Bayern – Norimberk 4:0 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Mohuč – Hamburg 1:2 (kon.)
Fürth – Dortmund 1:6 (kon.) | Düsseldorf – W. Brémy 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:2 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:2 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 13.04.2013, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Po bezbrankovém prvním poločase se v tom druhém hrál velmi solidní fotbal. V 53. minutě měl první velkou šanci poločasu hostující Hamburk. Po centr Diekmeiera z pravé strany ale zakončil Son pouze do skvělého Wetkla. O necelých deset minut později již HSV šlo do vedení. Badelj skluzem vybojoval míč pro van der Vaarta, jenže ještě posunul na Sona, který prudkou dělovkou o horní tyč otevřel skóre. Mainz mohl v 74. minutě srovnat, ale Parker před brankou Szalaie v nadějném brejku nenašel. Vše rozhodla 81. minuta. Pospěch ve středu hřiště nahrál jen na Badelje, který kolmicí vysunul do úniku Heung Min Sona. Jihokorejec zachoval klid a po úspěšném blafáku rozvlnil síť podruhé. Mainz sice v samém závěru srovnal zásluhou Shawna Parkera, ale na bod mu to nestačilo. Hamburger SV se tak probral z krize a předskakuje svého dnešního soupeře na osmou příčku. (17:25:38)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ivanschitz následně ve středu hřiště fauluje Rincóna a vidí žlutou kartu. Naděje domácích na srovnání jsou minimální.
     
    90+3
    Domácí tým měl možnost přímého kopu z pravé strany. Wetklo byl ve vápně, ale míč se k němu nedostal. HSV mohlo zakončit do odkryté branky, ale to se mu nepovedlo, a tak drama pokračuje.
     
    90+2
    Diekmeier na pravé straně zahrál rukou, ale rychlý brejk domácích se nekoná. HSV totiž takticky ještě jednou střídá. Rafaela van der Vaarta nahradí na trávníku Rudněvs.
     
    90+1
    Centrovaný míč z pravé strany v podání Pospěcha našel vysunutého stopera Kirchhoffa v ofsajdovém postavení.
     
    90
    Napínavý druhý poločas je v Mainzu nastaven o tři minuty.
     
    90
    Jansen se po levé straně krásně prosmýkl kolem Pospěcha a po nahrávce od van der Vaarta míří z těžkého úhlu do tyče! Od ní se míč odráží do zámezí.
     
    89
    Po pokračování hry hodně nešikovně fauloval Zimling novice Aoga, a tak musí vidět žlutou kartu.
     
    88
    V nejhorší možný moment pro domácí musí být ošetřen ve středu hřiště Jan Kirchhoff. Stoper domácích musel na malou chvíli opustit hřiště.
     
    86
    Tým Mainz právě vstřelil branku!
    Rozhodnuto ale ještě v Coface Areně není. Centr Juniora Diaze z levé strany propadl až na SHAWNA PARKERA, který si jej posunul na levou stranu a v těžké pozici prostřeluje napadajícího Jansena i brankáře Adlera, 1:2! Lehce zblokovaný míč propadá až do sítě, a tak máme zaděláno na drama.
     
    86
    A Hamburger SV střídá následně podruhé. Petra Jiráčka nahradí na trávníku na poslední minuty Denis Aogo.
     
    84
    První střídání HSV. Skjelbred odchází za potlesku ze hřiště, nahradí jej Tomás Rincón.
     
    83
    Dlouhý míč na Sona sice odehrál Svensson na Kirchhoffa, jenže ten svou následnou nahrávku hned kazí.
     
    81
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Parádně provedený blafák HEUNG MIN SONA posouvá hosty již do dvoubrankového vedení! Pospěch na polovině hřiště nahrál pouze na kopačku Milana Badelje, který míč rychle rozehrál kolmicí na hrota Sona. Ten se dostal rychlostí před obránce Mainzu a kličkou na pravou stranu dokonale vykoupal brankáře Wetkla. Do odkryté branky poté pohodlně posunul míč přízemním zakončením.
     
    80
    Kapitán hostí van der Vaart posunul v postupném útoku míč na pravou stranu pro Diekmeiera, jehož následný centr končí pouze v rukavicích Wetkla.
     
    79
    Ivanschitz hledal obloučkem za hostující obranou Shawna Parkera, jenže ten na něj těsně nedosáhl, a tak končí balon až u Adlera.
     
    77
    Následný protiútok HSV posílal z levé strany Petr Jiráček na Sona, kterého však předskočil Wetklo, který zahrál v těžké pozici na jedničku.
     
    77
    Domácí pomalu zvyšují tlak. Centr Juniora Diaze z levé strany ale jistě odvrátil ve vzduchu jistý Heiko Westermann.

    Martin Mišovec

    Branky: 86. S. Parker – 61. Son, 81. Son

    Karty:   89. Zimling (MAI), 90+3. Ivanschitz (MAI) – 74. Westermann (HAM)


    1. FSV Mohuč 05: (4-2-3-1) Wetklo – Pospěch, Svensson (46. Kirchhoff), Noveski, Junior Diaz – Baumgartlinger, Soto – Risse (46. Zimling), Ivanschitz, N. Müller (65. S. Parker) – Szalai.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Hamburger SV: (4-2-3-1) Adler – Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen – Badelj, Arslan – Skjelbred (84. Rincón), van der Vaart (90+2. Rudněvs), Jiráček (86. Aogo) – Son.

    Trenér: Thorsten Fink

    Rozhodčí: Gagelmann – Bornhorst, Gorniak

    Diváci: 34 034
    thejrc.org