Kladno – Francie 3:3 (1:2 po s.n.) | Poprad – Ciarko 3:0 (kon.) | Prešov – Spišská N. Ves 4:0 (kon.)
Nitra – Pavlodar 5:4 (2:1 po s.n.) | Trenčín – Senica 2:2 (1:0 po s.n.) | Žďár n/S – Břeclav 7:3 (kon.)
Ústí n/L – Wolfsburg 2:6 (kon.) | Kometa Brno – Vladivostok 4:1 (kon.)
konec
HK Poprad
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Ciarko PBS Bank Sanok
sk Pátek 09.08.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už druhom prípravnom zápase popradských hokejistov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, proti ktorému sa postaví poľský tím Ciarko PBS Bank Sanok.

    Domáci Popradčania majú za sebou už jeden prípravný zápas na domácom ľade, v ktorom si merali sily so svojimi extraligovými protivníkmi – hráčmi MHC Mountfield Martin. Po skvelej defenzívnej hre na oboch stranách a bezgólových dvoch tretinách sa napokon v tretej dvadsaťminútovke siete v oboch bránkach rozvlnili až štyrikrát. Najskôr sa do vedenia dostali domáci Popradčania po góle Tomáša Varholíka (42. minúta). Následne však Martinčania zabrali – najskôr v 44. minúte vyrovnal Andrej Themár a následne v 46. minúte poslal hostí do vedenia Lukáš Matejka. Kamzíci však svoje zbrane nezložili a gólom Matúša Paločka dokázali v 57. minúte vyrovnať na 2:2. Po riadnom hracom čase teda prišlo na rad 5minútové predĺženie, v ktorom sa Popradčania dostali do presilovej hry. Tú v 2. minúte predĺženia využil Dávid Gáborčík, ktorý upravil výsledok na konečných 3:2 (0:0, 0:0, 2:2 – 1:0) pre Poprad. V tomto stretnutí si zachytali obaja brankári – Dušan Sidor (od začiatku do 30. minúty) a Juraj Sedlačko (od 31. minúty do konca zápasu).
    Popradčania teda vstúpili do predsezónnej prípravy veľmi dobre, no verme, že nezaváhajú a herná pohoda im vydrží aj dnes proti silnému kádru z Poľska.

    Ciarko Sanok je jeden z najsilnejších celkov v celej poľskej hokejovej lige. Hovorí o tom aj jasná dominancia v základnej časti minulej sezóny, kde hráči Ciarka nazbierali v 38 zápasoch 90 bodov za 30 výhier a len 8 prehier. Druhý tím Jastrzebie strácal na Sanok priepastných sedemnásť bodov. Následne postúpil Sanok z prvého miesta základnej časti cez štvrťfinále až priamo do semifinále, keďže ôsmy celok – Torun odstúpil predčasne z hokejovej ligy. V spomínanom semifinále sa však hráčom Sanoku veľmi nedarilo, keď sa stretli s Krakowom (4. po základnej časti) a napokon prehrali v sérii výsledkom 2:4. Krakowčania sa následne stali majstrami celej ligy, keď vo finále vyradili Jastrzebie (4:3 na zápasy). V tomto zápase chce vedenie Sanoku otestovať až piatich nových hráčov – dvoch obrancov a troch útočníkov. Dvaja z nich pochádzajú zo Slovinska – 24-ročný obranca Nejc Berlisk a 29-ročný útočník Marjan Manfreda. Obaja hráči účinkovali v minulej sezóne vo Francúzsku a Berlisk neskôr aj v slovinskom HD Jesenice Mladi. Ďalšími dvoma testovanými hráčmi sú Česi, 26-ročný obranca Michal Pavlů (minulá sezóna v tíme HC Most) a 34-ročný útočník Michal Jeslínek (minulá sezóna v tíme HC Dukla Jihlava). Posledným piatym skúšaným hokejistom je 34-ročný slovenský útočník Martin Trochta, ktorý v minulej sezóne hral za celok HC 05 Banská Bystrica.
    Uvidíme, ako napokon poľské testovanie na popradskom ľade dopadne a či práve títo hráči budú v budúcnosti tvoriť základ Ciarka.

    Podarí sa popradským kamzíkom dominovať aj v druhom prípravnom zápase pred sezónou 2013/2014?
     
    Na popradskom zimnom štadióne je rozcvička oboch tímov už v plnom prúde! Momentálne sú naplno rozcvičovaní všetci štyria brankári dnešného stretnutia.
     
    Aktuálne sa na ľade pohybuje iba rolba, ktorá pripravuje ľad na medzinárodnú hokejovú konfrontáciu v mestečku pod Tatrami. O malú chvíľu predstaví hlásateľ všetkých zúčastnených hráčov stretnutia a ešte pred nimi samozrejme aj trojicu arbitrov.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Brejčák ("C"), Kurali, Lenďak, Nitriansky, Varholík, Gáborčík, Vokulič, Vojtaššák – Nagy, Svitana, Mlynarovič – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, Takáč ("A"), Kalus – Gápa, Vojsovič, Beluš.

    Ciarko PBS Bank Sanok: Murray (Skrabalak) – Richter, Pociecha, Urban, Terminesi, Rąpała, Pavlů, Olearczyk, Berlisk – Vozdecky ("C"), Sinagl, Strzyzowski – Mermer, Kostecki, Trochta – Demkowicz, Milan, Bernat – Biały, Jeslínek, Manfreda.

    Rozhodca: Orolin – R. Šoltés, Ľ. Šoltés.
     
    Domáci Popradčania budú v dnešnom zápase hrať vo svojich retro dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Poľský Sanok nastúpi v dresoch bielych a koučovať ho bude tréner Tomasz Demkowicz.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase získal na stranu popradských hráčov domáci Mlynarovič, ktorý v strednom pásme predčil Sinagla.
     
    00:34
    Daniel Brejčák sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle a následne aj tvrdo vystrelil, no gólman Murray bol v strehu a puk bezpečne zachytil vo svojej hrudnej výstroji.
     
    01:11
    Oba celky sa dostali k puku, no následne ich aj stratili. Momentálne ho majú v moci hráči domáceho Popradu, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no hrajú len za vlastnou bránou.
     
    01:38
    Na rad prichádza prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si za Dušana Sidora, ktorý sa previnil nedovoleným bránením odchádza sadnúť Kalus.
     
    01:56
    Paločko sa v oslabení takmer dostal do samostatného úniku, no gólman Murray proti odrazenému puku skvele vykorčuľoval a v strednom pásme ho zblokoval svojimi betónmi.
     
    02:21
    Hokejisti Ciarka sú usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sa bránia veľmi dobrou pozičnou hrou, ktorá robí Poliakom zjavné problémy.
     
    02:55
    Z ľavej strany chcel zakončovať Biały, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže pozorní Popradčania mu uchmatli puk a následne ho vyhodili cez všetky čiary.
     
    03:15
    Hosťom sa v tejto presilovej hre momentálne naozaj nedarí. Puk držia len pri mantineloch, kde si ho takticky prihrávajú. Popradčania sa však stále veľmi dobre bránia.
     
    03:38
    Hokejisti domáceho Popradu hrajú v plnom počte a v tomto oslabení sa ubránili s veľkým prehľadom. Momentálne sa domáci dostávajú aj do útoku.
     
    04:24
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Paukovček, no jeho delovka bola napokon zblokovaná jedným z hosťujúcich obrancov len do rohu klziska.
     
    04:50
    Poprad dal gól!
    Domáci Popradčania sa dostali do zaujímavého prečíslenia troch na jedného a následne sa dostali do vedenia! Samuel Takáč zaviezol puk do útočného pásma, následne zmiatol gólmana Murraya a taktickou prihrávkou našiel na pravom krídle nebráneného ONDREJA KALUSA, ktorý puk už len doťukol do svätyne Sanoku. Asistencie si pripisujú hráči Samuel Takáč a Matúš Paločko.
     
    05:24
    Hokejisti Ciarka sa snažia niečo vymyslieť, no momentálne o puk tuho bojujú len pri bočných mantineloch. To vyhovuje gólmanovi Sidorovi, keďže sa hrá pri bráne jeho súpera.
     
    05:59
    Nagy sa s pukom pretlačil z ľavého krídla do medzikružia, no jeho následné zakončenie zachytil jeden z poľských obrancov, ktorý poslal puk do bezpečia.
     
    06:17
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Nagyho sa k zakončeniu dostal Svitana, no jeho strela bola príliš nedôrazná a napokon len tesne minula priestor Murrayovej brány.
     
    06:54
    Gólman Murray mal momentálne poriadny kus práce, keď najskôr chytil strelu Svitanu medzi svoje betóny a z ďalšej útočnej vlny Popradu zachytil puk vo svojej lapačke po delovke od Sýkoru!
     
    07:18
    Popradskí útočníci sa postarali o poriadny zmätok v defenzíve Sanoku a napokon aj vsietili gól. Ten však po strele od Drábeka padol do posunutej brány, a tak platiť nemohol. Momentálne sú však Popradčania oveľa aktívnejší ako ich súperi!
     
    07:52
    Paločko vybojoval puk na útočnej modrej čiare, no následne ho od neho odstavila dvojica hráčov Sanoku, ktorí sa okamžite hrnú do útoku.
     
    08:31
    Momentálne sú pri puku hokejisti Ciarka, no tým sa zatiaľ veľmi nedarí. Hráči Popradu sú v strehu a nič nenechávajú na náhodu. Puk od svojich súperov prevzali už v dobre bránenom strednom pásme.
     
    09:12
    Po dobrej prihrávke od Nagya sa k zakončeniu na pravom kruhu dostal Mlynarovič, no jeho delovka napokon smerovala len presne na gólmana Murraya, ktorý ju bez problémov poslal do rohu klziska.
     
    09:51
    Z ďalšej útočnej vlny Popradu zakončoval Svitana, no jeho delový projektil z hranice pravého kruhu bol napokon neúspešný, keďže ho gólman Murray zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    10:19
    Na rade je aj prvá presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Martin Richter.
     
    10:54
    Popradčania sa natlačili do útočného pásma, no obranný štvorec hostí bol v strehu a napokon útočné snahy domácich vytlačil do bezpečného stredného pásma.
     
    11:21
    Hokejisti Sanoku sa predviedli v dobrom forčekingu, keď získali dôležitý čas pred gólmanom Sidorom. Následne sa však domáci pozviechali a opäť sú v útočnom pásme.
     
    11:55
    Brejčák potiahol puk po ľavej strane, no napokon bol neúspešný. Následne ho však poslal na modrú čiaru, kde tvrdo pálil Kurali. Jeho delovku gólman Murray videl a skvele zasiahol svojím pravým betónom.
     
    12:19
    Po fantastickej prihrávke od Paločka sa k puku dostal pozorný Kalus, ktorý sa natlačil pred bránu hostí a následne aj tvrdo zakončoval, no gólman Murray sa v poslednej chváli premiestnil a puk zachytil na svojej výstroji! Okrem toho hráči Sanoku hrajú už v plnom počte.
     
    12:38
    Gólmana Murraya tentokrát dvakrát poriadne preveril Vojsovič, ktorý najskôr zakončoval z ľavého krídla a následne to skúšal aj z pravého kruhu, no gólman Sanoku skvele zasiahol svojimi betónmi a hru v oboch prípadoch prerušil.
     
    12:44
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Martin Richter.
     
    13:17
    Obranný štvorec Sanoku zatiaľ funguje stopercentne a nedáva domácim Popradčanom veľa šancí na ofenzívny prienik, či na potrebné strelecké zakončenia.
     
    13:55
    Popradskí hokejisti sa usadili v útočnom pásme, kde si puk takticky prihrávajú zo strany na stranu, no zatiaľ sa im nedarí strelecky sa presadiť. Sanok teda puk poľahky vyhadzuje.
     
    14:21
    Kalus bol tentokrát tvrdo pritlačený k zadnému mantinelu a následne stratil puk. Hokejisti Sanoku však dlho neváhali a puk okamžite poslali cez všetky čiary.
     
    14:44
    Hostia hrajú už v plnom počte a okamžite sa snažia niečo vymyslieť. Zatiaľ sa však pohybujú v strednom pásme, kde ich Popradčania s prehľadom pokrývajú.
     
    15:24
    Hráči Sanoku sa napokon dostali do útočného pásma, no tam nedokázali nič vymyslieť, a tak pozorný Paločko vyhodil puk do neutrálneho stredného pásma.
     
    15:54
    Kostecki tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka sa napokon odrazila od zadného mantinelu a gólman Sidor puk pre istotu prikryl pod svojou lapačkou.
     
    16:13
    Hosťujúci Vladimír Urban. tvrdo zakončoval z pravého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže gólman Sidor jeho strelu s prehľadom vychytal. Následne sa pred bránou Popradu odohrala potýčka, po ktorej sa bude vylučovať.
     
    16:13
    Vylúčenia vidíme na oboch stranách. Na strane Sanoku si na dve minúty za hrubosť odchádza sadnúť Vladimír Urban a na strane Popradu na dve minúty za hákovanie Dávid Gáborčík.
     
    16:55
    V hre štyroch na štyroch sa domácim zatiaľ veľmi nedarí. Hokejisti Sanoku sú v strehu a nič nenechávajú na náhodu. Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme.
     
    17:15
    Od modrej tvrdo pálil Kurali, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo brány hosťujúceho Sanoka. Gólman Murray sa však musel poriadne obracať.
     
    17:40
    Na rad prichádza ďalšie vylúčenie na oboch stranách. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Pociecha. Na strane Popradu je to Nitriansky, ktorý obdržal 2 minúty za filmovanie a 10minútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    17:51
    Napokon je tu presilová hra pre Popradčanov, keď sa nedovoleným držaním previnil hosťujúci Michal Pavlů. Ten obdržal za tento faul dvojminútový trest.
     
    18:15
    Popradskí hráči sú oveľa aktívnejší, čo sa im zatiaľ vypláca! Momentálne držia puk v útočnom pásme, kde sa snažia niečo vymyslieť. Zatiaľ si ho však len takticky prihrávajú.
     
    18:40
    Poprad dal gól!
    Domáci Popradčania sa v presilovej hre dostávajú do dvojgólového vedenia. Postarala sa o to prvá útočná formácia Popradu, keď sa po prihrávke od Mlynaroviča dostal k puku Svitana, ktorý peknou krížnou prihrávkou z pravej strany našiel MAREKA NAGYA. Ten už bez problémov prekonal rozhodeného gólmana Murraya, ktorý nemal na chytenie finálnej dorážku žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Patrik Svitana a Samuel Mlynarovič.
     
    19:36
    Na rade je ďalšie vylúčenie. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci Martin Brejčák.
     
    19:40
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na strane Sanoku obdržal dve + dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou hráč s číslom 80 – Marek Strzyzowski.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá tretina tohto zápasu bola z pohľadu diváka (najmä toho popradského) veľmi zaujímavá. Domáci sa už v 5. minúte po skvelej prihrávkovej kombinácii dostali do vedenia, keď akciu s prehľadom zakončil aktívny Marek Kalus. Následne sa v 19. minúte gólovo presadil Marek Nagy, ktorý ťažil z presilovej hry 4 na 3. Spolu so svojimi kolegami z prvej útočnej formácie rozhodili celú poľskú trojicu a napokon zvýšili svoj náskok na dva góly. Celá tretina sa však niesla v znamení hvizdov hlavného rozhodcu Orolina, ktorý rozdal požehnané množstvo trestných minút. Druhú tretinu začneme v znení hry štyroch na štyroch, ktorá bude trvať necelé dve minúty.

    Podarí sa Popradu udržať si svoj náskok alebo sa gólovo preberie aj Sanok?
    Druhá tretina začína približne o 17:49.
     
    Netreba zabudnúť spomenúť, že aj fanklub hosťujúceho Sanoku prišiel podporiť svojich miláčikov. V sektore pre fanklub hostí je momentálne asi 13 priaznivcov tohto poľského klubu.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:11
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoju stranu hokejisti Sanoku, ktorí sa okamžite natlačili do útočného pásma, no ako rýchlo tam prišli, tak rovnako rýchlo ich popradská defenzíva z pásma aj vyhodila.
     
    20:52
    Popradskí hráči sú momentálne skôr v defenzívnej činnosti, keďže Sanok sa snaží niečo vymyslieť. Uvidíme, či sa im podarí pred gólmanom Sidorom niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    21:15
    Z ľavého kruhu to tentokrát skúšal Berlisk, no jeho delovka napokon zblokovaná skončila len na pozorných betónoch gólmana Sidora. Ten s touto strelou veľa práce nemal.
     
    21:36
    Hokejisti Popradu hrajú už v plnom počte a začína sa teda ich presilová hra, ktorá bude trvať viac než dve minúty! Sanok sa však stále bráni.
     
    22:12
    Z pravej strany tvrdo zakončoval Hubert Demkowicz, no jeho delovka napokon letela len tesne nad bránu domáceho Popradu. Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    22:55
    Popradskí hráči sa snažia v presilovej hre niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Hokejisti Sanoku sú v strehu a bránia sa naozaj veľmi dobre.
     
    23:19
    Na rad prichádza dvojnásobná presilová hra pre Poprad – 5 na 3. Na dve + dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Nejc Berlisk. Ten zranil Samuela Takáča.
     
    23:55
    V oslabení sa po pravom krídle veľmi dobre presúval Strzyzowski, ktorý aj tvrdo zakončil, no gólman Sidor skvele zakročil svojim ľavým betónom, ktorým puk vyrazil do bezpečia.
     
    24:21
    Hokejisti Sanoku hrajú už vo štvorici, no zatiaľ sa im veľmi nedarí oslobodiť sa. Popradčania sú usadení pred gólmanom Murrayom a snažia sa ohroziť jeho svätyňu.
     
    24:54
    Svitana tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovka bola napokon umiestnená len tesne nad bránu hosťujúceho Sanoku. Murray teda zasahovať nemusel.
     
    25:41
    Nagy tentokrát nekompromisne pálil z pravej strany, no gólman Murray bol v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    26:20
    Spoza ľavého kruhu tentokrát nekompromisne zakončoval Kurali, no jeho delovka bola napokon zblokovaná. Odrazený puk pod svojou lapačkou ukryl pozorný Murray.
     
    26:52
    Po peknej prihrávke od Paločka sa k puku na ľavom kruhu dostal Gáborčík, ktorý svojou delovkou poriadne ohrozil gólmana Murraya. Ten však dobre zasiahol ľavým betónom a puk vyrazil do bezpečia.
     
    27:17
    Hokejisti Sanoku budú o dve sekundy hrať v plnom počte a zatiaľ sa im v defenzívnych činnostiach darí veľmi dobre. Tentokrát sa rozhodli aj zaútočiť, no predviedli len postavenie mimo hry.
     
    27:40
    Sinagl sa s pukom dobre presunul do medzikružia a následne tvrdo vystrelil, no gólman Sidor bol v strehu a puk úspešne zachytil na svojej výstroji.
     
    27:59
    A opäť sa bude vylučovať. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Jeff Terminesi.
     
    28:15
    Popradčania sa snažia v presilovej hre ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Momentálne sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    28:54
    Hokejisti Sanoku sa zatiaľ bránia veľmi dobre a Popradčanov výborne eliminujú svojim skvelým forčekingom. Uvidíme, či sa kamzíkom podarí niečo vymyslieť.
     
    29:18
    Varholík sa po skvelom úniku cez pravé krídlo dostal pred gólmana Murraya, no jeho zakončenie napokon gólman hostí vychytal súhrou svojej vyrážačky a pravého betónu!
     
    29:59
    Hokejisti Sanoku hrajú už v plnom počte. Popradčania gólmana Murraya momentálne príliš neohrozili. Uvidíme, ako tomu bude v najbližších minútach hry.
     
    30:29
    Strzyzowski sa dobre presúval po pravej strane a napokon aj zakončoval. Jeho projektil však úspešne skrotil gólman Sidor, ktorý predviedol svoju pozornú lapačku.
     
    30:54
    Do popradskej brány nastupuje namiesto gólmana Dušana Sidora oddýchnutý Marek Srnec!
     
    31:29
    Srnec si na svoje konto po nebezpečnej strele z ľavej strany od Strzyzowskeho pripisuje úspešný zákrok. Puk vyrazil do bezpečia svojou helmou.
     
    31:54
    Hokejisti Sanoku sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradskí hokejisti sa veľmi dobre bránia už v strednom pásme.
     
    32:24
    Patrik Svitana sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď po presnej prihrávke od Nagya zakončoval z ľavej strany, no gólman Murray v poslednej chvíli zasiahol fantastickým lapačkovým semafórom a poriadne ním podržal svoj tím!
     
    32:52
    Z pravého krídla tentokrát nedôrazne zakončoval Biały, no jeho projektil gólman Srnec videl dobre a následne puk ukryl pod svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    33:25
    Kurali tvrdo prihrával z hranice pravého kruhu na nakorčuľujúceho Kalusa, no jeho prihrávku napokon nedokázal Kalus spracovať. Popradčania však stále ostávajú v útočnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú.
     
    33:52
    Hokejisti Sanoku sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon sa previnili len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    34:28
    Vozdecky sa dostal k prihrávke od Sinagla na ľavom kruhu a z prvej zakončoval. Gólman Srnec bol však v strehu a puk s prehľadom zachytil na svojich betónoch.
     
    34:55
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu, no obom tímom sa zatiaľ veľmi nedarí. K šmrncu hry chýbajú potrebné strelecké zakončenia.
     
    35:23
    Po niekoľkých výmenách puku zo strany na stranu sa k nemu dostali hokejisti Sanoku, ktorí o neho však po krátkej chvíli v útočnom pásme prišli. Postaral sa o to pozorný Daniel Brejčák.
     
    35:58
    Hráči Sanoku sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon sa previnili ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať len v neutrálnom strednom pásme.
     
    36:19
    Pekné zakončenie z pravej strany tentokrát predviedol Drábek, no jeho projektil gólman Murray videl a puk pohodlne ukryl vo svojej výstroji.
     
    36:57
    Poprad dal gól!
    Domáci navyšuju svoj náskok vo vedení už na tri góly! Po prepade v defenzíve Sanoku sa kamzíci dostali do prečíslenia 3 na 1 a skórujú. Peknou prihrávkou na ľavé krídlo sa blysol Paukovček, ktorý tam našiel Sýkoru. Sýkora krížne našiel JAKUBA DRÁBEKA, ktorý bez problémov zneškodnil gólmana Murraya technickou strelou švihom. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Lukáš Paukovček.
     
    37:12
    Popradskí hokejisti sú pri ofenzívnej chuti a stále sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Gáborčík strieľal spoza kruhov, no puk napokon letel len mimo brány Sanoku.
     
    38:01
    Sanok sa snaží niečo vymyslieť, no popradská defenzíva zatiaľ nemá s hrou žiadny problém a s prehľadom eliminuje útočné kombinácie hosťujúceho Sanoku.
     
    38:57
    Gólman Srnec sa blysol fantastickým zákrokom, keď po presnej prihrávke od Mermera čelil delovke z medzikružia od Kosteckeho! Gólman Popradu však skvele natiahol svoj ľavý betón a zneškodnil šancu poľského Sanoku.
     
    39:29
    Po tvrdej delovke z ľavej strany tvrdo zakončoval Milan, no jeho delovku gólman Srnec s prehľadom vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou.
     
    39:54
    Momentálne sa hrá pred bránou Sanoku, no oba tímy už hru dohrávajú len súbojmi pri mantineloch.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sa hráči oboch celkov mierne stiahli do svojich defenzívnych úloh, no aj tak boli o niečo úspešnejší Popradčania, ktorí pridali na svoje konto už tretí gól. Po fantastickej prihrávkovej kombinácii v prečíslení sa o tento úspešný zápas postaral Jakub Drábek, ktorý ťažil zo skvelých prihrávok svojich kolegov. Popradčania sú teda na jasnom hernom koni a uvidíme, či sa im podarí udržať si svoje vedenie aj v tretej dvadsaťminútovke. Výrazne treba pochváliť gólmana Murraya, ktorý držal Sanok poriadne nad vodou.

    Podarí sa hráčom Popradu udržať si svoj náskok a gólmanovi Srncovi udržať čisté konto?
    Tretia tretina začína približne o 18:33.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:12
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoju stranu hráči hosťujúceho Sanoku, ktorí však pri prechode cez stredné pásmo puk stratili.
     
    40:38
    Marek Nagy sa s pukom dobre presúval po ľavej strane a napokon aj zakončil. Gólman Murray však puk videl dobre a následne ho zachytil vo svojej lapačke. Ešte ho stihol aj rozohrať.
     
    41:12
    Hokejisti Sanoku sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorná popradská defenzíva je v strehu a nič nenecháva na náhodu.
     
    41:39
    Tomáš Sýkora sa s pukom veľmi dobre presúval po ľavom krídle a následne aj tvrdo zakončil. Gólman Murray však puk zachytil na svojej výstroji a hru prerušil.
     
    42:11
    Hráči Sanoku sú pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí prejsť cez stredné pásmo pred gólmana Srnca. Popradčania forčekujú príkladne.
     
    42:44
    Sanok sa natlačil do útočného pásma, no následne o puk prišiel. Kurali ho zachytil a následne vyhodil cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    43:08
    Vokulič sa s pukom dobre presúval po ľavej strane a následne tvrdo zakončil. Jeho delovka však gólmana Murraya nezastrašila, keďže ju s prehľadom zblokoval do rohu klziska.
     
    43:37
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Strzyzowski, no jeho delovka napokon úspešná nebola. Gólman Srnec v pokľaku puk zachytil na svojich pozorných betónoch.
     
    44:15
    Po peknej prihrávke od Drábeka sa k puku na ľavom kruhu dostal Sýkora, no jeho zakončenie napokon nezaskočilo pozorného gólmana Murraya, ktorý zakročil svojimi betónmi.
     
    44:52
    Po peknej prihrávke od Paločka sa k puku dostal Beluš a následne tvrdo zakončoval. Jeho projektil však gólman Murray vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    45:26
    Na rad prichádza presilová hra pre Sanok. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Martin Beluš.
     
    45:52
    Patrik Svitana zaviezol v oslabení puk do útočného pásma, následne s ním urobil niekoľko kľučiek a poslal ho späť do svojej defenzívy. Tam Popradčania získali dôležité sekundy.
     
    46:22
    Terminesi nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovku gólman Srnec dobre videl a puk napokon zachytil vo svojej pozornej lapačke!
     
    46:55
    Popradskí kamzíci hrajú v tomto oslabení naozaj príkladne a puk s veľkým prehľadom vyhadzujú von zo svojho obranného pásma. Sanok sa však stále nevzdáva a bojuje o puk.
     
    46:55
    Popradskí kamzíci hrajú v tomto oslabení naozaj príkladne a puk s veľkým prehľadom vyhadzujú von zo svojho obranného pásma. Sanok sa však stále nevzdáva a bojuje o puk.
     
    47:13
    Spoza ľavého kruhu tentokrát preveril gólmana Srnca nekompromisný Mermer, no jeho delovku popradský brankár zachytil na svojej výstroji a následne hru pohodlne prerušil.
     
    47:38
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no hokejisti Sanoku sa stále snažia niečo vymyslieť. Uvidíme, či sa im to podarí alebo si popradskí brankári udržia čisté konto?
     
    48:17
    Momentálne sa hra presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov sa nedokáže ofenzívne presadiť. Prevažne vidíme súboje o puk v strednom pásme.
     
    48:55
    Hosťujúci Sanok si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť Nitriansky.
     
    49:28
    Sanoku sa v tejto presilovej hre opäť veľmi nedarí a gólman Murray je už poriadne nervózny. Momentálne búcha o ľad hokejkou a poriadne povzbudzuje svojich spoluhráčov.
     
    49:58
    Hokejisti Popradu sa však nenechávajú zastrašiť a hrajú naozaj ukážkovo. Zatiaľ sa bránia naozaj skvele a Sanoku nedávajú žiadnu šancu.
     
    50:23
    V oslabení zaviezol puk do útočného pásma domáci Sýkora a následne z ľavej strany aj bekhendovo zakončil. Gólman Murray však puk s prehľadom zachytil a stihol ho aj rozohrať.
     
    50:55
    Domáci hrajú v plnom počte, čo znamená, že aj v tomto oslabení sa proti poľskému Sanoku dokázali ubrániť. V týchto chvíľach majú kamzíci puk na svojich hokejkách.
     
    51:28
    Hosťujúci hráči Sanoku sa snažia ofenzívne presadiť, no nedarí sa im to. Najskôr sa blysli zakázaným uvoľnením a tentokrát pridali aj postavenie mimo hry.
     
    51:59
    Defenzíva Sanoku opäť mierne zazmätkovala a tento fakt chcel využiť Vokulič. Jeho prienik však zastavil gólman Murray, ktorý fantasticky vykorčuľoval a hodil sa po odrazenom puku.
     
    52:14
    Gólman Murray poriadne podržal hosťujúci Sanok! Po skvelej prihrávke od Nagya sa k puku na modrej čiare dostal Mlynarovič. Ten zakončoval z prvej, no nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana hosťujúceho tímu.
     
    52:57
    Popradskí hokejisti sú pri hernej chuti a momentálne dominujú nad hosťujúcim Sanokom vo všetkých herných činnostiach. Hrá sa pred gólmanom Murrayom.
     
    53:07
    Z ľavej strany tvrdo zakončoval Kalus, no gólman Murray chcel nepresnú strelu popradského útočníka ešte chytiť. Napokon však posunul svoju bránu, a tak nasleduje menšia pauza a úprava bránkoviska.
     
    53:55
    Paločko sa spolu s Belušom chcel natlačiť pred bránu hosťujúceho Sanoku, no napokon si hráči Popradu mierne nerozumeli a o puk následne aj prišli.
     
    54:17
    Hokejisti Sanoku sa stále snažia niečo vymyslieť, no ich nepresné prihrávky im pri ich hernom prevahe veľmi štatistiky nezlepšujú.
     
    54:54
    Z ľavého kruhu tentokrát nekompromisne pálil Kostecki, no jeho delovku gólman Srnec videl dobre a následne puk zachytil medzi svojim betónom a svojou ľavou rukou.
     
    55:20
    Hosťujúci hráči Ciarka Sanok si opäť mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od gólmana Murraya.
     
    55:42
    Začínam mať pocit, že tento zápas sa už len dohráva. Popradčania si mierne nerozumeli v útočnej kombinácii a predviedli postavenie mimo hry. Po ňom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    56:35
    Paločko nahodil puk do útočného pásma a následne ho bleskovo dokorčuľoval Kalus. Ten si však nerozumel s Belušom a následne sa stiahol do stredného pásma.
     
    57:20
    Hokejisti Sanoku sú pri puku a snažia sa zaútočiť. Tentokrát to od modrej skúšal Strzyzowski proti trojici Popradčanov, no jeho projektil bol zblokovaný do rohu klziska.
     
    57:55
    Rąpała prihral puk na ľavé krídlo, kde sa pohyboval osamotený Demkowicz, no jeho následné zakončenie smerovalo len tesne nad bránu gólmana Srnca.
     
    58:19
    Hra sa presúva zo strany na stranu a vidíme časté súboje o puk pri mantineloch. Momentálne sú však aktívnejší hráči Sanoku, ktorí sa snažia prekvapiť, alebo skôr nie?
     
    58:57
    Hokejisti Sanoku poslali puk za bránu domáceho Popradu a následne odišli striedať. Vyzerá to tak, že do útoku dnes pôjdu už len domáci Popradčania. Samozrejme, ak im to výjde.
     
    59:20
    Sýkora zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa brány hosťujúceho Sanoku. Následne sa k nemu dostali opäť Popradčania.
     
    59:53
    Gáborčík drží puk pri popradskej bráne a vyzerá to tak, že dnes sa už nič vážne nestane. Popradčania teda triumfujú aj v druhom zápase prípravy.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine už síce góly nepadli, no oba tímy mali na svojich hokejkách niekoľko gólových príležitostí. V tejto dvadsaťminútovke sa však vyznamenali najmä brankári Murray a Srnec, ktorí výrazne podržali svojich spoluhráčov. Posledné minúty tretej tretiny sa však niesli v znamení dohrávania zápasu, keď už obom tímom chýbali potrebné sily. Popradčania si teda na svoje konto pripísali už druhé víťazstvo v príprave.

    Po zápase sme mohli vidieť ďakovačku oboch fanklubov s hráčmi a priateľské pokriky smerom na fanúšikovské sektory súpera (obojstranné).

    Dovidenia pri ďalších prípravných zápasoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:07:01)

    Branky a nahrávky: 5. Kalus (Takáč, Paločko), 19. Nagy (Svitana, Mlynarovič), 37. Drábek (Sýkora, Paukovček)


    HK Poprad: Sidor (31. Srnec) – Brejčák ("C"), Kurali, Lenďak, Nitriansky, Varholík, Gáborčík, Vokulič, Vojtaššák – Nagy, Svitana, Mlynarovič – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, Takáč ("A"), Kalus – Gápa, Vojsovič, Beluš.
    Ciarko PBS Bank Sanok: Murray (Skrabalak) – Richter, Pociecha, Urban, Terminesi, Rąpała, Pavlů, Olearczyk, Berlisk – Vozdecky ("C"), Sinagl, Strzyzowski – Mermer, Kostecki, Trochta – Demkowicz, Milan, Bernat – Biały, Jeslínek, Manfreda.

    Rozhodčí: Orolin – R. Šoltés, Ľ. Šoltés
    bahis siteleri