Třinec – Vítkovice 4:1 (kon.) | Kolín – Havlíčkův Brod 2:3 (po s.n.) | Mladá Boleslav – Znojmo 6:6 (kon.)
Třebíč – Šumperk 3:2 (kon.) | Beroun – Most 3:4 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 3:1 (kon.)
Přerov – Břeclav 3:4 (0:1 po s.n.) | Piešťany – SHK Hodonín 4:3 (1:0 po s.n.) | Opava – Nový Jičín 6:2 (kon.)
Technika Brno – J. Korea 1:3 (kon.) | Bílina – Děčín 6:1 (kon.)
konec
HC Technika Brno
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Jižní Korea
Čtvrtek 15.08.2013, 18:00 • haly dětí a mládeže Brno • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vítejte u sledování přípraveného utkání mezi Technikou Brno a reprezentačním týmem – Jižní Korea. Poněkud exotický soupeř, ale jelikož má v Česku přípravu, vybral si Brno za svého soupeře. Ještě to bude Hodonín a Břeclav.
     
    Jeden z asijských tygrů si udělá menší dostaveníčko v Brně a s domácí Technikou odehraje přípravné utkání v rámci svého letního soustředění na jižní Moravě. Zní to jako naprostý výmysl? Ani náhodou, hokejová reprezentace Jižní Korey totiž doopravdy tráví část letní přípravy v jihomoravském kraji, v rámci které odehraje několik soutěžních zápasů s místními kluby. Jedním z nich je právě brněnská Technika.
     
    Ještě minulý rok působil národní tým Jižní Korey v první divizi skupině B, šampionát v Polsku se ale hokejistům z východní Asie podařilo vyhrát a postoupit do skupiny A, ze které již vede cesta přímo do elitní skupiny mistrovství světa. Ve skupině A se ovšem Jihokorejcům nepodařilo atakovat přední příčky, skončili na celkovém pátém místě a o postupu mezi světovou elitu si tak budou muset ještě minimálně rok nechat zdát.
     
    Druhý zápas přípravy se Technice včera ve zdejší hale vydařil měrou vrchovatou. Na gól sice diváci čekali do dvaatřicáté minuty, ale pak se strhl brněnský brankostroj. Zastavil se až na výsledku 6:1. Domácí si tak po prvním nevydařeném zápase v Prostějově napravili reputaci.
     
    Úvodní sestavy:

    VSK Technika Brno: Vrba (Novák) – Habrovec, Maršálek, Klimeš, Štindl, Zapletal, Žalud, Havíř, Odehnal, Matouš, Zábranský, Boček, Čtvrtníček, Hnilička, Buhaj, Benýšek, Blaha, Odehnal, Telesz, Šedý, Bělohlávek. Trenér: Roman Kaňkovský.

    Jižní Korea: Inoue Mitsuaki (Hyun-Ho Young) – Donghawan Song, Michael Swift, David Brine, Bryan Young, Donghawan Kim, Bin Ishioka, Kon Youske, Hyung-Joo Kim, Hyeok Kim, Kawai Ryuich, Tea-wan Kwan, Chan-Hwi Lee, Jung-Sik Chol, Kwang-Sik Oh, Jun-il Chang, Hyun-Bin Ko, Sung-Joon Lee, You Lee, Jea-Uk Lee, Kwan-Gi Min. Trenér: Yoosung Kim.

    Rozhodčí: Homola – Měkýš, Klein.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    MICHAEL SWIFT hned v patnácté vteřině překonává švihem brankáře Vrbu, konkrétně přesnou střelou nad vyrážečku. To je vstup do utkání, Korejci začali velice dobře a hned z první akce trestají brněnského soupeře. Asistence: David Brine.
     
    03:17
    Technika nyní operuje před korejskou brankou, do nějaké velké šance se prozatím nedostala.
     
    05:43
    První ohrožení brány Mitsuakiho brány, pálil Habrovec, ale nadvakrát si hostující strážce svatyně poradil.
     
    7:05
    Další slibná šance Brna. Matouš z pravého kruhu hledal Filipa Žaluda, jenž sám před bránou nedokázal procedit kotouč mezi Mitsuakiho betony.
     
    9:05
    V čem jsou zatím hosté lepší, to je bezpochyby pohyb. Jsou bruslařsky velice dobře vybavení a dělají Brnu problémy. Nyní ohrozil Vrbu Hyun-Bin Ko, ale neuspěl.
     
    12:34
    Volnou cestu měl od levého kruhu až před bránu David Brine. Najel si až před Vrbu, ale ležícího domácího brankáře nedokázal překonat. Stačilo zvednout kotouč. Stav se tak nemění. Korea hraje takový nenápadný hokej, často se do útoku netlačí, ovšen pokud dostane šanci zahrozit, je to většinou hodně nebezpečná záležitost.
     
    15:25
    Michal Maršálek je prvním potrestaným hráčem dnešního utkání, inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    16:01
    Za držení je následně potrestán David Havíř. Brno bude hrát v oslabení 5/3.
     
    16:29
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Skóre se mění podruhé. Přesilovka využita takřka ihned. Young vypálil z pravého kruhu, Vrba vyrazil kotouč pouze před sebe a pohotový DONGHAWAN SONG dorazil kotouč do prázdné brány. Asistence: Bryan Young.
     
    18:22
    Korejci předváděli obrovský tlak, Technika odolávala jen těžce. Nakonec Vrba uklidňuje hru. Každopádně přesilovka hosty ještě víc nakopla.
     
    19:31
    Hraje se 5/5.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které jsme viděli hned dvě branky a dobrou hru Korejců. Ti ukázali, že mají kvalitu a z velkého množství šanci dokázali využít dvě. Technika se do mnoho tutovek nedostala, do druhé části má co zlepšovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:14
    Korejci i do druhé třetiny vstoupili aktivněji, několikrát Vrbu ohrozil Bryan Young, neuspěl.
     
    23:19
    Velká šance Techniky. Domácí Benýšek pádil sám na brankáře, ale ani nadvakrát neprocedil kotouč za záda Mitsuakiho. Ale byl tam faul Jea-Uk Lee, který odchází na dvě minuty za podražení.
     
    24:59
    Technika právě vstřelila branku!
    Je sníženo. Přesilovka Brna je využita. Od modré vypálil Maršálek a jeho prudkou ránu protečoval do sítě TOMÁŠ BUHAJ. Technika tak snižuje a je zpět v utkání. Asistence: Michal Maršálek.
     
    26:47
    Technika hrála v šesti, na trestné sedí Martin Telesz.
     
    29:34
    Další velkou šanci Korejců měl Donghawan Song, už byl sám před Vrbou, ten se ale roztáhl na brankovišti a zachytil kotouč pod svou výstrojí.
     
    29:55
    Hyun-Bin Ko vyloučen za držení, Technika si zkusí zahrát další přesilovou hru.
     
    31:11
    Málem vyrovnal domácí Blaha, ale fantasticky zasáhl Mitsuaki. Následně si poradil i se střelou Buhaje, který se dostal sám před korejskou bránu. Lapačka se vymrštila včas.
     
    33:56
    Technika je v tlaku vytvořila si teď několik dobrých palebných pozic, Mitsuaki měl plné ruce a nohy práce.
     
    35:45
    Hosté jen vyhazují na zakázené uvolnění, musí čelit velkému tlaku Brna, které se ve druhé třetině zvedlo. Výkon Techniky je zcela diametrálně odlišný, hýří pohybem a dokáže si vytvářet gólove šance. Korejci jsou prozatím v této fázi utkání neškodní.
     
    36:54
    Důkazem tlaku Techniky je i obrovská šance Lukáše Odehnala, jenž si najel z levého kruhu před Mitsuakiho, ale bekhendem jej nepřekonal.
     
    38:32
    Hyeok Kim vyloučen za nedovolené bránění. V závěru třetiny si Brno zahraje přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, ve které jsme sledovali podstatné zlepšení brněnských hráčů a také zaslouženou odměnu v podobě gólu Buhaje. Domácí mohli i vyrovnat, šancí měli dostatek, ale brankář Mitsuaki ukázal své kvality. Do třetí části má Technika za úkol smazat jednobrankové manko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:10
    Jižní Korejci ve třetí části zlepšili svůj pohyb. Od modré čáry pálil Hyeok Kim a Vrba musel zasáhnout lapačkou. Stihl to, skóre se nemění.
     
    44:23
    Hyun-Bin Ko inkasuje dvě minuty za hákování. Technika bude hrát přesilovou hru.
     
    46:23
    Hosté se ubránili.
     
    46:37
    Tomáš Blaha (TEC) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Ukáží hosté domácím, jak se hraje přesilová hra? Fanoušci doufají, že ne.
     
    47:50
    Hostům se přesilová hra vůbec nedaří. Technika úspěšně vyhazuje kotouče z obranného pásma.
     
    50:00
    Na Technice je už vidět menší únava, dnes hrají již druhý zápas v řadě po pár dnech tréninků na ledě. Korejci navíc dobře brání hubený výsledek.
     
    50:42
    Lukáš Hnilička vyloučen za hákování.
     
    52:02
    Dvakrát se zjevil zcela sám před Vrbou Bin Ishioka, ale ani nadvakrát mladého brněnského brankáře nepřekonal.
     
    55:52
    Hraje se prakticky bez přerušení, hra má svižné tempo, jen bohužel postrádá nějaké šance.
     
    56:02
    Až nyní Martin Zábranský sám před bránou a lapačka Mitsuakiho se vymrštila do vzduchu v pravou chvíli. Parádní zákrok, kterému uznale pokynul i brněnské útočník.
     
    56:23
    David Brine dává Brnu naději na vyrovnání, je vyloučen za krosček.
     
    57:32
    Ani teď to není gól. Matouš sice prostřelil Mitsuakiho betony, ale do kotouč si to místo do brány zamířil těsně vedle levé tyče. Dvě velké příležitosti Brna zůstávají nevyužity.
     
    58:50
    Čas na poradu pro tým Romana Kaňkovského. Vypadá to, že Vrba zůstane na střídačce. Brňané to zkusí v šesti.
     
    59:15
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. MICHAEL SWIFT trefuje z půlky hřiště prázdnou bránu a Korea tento zápas nakonec dotáhne do vítězného konce. Bez asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Korea nakonec tento zápas zvládla a Technika prohrává na domácím ledě 1:3. Rozhodla jednoznačně první třetiny, kde se hostům dařilo. Od druhé části se hra Brna zvedla a přicházely i šance. Jenže Mitsuaki vše pochytal a zabránil několika tutovkám. Především ve třetí třetině za stavu 1:2 vytáhl mnoho klíčových zákroků. Tolik tedy utkání z Brna, přihlásím se opět v úterý na utkání Technika – Prostějov. (20:06:53)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 25. Buhaj (Maršálek) – 1. Swift (Brine), 17. Song (Young), 60. Swift


    HC Technika Brno: Vrba (Novák) – Habrovec, Maršálek, Klimeš, Štindl, Zapletal, Žalud, Havíř, Odehnal L., Matouš, Zábranský, Boček, Čtvrtníček, Hnilička, Buhaj, Benýšek, Blaha, Odehnal V., Telesz, Šedý, Bělohlávek. Trenér: Roman Kaňkovský.
    Jižní Korea: Inoue Mitsuaki (Hyun-Ho Young) – Donghawan Song, Michael Swift, David Brine, Bryan Young, Donghawan Kim, Bin Ishioka, Kon Youske, Hyung-Joo Kim, Hyeok Kim, Kawai Ryuich, Tea-wan Kwan, Chan-Hwi Lee, Jung-Sik Chol, Kwang-Sik Oh, Jun-il Chang, Hyun-Bin Ko, Sung-Joon Lee, You Lee, Jea-Uk Lee, Kwan-Gi Min. Trenér: Yoosung Kim.

    Rozhodčí: Homola – Měkýš, Klein
    bahis siteleri