Dortmund – Augsburg 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Fürth 1:0 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 1:1 (kon.)
W. Brémy – Schalke 0:2 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.) | Hamburg – Freiburg 0:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
0:2 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 06.04.2013, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V nastaveném času mohl padnout třetí gól Schalke. Farfán předvedl dobrou individuální akci, na hranici velkého vápna se vyhnul obrannému skluzu a z pravé strany pálil na bránu, kterou však nakonec minul.
     
    89
    Schalke naposled střídá. Ze hry odchází Ciprian Marica, který vstřelil druhý gól svého týmu a na hřišti ho nahradí finský reprezentant Teemu Pukki.
     
    80
    Opět Sebastian Mielitz. Tentokrát se zaskvěl proti Jeffersonovi Farfánovi, který na něj běžel z levé strany. Mielitz se však dobře roztáhl a Farfán mířil jen do něj.
     
    78
    Druhé střídání na straně domácích. Ze hry odchází Aleksandar Ingnjovski a na hřišti ho nahradí Aleksandar Stevanović
     
    76
    ...K přímému kopu se postavil Farfán a svojí ostrou střelu poslal do právé horní části branky, přesně tam, kde stál brankář Mielitz. Ten musel tvrdou ránu vyrazit na rohový kop...
     
    75
    Marica se hnal do vápna a Sokratis (BRM) ho těsně před hranici velkého vápna poslal k zemi. Jasná žlutá karta, tedy nebylo o čem diskutovat a Sokratis to moc dobře ví...
     
    72
    Werder poprvé sahá po změně. Ze hry odchází Eljero Elia a na hřiště pustí Özkana Yildirima.
     
    70
    Schalke podruhé střídá. Ze hry odchází střelec první branky Julian Draxler a na trávník vyběhne Christian Fuchs.
     
    68
    Schalke právě vstřelilo branku!

    Hosté se dostávají do dvoubrankového náskoku. Velkou chybu udělal Lukimya, čímž pustil do velké šance Raffaela, který se řítil z pravé strany na branku Werderu. Do tandemu mu běžel CIPRIAN MARICA (3), který také nakonec obdržel od Raffaela přihrávku a zamířil do prázdné brány.
     
    61
    Marica dostal dobrou přihrávku za obranu do vápna a řítil se z pravé strany na brankáře Mielitze. Marica udělal gólmanovi kličku, čímž se dostal poněkud z úhlu, Marica ale věděl, co dělá a doslova si chtěl dojít pro faul. Ke kontaktu sice asi došlo, ale Marica si do brankáře v podstatě naběhl, Podobná situace jako v utkání Ligy mistrů mezi PSG – Barcelona, kdy se však penalta po akci Alexise Sancheze pískala. Tady je tomu naopak a rozhodčí ukazuje Maricovi, aby se rychle zvedl z trávníku.
     
    59
    Standardní situace Werderu skončila odvrácením obrany Schalke na rohový kop. Po jeho následném zahrání se před Hildebrandem strhl velký závar a blízko k zakončení měl Lukimya.
     
    57
    Parádní přímý kop Aarona Hunta, ten kroutil míč do levé šibenice, kterou nakonec jen těsně minul. Brankář Hildebrand zůstal úplně zkoprnělý a míč by tak rozhodně neměl.
     
    55
    Další velká šance Schalke. Kolašinac se uvolnil na levém křídle a posílal ostrý centr do vápna, který brankář Mielitz neudržel a k zakončení se tak dostal Marica. Ten střílel z bezprostřední blízkosti, jeho oblouček nakonec mířil do brány, kde však z brankové čáry vykopl míč Lukimya.
     
    51
    Schalke právě vstřelilo branku!

    Hosté se dostávají do vedení. Celá akce začala centrem za obranu na Farfána, který se řítil po pravé straně k vápnu. Zpětnou přihrávkou hledal Maricu, který se však k zakončení nedostal, strhla se bitva o míč, který se nakonec odrazil k JULIANU DRAXLEROVI (8), jenž vzápětí zamířil do prázdné brány, k levé tyči.
     
    47
    Hosté zahrávali přímý kop, a to nakonec znamenalo práce pro Sebastiana Mielitze. Centr se snesl před bránu a zhruba na penaltě hlavičkoval zády k brance Matip. Jeho hlavička šla k pravé tyči, ale Mielitz předvedl dobrý zákrok.
     
    46
    O přestávce proběhla jedna změna, a to na straně Schalke. Ze hry byl stažen Michel Bastos a nahradil ho Raffael.
     
    32
    Roman Neustädter (SCH) poměrně zbytečně fauloval kousek od středu hřiště a dostává žlutou kartu. Pro Neustädtera už je to pátá žlutá v sezóně a příští kolo si tak nezahraje.
     
    16
    De Bruyne je zatím králem utkání. Teď si narazil se spoluhráčem a po levé straně se hnal na bránu, bránit se ho snažil Matip, ale marně. De Bruyne i ve složitějším úhlu dokázal zakončit a ke skvělému zákroku musel sáhnout Hildebrand, který vytáhl míč nad břevno...
     
    11
    Kombinace Hunt – De Bruyne skončila na pravém křídle, kde se nacházel Arnautović, ten poslal do vápna centr na přední tyč, kde se nacházel De Bruyne. V nepřehledné situaci nejprve Belgičan trefil Hildebranda a ani dorážka nebyla úspěšná.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 51. Draxler, 68. Marica

    Karty:   75. Sokratis (BRM) – 32. Neustädter (SCH)


    Werder Brémy: (4 – 2 – 1 – 2 – 1) Mielitz – Prödl, Lukimya, Sokratis, Ignjovski (78. Stevanović) – De Bruyne, Trybull – Hunt (C) – Arnautović, Elia (72. Yildirim) – Petersen.
    Trenér: Thomas Schaaf.

    FC Schalke 04: (4 – 2 – 3 – 1) Hildebrand – Uchida, Höwedes (C), Matip, Kolašinac – Höger, Neustädter – Farfán, Draxler (70. Fuchs), Bastos (46. Raffael) – Marica (89. Pukki).
    Trenér: Jens Keller.

    Rozhodčí: Kircher – Kempter, Lupp – Grudzinski

    Diváci: 42100
    bahis siteleri