Bayern – Norimberk 4:0 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Mohuč – Hamburg 1:2 (kon.)
Fürth – Dortmund 1:6 (kon.) | Düsseldorf – W. Brémy 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:2 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:2 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 13.04.2013, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Ivanschitz následně ve středu hřiště fauluje Rincóna a vidí žlutou kartu. Naděje domácích na srovnání jsou minimální.
     
    90+2
    Diekmeier na pravé straně zahrál rukou, ale rychlý brejk domácích se nekoná. HSV totiž takticky ještě jednou střídá. Rafaela van der Vaarta nahradí na trávníku Rudněvs.
     
    90
    Jansen se po levé straně krásně prosmýkl kolem Pospěcha a po nahrávce od van der Vaarta míří z těžkého úhlu do tyče! Od ní se míč odráží do zámezí.
     
    89
    Po pokračování hry hodně nešikovně fauloval Zimling novice Aoga, a tak musí vidět žlutou kartu.
     
    86
    Tým Mainz právě vstřelil branku!
    Rozhodnuto ale ještě v Coface Areně není. Centr Juniora Diaze z levé strany propadl až na SHAWNA PARKERA, který si jej posunul na levou stranu a v těžké pozici prostřeluje napadajícího Jansena i brankáře Adlera, 1:2! Lehce zblokovaný míč propadá až do sítě, a tak máme zaděláno na drama.
     
    86
    A Hamburger SV střídá následně podruhé. Petra Jiráčka nahradí na trávníku na poslední minuty Denis Aogo.
     
    84
    První střídání HSV. Skjelbred odchází za potlesku ze hřiště, nahradí jej Tomás Rincón.
     
    81
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Parádně provedený blafák HEUNG MIN SONA posouvá hosty již do dvoubrankového vedení! Pospěch na polovině hřiště nahrál pouze na kopačku Milana Badelje, který míč rychle rozehrál kolmicí na hrota Sona. Ten se dostal rychlostí před obránce Mainzu a kličkou na pravou stranu dokonale vykoupal brankáře Wetkla. Do odkryté branky poté pohodlně posunul míč přízemním zakončením.
     
    74
    O pár vteřin později vidíme první žlutou kartu utkání. Heiko Westermann fauloval před pokutovým územím, a tak je potrestán.
     
    74
    Teď však málem udeřilo. Domácím se povedl po chybě Mancienneho brejk po levé straně a Shawn Parker unikal do otevřené obrany. Sám před Adlerem ještě nahrával na pravou stranu na Szalaie, jenže ten míč přeběhl, a tak do odkryté branky nezakončil.
     
    65
    Poslední střídání domácího celku. Nicolai Müller dohrál, na jeho místo přichází čerstvě uzdravený Shawn Parker, který doplní Szalaie na hrotu útoku.
     
    61
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Výborné napadání útočných hráčů hostujícího celku má za důsledek první branku utkání! Badelj skvěle vybojoval míč ve skluzu na váhajícím Noveském. Ten se odrazil k van der Vaartovi, jenž ještě našel v lepší pozici před pokutovým územím HEUNG MIN SONA. Jihokorejec prudkou ranou o horní tyč dává svou desátou branku letošního ligového ročníku.
     
    53
    Obrovská šance HSV! Diekmeier měl na pravé straně hodně prostoru, a tak prošel až k centru do pokutového území. Ten se mu povedl na výbornou, ale Son nedokázal na malém vápně dopravit míč za Wetkla, který fantasticky vyrazil! Dobíhajícímu van der Vaartovi byl balon odvrácen na poslední chvíli.
     
    46
    A na trávník po změně stran nenastoupil ani Marcel Risse. Toho nahradí Zimling, který by měl hrát také na pravé straně.
     
    46
    Domácí tým do začátku druhého poločasu dělá hned dvě změny ve své sestavě. Nejprve nahradí stopera Svenssona nadějný Kirchhoff.
     
    41
    Následně vidíme největší šanci HSV v utkání! Přímý kop van der Vaarta odehrál před vyběhnuvším Wetklem Baumgartlinger pouze na hlavičku Jansena, který ale naštěstí pro domácí trestuhodně odkrytou branku minul!
     
    34
    Málem udeřilo až teď! Jednoduchá akce domácích z pravé strany našla před pokutovým územím Ivanschitze. Rakušan si prohodil Diekmeiera a následnou prudkou ranou levačkou orazítkoval horní tyč! Balon se odrazil pro Nicolaie Müllera, jehož bezprostřední hlavičku skvěle vykopává Rene Adler!

    Martin Mišovec

    Branky: 86. S. Parker – 61. Son, 81. Son

    Karty:   89. Zimling (MAI), 90+3. Ivanschitz (MAI) – 74. Westermann (HAM)


    1. FSV Mohuč 05: (4-2-3-1) Wetklo – Pospěch, Svensson (46. Kirchhoff), Noveski, Junior Diaz – Baumgartlinger, Soto – Risse (46. Zimling), Ivanschitz, N. Müller (65. S. Parker) – Szalai.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Hamburger SV: (4-2-3-1) Adler – Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen – Badelj, Arslan – Skjelbred (84. Rincón), van der Vaart (90+2. Rudněvs), Jiráček (86. Aogo) – Son.

    Trenér: Thorsten Fink

    Rozhodčí: Gagelmann – Bornhorst, Gorniak

    Diváci: 34 034
    bahis siteleri