Švédsko – Česko 2:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (2:1 po s.n.) | Rusko – Česko 3:1 (kon.)
USA – Finsko 4:2 (kon.) | Německo – Švédsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Německo
2:3 (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Švédsko
Středa 03.04.2013, 22:00 • Nepean Sportsplex • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zítra je na mistrovství světa žen v Ottawě volný den, o čtvrtfinalistech a účastnících skupiny o udržení se rozhodne až v pátek. Připomeňme, že české hokejistky se střetnou s Německem. Úvodní buly je plánováno na 18:00 SEČ zde v Nepean Sportsplex. To je ode mě pro dnešek z Kanady vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám do České republiky dobrou noc. (00:29:56)
     
    Nejlepší hráčky:

    Německo – Jennifer Harssová
    Švédsko – Lisa Johanssonová
     
    Konec zápasu.
     
    60:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Je konec, bonusový bod si po zásluze připisují Švédky, které byly o něco aktivnější! Dnes skvěle chytající gólmanku Harssovou, jež byla jednoznačně nejlepší hráčkou svého týmu, překonala po nepřehledné skrumáži před brankou PERNILLA WINBERGOVÁ, jež se ujala odraženého puku a z mírného úhlu na pravé straně jej z otočky uklidila k přední tyčce, kam se Harssová nestihla přesunout! Bez asistence.
     
    60:55
    Při prodloužení se hraje 4 na 4. Na ledě se tak objeví více volného prostoru, uvidíme, zda toho některý z týmů dokáže využít ve svůj prospěch.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po základní hrací době skončilo utkání nerozhodně 2:2, vítěz dnešního duelu si tak připíše do tabulky 2 body.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Skandinávky se ještě pokoušejí v závěrečných sekundách vstřelit branku, což by takřka s neochvějnou jistotou znamenalo jejich vítězství a plný bodový zisk.
     
    59:00
    Kotouč vypíchla švédským hráčkám v obranném pásmu Franziska Buschová, dobruslila až na útočnou modrou čáru a dalekonosnou ranou prověřila beton Sary Grahnové.
     
    57:50
    Švédsko stále nepolevuje ve své útoční aktivitě a obrana Německa má plné ruce s tím, aby udržela do konce základní části alespoň nerozhodný stav.
     
    57:00
    Obrovské štěstí teď stálo při německém výběru! Hned několik Švédek doráželo z bezprostřední blízkosti, ale brankářka Harssová se roztáhla ve svém brankovišti a zamezila jisté pohromě!
     
    56:27
    Němky se ujaly kotouče a dlouhým vyhozením jej posílají až do hájemství švédské gólmanky Grahnové.
     
    55:15
    Tanja Eisenschmidová (GER) obdržela dvouminutový trest.
     
    54:26
    Švédsko teď trápí občasné nepřesnosti, jež zabraňují delšímu tlaku a vytvoření nebezpečnější situace v blízkosti Jennifer Harssové. Čas na zisk vedení se hokejistkám ze severu Evropy pomalu krátí.
     
    53:09
    Skandinávky mají stále o něco více ze hry. Daří se jim kombinovat a na dlouhé časové úseky obléhat s pukem na holi německou bránu. Gólmanka Harssová je zatím pozorná.
     
    52:20
    Jenni Asserholtová nabrala rychlost, v situaci 2 na 2 si najela na vrchol kruhů a střelou, jež byla sražena německou hráčkou, poslala puk jen do rohu pásma.
     
    51:43
    Stejné nepřesnosti se po několika přihrávkách dopustily i Tři korunky. Kus černé gumy proletěl volným prostorem a po hvizdu sudího se bude vhazovat po levici Grahnové.
     
    51:00
    Švédsko má teď navrch, brankářka Harssová si nemůže ani na chvíli odpočinout. Nyní její spoluhráčky vyhodily na zakázané uvolnění. Fanoušci Švédska se teď hlasitě ozývají.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 14. Götzová (Seilerová), 15. Seilerová (Beckerová) – 18. Johanssonová (Westerová), 50. Johansson (Borgqvist), 61. Winbergová


    Německo: Harssová (Schröderová) – Fellnerová, Zornová, Eisenschmidová, Beckerová, Weisserová, Gleissnerová, Hammerlová, Richterová – Götzová "C", Delarbreová, Buschová – Spielbergerová, Lanzlová, Seilerová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Kratzerová, Kameniková, Schusterová.
    Švédsko: Grahnová (Lizanaová) – Bäckmanová, Hedinová, Anderssonová, Nevalainenová, Fällmanová, Bäcklinová – Eliassonová, Ostbergová, Grahmová "C" – Holmlovová, Asserholtová, Hedengrenová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Winbergová, Löwenhielmová, Carlssonová – Blomová.

    Rozhodčí: Picavetová (FRA) – Caugheyová, Gagnonová (obě CAN).

    Diváci: 291
    bahis siteleri