Havlíčkův Brod – Krkonoše 3:2 (2:0 po s.n.) | Frýdek-M. – SHK Hodonín 1:5 (kon.) | Havířov – Warriors Brno 9:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (0:0, 0:2, 2:0)
HC Krkonoše
Pátek 18.10.2013, 18:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • Liga juniorů
Partner:
     
    Zápas končí výhrou domácích.

    Za pozornost děkuje a z Kotliny se loučí Richard Wagner! (20:15:00)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Rebel Havlíčkův Brod.
    Autorem rozhodujícího nájezdu je MARTIN HYNEK.
     
    Je rozhodnuto! Lukáš Brebera fantasticky vymíchal soupeřova gólmana a do prázdné zavěsil! (2:0)
     
    David Smékal na druhé straně zkusil druhou stranu, ale tam byla lapačka Nováka! (1:0)
     
    Martin Hynek naznačil několikrát soupeři a dělovkou mezi nohy zakončil! (1:0)
     
    Martin Kozák se rozjel, chtěl cpát kotouč pod břevno, ale tam byla vyrážečka Čendy Nováka! (0:0)
     
    Samostatné nájezdy začínají – jdeme na to.
     
    Třetí perioda nám nabídla vyrovnání ze strany Rebelů. Nyní rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:32
    Roman Janoušek se prokličkoval až na pravý roh brankoviště, kde parádně zasáhl ramenem goalman Čeněk Novák.
     
    59:07
    David Smékal projel na levý kruh a vypálil do protipohybu brankáře Čendy Nováka. Ten jeho pokus pod horní tyč vytáhl vyrážečkou nad.
     
    58:41
    A přibývajícími vteřinami se přímou úměrou zvyšuje i nervozita a kupí se chyby. Nejvíce se nedaří hlavně finální fáze v kombinaci. Rebelové vyhazují na icing.
     
    57:38
    Ondřej Hlídek drží svou hlavu v rukách, jako by mu měla upadnout! Domácí ostrostřelec totiž zahodil tutovku! Ve skrumáži na spodku pravého kruhu získal kotouč, ale místo odkryté části klece trefil jen zadní mantinel!
     
    56:56
    Havlíčkův Brod se snaží rozhodnout zápas, ale to se mu nedaří. Rebelové trefují jen skvěle chytajícího gólmana Martina Abraháma.
     
    55:34
    Rebelové v plném počtu. Krkonoše ale vyvezly kotouč do středního pásma. Domácí musí začít od své modré čáry.
     
    54:49
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Matěj Havel (KRK) míří ven za hákování. Rebelové pak budou mít krátkou přesilovou hru.
     
    54:10
    Havlíčkobrodští ale vyhazují a následný průnik soupeře zastavuje na modré čáře Martin Jelínek, který sbírá hrací gumu a vyváží ji pryč.
     
    53:36
    David Vala (HBR) se mimo hru vrhl po protihráči a u mantinelu jej "urval" a za vysokou hůl jde na lavici pro hříšné hráče.
     
    53:28
    Krkonoše se snaží hrát podle starých pravidel, kde se za přechod puku přes modrou čáru počítal "půlgól". Rozhodčí mají ale pravidla nová a místo branky přiznávají icing.
     
    52:41
    Hosté jsou v průběhu této třetiny frustrovaní z výsledku. To dokazují i spory po ofsajdu při jejich útoku. Místní ledař si pak neodpustil tvrdou poznámku na adresu zdecimovaných hostů.
     
    51:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové vyrovnávají a rázem se začíná nanovo! Bravurní akce domácích nejprve gólem neskončila, to se výtečným levým betonem zaúřadoval Martin Abrahám. Následně se ale volného kotouče v mlýnici před jeho svatyní chopil ONDŘEJ HLÍDEK a u bližší tyče ho zasunul za záda maskovaného muže Krkonoš! Bez asistence.
     
    50:37
    Fantasticky Čenda Novák! Ten vytáhl dva důležité zákroky! Nejprve zneškodnil pokus Davida Dufka a hned nato musel likvidovat i nebezpečnou ránu Davida Smékala z mezikruží, jíž bryskně vyrazil betony!
     
    49:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se parta borců z havlíčkobrodské Kotliny dočkala gólu! Zápas je ještě otevřený a vypadá to na velké drama! David Vala to zkusil od levého mantinelu, nic nevidící Martin Abrahám jeho pokus pouze vyrazil a za jeho záda doklepl touš TOMÁŠ LUDVÍK! Havlíčkův Brod tak snižuje na 1:2! Asistence: David Vala a David Krajhanzl.
     
    49:16
    Tomáš Ludvík se šikovně prodral až ke střele zblízka. Jeho dělovka ale skončila jen v lapačce připraveného gólmana Martina Abraháma! Ten vytáhl další bryskní zákrok!
     
    48:45
    Krkonošští se osvobozují vyhozením k Novákovi. Ten se snažil rychle rozehrát na Václava Pecna, ale ten neměl patřičnou rychlost.
     
    48:01
    Rebelové se nedokáží prosadit před kasou, kterou hájí Martin Abrahám. Chybí přesné zakončení. Pecnova rána mířila jen vedle brány.
     
    47:34
    Pět na dva! Ne, dělám si legraci. Bude se hrát pět na tři celé dvě minuty. Martin Kozák (KRK) míří ven za sekání. Poté, co skončí Venclův trest, naběhne ten jeho.
     
    47:08
    35 vteřin pět na tři pro havlíčkobrodský tým! David Vacek (KRK) míří na lavici hanby, podobně jako jeho kolega předtím, za nedovolené bránění!
     
    46:06
    David Vala se cpal do střely. Sjel si na levý kruh, ale jeho dělovka skončila jen nad brankou. Škoda, místa tam bylo dost.
     
    46:16
    Havlíčkobrodští byli vyhnáni do středního pásma. Nakonec se hra přesouvá až před Nováka z jednoho prozaického důvodu – domácí zahráli vysokou holí.
     
    45:43
    Havlíčkův Brod se držel před Martinem Abrahámem a vše vykrystalizovalo až ve faul Lukáše Vencla (KRK). Další power-play pro Rebely.
     
    45:19
    Rebelové se nedokázali prosadit před brankou soupeře. Na druhé straně se snažily Krkonoše o rychlý brejk, ale také neúspěšně.
     
    44:05
    Václav Motl pálil od modré čáry z pravé strany, ale jeho pokus se k Martinu Abrahámovi ani nedostal. Následně hosté vyhazují.
     
    43:13
    Rebelové se nedokáží udržet před brankou soupeře. Krkonoše vyhazují hrací předmět daleko od své svatyně.
     
    42:46
    Matěj Havel (KRK) míří na trestnou lavici za faul kolenem.
     
    41:53
    Rebelové se snažili dostat ven z pásma. Když už se jim to povedlo, tak skončila hrací guma na střídačce domácích.
     
    40:57
    Jan Tatar vypálil od modré čáry. Domácí muž s maskou jeho pokus vykopl pouze před sebe, kde mohl dorážet hostující útočník, ale byl odstaven od kotóče.
     
    40:28
    Martin Hynek projel po pravém křídle až na kruh a jeho střela skončila jen na levém betonu brankáře Martina Abraháma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oproti prvnímu dějství se v tom druhém urodily i branky. Sklízeli však jen hosté, kteří tak vedou již 2:0. Velmi kvalitním výkonem se prezentuje Martin Abrahám, jemuž ale moc nepomáhají spoluhráči, kteří se nedokáží prosadit.

    Třetí část tohoto drámatu začne cca v 19:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Dominik Skotar nyní předvedl dvě chyby. Nejprve neprocpal hrací gumu přes bránícího obránce, a když už se v rohu vymotal do prostoru, trefil jen hůl obránce.
     
    38:46
    Rebelům se nedařilo dostat se ze svého pásma. Gólman Čeněk Novák však mohl být v klidu, jelikož soupeř se ke střelám nedostal. Nakonec vyvezl hrací gumu Ondřej Hlídek a Abrahám podržel puk pod lapačkou.
     
    37:38
    Krkonoše právě vstřelily branku!
    Tak jsem to zakřikl a hosté vedou již o dva góly. Martin Kozák se na modré čáře odhodlal po přiklepnutí Radka Krska ke střele, kterou brankář Čeněk Novák vykopl jen před sebe. Zde stál DAVID SMÉKAL a doklepl kotouč za bezmocného gólmana Havlíčkova Brodu! Asistence: Martin Kozák a Radek Krsek.
     
    36:48
    Rebelové dvakrát vyhodili puk ven ze třetiny. Branka domácího muže s maskou příliš ohrožována není. Celek Havlíčkova Brodu dobře brání.
     
    35:56
    Nepříjemnost pro domácí celek. Ve středním pásmu fauloval Tomáš Ludvík (HBR). Na trestnou míří za hákování.
     
    35:31
    Brankář Čeněk Novák musel dvakrát vytáhnout bravurní zákrok a podržet kotouč na hrudi. Následně zůstal na ledě jeden z hostů. Zdá se ale, že bude v pohodě.
     
    34:54
    Martin Kříž projel na levý kruh a z jízdy vypálil. Jeho dělovka skončila jen na rameni Martina Abraháma, jehož výstroj je nyní řádně propocená.
     
    34:05
    Dominik Skotar byl na pravém rohu brankoviště bráněn soupeřem, ale nedokázal doklepnout puk a trefil jen brankový oblouk. Domácí mají tlak.
     
    33:35
    Martin Hynek nahazoval od pravého mantinelu kotouč před branku, ale zde nebyl nikdo, kdo by dorazil kotouč do kasy.
     
    32:35
    Co vám napsat k posledním chvilkám na ledě? Boj ve středním pásmu o každý milimetr ledu a téměř žádné akce. Po bitce se hra uklidnila.
     
    31:07
    Rozhodčí rozdělil tresty takto:

    Za Krkonoše: Dominik Marks 2+2 minuty hrubost.
    Za Rebely: Václav Pecen 2+2 minuty hrubost.

    Hráč hostů zřejmě přišel ke zranění a díky tomu jeho trest odpykává Jan Tatar (KRK).
     
    31:07
    Bitka na levém kruhu v útočném pásmu Krkonoš! Hráč hostí vyhrál, největší radost z toho má brankář Abrahám, který zvedá ruce nad hlavu.
     
    30:16
    Rebelové by si mohli sestavit zednickou patru! Nyní totiž zazdili další velkou šanci! Dominik Kittler stál dvakrát sám před brankářem Martinem Abrahámem, ale nedokázal přehodit jeho betony.
     
    29:31
    David Krajhanzl měl na holi vyrovnání! Stál zcela sám před brankou na levém rohu brankoviště, ale z metru vyrval jen výstroj brankáře soupeře.
     
    28:50
    Václav Motl to zkusil od modré čáry, ale Martin Abrahám jeho pokus vykopl betonem. Na druhé straně uháněl sám David Smékal, Čeněk Novák zariskoval a puk mu propadl pod hokejkou, ale nakonec skončil za bránou.
     
    27:33
    Za nedovolené bránění míří na trestnou lavici Jan Tatar (KRK).
     
    27:33
    Fantastický Martin Abrahám! Dominik Skotar stál zcela sám před kasou, ale nedokázal zvednou hrací gumu nad lapačku maskovaného muže hostů! Ten byl následně při dorážce Davida Valy zatlačen do své sítě a následně se píská vyloučení.
     
    26:43
    Domácím se ale přesilová hra vůbec nedaří. Soupeř několikrát vyhodil kotouč ven ze třetiny a když už vystřelil Václav Pecen od modré čáry, tak zlomil hůl.
     
    25:23
    Rebelové budou hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici míří David Dufek (KRK) za hákování.
     
    24:23
    Rebelové byli nyní zatlačení před branku a Čeněk Novák se měl co ohánět, ale dokázal všechny soupeřovy střely podržet.
     
    23:27
    Oba celky se snaží o útočení. Více ale domácí celek. Před branku se cpal Ondřej Hlídek, ale přes připravenou lapačku Martina Abraháma neuspěl. Stál metr od brány, ale nedokázal včas zavěsit.
     
    22:27
    Krkonoše právě vstřelily branku!
    Rebelové propadli ve středním pásmu a na levé straně se protáhl Janoušek, který si vytáhl z branky Nováka, přihrál před prázdnou branku DOMINIKU MARKSOVI, který neodmítl tuto nabídku a zavěsil. Sojka Bonzačka tak může svému pánovi Krakonošovi donést dobré zprávy. Asistence: Roman Janoušek a David Dufek.
     
    22:08
    Dominik Skotar se nacpal před branku soupeře, ale při nahrávce přes brankoviště mu sjel kotouč z hole a nebylo z toho nic.
     
    21:27
    Rebelové jsou v plném počtu. Přesilovou hru soupeře přečkali bez problémů a nyní se sami cpou do útoku.
     
    20:39
    Krkonoše se hned cpaly ve své přesilovce před brankáře Nováka, který podržel hrací gumu pod lapačkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla. K vidění byl bojovný hokej a spousta nepřesností. Pochvalu si zaslouží brankáři, kteří povětšinou delší úsek hry "mrzli", načež však vytáhli vždy kvalitní zákrok.

    Další perioda začne cca v 18:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Početní výhoda zatím Krkonošským jde! Mezi kruhy se zjevil po krásném pasu od pravého mantinelu Martin Kozák, ale jeho pokus mířící do šibenice lapil efektním zákrokem lapačkou Čeněk Novák!
     
    19:14
    Dominik Marks se protahoval před branku. Dělal to velice šikovně a Martin Kříž (HBR) jej při tom hákoval. Ani tomu ale nezabránilo v tom, aby nakonec z pravého kruhu zakončil, ale mířil nepřesně. Nicméně bude tu přesilovka pro hosty.
     
    18:46
    Tak teď se pro změnu tlačili před soupeřova brankáře domácí borci, ale žádný z nich se nedostal k pořádné ráně. Nakonec rozehrává od vlastní modré David Vala.
     
    17:47
    Hosté se nyní zastřelovali a několikrát zkoušeli ohrozit Novákovu svatyni, ale havlíčkobrodský muž s maskou nemusel zasahovat. Nejblíže ke gólu měla rána kapitán hostů Jana Tatara, ale ta skončila pět čísel nad horní tyč.
     
    16:36
    Po delší době si připsal zákrok také Čeněk Novák. Lukáš Vencl se procpal až na levý kruh, kde si narazil s Martinem Kozákem. Tomu následně kotouč vrátil a jeho pokus z vrcholu mezikruží mířící na bližší tyč v poklidu ukryl v lapačce gólman Havl. Brodu.
     
    15:31
    Obě mužstva nyní měla velký problém s přejitím stření třetiny. Dominik Marks navíc při přebírání puku před modrou čarou předvedl piruetu hodnou deseti bodů, ale následně neustál dopad a skončil na zadnici.
     
    14:51
    Máme zde icing Krkonoš. Gólman Severočechů se musí mít na pozoru, jelikož Havlíčkův Brod svého soupeře v posledních chvílích přehrává.
     
    14:08
    Lukáš Brebera středem pronikl do soupeřovy třetiny, najel na levý kruh a nechal puk za sebou rozjetému Ondřeji Hlídkovi, jenž si popotáhl kotouč směrem k brance a vypálil. Abrahám však svým pravým betonem jeho pokus vykopl.
     
    13:29
    Teď to zkusil po dlouhém trápení s kombinací David Krajhanzl přímou střelou hned za modrou čárou. Martin Abrahám ji ale vykopl betonem do strany.
     
    12:15
    Hokej je velice bojovný. Oba týmy se snaží o aktivní hru směrem dopředu, ale chybí nám tu to hlavní – střely na branku.
     
    11:06
    Lukáš Brebera měl na levém křídle dost prostoru a na ose hřiště najíždějícího spoluhráče. Bohužel ale na modré čáře byl zakřižován Martinem Kozákem a neprošel.
     
    10:38
    Jan Tatar to zkusil šikovně z mezikruží, jeho ránu ale brankář Novák vyrazil před sebe. Zde se snažil dorážet Radek Krsek, ale havlíčkobrodský gólman podržel puk pod lapačkou.
     
    10:12
    Osm vteřin zbývá do konce trestu. Puk skončil v ochranné síti a bude se tak vhazovat před svatyní Čeňka Nováka.
     
    09:43
    Když už se hosté usadí před Novákem, nedokáží jej ohrozit. Výsledkem je tak vyhození ven z pásma, které tak šetří cenný čas.
     
    09:04
    Kde ho také notnou dobu drží a nepouštějí soupeře přes střední pásmo. Skvělá práce od domácího celku.
     
    08:31
    Podobně jako předtím domácí, i Krkonoše nezačínají dobře. Rebelové hned po zisku buly vyhazují puk ven ze třetiny.
     
    08:20
    David Vala (HBR) při své premiéře v dresu Havlíčkova Brodu v této sezoně míří hned na trestnou lavici. Provinil se sekáním.
     
    07:39
    Celek Karla Dvořáka a Pavla Zmrhala vyhrál vhazování a následně se snažil o rychlý průnik do útočné třetiny, ale byl zastaven ofsajdem.
     
    07:31
    Hráči z Krkonoš se provinili ofsajdem poté, co domácí hráči vyvezli odražený puk do střední třetiny, kde jej ale kvapem ztratili.
     
    06:45
    Hrálo se především ve středním pásmu. Rebelové teď navíc vyhodili hrací předmět na zakázané uvolnění. Hra jde zpět před jejich branku.
     
    05:50
    Těsně před koncem vyloučení se hosté ze severních partií naší země mohli dostat do vedení! Lukáš Vencl si dobře najel za obranu a od útočné modré uháněl sám na Nováka, ten jeho pokus o blafák do forehandu zneškodnil betonem. Následně zůstal puk před bránou a vzal jej Tomáš Ludvík, jeho protiútok ale skončil ofsajdem.
     
    05:07
    Znovu letěl po kratším náporu hrací předmět až k Novákovi. Ten před Smetákem trochu zariskoval s rozehrou, ale skvěle zvládl.
     
    04:30
    Tak, že by zatím celku z Kotliny početní převaha nějak svědčila, to nemohu říci. Krkonoše totiž dvakrát po sobě rychle vyhodily kotouč ven z pásma.
     
    03:53
    A hned vzápětí dostává dvouminutový trest za podražení David Vacek (KRK). Na domácí čeká výhoda přesilové hry.
     
    03:44
    Až doteď se hrálo v podstatě bez přerušení. Brankář Severočechů pak dvěma dobrými zásahy po střelách z kruhu dvakrát donutil rozhodčího písknout do píšťalky.
     
    03:25
    Krkonošští to zkusili z levého kruhu, ale domácí muž s maskou dokázal svou lapačkou sklepnout ránu na bližší tyč za bránu.
     
    02:22
    Iniciativu převzali domácí hráči a ti se snaží něco vymyslet před Abrahámem. Největší šance po nahrávce Davida Krajhanzla skrze brankoviště ale ohrožení jeho kasy nepřinesla.
     
    01:23
    Znovu vyprostil Havlíčkobrodské od soupeřova tlaku Lukáš Brebera. Tentokrát se snažil po efektní otočce na pravém kruhu střílet, ale neuspěl.
     
    00:47
    Hned od začátku se cpaly Krkonoše před branku soupeře, ale jejich pokus o nápor vyřešil vyvezením kotouče Lukáš Brebera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni k tomuto zápasu potřební aktéři jsou již na ledové ploše. Utkání začne každým momentem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Motl, Kříž, D. Vala – Hlídek, Ludvík, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Skotar, Kittler, Hynek

    HC Krkonoše: Abrahám (Čáp) – Havel "A", Kadavý, Souček, Dufek, Kozák, Janoušek, Vacek, Tatar "C", Smékal, Vencl, Marks "A", Krsek

    Rozhodčí: Lukáš Rampír – Zdeněk Paulík, Ondřej Polák.
     
    Loňské výsledky:

    Krkonoše – HB 0:6
    HB – Krkonoše 6:5
    Krkonoše – HB 1:3
    HB – Krkonoše 4:2

    Podle výše uvedených údajů je tedy jasné, kdo byl králem vloni. Hned v úvodním zápase se blýskl při premiérovém startu nulou Milan Hlávka.
    Druhé střetnutí přineslo tuhou bitvu. Rebelové prohrávali 0:2, pak otočili na 3:2, ale následně si vybral slabší moment gólman Novák a Krkonoše díky jeho chybám vedly 5:3. Skvělý závěr ze strany domácích ale přinesl další obrat. V 56. minutě snížil Hlídek, v 58. srovnal Chlubna, dnes prvoligový střelec, a minutu nato rozhodl Jelínek.
    Ve Vrchlabí znovu dominoval Havlíčkův Brod, dva góly trefil Zdražil. Doma pak přišel další úspěch pro partu, v té době ještě, Václava Adama, jenž nyní trénuje starší dorost. Skóre otevřel dvěma zásahy Hynek, rozhodující rozdílový gól šel z hole Brebery.
     
    Krkonoše si v dosavadním průběhu soutěže vedly dobře, když potvrzovaly roli favorita proti papírově slabším soupeřům. Nedařilo se jim proti současným vládcům soutěže, když s Hradcem Králové doma prohrály 1:5 a překvapit nedokázaly ani Velké Popovice (doma 1:4). Poslední dvě kola s Pískem (4:3) a Třebíčí (2:1sn) však zvládly.
     
    Havlíčkův Brod vkročil do soutěže dobře, když v prvních třech kolech nestačil jen venku na Velké Popovice a do tabulky si připsal 6 bodů. Potom jej potkalo horší období, když se postupně musel sklonit před Hradcem Králové (venku 2:6), Táborem (doma 0:3) a Kolínem (venku 3:5). Zpět na vítěznou vlnu se vyhoupl až po soubojích s papírovými outsidery, když doma přehrál Strakonice 5:2 a uspěl i na ledě trápícího se Berounu (4:3).
     
    Hezký páteční podvečer ze zimního stadionu v Kotlině, jsem rád, že jste se rozhodli trávit svůj čas sledováním on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Krkonoše, který se odehraje v rámci 9. kola 1. ligy juniorů. Utkání začíná v 18:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 50. Ludvík (D. Vala, Krajhanzl), 52. Hlídek, rozh. náj. Hynek – 23. Marks (Janoušek, Dufek), 38. Smékal (Kozák, Krsek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Motl, Kříž, D. Vala – Hlídek, Ludvík, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Skotar, Kittler, Hynek
    HC Krkonoše: Abrahám (Čáp) – Havel "A", Kadavý, Souček, Dufek, Kozák, Janoušek, Vacek, Tatar "C", Smékal, Vencl, Marks "A", Krsek

    Rozhodčí: Lukáš Rampír – Zdeněk Paulík, Ondřej Polák

    Diváci: 30
    bahis siteleri