Finsko – Švédsko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – USA 3:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
USA
Sobota 18.05.2013, 19:00Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Švýcaři postupují do finále mistrovství světa! RETO SURI získal puk ve středním pásmu a od tam jej dovezl až k brance, do které také kotouč s přehledem poslal. Asistence: Nino Niederreiter.
     
    58:57
    Plüss mířil od modré čáry na prázdnou branku, Faulk ale skočil do rány a ještě drží naděje USA.
     
    57:48
    Gibson opouští branku, Američané to zkusí v šesti.
     
    50:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarům se přibližuje sen o finále na dosah ruky. Americká obrana zapomněla na JULIANA WALKERA, který naskočil ze střídačky a dostal parádní pas od Mosera. Švýcarský útočník jel zcela sám na Gibsona a zvolil tvrdou ránu z mezikruží. Americký brankář se lapačkou natahoval marně. Asistence: Simon Moser, Philippe Furrer.
     
    49:14
    Moss jen tak nahodil kotouč na branku Berry, aby našetřil čas při oslabení, švýcarský brankář ale lapačkou minul kotouč a ten se nakonec otřel o břevno.
     
    47:42
    Petry nyní poslal Walkera přímo na vlastního brankáře. Nejen, že mohl svému gólmanovi způsobit zbytečně zranění, ale navíc dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Ve čtyřech se přitom bude Americe usilovat o vyrovnání mnohem hůře.
     
    47:03
    Moss nyní dorážel vlastní střelu z levého křídla, ani nadvakrát ale nedokázal přehodit zatím bezchybného Berru.
     
    44:58
    Holennstein našel před brankou volného Bodenmanna, jehož jemná teč ale skončila jenom na betonech skvělého Gibsona.
     
    44:50
    Při mlýnici před Gibsonem vysadil Carter branku z jejího postavení a je vyloučen. Sedmnáct sekund budou Američané ve třech.
     
    44:50
    Nenápadná střela Mosera propadla brankovištěm k volnému Vauclarovi, který mohl puk zasunout do odkryté části branky. Gibson se ale skvěle přemístil a zastavil i další dorážku. Mladý gólman tak drží svůj tým ve hře.
     
    43:07
    Jacob Trouba je potrestán dvěma minutami na trestné lavici za sekání do Hollensteina.
     
    39:29
    Švýcaři špatně vystřídali a chvíli jich bylo na ledě šest. Následuje tedy pochopitelně dvouminutový trest.
     
    39:04
    Vauclair dostával puk do dobré pozice před prakticky prázdnou branku, obětavě se ale vrátil Stastny a skočil do pasu směřujícího na švýcarského obránce.
     
    32:24
    Carterovu nenápadnou střelu vyrazil Berra pouze přímo před sebe a stejný hráč se tak ještě dostal k dorážce. Zblízka ale Carter nedokázal přehodit beton ležícího brankáře Calgary Flames a skóre se tedy nemění.
     
    30:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Sekundu po polovině základní hrací doby se Švýcaři dostávají do vedení. Plüss vystihl další ledabylou americkou rozehrávku a z levého křídla poslal puk před branku osamocenému NINOVI NIEDERREITEROVI, který nic neuspěchal a zamířil přesně pod horní tyč z velké části prázdné branky. Gibson již byl bezmocný, byť si na puk dokázal sáhnout. Asistence: Martin Plüss.
     
    26:27
    Stastny šikovnou zadovkou zpoza branky našel Mosse, který podobně jako v závěru první třetiny vypálil z voleje. Berra byl ale u bližší tyče dobře natlačený a nenechal tam útočníkovi Phoenixu jediné volné místo.
     
    24:04
    Rozhodčí Jeřábek vylučuje amerického útočníka Palushaje za vražení na hrazení. Je tu první přesilovka Švýcarska.
     
    20:52
    Moser vyjel zpoza branky a zblízka vypálil. Možná dokonce zazvonila tyž za zády Gibsona, každopádně skóre se stále nemění.
     
    19:08
    Asi největší šance USA v první třetině. Stastny našel zpoza branky Mosse, který z voleje pořádně vyprášil betony brankáře Švýcarů.
     
    09:50
    Američané si jako první v zápase zahrají přesilovku. Furrer se u mantinelu opřel do Giontovi a je vyloučen za krosček.
     
    08:17
    Bodenmann dorážel ránu Hollensteina, Gibson se ale skvěle přemístil a ránu dokázal vyrazit. Zámořský tým vděčí za vyrovnaný stav právě mladému brankáři.
     
    04:24
    Po chybě v americké rozehrávce se na Gibsona hnal zcela osamocený Niederreiter, kterému ale při kličce do forhendu sjel kotouč z hole a z velké šance tak nakonec nic nebylo.
     
    02:33
    Walker skutečně po svém průniku z první minuty napálil pouze tyč, na branku si tak stále musíme počkat.
     
    00:52
    Walker pravděpodobně napálil tyč, sudí ale ukazují, že až bude přerušena hra, zkontrolují záznam hry. Jednalo se o ránu z pravého křídla.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 31. Niederreiter (Plüss), 51. Walker (Moser, Furrer), 60. Suri (Niederreiter)


    Švýcarsko: Berra (Gerber) – Vauclair, Seger (C), Blum, Von Gunten, Blindenbacher, Furrer, Diaz, Josi – Niederreiter, Plüss, Moser – Ambühl, Suri, Gardner – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Trachsler, Bieber, Walker.
    Trenér: Sean Simpson

    USA: Gibson (Bishop) – Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, Butler, McBain, Trouba – Smith, Moss, Stastny (C) – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – S. Gionta, Carter, Thompson – Kristo, Bjugstad, Palushaj.
    Trenér: Joe Sacco

    Rozhodčí: Brueggeman (GER), Jeřábek (CZE) – Carlson (CAN), Suominen (FIN)
    bahis siteleri