kratší konec. Z Ottawy přeji příjemný zbytek dne. (20:10:29)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Devět vteřin do konce, Skibová netrefila z poloviny hřiště prázdnou bránu a následuje zakázané uvolnění. Hra se přesune k Prugovové.
     
    59:02
    Lhotská je na střídačce, Češky jdou do rizika s prázdnou brankou a šesti hráčkami v poli! Zatím se jim ale příliš nedaří, nyní svedly několik soubojů ve středním pásmu.
     
    58:25
    Trenér Manhart si vyžádal oddechový čas.
     
    57:20
    Česká naděje na bodový zisk se pomalu začíná rozplývat. Rusky vysoko napadají, lépe bruslí a po většinu času jsou v držení puku. Parta kolem kapitánky Polenské to bude mít už hodně těžké.
     
    54:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže sborná zasazuje českým soupeřkám třetí úder. TAŤJANA BURINOVOVÁ ujela v oslabení, přebruslila dvě české hráčky a v přímém souboji s Lhotskou nezaváhala. Kotouč poslala přesně mez betony brankářky. Asistence: Jekaterina Lebeděvová – 3:1.
     
    54:15
    Toho by mohly Češky využít! Vafinová dostala dvě minuty za nedovolené bránění a Rusky čeká dvouminutové oslabení.
     
    53:19
    Trošku neurovnaná pasáž hry. Ani jednomu z týmů se nedaří udržet kotouč delší čas na vlastních holích, dominují nepřesnosti a souboje u hrazení.
     
    51:03
    Češky v pěti, ovšem ani tak nezabránily kličkované Běljakovové. Ta po svojí střele z mezikruží už zvedala ruce nad hlavu, avšak kotouč pravou tyč branky těsně minul. Český tým měl už poněkolikáté v zápase velké štěstí.
     
    50:11
    Povová našetřila několik cenných vteřin, nicméně svůj výběr neosvobodila. Lhotská je ale v podstatě bez práce, ruská přesilovková kombinace tentokrát vázne.
     
    48:22
    Horálková si pomohla u hrazení nedovoleným zákrokem, za který už míří za katr. V ponechané výhodě měly Rusky stoprocentní gólovou příležitost. Gavrilovová si položila brankářku, následně ale nezasunula puk po ledě do úplně prázdné brány.
     
    47:19
    První komerční přestávka v poslední třetině. Rusky si více rozumí s pukem a mají převahu. Lhotská musí být opět v pozoru, nýbrž se vhazuje u její klece.
     
    46:10
    Šibanovová v útočném pásmu svoji přihrávkou o mantinel nenašla volnou kapitánku. Puk ukořistily Češky, mají však velký problém s přechodem vpřed.
     
    43:48
    Další zákrok české ženy s maskou! Rusko už hraje v plném počtu a ihned vrhlo síly do útoku, v mezikruží měla dostatek času na střelu Smolinová. Kotouč ale nedokázala dostatečně zvednout a trefil jen pozornou gólmanku.
     
    42:05
    Gavrilovová utekla všem soupeřkám a při vlastním oslabení uháněla úplně sama na Radku Lhotskou. Jenže neuspěla, česká gólmana si mezírku mezi betony pohlídala a podržela svůj celek.
     
    41:02
    Smolinová to přehnala s důrazem, při napadání podrazila protihráčku a o svém prohřešku bude mít možnost dvě minuty přemýšlet na trestné lavici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Češky se před třetí dvacetiminutovou dotáhly na rozdíl jediného gólu zásluhou úspěšné dorážky Denisy Křížové. Podaří se českým hokejistkám v poslední části strhnout duel na svoji stranu?
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 4. Leběděvová (Burinovová), 34. Vafinová (Smolencevová, Gavrilovová), 55. Burinovová (Lebeděvová) – 37. Křížová (Mrázová, Polenská)


    Rusko: Prugovová (Alexandrová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinovová, Lebeděvová, Pavlovová – Solovjovová, Gavrilovová, Smolencevová "C" – Paškevičová, Skibová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová.
    Česko: Lhotská (Bečevová) – Tejralová, Polenská "C", Lásková, Horálková, Flachsová, Fialová, Kolowratová, Herzigová – Povová, Kaplanová, Manhartová – Chmelová, Křížová, Mrázová – Holešová, Lédlová, Vanišová – Studentová, Vopravilová, Přibylová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER) – Connollyová (USA), Johnsonová (USA).

    Diváci: 1045
    bahis siteleri