Slovensko – USA 4:1 (kon.) | Bělorusko – Švýcarsko 1:4 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (po pr.)
Česko – Norsko 7:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Dánsko
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Švédsko
Úterý 14.05.2013, 20:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:57
    Dánové tak budou hrát opět v oslabení. Na dvě minuty je vyloučen Jesper B. Jensen (DEN) za krosček.
     
    56:58
    Švédsko si zahraje ještě jednu přesilovou hru. Vyloučen je Kiril Starkov (DEN) na dvě minuty za podražení.
     
    55:39
    Nichlas Hardt se ocitl ve velké šanci. V mezikruží byl úplně sám. Markström proti jeho střele ale předvedl dobrý reflex a střelu vyrazil pravým betonem.
     
    54:09
    Bude se vylučovat po rozmíšce za švédskou brankou. Vypadalo to, že to bude vyloučení na obou stranách, ale nakonec je potrestán jen Gabriel Landeskog (SWE) na dvě minuty za hrubost.
     
    53:30
    Vyprodáno dnes není. Utkání sleduje 11568 diváků.
     
    50:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Možná rozhodující náskok pro Švédsko. Rozjetý MARTIN THÖRNBERG (2+1) si převzal před modrou čárou dobrou přihrávku. Měl dostatečnou rychlost, takže ujel všem bránícím hráčům a řítil se sám na brankáře Galbraitha. Toho nakonec prostřelil mezi betony. Asistence: Fredrik Pettersson, Alexander Edler.
     
    49:45
    Parádní individuální akce od Nicklase Danielssona. Ten se pěknou otočkou kolem bránícího hráče uvolnil až do šance, natlačil se před bránu, kde však pouze trefil brankáře Galbraitha. Pěkný hokejový moment.
     
    43:26
    Další komplikace pro Dány. Vyloučen je na dvě minuty za držení Markus Lauridsen (DEN). Přesilovka pro rozjeté Švédsko.
     
    41:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Musím to napsat znovu. Skvělý nástup švédského týmu do třetí třetiny. Oscar Lindberg našel přihrávkou zpoza branky na vrcholech kruhů MARTINA THÖRNBERGA (1+1), který prostřelil brankáře Galbraitha. Asistence: Oscar Lindberg, Fredrik Pettersson.
     
    40:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Skvělý nástup Švédska do třetiny a opět to byl první útok. Střela od modré čáry se zastavila v chumlu před brankářem Galbraithem. Nejpozornější byl HENRIK SEDIN (1+1), který si našel v nepřehledné situaci puk. Vybruslil si s ním k levé tyči a pak zasunul puk kolem dánského brankáře, jenž se snažil marně zasáhnout. Asistence: Loui Eriksson, Daniel Sedin.
     
    36:24
    Švédové mohou odpovědět v přesilové hře. Za podražení je na dvě minuty vyloučen Nicklas Jensen (DEN).
     
    36:04
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Hodně dlouhou dobu hráli Dánové výhodu při signalizovaném vyloučení a tedy v šesti. Vyplatilo se a vylučovat se tak nebude. KIRIL STARKOV (1+1) tečoval před bránou střelu od pravého mantinelu Mortena Madsena. Brankář Markström s touto tečí nemohl vůbec nic dělat. Rychle se přesouval, ale už to nestihl. Asistence: Morten Madsen. Morten Green.
     
    29:19
    Po dlouhé době se vylučuje, jinak je to velmi fér zápas. Nyní je však vyloučen Henrik Sedin (SWE) na dvě minuty za držení, i když se to fanouškům v Globenu vůbec nelíbí. Přesilovka pro Dánsko.
     
    24:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno a gól zařídil první útok. Loui Eriksson dlouho míchal s pukem za bránou a hledal, komu by před bránou nahrál. Nakonec si vybral DANIEL SEDINA (1+0), který se z bezprostřední blízkosti trefil k levé tyči. Asistence: Loui Eriksson, Henrik Sedin.
     
    18:30
    Stefan Lassen teď orazítkoval svoji střelou tyč švédské branky! Teď měl domácí tým velké štěstí.
     
    07:40
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové se překvapivě dostávají do vedení. Kiril Starkov nahodil puk na brankáře Markströma, který ho jen vyrazil na levý kruh, kde číhal MORTEN MADSEN (2+1), který bleskově zakončoval. Puk vrátil do brány, i když se snažil švédský brankář ramenem ještě zasáhnout. Asistence: Kiril Starkov.
     
    01:44
    Máme tu první vyloučení v zápase. Na dvě minuty si na trestné lavici odpočine Nicklas Danielsson (SWE) na dvě minuty plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 8. Madsen (Starkov), 37. Starkov (Madsen, Green) – 25. D. Sedin (L. Eriksson, H. Sedin), 41. H. Sedin (Eriksson, D. Sedin), 42. Thörnberg (Lindberg, Pettersson), 51. Thörnberg (Pettersson, Edler)


    Dánsko: Galbraith (S. Nielsen) – Larsen, Lassen, Jesper B. Jensen, O. Lauridsen, Mads Boedker, M. Lauridsen, R. Nielsen – N. Jensen, Jakobsen, Mikkel Boedker – Green (C), K. Staal, Hardt – Storm, Björkstrand, Madsen – Poulsen, Drseler, Starkov – J. Jensen.
    Trenér: Per Bäckman.

    Švédsko: Markström (Enroth) – Granberg, Edler, Tallinder, Gustafsson, Kronwall (C), Fransson, Fälth – H. Sedin, D. Sedin, L. Eriksson – Landeskog, Persson, Hjalmarsson – Thörnberg, Danielson, Lindberg – Lundqvist, Järnkrok, Pettersson – Jämtin.
    Trenér: Pär Marts.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek (CZE), Derek Zalaski (CAN) – Chris Carlson (CAN) Sakari Suominen
    bahis siteleri