Benátky n/J – Havířov 2:3 (kon.) | Most – Jihlava 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Litoměřice 7:1 (kon.)
Motor ČB – Šumperk 4:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Beroun 3:4 (kon.)
Olomouc – Kadaň 4:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 18.09.2013, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Třebíč v Havlíčkově Brodě vítězí 4:2 a připisuje si všechny tři body, musíme uznat, že zcela po zásluze. Mužem zápasu se stal shodou okolností hráč, který ještě v nedávné době oblékal havlíčkobrodský dres. Miroslav Holec poslal Bílé hvězdy do vedení 3:2 a pečetil triumf hostů krásnou trefou do prázdné brány při power-play Rebelů. Nyní ještě probíhá děkovačka hostů s jejich fanoušky. Z Kotliny je to pro dnešek vše, já vám děkuji za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou. (19:53:17)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Rebelové ještě zkoušejí s nepříznivým stavem něco udělat, ale už to na body zřejmě stačit nebude.
     
    59:08
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Neuvěřitelnou parádu předvedl exhavlíčkobrodský útočník MIROSLAV HOLEC, který se ujal u mantinelu vyhozeného puku, prokličkoval si jako nůž máslem středním i útočník pásmem a s ledovým klidem uklidil puk do prázdné brány! Asistence: Ondřej Dlapa, Vojtěch Němec.
     
    59:01
    Domácí prohráli vhazování.
     
    58:56
    Havlíčkův Brod zkouší power-play! Buly před brankářem Faltrem.
     
    58:56
    Třebíč vyhazuje na zakázané uvolnění a bere si oddechový čas. Podle našich informací dochází v sektoru hostů k potyčkám s pořadatelskou službou.
     
    58:15
    I u další šance hostů byl v hlavní roli Miroslav Holec. Protáhl se podél pravého mantinelu a hledal před bránu najíždějícího Jana Křivohlávka, ale ten byl pokrytý!
     
    57:54
    Utěšený projektil z levé strany, který byl vyslán z velkého úhlu, s přehledem kryje pozorný brankář Falter.
     
    57:22
    Další famózní zákrok havlíčkobrodského gólmana Daniela Dolejše! Úplně sám si vybruslil zpoza brány až do předbrankového prostoru Jakub Čuřík, který vypálil bekhendem. Mladý brankář Rebelů ale v pádu opět zasáhl svou lapačkou a třebíčský střelec se teď drží za hlavu!
     
    57:10
    Hosté drží puk a kombinují v útočném pásmu.
     
    56:48
    Z bránou zůstal ležet otřesený jeden z Rebelů, který je za pomoci spoluhráčů doprovázen na střídačku. Snad bude v pořádku. Buly v kruhu po Dolejšově pravé ruce.
     
    56:24
    Bílé hvězdy jsou po vstřelené brance na koni a kontrolují hru. Rebelové jsou očividně zaskočeni.
     
    56:00
    Miroslav Holec našel krásným pasem mezi kruhy volného Vojtěcha Němce, který z bezprostřední blízkosti pálil těsně vedle! Utkání sleduje 1303 diváků.
     
    55:25
    Do další šance se hnal Lukáš Nahodil, který byl sice zezadu tísněn protihráčem, ale i tak stihl bekhendem zakončit k přední tyčce, kde byl připravený Daniel Dolejš.
     
    55:05
    Horáci se dvěma rychlými vyhozeními v krátkém časovém sledu osvobodili.
     
    54:43
    Rebelové neskládají zbraně, mají k dispozici ještě část své přesilové hry. Nyní drží puk v útočném pásmu a nahrávají si.
     
    54:21
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    K trestnému střílení se rozjel faulovaný MIROSLAV HOLEC, sjel si až před branku, zamířil a přesně mířenou polovysokou ranou skóroval k pravé Dolejšově tyčce! Bez asistence.
     
    54:21
    Tahle chyba by mohla Rebely mrzet, hosté jedou trestné střílení!
     
    54:00
    Třebíč se zatím velmi dobře brání, Rebely hodně často vyhání vyhozeními pryč ze svého pásma.
     
    53:43
    Hra v oslabení? Pro útočnou aktivitu Třebíče žádná velká překážka. Při početní nevýhodě vyvezl kotouč na levé křídlo Lukáš Nahodil a z kruhu našel u přední tyčky svou střelou Dolejšovu náruč.
     
    53:30
    Marek Laš (TRE) – 2 minuty – vražení na hrazení.
     
    53:28
    Jeden z Rebelů v blízkosti střídaček spadl na led a Havlíčkův Brod má ponechanou výhodu.
     
    53:00
    Další úspěšný zákrok gólmana Faltra, který si poradil se střelou z prostoru kruhu. Kotouč schoval ve své náruči a přerušil hru. Oba týmy střídají.
     
    52:27
    Rebelové zlepšili pohyb a počínají si mnohem disciplinovaněji, což jejich hře hodně svědčí. Horáci jsou nyní zatlačeni ke své brance a musejí se bránit.
     
    52:13
    Bojovalo se především o střední pásmo. Tento dlouhý souboj nakonec vyhráli Rebelové a hnali se vpřed, ale zastavil je hvizd kvůli hře vysokou holí. Buly po pravé ruce Daniela Dolejše.
     
    51:30
    Šance na obou stranách. David Rangl nechal z kruhu vyniknout Dolejšův beton, na druhé straně mířil nepřesně z kruhu Ondřej Stehlík. Oba týmy se střídají v útočné aktivitě.
     
    51:02
    Útok Davida Dolníčka je dnes hodně aktivní. Další střelu měl na svědomí aktivní Jakub Čuřík, jehož projektil z kruhu lapil pozorný gólman Dolejš.
     
    50:45
    Domácí soubor se usadil v útočném pásmu, ale kotouč nemá plně pod kontrolou a neustále o něj musí bojovat v blízkosti hrazení. Brankář Falter zatím může zůstat klidný.
     
    50:04
    Havlíčkův Brod se musí vracet pro vyhozený puk až za svého brankáře Dolejše. Třebíč střídá, na ledě už je v kompletním složení. Oslabení přečkala.
     
    49:38
    Horácká Slavia se brání velmi dobře. Nyní znovu vyhodila a drží hru daleko od své brány.
     
    49:05
    Kolem gólmana Faltra si několikrát vyměnili puk a vehementně se tlačili do předbrankového prostoru, kde ale zaúřadovala defenziva soupeře. Další vyhození Třebíče.
     
    48:57
    Domácí už jsou v útočném pásmu.
     
    48:26
    Hosté ihned vyhodili a aktivním napadáním znepříjemňují domácím rozehrávku, čímž šetří v klidném prostoru pro gólmana Faltra čas.
     
    48:03
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí a při ponechané výhodě zle zatápěli defenzivní řadě Bílých hvězd. Hosté si vypomohli faulem. Na trestnou lavici míří Vlastimil Bilčík (TRE) za vysokou hůl.
     
    47:20
    Horácká Slavia se sympaticky snaží o rychlou odpověď, ale domácí si teď dávají velký pozor na zadní vrátka. V paměti jistě ještě mají situaci z prostřední části, v níž Třebíč rychle odpověděla.
     
    46:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové ukončují své útočné trápení a slaví druhé vyrovnání! Po Petru Polodnovi se ujal kotouče LUKÁŠ HAVEL, který je zatím havlíčkobrodským hrdinou, protože z mírného úhlu na pravé straně propálil gólmana Faltra a svou druhou dnešní trefou maže nejtěsnější manko svého týmu! Asistence: Petr Polodna.
     
    46:00
    Rebelové stále diktují tempo hry, ale zodpovědná obrana soupeře jim hodně znesnadňuje cestu za vyrovnáním. Domácí se snaží hodně nahazovat kotouče, ale to na hosty zatím moc neplatí.
     
    45:35
    Zatím to vypadá, že hosté se snaží vycházet ze zajištěné obrany. Hodně se soustředí na hlídání obranného pásma a čekají na příležitosti k rychlým protiútokům.
     
    45:00
    Lukáš Endál zkusil štěstí z prostoru kruhu, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal kotouč mimo tři Faltrovy tyče. Vpřed mohou uhánět hosté.
     
    44:32
    Hosté předvedli rychlou rozehrávku přes napadající útočníky soupeře a do zakončení se znovu dostal skvěle hrající Miroslav Holec, který ve středu pole převzal puk a z mezikruží vystřelil doprostřed brány, kde byla Dolejšova náruč.
     
    44:09
    Bojovníci z Kotliny mají v těchto chvílích více ze hry a vynutili si značnou územní převahu.
     
    43:59
    Gólman Falter stále drží nejtěsnější náskok Bílých hvězd. V krátkém časovém sledu teď zlikvidoval dvě nepříliš povedené střely z prostoru kruhu.
     
    43:30
    Rebelové kombinují v útočném pásmu. Na ledem se začala tvořit mlha, kterou okamžitě rozfoukává velký větrák. Nemůže tak dojít k nepříjemné situaci jako v extraligovém Hradci Králové, kde mlha hodně znepříjemňovala hokejistům život.
     
    43:00
    Havlíčkobrodský kotel si žádá vyrovnání. Zahanbit se nenechávají ani fanoušci hostů.
     
    42:46
    Havlíčkův Brod zavezl kotouč do útočného pásma, kde sice nic nebezpečného pro Martina Faltra nevymyslel, ale ušetřil čas z vyloučení. Hosté vyhodili na icing, Rebelové jsou kompletní.
     
    42:15
    Další vyhození domácích. Tentokrát se o něj už na obranné modré čáře postaral obránce Radek Novotný, který při tom upadl.
     
    42:00
    Rebelové přesunuli hru do útočného pásma, Třebíč se snaží rozehrát zpoza brány.
     
    41:37
    Rebelové se po zblokované ráně od modré čáry osvobozují.
     
    41:17
    Od modré čáry tvrdě vypálil dnes střelecky hodně aktivní Milan Hruška, ale našel jen náruč brankáře Dolejše, který stál postavený ve správný čas na správném místě.
     
    40:41
    Velká komplikace pro domácí. Na lavici hanby je vykázán Petr Polodna (HBR) za vysokou hůl.
     
    40:19
    Rebelové se po buly nastěhovali do útočného pásma, kde se pokusili zakončit. Neúspěšně. Střela ze strany byla blokována. Vteřinky ušetřené ze zbývající části trestu ale jistě přijdou vhod.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třebíč má k dispozici ještě 62 sekund přesilovky.
     
    Na stadionu stále panuje skvělá atmosféra, jak se na správné derby Vysočiny sluší a patří.
     
    Hráči už jsou zpět v ledovém kolbišti. Za pár sekund pokračujeme.
     
    Do začátku závěrečného dějství zbývá ještě nějaký čas, během kterého bych rád připomněl jednu zajímavost. Havlíčkův Brod od návratu do první ligy v sezoně 2006/07 nikdy nevyšel z úvodního domácího zápasu bodově naprázdno. Ze sedmi duelů 5x vyhrál za tři body, prohrál jen s Pískem (1:2pp) a Hradcem Králové (4:5sn).
     
    Prostřední část přinesla po jednom přesném zásahu na obou stranách pomyslné barikády. Havlíčkobrodské fanoušky rozjásal vyrovnávací trefou Lukáš Havel, ale Třebíč dokázala rychle odpovědět zásluhou Marka Laše, který vrátil hostům těsný náskok. Před závěrečným dějstvím, jež začne asi v 19:10, vede Horácká Slavia nad Rebely 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Brankář Dolejš zmařil ještě jednu střelu z kruhu, na níž si počkal u bližší tyčky a přerušil hru.
     
    39:35
    Brankář Dolejš vyrazil betonem ukrytou střelu od levého mantinelu, k dorážkám brodská obrana třebíčské útočníky nepustila. Domácí vyvážejí kotouč.
     
    39:25
    Bílé hvězdy pokračují v útočné aktivitě, domácí čelí velkému tlaku.
     
    39:02
    Radek Novotný (HBR) – 2 minuty – zdržování hry.
     
    39:00
    Za vysokým obloučkem Rostislava Maleny, který vyhazoval z obranného pásma, se vydal sprintující Jakub Čuřík, který sice kotouč nedostihl, ale bude se vylučovat.
     
    38:06
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    A tu Bílé hvězdy využívají, v Kotlině znovu vedou o jednu branku! Kotouč putoval po ose David Dolníček – Jakub Čuřík – MAREK LAS, přičemž posledně jmenovaný našel recept na brankáře Dolejše, který se po puku natahoval marně po střele z bezprostřední blízkosti! Asistence: Jakub Čuřík, David Dolníček.
     
    37:50
    Havlíčkův Brod se dostal pod obrovský tlak svého soupeře, který bude hrát další přesilovku. Nyní má ponechanou výhodu.
     
    37:10
    Milan Hruška dvakrát zkusil štěstí od modré čáry, ale ani v jednom případě brankáře Dolejše neohrozil, když poslal v obou případech puk těsně vedle.
     
    36:51
    Havlíčkův Brod se teď musel bránit, a i když odrazil třebíčský útok, vyhodil jen přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    36:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jako bych to přivolal, v Kotlině je vyrovnáno! Za záda třebíčských beků si najel po přesném pasu Petra Polodny LUKÁŠ HAVEL, který byl sice zezadu tísněný protihráči, ale i přesto dokázal vypálit z bezprostřední blízkosti bekhendem a brankář Falter na jeho projektil nedosáhl! Asistence: Petr Polodna, Vladimír Říha.
     
    35:35
    Havlíčkův Brod teď má častěji puk ve své moci, ale stále si neví rady s velmi pozorným a důrazným obranným blokem Bílých hvězd.
     
    35:00
    Havlíčkův Brod zastavil pokus rychlý protiútok svého soupeře už ve středním pásmu, přesunul hru k Faltrově brance a nyní kolem ní kombinuje
     
    34:39
    Dosud jediný střelec Tomáš Vondráček se tlačil do zakončení z nebezpečného prostoru před Dolejšovou bránou, ale byl dobře pokrytý brodskými beky.
     
    34:00
    Rebelům nevyšel přechod do útočného pásma, další nahozený puk zachytává třebíčská obrana, jež může ze zákrytu Faltrovy svatyně rozvinout další útok.
     
    33:34
    Rebelové mají puk ve své moci za Dolejšovou bránou. Horácká Slavia i další oslabení ustála bez úhony a i nadále drží nejtěsnější náskok.
     
    32:50
    Miroslav Holec ujel havlíčkobrodské obraně do samostatného úniku a zkusil blafákem překonat brankáře Dolejše, ale ten jeho úmysl přečetl a utěsnil prostor u své tyčky!
     
    32:15
    Třebíči se daří kouskovat útočnou snahu svého soupeře častými vyhozeními. Havlíčkobrodští fanoušci roztáhli ve svém sektoru velké choreo.
     
    31:40
    Lukáš Havel tvrdě vypálil po několika přihrávkách Rebelů od modré čáry, ale jen do Faltrova betonu.
     
    31:29
    Stanislav Dietz (TRE) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    31:10
    Havlíčkův Brod nemůže dostat puk ven ze svého pásma, ale hosté jsou zahnáni do prostoru u mantinelu, odkud brankáři Dolejšovi nebezpečí nehrozí.
     
    30:30
    Další havlíčkobrodské vyhození, Bílé hvězdy musejí začít nový útok.
     
    30:18
    Horácká Slavia už je zpět a kombinuje kolem Dolejšovy brány.
     
    29:58
    Brodská družina znovu vybojovala u hrazení kotouč a podél mantinelu vyhodila.
     
    29:43
    Havlíčkův Brod dokázal ukořistit kotouč a rychle vyhodit. Hosté se sice rychle vrátili do útočného pásma, ale jen za cenu postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    29:23
    Trenér Rebelů Jiří Mička si přál, aby jeho tým byl co nejméně vylučovaný. To se však jeho svěřencům dnes vůbec nedaří. Dalším z početné řady vyloučených je Martin Vágner (HBR) za hákování.
     
    29:00
    Těžké chvíle ale přečkali bez úhony a přesunuli hru do středního pásma.
     
    28:35
    Dlouhá kombinace Rebelů v útočném pásmu, hosté jsou pod velkým tlakem.
     
    28:21
    Hosté po Novotného střele okamžitě vyhodili, a i když se Rebelové do útočného )území vrátili, jsou odtud brzy vykázáni kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    27:40
    Radek Novotný si sjel do volného prostoru mezi kruhy a vypálil zápěstím. Kotouč nakonec proletěl nad horní tyčkou, možná, že jej ještě gólman Falter trochu přizvedl ramenem!
     
    27:27
    Havlíčkův Brod už je v plném počtu a obléhá Martina Faltra.
     
    27:18
    Zbytečným faulem v útočném pásmu se provinil exbrodský útočník Vojtěch Němec (TRE), jehož trestem je sekání.
     
    27:05
    Horáci se nastěhovali do útočného pásma a od modré čáry tvrdě pálil Milan Hruška, jehož ránu zkoušeli jeho spoluhráči ještě tečovat. Daniel Dolejš puk vyrazil betony.
     
    26:37
    Teď to hostům zaskřípalo při přechodu do útočné fáze. Dlouhé nahození končí za Dolejšovou bránou na odpískaném zakázaném uvolnění. Buly před brankářem Faltrem.
     
    26:20
    Zde se ale dlouho neohřáli, protože nepovedený útok, který byl veden z rohu pásma, končí na holích Rebelů, kteří posílají kus černé gumy přes všechny čáry.
     
    26:00
    Hosté se s napadáním soupeře dokázali vyrovnat a přesunuli hru do útočného pásma.
     
    25:42
    Havlíčkův Brod se osvobodil dlouhým vyhozením a aktivním napadáním zkouší ušetřit cenné vteřinky z Říhova trestu.
     
    25:19
    Další dvouminutový trest pro domácí. Na lavici hanby usedá Vladimír Říha (HBR), který v kruhu zatáhl za záchrannou brzdu a posedí si kvůli držení protihráče. Střídačka Havlíčkova Brodu vehementně protestuje, ale marně.
     
    25:00
    Soubor z Kotliny si zkusil pomoci dlouhým nahozením za soupeřovu branku, ale u puku byla dříve třebíčská obrana, která nyní může v klidu rozehrát.
     
    24:44
    Po tvrdém souboji v rohu havlíčkobrodského pásma zůstal na ledě ležet jeden z hráčů hostů. Za doprovodu lékaře a spoluhráčů míří na střídačku a je očividně otřesený. Snad nepůjde o nic vážného a bude moci pokračovat v zápasu. Vylučovat se nebude.
     
    24:22
    Havlíčkův Brod vybojoval kotouč a snaží se od své branky rozehrát, ale v tom se mu snaží zabránit velmi dobře napadající útok Třebíče. Domácí obránci s tím mají problémy.
     
    24:06
    Další úspěšný zákrok havlíčkobrodského brankářského klenotu proti střele ze strany. Vhazovat se bude po Dolejšově pravici.
     
    23:37
    Horácká Slavia v plném počtu hned zapřáhla havlíčkobrodskou obranu, když se usadila v útočném pásmu. Střela ze strany, jež neměla příliš velkou razanci, se ale stala pro pozorného Daniela Dolejše mezi tyčemi Rebelů snadnou kořistí.
     
    23:00
    Jan Berger táhl útok Rebelů, ale v prostoru kruhu byl zabrzděn přesilou soupeře. Hrát mohou hosté, kteří vyhazují.
     
    22:50
    Až teď se povedlo Bílým hvězdám vyhodit.
     
    22:40
    Rebelové jsou stále v útočném pásmu.
     
    22:15
    Pohledná kombinace Rebelů a další skvělý zásah Martina Faltra. Tentokrát od modré čáry pálil Marek Drtina, opora Třebíče puk vyrazila betony do ochranné sítě. Neúspěšně zkoušel tečovat Ladislav Rytnauer.
     
    22:04
    Až teď se do puku opřel vší silou na modré čáře číhající Tomáš Kolafa, ale brankář Falter měl dobrý výhled a puk schoval v náruči, čímž přerušil hru. Dočkal se poté pochvaly od třebíčského kotle fanoušků.
     
    21:49
    Havlíčkův Brod drží hosty pod tlakem a vyměňuje si na dostřel brankáře Faltra puk. Zatím bez zakončení.
     
    21:18
    Milan Hruška (TRE) – 2 minuty – sekání. Předtím ještě nebezpečně pálil od modré čáry Martin Vágner, ale jen do Faltrových betonů.
     
    20:44
    Domácí v plném počtu hned zahrozili. Při rychlém protiútoku sice přišli o puk, ale ten nebezpečně poskakoval ve skrumáži hráčů v předbrankovém prostoru. Vše uklidnil brankář Falter, jenž ukryl puk v lapačce.
     
    20:26
    Z úhlu na levé straně střílel Jakub Čuřík, ale mířil nepřesně. Nyní musí rychle zpátky, Rebelové míří do rychlého protiútoku.
     
    20:06
    Havlíčkův Brod vyhrál buly ve středovém kruhu a ihned vyhodil až do hájemství gólmana Faltra.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už jsou zpět na ledě. Připomeňme, že Třebíč bude hrát ještě 22 sekund přesilovku.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Přinesla atraktivní podívanou, do několika zajímavějších šancí se dostali oba soupeři z Vysočiny. Aktivnější byla Třebíč, která si vytvořila více nebezpečných šancí a ujala se zaslouženého vedení, když se trefil Tomáš Vondráček. Rebely potom ještě několikrát podržel skvělými zákroky brankář Daniel Dolejš. Před 2. třetinou, jež začne přibližně v 18:18, vede Horácká Slavia v Kotlině 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Střelec zatím jediné branky utkání stál na konci rychlé kombinace v útočném pásmu a z mezikruží bleskově vypálil zápěstím. Kotouč však poslal jen doprostřed brankoviště, kde čekal Daniel Dolejš se svým betonem!
     
    19:05
    Znovu Rebely hodně podržel brodský gólman Dolejš! Proti ráně Miroslava Holce od modré čáry, jež letěla nad, sice zasahovat nemusel, ale dělovku Ondřeje Dlapy ze stejného prostoru už musel vyrážet betonem na poslední chvíli, protože měl zakrytý výhled!
     
    18:32
    Třebíč po vhazování zaujímá postavení velkého pětiúhelníku.
     
    18:22
    Havlíčkobrodská družina jde znovu do čtyř hráčů, Bílé hvězdy mohou navýšit své vedení v další přesilovce. Na lavici hanby je vykázán Karol Korím (HBR), který se provinil vysokou holí.
     
    17:48
    Havlíčkův Brod kombinuje v obranném pásmu, Třebíč už je v kompletním složení, oslabení sehrála velmi dobře, když nejen, že ubránila soupeře, ale sama zahrozila.
     
    17:20
    Horáci ale znovu získali puk a jeho útočnou snahu přerušili dlouhým vyhozením.
     
    17:00
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu.
     
    16:26
    Hosté se vymanili z havlíčkobrodského sevření a založili rychlý protiútok, na jehož konci pálil z vrcholu kruhů nad aktivní Miroslav Holec. Po obkroužení brány ještě střílel z kruhu k bližší tyčce Jan Wasserbauer, ale našel jen u přední tyčky připraveného gólmana Dolejše, kterého přátelsky poplácal po přerušení hry.
     
    15:58
    Rebelové se zatím marně pokoušejí na delší dobu dobýt postavení v útočném pásmu, hosté často vyhazují.
     
    15:28
    Jeden z Rebelů, zřejmě Petr Štěpánek, pálil z prostoru pravého kruhu ke vzdálenější tyčce, ale těsně ji minul. Stanislav Dietz (TRE) po přerušení hry je vyloučen na 2 minuty za sekání.
     
    14:53
    Třebíč si zatím počíná velmi důrazně v obranném pásmu, kam svého krajského rivala vůbec nepouští. Domácí se směrem dopředu trápí.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod se teď snaží trochu uklidnit. Drží kotouč na svých holích a kombinuje zatím v obranném pásmu.
     
    13:58
    Gólman Dolejš teď vytáhl ze svého arzenálu fantastický zákrok! Miroslav Holec byl úplně volný v pravém kruhu, odkud okamžitě a tvrdě vypálil. Jeho rána ale skončila ve vymrštěné lapačce talentovaného mladíka, který se bleskově přesunul!
     
    13:33
    Vhazuje se před brankou Rebelů, po Dolejšově pravici. Vojtěch Němec byl vykázán z vhazování.
     
    13:27
    Havlíčkův Brod ale svého krajského rivala donutil k územnímu ústupu, hra se přesouvá do středního pásma. Rebelové si zatím počínají v oslabení zodpovědně.
     
    13:08
    Horáci jsou zpět v přesilovkovém postavení, kde si vyměňují kotouč.
     
    12:40
    Nepřesná přihrávka ale vše pokazila. Kotouč získali Havlíčkobrodští a znovu se osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    12:20
    Domácí rychle získali puk a okamžitě vyhodili, ale Třebíč už je zpět v útočném pásmu, kde kombinuje.
     
    11:56
    Nepříjemnost pro havlíčkobrodskou družinu, Třebíč má k dispozici hru v početní převaze. Na trestnou lavici usedl Tomáš Kolafa (HBR), jehož trestem je držení protihráče.
     
    11:35
    Rebelům se nedá upřít snaha, ale jejich snažení zatím chybí větší přesnost, jež by vedla ke vzniku slibnější příležitosti. Hosté se velmi dobře brání.
     
    11:07
    Sluší se podotknout, že atmosféra je zatím fantastická. Starají se o ni rovným dílem oba fanouškovské tábory.
     
    10:37
    Havlíčkův Brod chvíli pozdržel hru v útočném pásmu, ale než stihl něco nebezpečnějšího vymyslet, hosté jej o kotouč obrali.
     
    10:07
    Po ose hřiště se hnal do útočného pásma rozjetý Jakub Čuřík, ale jeho útočná snaha končí hvizdem sudího kvůli postavení mimo hru, jež bylo posouzeno jako úmyslné.
     
    09:46
    Nyní se situace otočila, v útočném pásmu kombinují domácí hokejisté. Třebíč ale velmi dobře napadá, souboru z Kotliny nedává ani centimetr volného prostoru bez boje.
     
    09:03
    Miroslav Holec dostal nabito do prostoru pravého kruhu a bez přípravy tvrdě vypálil. Kotouč proletěl kousek nad horní Dolejšovou tyčkou. Domácí vyvážejí puk do středu pole.
     
    08:38
    Horácká Slavia drží kotouč na svých holích a operuje s ním kolem brodské brány.
     
    07:44
    Gólman Falter se znovu vyznamenal. Nejdříve pálil z mírného úhlu na levé straně nepřesně Petr Polodna, po čemž strážce třebíčské svatyně ukryl ránu z předbrankového prostoru, kde byla skrumáž hráčů, v náruči.
     
    07:17
    Radek Novotný po vyhraném vhazování napřáhl na modré čáře, ale hosté jeho ránu zblokovali. Rebelové ale alespoň zůstali v útočném pásmu.
     
    07:00
    Havlíčkův Brod založil z hloubi obranného pole postupný útok, ale ten se rozbil o třebíčskou obranu jako vysoká vlna o příkrý útes. Hosté vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    06:15
    Nyní sledujeme značně neurovnanou hru. Oba týmy se střídají rychle u puku, ale na ledě hrají první housle obě pozorné obrany. Gólmani spíše jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    05:45
    Velkou pochvalu teď zaslouží gólman Falter, který zamezil takřka jisté pohromě! Havlíčkobrodští útočníci se na něj sesypali jako vosy na sladký bonbon a vyslali z bezprostřední blízkosti několik střel. Maskovaná opora Horácké Slavie si se všemi poradila!
     
    04:49
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč se usadila v útočném pásmu a jde do vedení po skvostné akci! Jan Wasserbauer si vybruslil z pravého kruhu a utěšenou přihrávkou našel před bránou osamoceného Lukáše Nahodila, který mohutným nápřahem naznačil střelu, ale kotouč ještě posunul na TOMÁŠE VONDRÁČKA, který z úhlu trefil odkrytou bránu! Asistence: Lukáš Nahodil, Jan Wasserbauer.
     
    04:10
    Útočnou akci bojovníků z Kotliny zastavil hvizd sudího, který odpískal postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže třebíčské modré čáře.
     
    03:30
    Pozadu nezůstal ani Vojtěch Němec, který nabral rychlost na pravém křídle, protáhl se kolem brodských beků a z úhlu trefil u přední tyčky čekajícího Daniela Dolejše.
     
    03:05
    Jakub Čuřík se nemazal s pukem na holi a z pravého kruhu svižně vypálil. Jeho projektil ale minul vzdálenější Dolejšovu tyčku. Hrát mohou havlíčkobrodští hokejisté.
     
    02:46
    Do akce se dostal i gólman Dolejš, který si poradil s nahozeným pukem, který na něj přiletěl od levého mantinelu. Opora Rebelů schovala puk do lapačky a přerušila hru.
     
    02:20
    Na druhé straně zahrozil volný Petr Polodna, který se ujal kotouče mezi kruhy, kde byl úplně sám. Dobrou pozici ale nevyužil, když kotouč nasměroval jen do Faltrových betonů!
     
    01:35
    První nebezpečný projektil si připsali hosté. Nebezpečná rána ze skrumáže v prostoru pravého kruhu ale skončila daleko vedle Dolejšových tří tyčí.
     
    01:20
    Hraje se teď nahoru – dolů. Chvíli drží puk Rebelové, jindy pro změnu hosté. Oběma týmům ale chybí v útočné fázi větší přesnost, jež zabraňuje vzniku šancí.
     
    00:57
    Třebíč se nastěhovala do útočného pásma, kde si několikrát vyměnila kotouč, ale přes pozornou havlíčkobrodskou obranu nedokázala zakončit.
     
    00:23
    Z útočné akce domácích nakonec nebylo nic. Hrát mohli po zisku kusu černé gumy hosté, ale vyhodili kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    00:07
    Rebelové byli úspěšnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu a mohou z obranného pásma založit útočnou akci. Kotouč si zatím vyměňují obránci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Do začátku prestižního derby zbývají okamžiky.
     
    Na led už nám naskakují všichni aktéři dnešního duelu. Trojice rozhodčích i oba krajští rivalové.
     
    Regionální souboje bývají typické i návštěvou hostujících fanoušků. Při pohledu do sektoru hostů, který je přímo vedle nás, je vidět přicházející příznivce Třebíče.
     
    Informace, která bude určitě zajímat havlíčkobrodské fanoušky. Rebelové nastoupí ve zbrusu nových dresech.
     
    Po ledové ploše se v tuto chvíli prohání rolba. Zápas začne za necelou čtvrthodinku.
     
    Hráči obou týmů už se prohánějí po ledové ploše v rámci předzápasového rozbruslení.
     
    Kotlina už se nám začíná pomalu zaplňovat. Uvidíme, jaká návštěva si dnes najde cestu na derby Vysočiny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Opršal) – Novotný, Kolafa, M. Drtina, Vágner, Korím, Semrád, Zítka – Říha, Polodna, Havel – Berger, Endál, Rytnauer (C) – Maliník, P. Štěpánek, Semorád – Milfait, Stehlík, Chlubna.

    SK Horácká Slavia Třebíč:
    Falter (Dusík) – Rangl, Malena, Dietz, Hruška, Bilčík, Dlapa, Čejka – Čuřík, Dolníček (C), Laš – T. Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Voj. Němec, Holec, Křivohlávek – Horký, Kaut, Přibyl.

    Rozhodčí:
    Michal Hrubý – Milan Kis, Tomáš Svoboda.
     
    Minulá sezona 2012/13:

    Havlíčkův Brod – Třebíč 0:3
    Třebíč – Havlíčkův Brod 5:1
    Havlíčkův Brod – Třebíč 4:3p
    Třebíč – Havlíčkův Brod 5:6p

    Příprava 2013/14:

    Třebíč – Havlíčkův Brod 3:2
    Havlíčkův Brod – Třebíč 2:4
     
    Celková bilance s Třebíčí v 1. lize:

    Havlíčkův Brod svedl od sezony 2006/07 s Bílými hvězdami 22 bitev, v nichž byl o něco úspěšnější. Radoval se ve čtrnácti případech, zatímco Třebíč zvedala ruce nad hlavu osmkrát. Zajímavostí je, že nejvyšším vítězstvím, ale zároveň i největší porážkou je výsledek 7:0. Oba soupeři na sebe ještě nenarazili v prestižním play-off.


    Počet odehraných zápasů: 22
    Bilance: 10-4-1-7
    Výsledky: 6:3, 2:0, 3:4, 4:3sn, 0:7, 2:0, 4:1, 3:0, 7:5, 7:0, 0:3, 2:0, 4:3p, 0:2, 4:6, 3:4sn, 5:3, 6:1, 0:3, 1:5, 4:3p, 6:5p

    Skóre: 73:61

     
    Příjemný středeční podvečer, je mou milou povinností vás po několika měsíční přestávce znovu přivítat ze zimního stadionu v Kotlině u dalšího prvoligového on-line přenosu. Dnes budeme společně sledovat derby Vysočiny HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč, které se odehraje v rámci 3. kola 1. ligy. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 37. Havel (Polodna, Říha), 47. Havel (Polodna) – 5. Vondráček (Nahodil, Wasserbauer), 39. Laš (Čuřík, Dolníček), 55. Holec, 60. Holec (Dlapa, Němec)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) – Novotný, Kolafa, M. Drtina, Vágner, Korím, Semrád, Zítka – Říha, Polodna, Havel – Berger, Endál, Rytnauer (C) – Maliník, P. Štěpánek, Semorád – Milfait, Stehlík, Chlubna.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (Dusík) – Rangl, Malena, Dietz, Hruška, Bilčík, Dlapa, Čejka – Čuřík, Dolníček (C), Laš – T. Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Voj. Němec, Holec, Křivohlávek – Horký, Kaut, Přibyl.

    Rozhodčí: Michal Hrubý – Milan Kis, Tomáš Svoboda

    Diváci: 1303
    bahis siteleri