Kaiserslautern – Hoffenheim 1:2 (kon.)
konec
1.FC Kaiserslautern
1:2 (0:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Pondělí 27.05.2013, 20:30 • Fritz-Walter-Stadion (Kaiserslautern) • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezký večer přeji z odvetného barážového zápasu o postup do nejvyšší německé fotbalové soutěže. Rázný krok udělal v minulém zápase stále ještě účastník Bundesligy Hoffenheim, který svého soupeře přehrál 3:1. Postup Kaiserslauternu tak bude hodně složitý, nicméně nikoliv nereálný. Dnes má bývalý dlouholetý účastník BL za úkol smazat dvoubrankové manko a vyhrát tedy minimálně 2:0.
     
    Domácí určitě nejsou na odpis. Již mnohokrát jsme ve fotbale mohli vidět, že dvoubranková ztráta není žádným problémem. Pokud chce 1. FC vybojovat postup musí dvě branky vstřelit a pokud možno neikasovat. Samozřejmě existuje i spoustu jiným variant, ale výhodu má stále Hoffenheim, jenž si může dovolit spoléhat na brejky a hrát převážně z dobré defenzivy. Tak či tak nás čeká dramatický mač, kterému nebude chybět náboj, atraktivita a zápletka.
     
    První vzájemné utkání:

    Po úvodním duelu play-off o nejvyšší německou soutěž to vypadá, že Bundesliga od nového ročníku přivítá jen dva nové týmy. Kaiserslautern totiž své vystoupení v Sinsheimu nezvládl, po poločase díky dvěma brankám Firmina prohrával 0:2 a i když v 58. minutě snížil Idrissou, o devět minut později vrátil Hoffenheimu dvoubrankový náskok střídající Schipplock.

    TSG 1899 Hoffenheim – 1.FC Kaiserslautern 3:1 (2:0)

    Branky: 11. Firmino, 29. Firmino, 67. Schipplock – 58. Idrissou

    Karty: 50. Salihović (HOF), 90+4. Beck (HOF) – 10. Heintz
     
    Náhradníci TSG 1899 Hoffenheim:

    Grahl – Schipplock, Camargo, Ochs, Ludwig, Süle, Rudy.
     
    Náhradníci 1.FC Kaiserslautern:

    Hohs – Riedel, Weiser, Heintz, Köhler, Hoffer, Azaouagh.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Kaiserslautern: Sippel – Dick, Torrejón, Dražan, Löwe – Borysiuk, Orban, Zellner, Baumjohann – Indrissou, Bunjaku. Trenér: Franco Foda.

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker – Weis, Polanski, Salihovič – Volland, Firmino, Johnson. Trenér: Markus Gisdol.

    Rozhodčí: Meyer – Willenborg, Bornhorst.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Slibný začátek pro hosty, kteří měli hned v úvodu k dispozici standardku. Po centru Theskera hlavičkoval Fimimo pouze do připraveného a dobře postaveného Sippela, jenž se zaskvěl ve svém pracovišti.
     
    3
    Teď už jsou u míče domácí, kteří budou muset na svého soupeře hned od začátku vletět a vynutit si nějaký tlak v útočném polovině.
     
    4
    Zatím se to však vůbec nedaří, Hoffenheim velice pečlivě přistupuje k hráčům v červených dresech, kteří nedostávají příliš prostoru na kombinaci.
     
    5
    No tak tohle bylo minimálně na žlutou, o tom žádná. Borysiuk měl kopačku proklatě vysoko, až v obličeji Vollanda, který se ihned povalil na zem. Sudí tasil kartonek okamžitě a navíc budou mít hráči TSG možnost standardky.
     
    6
    Střílel Firmino, leč pouze do zdi a domácí mohou založit a vymyslet nějaký útok. Prozatím se hraje pouze na jejich polovině.
     
    8
    O napomínání si koledoval také Vestergaard, ale nakonec to zůstalo pouze u poslední varování rozhodčího. Bouřlivá atmosféra v Kaiserslauternu bude nyní sledovat také standardku na druhé straně.
     
    9
    Zahrával ji Indrissou a jen to zahučelo v obecenstvu. Míč prosvištěl vápnem a nikoho nenašel.
     
    10
    Nicméně Thesker fauloval a máme zde již v desáté minutě druhou žlutou kartu. Tentokrát pro hráče Hoffenheimu.
     
    11
    Bunjaku vystaven do těsného ofsajdu. Po počátečním mdlém výkonu se domácí pořádně probrali a začali zlobit. Dalším faulem se provinil Weis a on může být rád, že se nežlutí.
     
    12
    Atmosféra pochopitelně houstne, jde o hodně a oba týmy to moc dobře ví. Hraje se na obou stranách hodně agresivně, dohrávájí se souboje, prostě play-off jak má být.
     
    13
    Rozhodčí to nemá vůbec jednoduché, stále se hraje hodně tvrdě a jinak to asi dnes nebude.
     
    14
    Také ta bouřlivá atmosféra dostává sudího pod obrovský tlak a ten to zatím příliš nezvládá. Často kouskuje hru, snad se utkání nezvrhne v nějaký nekoukatelný fotbal.
     
    15
    Do útoku se musí jednoznačně tlačit Kaiserslautern, který toho ovšem v útočné aktivitě mnoho nepředvedl. Jak již bylo řečeno, pánové v bílém výtečné brání a kazí každou kombinaci. Tedy zatím.
     
    17
    A pokud to jde, proč to nezkusit z každé pozice. Nyní vypálil z uctivé vzdálenosti Weis a míč šel zhruba metr vedle levé tyče gólmana Sippela.
     
    18
    Domácí vybojovali rohový kop, když musel před dotírajícím Orbanem uklidit míč do zámezí Beck.
     
    19
    Casteels si přeci jen poradil, i když byl před ním chumel hráčů. Míč nakonec krotí do rukavic.
     
    20
    Dlouho si neodfrkne a bude se muset opět soustředit na šanci domácích fotbalistů. Další trestný kop z velice dobré pozice. Míč si chystá Indrissou.
     
    21
    Tak nakonec vypálil Bunjaku, nicméně pouze do zdi. Hoffenheim pak ihned odpaluje míč do bezpečí.
     
    22
    Zajímavý souboj podstoupil Johnson s Löwem, který měl plné nohy a především ruce práce, aby protihráče ubránil. Hráč Hoffenheimu právě upozorňuje rozhodčího, že jeho strážce plácl po balonu rukou, sudí ale ukazuje, aby se pokračovalo ve hře. Nicméně hra rukou tam zřejmě byla, ale odpískat penaltu by bylo velice přísné.
     
    23
    Tak či tak, sledujeme v těchto minutách mnoho rušivých a vzrušivých momentů, obrovská bitva se hraje před téměr 50 tisíci diváky. Domácí kotel dokáže vytvořit pořádný fotbalový rambajs.
     
    24
    Nepovedenou střelou se prezentoval Borysiuk, pozdravil však svůj kotel za bránou, kam jeho tvrdý projektil směřoval.
     
    25
    Hosté byli v posledních minutách pod tlakem, ale je to logické. Nemají kam pospíchat a spíše je jejich úkolem bránit. Což se prozatím daří. A pokud se k tomu přidá nějaký zajímavý kontr, může se Kaiserslautern hodně divit.
     
    27
    Jako bych to přivolal. Do otevřené obrany vletěl Volland a domácí brankář se musel vrhnout pod jeho nohy. Následovat bude pokutový kop. Rozhodčí Meyer se rozhodl ihned, celou situaci viděl z dobré vzdálenosti.
     
    28
    Fantastický zákrok Sippela, který vychytal Salihoviče. Ten pálil dobře do levého horního rohu, ale tam neuvěřitelně zasáhla domácí hvězda tohoto okamžiku. Tohle může hosty ale hodně mrzet.
     
    29
    Tým TSG 1899 Hoffenheim neproměnil pokutový kop.
     
    30
    Sippel tak napravil svůj faul na Vollanda a skvělým zákrokem ještě udržel naději pro Kaiserslautern. Stále platí, že musí vstřelit alespoň dva góly v tomto barážovém střetnutí. Ještě je třeba doplnit, že za svůj prohřešek byl oceneň žlutou kartou.
     
    31
    Zároveň by to mohla být vzpruhu a takové nakopnutí pro domácí, kterým tato předešlá situace může psychicky pomoct. A právě dobře nastartovaný Indrissou vybojoval zhruba dvacet metrů před vápnem další standardku.
     
    33
    Nakonec vystřelil levačkou Löwe, o dorážku se pokusil Dražan, pokaždé se míč otřel o někoho z hostujících hráčů. Takové vytlučené volejbalové bloky.
     
    34
    Hostující trenér poprvé zasahuje do sestavy. Ze hry odstupuje pravděpodobně zraněný Thesker, na jeho místo vstupuje Rudy.
     
    35
    Rohový kop zahrával Zellner a pro míč si bezpečně došel Casteels. Žádný problém.
     
    36
    Teď už to bylo horší. Bunjaku se dostal až na malé vápno, leč ještě než zakončil vystavil mu na poslední chvíli stopku obránce Abraham. Casteels si mohl pořádně oddechnout.
     
    37
    Baumjohann vybojoval další rohový kop pro svůj tým. 1. FC zvyšuje tlak a chtělo by aspoň do poločasu dát jednu branku. Nerozhodný výsledek vyhovuje soupeři, jenž si do odvety přivezl výsledek 3:1.
     
    38
    Roberto Firmino v minulém utkání dal dvě branky a na jednu dokonce přihrál. Teď se zastřeloval ze zhruba pětadvaceti metrů, míč však doplachtil mimo tři Sippelovy tyče.
     
    40
    Jasné přistrčení Bunjaka, který si před šestnáctkou pomohl stáhnutím za dres. Odnesl to Beck.
     
    41
    Pět minut před koncem poločasu je stav stále nerozhodný 0:0, Kaiserslautern má sice více ze hry, ale žádnou vyloženě gólovku si nevytvořil. To hosté promarnili tutovku jako Brno. Nedat v play-off penaltu, to se nemusí vyplácet.
     
    42
    Salihovič nedal penaltu, teď mohl své zaváhání napravit. Parádním centrem našel hlavičkujícího Johnsona, ale toho vychytal bleskovým zákrokem Sippel. Svůj výskok načasoval naprosto přesně. Efektní a efektnivní zákrok strážce stále ještě možných prvoligových akcií. Času na vstřelení dvou branek mají jeho spoluhráči dostatek.
     
    44
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Jenže jsou tu velké problémy pro domácí. Ač Sippel v posledních minutách čaroval a dělal skutečně co mohl, teď bohužel pro domácí nezachytil hlavičku Salihoviče, která mu vypadla z náruče a všudybyl DAVID ÁNGEL ABRAHAM uklidil míč do sítě. V závěru poločasu tak udělal Hoffenheim rázný krok k záchraně prvoligové příslušnosti.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec prvního poločasu.
     
    První poločas skončil.
     
    První zápas 3:1, nyní 1:0. Domácí to budou mít ve druhém poločase hodně složité, musí vstřelit alespoň tři branky, aby se prodlužovalo. A to mohou být zároveň rádi, že Salihovič nedal penaltu. Výtečný Sippel několikrát svůj tým zachránil, samozřejmě i v případě penalty. Pak mu ale vypadl míč z rukavic a pohroma byla na světě. Ačkoliv by se dalo hovořit o tom, že Kaiserslautern měl mírnou územní převahu, nevytěžil z toho prakticky nic.
     
    Co se bude dít ve druhém poločase, to se dozvíme zhruba ve 21:35, kdy druhá část večerního mače bude pokračovat.
     
    Statistiky prvního poločasu:

    Držení míče: 48:52%
    Střely na bránu: 0:5
    Střely mimo: 1:5
    Rohy: 5:2
    Fauly: 11:12
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jdeme na druhý poločas, ve kterém už není nač čekat. Tedy co se týče Kaiserslauternu, jenž musí otevřít obranu a pokusit se hrát agresivně, bojovat a střílet z každé pozice.
     
    48
    Sice tak učinil Idrissou, ale se svou agresivitou to přehnal a obdržel žlutou kartu.
     
    48
    Opět ruka ve vápně, když Bunjaku viditelně trefil obránce Becka. Ani tentokrát však sudí neusoudili, že by se měla kopat desítka. V tomto směru je to tak v podstatě fifty fifty.
     
    49
    Byl z toho alespoň roh, celkově šestý domácí, i tentokrát to nebylo nic moc platné. Stále platí pouze jedna jediná střela Kaiserslauternu v tomto utkání.
     
    50
    Orban centroval z velké dálky do ohně, kde byl vyběhnuvší Sippel. Dokázal tak obrat o míč Salihoviče, jenž už si dělal zálusk na hlavičkový pokus. Leč marně.
     
    51
    Slibná standardka po faulu Weise. Baumjohann se skácel k zemi a rudí ďáblové mají slušnou pozici na ohrožení Casteelse. Už by bylo celkem záhodno.
     
    52
    Dickova střela sražená zdí, další pouze roh.
     
    53
    K hlavičce se dostal Borysiuk, avšak byla slabá a nedůrazná. Ve výsledku navíc nepřesná, žádná práce pro Casteelse, maximálně si musí jít pro balon za svou bránu. Jde tam hodně rozvážně, nemá kam pospíchat.
     
    54
    Weis velice odvážně prošel přes dva hráče domácích. Především se cpal důrazně přes Orbana, no a i tohle se dalo klidně pískat. Souboj tělo na tělo tam bylo evidentní, víc důrazu přidal právě Orban, zákrok mu prošel.
     
    55
    Poprvé střídá i kouč Franco Foda. Ze hry stahuje obránce Dražana a do ofenzivy posílá Hoffera.
     
    57
    Čas hráčům v červených dresech utíká proklatě rychle. Navíc bylo pískáno a rozehrávat budou hráči TSG.
     
    58
    Obrovská šance Hoffenheimu. Volland měl na kopačce druhou a vlastně již potvrzovací branku. Tváří v tvář však před Sippelem neuspěl. Ten odhadl správně, že míč po jeho střele půjde po zemi a reflexivním zákrokem vytrčil pravou nohu a balon je v autu.
     
    59
    Z následujícího rohu těsně promáchl Weis. Pak už byl pískán ofsajd a bude střídat.
     
    60
    Z placu musel odejít Abraham, toho nahrazuje Süle.
     
    61
    Střela Indrissoua byla tvrdá, avšak opět nepřesná. Přesně řečeno ji zablokoval právě střídající Süle.
     
    63
    Rudy standardka z pravé strany propadla pouze na hlavu Dicka. Pak byl pískán ofsajd a útočné rejdy Hoffenheimu prozatím končí.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Bunjaku, přichází Weiser.
     
    65
    Kaiserslautern právě vstřelil branku!
    Tohle domácí hráči potřebovali, jako pes kost. Povedla se jim vstřelit kontaktní branka. Jejím autorem je ALEXANDR BAUMJOHANN, jenž měl k dispozici standardku přibližně z dvaceti metrů před Casteelsem. Baumjohannovi se výborně povedlo prostřelit zeď a také brankáře Hoffenheimu. Ten plachtil k pravé tyči marně. Ta rána byla naprosto přesně umístěná a vida, zápletka je na světě.
     
    67
    To jsou věci a mohlo být v Kaiserslauternu ještě veseleji. Druhý gól docílil Indrissou, jež hlavičkoval přesně do sítě, když na něj šel parádní centr z levé strany. Už se domácí kotel radoval, jenže předčasně. Odmáván a odpískán ofsajd.
     
    69
    Franco Foda lítá u střídačky jako čertík v krabičce. Jednoznačné gesto, chce do posledních minut vyburcovat své svěřence.
     
    70
    Ti mají momentálně stále územní převahu, hraje se převážně u Casteelse. Hoffenheim se soustavně brání. Stále ale může být v klidu, má náskok dvou branek.
     
    71
    Kamerunský útočník Indrissou si chtěl vykoledovat penaltu, ale sám fauloval a kopat se bude od brány Casteelse.
     
    72
    Hostující gólman Casteel je napomínán žlutou kartou.
     
    74
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Opora hostující obrany vyrazila do útoku a hlavičkou posílá JANNIK VESTERGAARD svůj tým do vedení. To už vypadá s Kaiserslauternem hodně zle, trestuhodně zapomněli na autora rozdílové branky, který se ve velkém vápně vyšrouboval do vzduchu a přesnou trefou zřejmě definitivně zajistil prvoligovou příšlusnost Hoffenheimu i pro příští ročník.
     
    77
    Střely na bránu 1:7, střely mimo dokonce 4:7, je jasně vidět, že hosté jsou ve vedení zaslouženě. A to ještě neproměnili penaltu ve 29. minutě. Jediné v čem vede 1. FC jsou rohy. Konkrétně 7:3.
     
    79
    Výborný Casteelsův zákrok po přímem kopu Floriana Dicka. Míč šel do levého rohu, kde však byl připraven belgický brankář ve službách TSG. Dnes již podruhé takto úspěšně zasáhl, dobrá práce.
     
    80
    Co je potřeba pochválit, to jsou domácí diváci. Z jejich strany je to fantazie, klobouk dolů. Neustále povzbuzují, pějí chorály, výsledek nevýsledek, hlavně ať si užijeme poslední zápas sezóny.
     
    82
    Alespoň vyrovnat by si fanoušci zcela jistě přáli, zatím jim ale není přáno, protože se hra přerušila. Firmino leží na hřišti a bude muset být ošetřen.
     
    84
    Před Zellnerem výborně zasáhl Süle. Utkání se sice neustále odehrává před vápnem TSG, šance ale nepřichází. Naopak otevřené okno v obraně mají hráči domácích, kam se ještě pokouší vniknout jejich soupeř.
     
    85
    Chvíle uklidnění před poslední pětiminutovkou. protože kouč Gisdol připravil třetí změnu v sestavě. Místo Firmina vběhl na zelený pažit Schipplock.
     
    87
    Střídající Schipplock se srazil s Zellnerem a bude se znovu ošetřovat. Čas tak bude hrát pro tým, který je kousek od záchrany v soutěži.
     
    88
    Ještě roh pro červené, celkově devátý...
     
    89
    ...byl rozehrán na krátko a poté pískán ofsajd.
     
    90
    Uplynula řádná hrací doba, nad plán budeme hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Salihovičův střelecký pokus pozdravil diváky za domácí bránou, byl skutečně hodně nepřesný. To však hosty může jen pramálo mrzet.
     
    90+2
    Na střídačce Hoffenheimu se již chystají oslavy, účastník Bundesligy zvládl jednak domácí zápas a i dnes byl lepším celkem. Záchranu si tak bez debat zaslouží.
     
    90+4
    Blíží se skutečně konec, čeká se pouze na závěrečný hvizd rozhodčího Meyera. Ten ještě uděluje žlutou kartu domácímu Dickovi a zároveň hostujícím Weisovi za vzájemné pošťuchování.
     
    Konec zápasu.
     
    Dílo jest dokonáno. Záchrana v souteži zachována, Hoffenheim může v klidu odšpuntovat šampaňské, po dnešku bude co slavit. Už v prvním zápase udělali hráči kouče Gisdola rázný krok k tomu, aby si zachovali prvoligovou příslušnost. Dnes to jen potvrdili, když vyhráli zaslouženě 2:1.
     
    Skóre otevřel v závěru poločasu Abraham, navíc nedal ve 29. minutě penaltu Salihovič. Domácí se přeci jen dočkali kontaktní branky, když jiskru naděje zažehl v 65. Baumjohann. Kaiserslautern rázem obživl a vzápětí mohl přidat druhou branku Indrissou. Gól nemohl platit pro správně odmávaný ofsajd, a tak udeřili hosté hlavičkujícím Vestergaardem, jenž potvrdil pro svůj tým záchranu v soutěži.
     
    Sledovali jsme pěkný fotbal, kterému nechyběla dramatičnost, šance a góly. Lepším týmem však byl bezpochyby Hoffenheim, o čemž hovoří i statistiky.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 52:48%
    Střely na bránu: 2:7
    Střely mimo: 4:8
    Rohy: 9:3
    Fauly: 21:19
     
    Díky za pozornost, tato sezóna německé Bundesligy je uzavřena, budu se těšit na nový ročník. Prozatím se loučím a přeji hezký zbytek večera pokud možno ve společnosti onlajnů. (22:32:47)

    Roman Zajíček

    Branky: 65. Baumjohann – 44. Abraham, 74. Vestergaard

    Karty:   5. Borysiuk (KAI), 30. Sippel (KAI), 48. Idrissou (KAI), 90+4. Dick (KAI) – 10. Thesker (HOF), 72. Casteels (HOF), 90+4. Weis (HOF)

    Neproměněná penalta: 29. Salihovič (HOF), brankář Sippel zneškodnil


    1.FC Kaiserslautern: Sippel – Dick, Torrejón, Dražan (55. Hoffer), Löwe – Borysiuk, Orban, Zellner, Baumjohann – Indrissou, Bunjaku (64. Weiser). Trenér: Franco Foda.
    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham (60. Süle), Vestergaard, Thesker (30. Rudy) – Weis, Polanski, Salihovič – Volland, Firmino (85. Schipplock), Johnson. Trenér: Markus Gisdol.

    Rozhodčí: Meyer – Willenborg, Bornhorst

    Diváci: 49 780

    První zápas: Hoffenheim - Kaiserslautern 3:1
    bahis siteleri