Arnhem – Breda 3:0 (kon.) | Zwolle – Waalwijk 1:1 (kon.) | Twente – Kerkrade 2:0 (kon.)
Willem II – Eindhoven 1:3 (kon.)
konec
FC Twente
2:0 (1:0)
Roda JC Kerkrade
Sobota 06.04.2013, 19:45 • De Grolsch Veste (kapacita: 30 014 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90
    Poslední střídání Twente: odstupuje Leroy Fer, přichází Felitciano Zschusschen.
     
    82
    Roda mohla z ničeho nic snížit. Domácí obrana úplně zapomněla na Sanhariba Malkiho, který se dostal k Huppertsovu centru ze strany, jenže zblízka poslal míč přesně na Mihajlova, který míč lapil.
     
    81
    Luc Castaignos dnes už další branku nepřidá. Právě je střídán Jersonem Cabralem.
     
    80
    Další velká šance Castaignose, který tentokrát z úhlu jen těsně minul spojnici břevna a tyče. Teď měli hosté velkou dávku štěstí.
     
    77
    Luc Castaignos se zbavil bránícího hráče a následně mohl přidat třetí branku Twente, jenže mířil přesně do středu brány, kde byl brankář Kurto, jenž jeho přízemní střelu vyrazil.
     
    73
    Hned vzápětí střídají také domácí. Za bouřlivého potlesku opouští trávník střelec druhé branky Nacer Chadli, místo něhož si zahraje Willem Janssen.
     
    73
    Avizovaná změna je tady. Ze hřiště odstupuje zkušený středopolař Adil Ramzi, kterého nahradí Davy De Beule.
     
    60
    Hostující kapitán Sanharib Malki to zkusil a nevedl si vůbec zle. Jeho dalekonosná střela nakonec skončila si jen půl metru nad břevnem.
     
    57
    Hosté se rozhodli posílit ofenzívu. Místo obránce Martijna Monteyneho přichází polský útočník Mikolaj Lebedynskij.
     
    56
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí rozehráli roh nakrátko, Brama přesným centrem našel hlavu NACERA CHADLIHO, který lehkou tečí usměrnil míč nechytatelně k tyčce – 2:0.
     
    49
    Už to mohlo být o dva góly! Nacer Chadli napřáhl z velké dálky a svou nádhernou střelou rozezvučel levou tyčku Kurtovy brány.
     
    44
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí se nakonec ještě před přestávkou ujímají vedení. LUC CASTAIGNOS dostal od Fera vynikající přihrávku za obránce, zpracoval si míč a z hranice pokutového území prostřelil vyběhnuvšího Kurta – 1:0.
     
    36
    Tak tohle měl být gól! Chadli si pohrál hned s několika protihráči, přihrál míč Castaignosovi, který měl před sebou už jen Kurta, přesto ovšem neuspěl. Hostující gólman vyběhl z brány a jeho střelu vyrazil.
     
    35
    Tim Hölscher dokázal najít na vzdálenější tyči špatně střeženého Nacera Chadliho, belgický křídelník ovšem nezvládl ideálně zakončení hlavou a míč poslal nad břevno.
     
    23
    Tim Hölscher byl blízko úvodnímu gólu, Kurto ovšem dokázal jeho střelu z úhlu vyrazit. K následné dorážce se už Castaignos nedostal.
     
    18
    Martijn Monteyne tvrdým skluzem poslal k zemi Leroye Fera a zcela po právu viděl od rozhodčího Higlera žlutou kartu.
     
    11
    Gutiérrezův přetažený centr vrátil zpátky na malé vápno Braafheid, k hlavičce se dostal Leroy Fer, který donutil brankáře Kurta k prvnímu vážnějšímu zákroku v utkání.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 44. Castaignos, 56. Chadli

    Karty:   18. Monteyne (KER)


    FC Twente: Mihajlov – Breukers, Douglas, Braafheid, Schilder – Brama, Fer (90. Zschusschen), Gutiérrez – Hölscher, Castaignos (82. Cabral), Chadli (73. Janssen).
    Roda JC Kerkrade: Kurto – Monteyne (57. Lebedynskij), Biemans, Danilo, Tamata – Bonevacia, Ramzi (73. De Beule), Fledderus – Delorge, Malki, Hupperts.

    Rozhodčí: Higler – Janson, Brink
    bahis siteleri