Sputnik – Třinec 2:5 (kon.) | Martin – Katowice 7:0 (kon.) | Košice – Sheffield 4:2 (kon.)
Břeclav – Trnava 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 2:5 (kon.) | Kadaň – Burgdorf 7:2 (kon.)
Pelhřimov – Milevsko 7:3 (kon.) | Přerov – Prostějov 3:6 (kon.) | Kolín – Tábor 1:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
7:0 (1:0,4:0,2:0)
GKS Katowice
sk Pátek 30.08.2013, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina (Šúrek) – Tupý, Matejka – Brcko, Novotný – Dvořák, Pacalaj – Fillo – Važan, Galamboš, Markovič – Pokrivčák, Beran, Perniš – Jurášek, Zlocha, Fujerík – Okuliar, Cíger

    HC GKS Katowice: Szczerba (Ilas) – Krokosz, Zukal – Bigos, Kulik – Schwartz, Kostromitin – Lacheta – Bepierszcz, Szymański, Drzewiecki – Dołega, Słodczyk, Valusiak – Szewczyk, Sweeney, Menton – Nahuńko, Musiał, Podsiadło

    Rozhodca: Jakubec – Holienka, Farkaš.
     
    Martinskí hokejisti pod vedením trénera Daniela Babku nezačali prípravné hokejové obdobie veľmi pozitívne, doposiaľ sa Turčanom vždy viac menej cez leto darilo, toho roku je to však o inom. Hokejisti z Turca vyhrali len jedno stretnutie v Poľsku, zhodou okolností proti rovnakému súperovi, proti ktorému hrajú aj dnes – Katowice. V ostatných siedmych stretnutiach ťahali väčšinou rodáci z Martina za kratší koniec.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:25
    V prvej minúte sa do martinského obranného pásma dostali hostia, nevymysleli tak nič, a tak v pohode domáci vyniesli puk do opačnej strany klziska.
     
    01:20
    V druhej minúte však zaúradovala už skúsenosť a osoba Jaroslava Markoviča, ten našiel pekne obrancu Lukáša Matejku ktorý v rozhodujúcej chvíli zaváhal pred Szczerbom.
     
    02:10
    Aj domáci Dzubina si už v ďalšom okamihu pripísal dôležitý zásah, hosťujúci hráč zo zámoria Roscoe Sweeney poriadne natiahol skúseného brankára MHC – Dzubinu, gól však z toho nebol.
     
    03:40
    Hrá sa pomerne svižný zápas v slušnom tempe. Martinčania hrajú vo svojom obrannom pásme jednoducho, prechod do útočnej tretiny si však niekedy sami komplikujú zlou rozohrávkou.
     
    04:09
    Asi najväčšia šanca zápasu na hokejke – Dolega osamotený po dobrej prihrávke od koelgu zaváhal a neskoro zakončil, a tak sa Dzubina rýchlo presunul a v kľude skrotil puk medzi svojmi betónami.
     
    05:20
    Tomáš Pokrivčak vyskúšal pozornosť Szczerbu, ten tiež ukázal svoje rýchle reflexy a nedopustil prvú zmenu stavu.
     
    06:20
    Hosťujúci hráč Bepierszcz – 2. min. napadnutie.
     
    06:40
    Cíger ihneď po buly zakončoval, no pre radosť hostí iba do chrániču brankára poľského tímu.
     
    07:32
    V druhej presilovkovej minúte si vypracovali Martinčania dve šance, prvú po rýchlej rozohrávke brankára Dzubinu na Petra Galamboša, ten však prestrelil bránku a vzápätí tvrdo vystrelil mladý obranca Fillo. Obe šance neboli moc nebezpečné pre hostí.
     
    08:15
    Tesne pred koncom oslabenia Katowíc, mal na hokejke gólovú šancu Michal Beran, ten však nechal vyniknúť brankára hostí, keď v peknom zákroku zakročil vyrážačkou.
     
    08:30
    Hostia v plnom počte.
     
    09:40
    Po presilovke domácich sa nasledujúce sekundy niesli skôr v strednom pásme a hra vôbec nemala zmysel, skôr nasledovali z obidvoch strán nepresné rozohrávky.
     
    10:29
    Fantastická lapačka Szczerbu – Galamboš si pekne nakorčuľoval do útočného pásma a spoza obrancu šikovne vystrelil švihom, lapačka brankára Katowíc bola výborná.
     
    10:48
    Tomáš Pokrivčák mal opäť na hokejke gól, z ničoho nič sa ku nemu dostal puk v útočnom pásme, raz a zas sa vyznamenal brankár hostí.
     
    11:02
    Vzájomné vylúčenie – Ján Perniš za domácich – napadnutie, za hostí – Aron Schwartz – údery, keď oplácal hrubosť domáceho útočníka.
     
    11:52
    Michal Krokosz bol v dobrej pozícii a vystrelil tvrdo, domáci gólman Dzubina však využil možnosť vykorčuľovania a zmenšil strelecký uhol, čím znížil šance na dosiahnutie gólu.
     
    13:06
    Obidve mužstvá hrajú v plnom počte. Teraz tlačia mierne Katowice domácim a celkom im aj podkurujú.
     
    14:07
    Radko Cíger si svojim pohybom vypýtal dve šance – ani na dvakrát však nezasunul za zatiaľ výborne chytajúceho brankára hostí.
     
    15:10
    Martinčania zamestnávajú hostí výraznejšou aktivitou, len poväčšine zásluhou svojej prvej formácie. Aj ostatné päťky mali šance, no najviac si ich doposiaľ vypracovala prvá formácia.
     
    16:48
    Martin dal gól!
    Dobrá práca tretieho útoku priniesla prvý gól stretnutia. Výbornú prácu odviedol Jurášek, ktorý pripravil gól pre JANA ZLOCHU, ktorý už len dorazil za bezmocného brankára Katowíc. Asistencie: Dominik Fujerík, Andrej Jurášek
     
    17:59
    Martin už mohol viesť 2:0, skvelú techniku ukázal tesne pred Szczerbom Tomáš Pokrivčák, keď jemne tečoval puk, ktorý nahadzoval obranca MHC, Szczerba, len reflexívne zasiahol betónom, veľa však nechýbalo.
     
    19:20
    Bepiersszcz mohol prekonať Dzubinu, ten však opäť zmenšil strelecký uhol, keby bral do úvahy poľský útočník aj možnosť prihrávky, pri pravej tyčke sa mu ukazoval jeho spoluhráč, Bepierszcz sa však možno aj nevedomky ulakomil a tak z gólu nič nebolo.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:41
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:39
    Lepšie začali druhú tretinu domáci, dostali sa bez väčších problémov do pásma Katowíc – Szczerba však nemusel zasahovať.
     
    21:39
    Slodczyk vyslal prvä strelu v zápase na Dzubinu, ten chytil v pohode.
     
    21:55
    Slodczyk a Dolega poriadne povyzvŕtali domácu obranu a brankár MHC bol už napoly prekonaný, obrancovia Martina mu napokon pomohli.
     
    23:01
    Prvá hosťujúca presilovka – 2. min. pre Pacalaja Mareka, napadnutie.
     
    24:00
    Krokosz vystrelil na Dzubinu, na toho sa dnes Martinčania veľmi spoliehajú, kedže dostatočne v oblasti bránkoviska nečistia priestor pred bránkou.
     
    25:02
    Domáci v plnom počte.
     
    25:37
    Poľský útočník Szewczyk celkom natiahol brankára Dzubina, ten využil svoju veľkú postavu a vykryl priestor.
     
    27:01
    Drzewiecki a Bepierszcz v priebehu pár sekúnd vystrelili na domácu brankár prudké strely z pomerne dobrých vzdialeností – v týchto momentoch sa príliš domáca obranca nevyznamenala.
     
    29:16
    Pokrivčák znenazdajky vystrelil na bránku Szczerbu a puk skákal až vyskočil na bránku, teda tesne a mohlo byť 20:0
     
    30:18
    Martin dal gól!
    Druhý domáci gól priniesla skúsená prvá formácia – Lukáš Matejka pripravil puk na teč pre JAROSLAVA MARKOVIČA, ktorý skúsene nastavil hokejku a prehodil poľského gólmana.
     
    30:48
    Striedanie brankárov – Dzubinu vystriedal Martin Šúrek.
     
    31:03
    Martin dal gól!
    Pekná práca tretej formácie MHC. Najprv skúsene zahasil možný požiar v obrane, dobrým pozičným zákrokom Pacalaj Marek, posunul puk do útočného pásma, kde si rýchlym presunom v blízkosti útočnej modrej čiary vypracovali gólovú šancu útočníci 3. formácie. Gól strelil ANDREJ JURÁŠEK. Asistencie: Dominik Fujerík, ZLocha Ján
     
    31:29
    Martin dal gól!
    Domáci dlho nečakali a bez váhania pridali ďalší gól, útočnú pohodu MHC okorenil štvrtým gólom RADKO CIGER, keď za pomoci spoluhráčov vyšachovali obranu aj brankára a donútili poľského trénera vymeniť brankárov. Asistencie: Beran Michal, Daniel Okuliar
     
    32:44
    Martin dal gól!
    Aby toho nebolo málo, domáci pridali aj tretí gól v priebehu 90 sekúnd. Čoraz lepšie hrajúca formácia MHC číslo tri sa opäť presadila. DOMINIK FUJERÍK sa presadil po prihrávke Jána Zlochu. Asistencia: Ján Zlocha
     
    34:20
    Hosťujúci tréner si dokonca po gólovej smršti musel zobrať aj oddychový čas, ten pomohol aspoň sčasti, Martinčania hrajú stále svoj dobrý účelový hokej, no hostia kopia chyby neustále.
     
    35:00
    Petr Valusiak spomedzi kruhov vystrelil strelou ťahom, Dzubinu však neprekvapil.
     
    36:02
    Kým v prvej tretine vynika prvá skúsená formácia MHC – je dôležité poznamenať, že v druhej časti sa presadzuje najviac tretia formácia mladíkov, ktorá srší aktivitou, bojuje a hrá s chuťou.
     
    37:48
    Štvrtá pätica doplnená Galambošom v útoku si vypracovala dve dobré šancu, sám Peter Galamboš sa snažil efektne do protipohybu zakončiť, v rozhodujúcom okamihu mu však puk preskočil hokejku.
     
    39:10
    Hostia sa mierne stiahli, zrejme dostali výrazné pokyny od svojho trénera, ku koncu tretiny sa snažia poctivo brániť a vyrážať do rýchlych protiútokov.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Posledná tretina začne približne o 18:28.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:48
    Galamboš spolu s Tupým vystrelili na vystriedaného brankára po štvrtom góle – Ilasa. Ten si s prvou strelou poradil, druhá bola zblokovaná a skončila na ochrannej sieti.
     
    41:20
    Presilovka MHC. Lukasz Kulik – držanie.
     
    42:20
    Galamboš strieľal na poloprázdnu bránku, ktorá už bola neskôr celá odkrytá, zázrakom však položil Ilas práve hokejku do toho miesta, kde mieril útočník MHC. Nádherný Reflex.
     
    43:20
    Hostia v plnom počte.
     
    44:39
    Martinská presilovka bola možno najslabšia, no aj tak dokázali zverenci trénera Daniela Babku ohroziť Ilasa.
     
    45:20
    Martin dal gól!
    Šiesty gól MHC strelila opäť tretia formácia MHC. Odrazený puk v strednej časti našiel JAN ZLOCHA, ktorý najprv vystrelil zápästím do ramena Ilasa, potom však dorazil a prekonal hosťujúceho brankára. Asistencia: Dvořák Michal
     
    46:52
    Poliaci pôsobia naďalej dezorientovane, hráči Katowíc majú problémy s rýchlymi mladými útočníkmi MHC, ktorí ich prevyšujú v aktivite aj technike.
     
    47:40
    Martin dal gól!
    V strednom pásme získal voľný puk PETER GALAMBOŠ a predviedol nádherný blafák do bekhendu, položil si Ilasa a a zvýšil na 7:0, opäť využil hráč MHC hrubicu a nepozornosť v obrane Katowíc. Bez Asistencie.
     
    48:30
    Výborne hrajúci Ján Zlocha si svojou šikovnosťou a dravosťou poradil s niekoľkými hráčmi Katowíc, do rozhodujúcej šance sa však nedostala skvelá tretia formácia MHC.
     
    49:10
    Teraz zamestnávajú početnými pokusmi hokejisti Martina hosťujúceho brankára, ten má veľa práce podobne ako jeho predchodca.
     
    50:30
    Sean Menton mohol byť prvým strelcom hostí, jeho dobre mierený pokus však skončil na spojnici a Dzubina, želajúci si čisté konto, si vydýchol.
     
    52:22
    Adnrej Jurášek sa v samostatnom úniku snažil napodobniť skúseného Galamboša, tesne mu však puk odskočil a z ôsmeho gólu nebolo nič.
     
    53:49
    Prečíslenie dvoch proti jednému – Galamboš ponúkol gól Markovičovi, ten zaváhal v najlepšom momente a sám sa vytlačil do veľkého streleckého uhla.
     
    54:55
    Katowice sa už akoby viac-menej zmierili s debaklom a už môžeme dodať, že budú spokojný aj s jedným gólom, ten sa im však nedarí streliť a ich útočná aktivita sa rodí len veľmi ťažko a zriedkavo.
     
    55:01
    Navyše sa hostia z Katowíc oslabujú Lukasz Kulik dostal 2 min. za hákovanie.
     
    55:58
    Pekné šance na hokejkách Galamboša a Matejku, napokon však najväčšiu príležitosť mal Markovič, ktorý opäť akoby dlhšie váhal a napokon sa Ilas dokázal presunúť a ľavým betónom pokryť puk.
     
    56:37
    Druhá formácia priniesla šancu z hokejky Andreja Novotného, ten sa nepresadil na dvakrát, prvýkrát skúšal vystreliť ťahom a druhýkrát delovkou od modrej.
     
    58:33
    Výborná práca Jaroslava Markoviča v posledných minútach zápasu, pekná hokejová inteligencia a technika, Ilas sa však príliš nezapotil, aj keď sa musel obracať, ak by prešla kľúčová prihrávka.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (18:56:04)

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 17. Zlocha (Fujerík, Jurášek), 31. Markovič (Matejka), 32. Jurášek (Fujerík, Zlocha), 32. Ciger (Beran, Okuliar), 33. Fujerík (Zlocha), 46. Zlocha (Dvořák), 48. Galamboš


    HK VITAR Martin: Dzubina (Šúrek) – Tupý, Matejka – Brcko, Novotný – Dvořák, Pacalaj – Fillo – Važan, Galamboš, Markovič – Pokrivčák, Beran, Perniš – Jurášek, Zlocha, Fujerík – Okuliar, Cíger
    GKS Katowice: Szczerba (Ilas) – Krokosz, Zukal – Bigos, Kulik – Schwartz, Kostromitin – Lacheta – Bepierszcz, Szymański, Drzewiecki – Dołega, Słodczyk, Valusiak – Szewczyk, Sweeney, Menton – Nahuńko, Musiał, Podsiadło

    Rozhodčí: Jakubec – Holienka, Farkaš
    bahis siteleri