Omsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Barys – Dynamo Moskva 4:3 (3:2 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – N.Novgorod 4:3 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (3:2)
Barys Nur-Sultan
4:3 (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Dynamo Moskva
Čtvrtek 10.10.2013, 15:00 • Kazachstán Sports Palace (4 100) • KHL
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Barys Astana. Rozhodující branku dává DUSTIN BOYD.
     
    Dustin Boyd se trefuje přesně k tyči a domácí opět vedou – 3:2.
     
    Fantastické drama. Leo Komarov prostřelil brankáře mezi jeho betony – 2:2.
     
    Antropovovi se ale blafák povedl – 2:1.
     
    Drama bude pokračovat. Cvetkov si položil brankáře, vyčkal se zakončením a nakonec to provedl parádně. Nad Jeremejevův beton zakončil a je srovnáno – 1:1.
     
    Na druhé straně jel Dawes a krásně to provedl, položil si gólmana a poslal puk do sítě – 1:0.
     
    62:59
    Vida, ještě jedna tutovka v podání Dinama je tady. Mironov si nikým nehlídán proklestil cestu až před Jeremejeva, před ním zakončil prachbídně. Netrefil z čisté pozice zařízení a puk je někde v ochranné síti.
     
    59:01
    Ještě je vyloučen Gorovikov za vyhození kotouče mimo hřiště. Protože se mu to moc nelíbilo, tak od rozhodčích vyfasoval i osobní trest (2+10).
     
    58:17
    Astana právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, ale je vyrovnáno. Domácí publikum a hráči Barysu jsou v laufu. Pořádný hukot je na zdejším stadionu a obrovskou radost všem fandům zařídil kapitán DMITRIJ UPPER, který dostal přihrávku před bránu a dokázal bekhendem zakončit naprosto přesně. I když to bylo trošku na náhodu, povedlo se a ten kýžený bod z tohoto zápasu je hodně blízko. Asistence: Roman Savčenko, Nikolaj Antropov.
     
    57:59
    Je to tak, Jeremejev je venku z brány, Barys Astana to zkusí v šěsti hráčích.
     
    57:50
    Tak to bude ještě peklo před hostující bránou. Filip Novák fauloval protihráče a Barys bude hrát v závěru utkání přesilovku. Dá se očekávat, že odvolá svého brankáře.
     
    53:52
    Astana právě vstřelila branku!
    I v tomto případě je sníženo. Hosté byli pouze ve třech, sice se už pomalu vracel Gorovikov, ale nestačil své obraně pomoci a Barys ještě vykřesal naději na solidní výsledek. Znovu to byla střela od modré, i v podání ROMANA SAVČENKA byla maximálně úspěšná a přesná. Nechytatelná rána prosvištěla do sítě. Asistence: Mike Lundin.
     
    53:47
    Na trestnou jde také Martins Karsums, za sekání.
     
    51:56
    Bude se vylučovat. Za držení je potrestán Gorovikov a pro Barys je zde přesilovka. Toho času už mnoho není, teď by bylo třeba snížit. Bude to pro domácí možná jedna z posledních šancí.
     
    48:23
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    MARTINS KARSUMS dnes pálí skutečně s milimetrovou přesností. Opět dostal přihrávku na volej a kotouč poslal nechytatelně z levého kruhu do Jeremejevovy klece. Je tak využitá dvojnásobná přesilovka a možná se tento gól ukázal jako klíčový. Kouč Znarok dobře věděl, že oddechový čas přijde vhod. Asistence: Konstantin Volkov a Filip Novák.
     
    48:15
    Oleg Znarok cítí, že by to mohl být klíčový moment zápasu a bere si oddechový čas.
     
    48:15
    A byl seknutý Litviněnkem, je to jasné. Dinamo bude hrát hned dvojnásobnou přesilovku.
     
    47:49
    V tlaku může Dinamo pokračovat. Polisčuk je potrestán za hákování a je zde přesilovka pro celek z hlavního města Ruska.
     
    47:28
    Karsums si krásně najel z mezikruží před bránu a trefuje rameno domácího strážce. Dinamo má převahu, je aktivnější a nyní mělo i dobrou šancí na zvýšení skóre.
     
    39:57
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    To byl skutečně gól za vteřinu dvanáct. MARTINS KARSUMS dostal přesný pas na modrou čáru od Filipa Nováka, a protože do konce třetiny chyběly pouhé tři vteřiny, napálil kotouč přímo na bránu. A ta rána byla skutečně skvostná. Lotyšský hráč to trefil parádně a překonal bezmocného Jeremejeva. Dinamo tak zároveň využivá přesilovku. Asistence: Filip Novák, Leo Komarov.
     
    38:37
    Ještě se bude vylučovat. Grebešnikov je potrestán za hákování.
     
    37:34
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se domácí dočkali a uplatnilo se opět staré známé pravidlo – nedáš a dostaneš. ARTEMIJ LAKIZA dostal kotouč na modrou a rovnou jej napřáhl na brankáře Lazušina. Ten toho asi mnoho neviděl a kotouč se mu zatřepetal až za jeho zády. Je vyrovnáno. Asistence: Targat Žajlauov, Roman Starčenko.
     
    36:40
    Nedaří se domácím usadit v útočném pásmu a naopak se urodila tutovka pro Dinamo. Mosajlov pádil s Kvapilem sám na bránu, leč prvně jmenovaný se rozhodl zakončit sám a neudělal to pravda vůbec špatně. Kotouč prosvistěl mezi Jeremejevovy betony, bohužel pro hosty i mimo tři tyče. Teď měli domácí velkou kliku.
     
    35:21
    Bude se znovu vylučovat. Za držení je na trestné Gorovikov a to by mohla být šance pro domácí Astanu.
     
    32:49
    Velká šance Mosajlova, který bušil do Jeremejeva, puk před ním stále skotačil, jenže stav se ani v tomto případě nemění. Výborně zasáhl domácí brankář, který tak drží stále přijatelný stav.
     
    31:06
    Zároveň je zde přesilovka. Vyloučen je Antropov za hrubost.
     
    30:45
    Na druhé straně měl obrovskou šanci Komarov s Gorovikovem, po střele prvně jmenovaného kotouč poskakoval v prostoru brankoviště, ale hostům se ho nepodařilo procpat do sítě. To byla obrovská šance Dinama, jenž mohl zvýšit, to se však nestalo.
     
    28:47
    Rozhodčí ukazují hákování, tentokrát pro hostujícího hráče. Je jim Volkov a rázem je tu početní výhoda pro Barys.
     
    27:50
    Už se hraje v plném počtu a obrovskou šanci měl Žajlauov, který se řítil od modré čáry sám na Lazušina, ten ale i tentokrát dokázal skvěle zasáhnout a celou situaci ustát.
     
    25:07
    Domácí Ruděnko je vyloučen za hákování a je zde přesilovka Dinama Moskva.
     
    22:28
    Na druhé straně mohlo být záhy vyrovnáno, ale fantasticky zasáhl Lazušin po střelách Boyd a následně dotírajícího Dawese. Puk před bránou neustále poskakoval, ale nedokázali ho tam hráči Astany dopravit.
     
    21:15
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Je zde první gól utkání a trefuje ALEXEJ CVETKOV, který si zjevil ve správný čas na správném místě. Hosté šli do přečíslení a z pravé strany na autora branky přišel přesný pas. Brankář Jeremejev nestačil reagovat, jeho klec byla prakticky poloprázdná, brankář Barysu se nestačil přesunout a tým Dinama vede. Asistence: Alexander Bojkov, Maxim Karpov.
     
    15:48
    Bude se poprvé vylučovat. Hostující Bojkov je vyloučen za hru vysokou holí a je zde přesilovka pro Barys Astana. A hned dvojitá, Bojkov dostal 2+2.
     
    14:38
    Jenže hosté spoléhají na brejky. Možná se Barys až moc soustředil na útočení a zapomněl na defenzivu. Málem toho využil Kokarev, který ale Jeremejeva také neprostřelil.
     
    12:59
    Blíže k němu měl Barys, což cítí i bouřlivě halekající diváci. Před Lazušinem bylo pořádně horko. Vítr před jeho svatyní vyrobila první útočná formace Astany, leč ani Boyd a následně ani Dawes nedokázali připraveného hostujícího mága překvapit.
     
    00:37
    Hned v první minutě jsme sledovali obrovskou šanci domácího týmu. Od útočné modré se řítil sám na bránu Bochenski, ale výborným zákrokem se prezentoval Lazušin, který dokázal pravým betonem zasáhnout.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 38. Lakiza (Žajlauov, Starčenko), 54. Savčenko (Lundin), 59. Upper (Savčenko, Antropov), rozh. náj. Boyd – 22. Cvetkov (Bojkov, Karpov), 40. Karsums (Novák, Komarov), 49. Karsums (Volkov, Novák)


    Barys Nur-Sultan: Jeremejev (Poluektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza, Semjonov, Litviněnko, Grebešnikov – Boyd, Bochenski, Dawes – Ruděnko, Upper, Antropov – Žajlauov, Starčenko, Poliščuk – Gratton, Gavrilin, Rachmanov. Trenér: Ari-Pekka Selin.
    Dynamo Moskva: Lazušin (Barzman) – Novák, Korjagin, Solovjov, Mironov, Bojkov, Derljuk, Barantsev – Volkov, Gorovikov, Komarov – Cvetkov, Kokarev, Karsums – Babenko, Karpov, Glazačev – Pestunov, Kvapil, Mosajlov. Trenér: Oleg Znarok.

    Rozhodčí: Bondar, Romaško – Petrov, Fatějev

    Diváci: 4050
    bahis siteleri