Dortmund – Augsburg 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Fürth 1:0 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 1:1 (kon.)
W. Brémy – Schalke 0:2 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.) | Hamburg – Freiburg 0:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
0:2 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 06.04.2013, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše. Přeji pěkný zbytek sobotního večera a v neděli u zápasu Nürnberg – Mainz se těším na počtenou.
     
    Schalke si vítězstvím pojistilo čtvrtou pozici a odpoutalo se na tři body od pátého Frankfurtu, který prohrál s Bayernem. Werder zůstává na čtrnácté pozici a na vysněné poháry ztrácí už deset bodů, naopak bude myslet ještě nato, aby se nenamočil do bojů o záchranu.
     
    V první půli byl daleko lepší Werder, ovšem nedal žádný gól a ve druhé části se situace obrátilo. Schalke výrazně zlepšilo svůj výkon a po brance Draxlera z 51. minuty převzalo otěže utkání. Pojistku na své vítězství se Königsblauen dočkali v 68. minutě, gól vstřelil Marica.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V nastaveném času mohl padnout třetí gól Schalke. Farfán předvedl dobrou individuální akci, na hranici velkého vápna se vyhnul obrannému skluzu a z pravé strany pálil na bránu, kterou však nakonec minul.
     
    90
    Schalke už by musel postihnout nějaký velký kolaps, aby ztratilo dvoubrankové vedení. Je tedy téměř jisté, že tým z Gelsenkirchenu si přibalí na cestu tři body.
     
    89
    Schalke naposled střídá. Ze hry odchází Ciprian Marica, který vstřelil druhý gól svého týmu a na hřišti ho nahradí finský reprezentant Teemu Pukki.
     
    88
    Po velmi dlouhé době musel Hildebrand řešit nějakou těžší střelu. Zpoza vápna pálil Sokratis. Hildebrand jeho pokus musel krotit nadvakrát.
     
    87
    Farfán ukázal své individuální dovednosti a jal se proháčkovat až do šance, to se mu ale nakonec nepovedlo.
     
    86
    Schalke by sice mohlo bránit výsledek, přesto se stále snaží o aktivní napadání soupeře, což samozřejmě dělá Werderu nemalé problémy.
     
    85
    Werder má proti Schalke velmi špatnou bilanci. Z posledních devíti utkání vyhrálo pouze jednou. Jak se zdá, tato nepříznivá série proti Königsblauen bude nadála pokračovat.
     
    84
    ...Druhý roh pak skončil faulem na brankáře Tima Hildebranda. K míči se tedy dostávají hosté z Gelsenkirchenu. Jimž zbývá do úspěšného konce jen pár minut.
     
    84
    Nyní Werder konečně zaútočil a vybojoval alespoň rohový kop, který odvracel na další roh Marica....
     
    83
    Werder se nemůže dostat do hry. Hráči Schalke jsou všude a podnikají jeden nájezd na branku Werderu za druhým.
     
    82
    Mielitz musel opět zasahovat. Míč vyrazil k Raffaelovi, který následně pálil, ale stál v ofsajdové pozici, což bylo také samozřejmě odpískáno.
     
    80
    Opět Sebastian Mielitz. Tentokrát se zaskvěl proti Jeffersonovi Farfánovi, který na něj běžel z levé strany. Mielitz se však dobře roztáhl a Farfán mířil jen do něj.
     
    79
    Roman Neustädter teď vyslal na bránu Werderu dobrou střelu. Mířil k pravé tyči, tam však byl včas brankář Mielitz a pokus zlikvidoval. Schalke je v posledních minutách hodně aktivní a nedovoluje Werderu dostat se do nějakého většího tlaku.
     
    78
    Druhé střídání na straně domácích. Ze hry odchází Aleksandar Ingnjovski a na hřišti ho nahradí Aleksandar Stevanović

    Zdeněk Plánka

    Branky: 51. Draxler, 68. Marica

    Karty:   75. Sokratis (BRM) – 32. Neustädter (SCH)


    Werder Brémy: (4 – 2 – 1 – 2 – 1) Mielitz – Prödl, Lukimya, Sokratis, Ignjovski (78. Stevanović) – De Bruyne, Trybull – Hunt (C) – Arnautović, Elia (72. Yildirim) – Petersen.
    Trenér: Thomas Schaaf.

    FC Schalke 04: (4 – 2 – 3 – 1) Hildebrand – Uchida, Höwedes (C), Matip, Kolašinac – Höger, Neustädter – Farfán, Draxler (70. Fuchs), Bastos (46. Raffael) – Marica (89. Pukki).
    Trenér: Jens Keller.

    Rozhodčí: Kircher – Kempter, Lupp – Grudzinski

    Diváci: 42100
    bahis siteleri