Finsko – Švédsko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – USA 3:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
USA
Sobota 18.05.2013, 19:00Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Švýcaři postupují do finále mistrovství světa! RETO SURI získal puk ve středním pásmu a od tam jej dovezl až k brance, do které také kotouč s přehledem poslal. Asistence: Nino Niederreiter.
     
    50:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarům se přibližuje sen o finále na dosah ruky. Americká obrana zapomněla na JULIANA WALKERA, který naskočil ze střídačky a dostal parádní pas od Mosera. Švýcarský útočník jel zcela sám na Gibsona a zvolil tvrdou ránu z mezikruží. Americký brankář se lapačkou natahoval marně. Asistence: Simon Moser, Philippe Furrer.
     
    30:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Sekundu po polovině základní hrací doby se Švýcaři dostávají do vedení. Plüss vystihl další ledabylou americkou rozehrávku a z levého křídla poslal puk před branku osamocenému NINOVI NIEDERREITEROVI, který nic neuspěchal a zamířil přesně pod horní tyč z velké části prázdné branky. Gibson již byl bezmocný, byť si na puk dokázal sáhnout. Asistence: Martin Plüss.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 31. Niederreiter (Plüss), 51. Walker (Moser, Furrer), 60. Suri (Niederreiter)


    Švýcarsko: Berra (Gerber) – Vauclair, Seger (C), Blum, Von Gunten, Blindenbacher, Furrer, Diaz, Josi – Niederreiter, Plüss, Moser – Ambühl, Suri, Gardner – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Trachsler, Bieber, Walker.
    Trenér: Sean Simpson

    USA: Gibson (Bishop) – Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, Butler, McBain, Trouba – Smith, Moss, Stastny (C) – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – S. Gionta, Carter, Thompson – Kristo, Bjugstad, Palushaj.
    Trenér: Joe Sacco

    Rozhodčí: Brueggeman (GER), Jeřábek (CZE) – Carlson (CAN), Suominen (FIN)
    bahis siteleri