Česko – Německo 3:6 (kon.) | USA – Švýcarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
USA
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Švýcarsko
Pátek 05.04.2013, 21:30Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    43:03
    USA právě vstřelilo branku!
    A už je to o pět. Trpělivý nápor Spojených států ukončilo nahození Kacey Bellamyové, která moc dobře věděla, kam puk posílá. Poslala ho přesně na hokejku JULIE CHUOVÉ, která nádhernou tečí nedala Schellingové sebemenší šanci. První gól americké kapitánky na turnaji – 5:0. Asistence: Kacey Bellamyová, Megan Bozeková.
     
    41:23
    USA právě vstřelilo branku!
    Brzy po startu třetí třetiny je na světě čtvrtý úder favorita. Amanda Kesselová dostala na pravé křídlo nádherný pas od Deckerové a Američanky uháněly v přečíslení. Kesselová pak vyzvala KENDALL COYNEOVOU a i když si Schellingová na puk sáhla, nedokázala ho ztlumit úplně – 4:0. Asistence: Amanda Kesselová, Brianna Deckerová.
     
    28:08
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanky potřebují deset gólovek na jednu využitou, ta přichází právě teď. Coyneová už zase nevěřila, co se to proti ní zjevilo na brankové čáře, ale BRIANNA DECKEROVÁ celou situaci zakončila nekompromisním zavěšením – 3:0. Asistence: Kendall Coyneová, Amanda Kesselová.
     
    19:31
    USA právě vstřelilo branku!
    Devatenáct minut to nešlo, teď už to jde! Pouhých deset sekund po buly ve středovém kruhu přidávají favoritky druhý gól. V přečíslení střílela z levé strany BRIANNA DECKEROVÁ a jedna ze Švýcarek puk zblokovala jen zpátky na hokejku Deckerové, jež poté už mířila přesně k tyčce – 2:0. Asistence: Lee Steckleinová, Amanda Kesselová.
     
    19:21
    USA právě vstřelilo branku!
    Byla to jen otázka času a Američanky stíhají otevřít skóre ještě před první sirénou. ALEX CARPENTEROVÁ dostala přihrávku do gólové šance, kterou jí ještě Schellingová napoprvé sebrala. Z dorážky se už ale útočníce nemýlila, čímž využívá přesilovku – 1:0. Asistence: Jocelyne Lamoureuxová, Hilary Knightová.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 20. Carpenterová (J. Lamoureuxová, Knightová), 20. Deckerová (Steckleinová, Kesselová), 29. Deckerová (Coyneová, Kesselová), 42. Coyneová (Kesselová, Deckerová), 44. Chuová (Bellamyová, Bozeková)


    USA: Vetterová (Rigsbyová) – Steckleinová, Bozeková, Chessonová, Marvinová, Schleperová, Picardová, Bellamyová – M. Lamoureuxová, J. Lamoureuxová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – Dugganová, Chuová „C“, Knightová – Fryová, Schoullisová, Steadmanová. Trenérka: Katey Stoneová.
    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová „C“, Willinerová, Altmannová, Zollingerová, Bullová, Vaucherová, Thalmannová – S. Martyová, Lutzová, Stiefelová – Benzová, Raselliová, I. Waidacherová – Forsterová, Nabholzová, Eggimannová – Schranzová, M. Waidacherová, Daleová. Trenér: Daniel Meier.

    Rozhodčí: Picavetová (FRA) – Bjorkmanová (SWE), Novotná (CZE).

    Diváci: 5626