Frýdek-M. – Warriors Brno 5:1 (kon.) | Ústí n/L – PZ Kladno 6:5 (3:2 po s.n.) | Hr. Králové – Beroun 18:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Třebíč 2:9 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:9 (1:4, 1:2, 0:3)
SK Horácká Slavia Třebíč
Neděle 27.10.2013, 13:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • Liga juniorů
Partner:
     
    Dobrý den, je mou milou povinností přivítat vás z Kotliny u sledování mládežnického hokeje. Dnes máme na programu duel HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč, jež proběhne v rámci 12. kola Ligy juniorů. Utkání začíná v 13:00.
     
    Havlíčkův Brod, který i v probíhající sezoně trápí velmi úzký hráčský kádr, zatím střídá povedenější období s těmi horšími. Soutěž odstartoval dobře, když po porážce 2:5 na kluzišti silných Velkých Popovic dokázal zdolat Písek (doma 4:3) i Třebíč (venku 5:0). Svěřenci trenérů Karla Dvořáka a Pavla Zmrhala potom museli skousnout tři nepříjemné porážky v řadě (v Hradci Králové 2:6, doma s Táborem 0:3 a v Kolíně 3:5), ale z nepříjemné situace se dostali díky triumfům nad papírovými outsidery ze Strakonic (doma 5:2) a Berouna (venku 4:3), po nichž doma přetlačili i Krkonoše (3:2sn). V minulém kole v Kotlině znovu nestačili na Velké Popovice, jimž podlehli 2:5.
     
    Třebíč zažila v úvodních pěti kolech mnohem více smutku než radosti, když utrpěla pět porážek v řadě, při nichž bodovala jen na ledě Tábora (1:2sn). Z posledních čtyř duelů ale neodjížděla ani v jednom případě s prázdnou, když za plný bodový zisk skolila Strakonice (venku 7:0), Beroun (doma 10:2) a hodně překvapivě i Velké Popovice (8:2). Padla jen v Krkonoších, odkud si přivezla alespoň bod za porážku po samostatných nájezdech.
     
    Minulé kolo:

    Havlíčkův Brod – Velké Popovice 2:5
    Třebíč – Písek ODLOŽENO
     
    Vzájemné střetnutí (sezona 2013/14):

    Třebíč – Havlíčkův Brod 0:5
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Mozr, Kříž "A", Ludvík "A" – Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Chlubna, Kittler, Hynek "C".
    Trenéři: Karel Dvořák, Pavel Zmrhal.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (Čáp) – Roupec, Tůma, Střecha, Juráň, Štěpánek, Vlašín "C", Kučera, Marek, Tvarůžek, Hotař, Horký "A", Fortelný, Pavlas, Abrahám.
    Trenér: Roman Mejzlík.

    Rozhodčí: Bc. Oldřich Hejduk – Petr Kotlík, Mgr. Roman Zídek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Havlíčkův Brod se po vyhraném vhazování ve středovém kruhu okamžitě nastěhoval do útočného pásma, kde si nyní vyměňují jeho hráči mezi sebou kotouč.
     
    00:46
    Nikola Marek si vybruslil do palebné pozice v prostoru kruhu a vypálil. U přední tyčky byl připraven brankář Čeněk Novák, který schoval puk v náruči.
     
    01:09
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro havlíčkobrodské Rebely, kteří brzy inkasují! V útočném pásmu vybojoval kotouč DAVID HORKÝ, který si sjel až do předbrankového prostoru a svižnou střelou z bezprostřední blízkosti nedal brankáři Novákovi nejmenší šanci zasáhnout! Bez asistence.
     
    01:10
    O rychlou odpověď se pokusila posila z havlíčkobrodského A-mužstva Tomáš Chlubna, ale z prostoru mezi kruhy trefil jen uprostřed brankoviště nachystanou Májovu náruč.
     
    01:40
    I s dalším střeleckým projektilem si brankář Máj poradil, když z kruhu lapil střelu a přerušil hru. vhazování proběhne v kruhu po jeho pravé ruce.
     
    02:15
    Tak tohle by mohlo partu z Kotliny hodně mrzet! Za záda třebíčských obránců se prosmýkl rozjetý Lukáš Brebera a mířil podél Májova těla do sítě, ale gólman hostů vymrštil vzhůru svou lapačku!
     
    02:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tlak Rebelů dopadl na úrodnou půdu a v Kotlině máme brzy vyrovnáno! Znovu zafungovala skvělá spolupráce sehraného tandemu Martin Hynek – MARTIN JELÍNEK, když druhý jmenovaný ihned po vyhraném vhazování dopravil zblízka kotouč za Májova záda! Asistence: Martin Hynek.
     
    03:10
    Horáci se nastěhovali do útočného pásma, kde teď sice drží puk, ale nemají jej plně pod kontrolou a neustále o něj musí bojovat v blízkosti hrazení.
     
    03:35
    Vpřed se hnali i mladí bojovníci z Kotliny, ale třebíčská obrana si poradila, když získala kus černé gumy do své moci. Nyní může rozjet od své brány útočnou akci.
     
    04:05
    Paní Štěstěna teď byla nakloněna Čeňku Novákovi, který ránu Davida Horkého vyrazil do prostoru ped sebou a chvíli nevěděl, kde má puk. Dorážet zkoušel neúspěšně důrazný Marcel Juráň!
     
    04:34
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo a dostávají se zpět do těsného vedení! Marcel Juráň na sebe natáhl pozornost protihráčů v prostoru pravého kruhu a vymyslel krásný pas na úplně volného JAROSLAVA TŮMU, který byl před brankovištěm úplně sám a pohodlně bez přípravy přehodil beton přesouvajícího se brankáře Nováka! Asistence: Marcel Juráň, David Horký.
     
    05:34
    Havlíčkův Brod si vynutil územní převahu a bušil do obranného valu svého soupeře z Vysočiny, ale ten zůstal pevný. Třebíč stále vede o jednu branku.
     
    06:00
    Horáci se usadili v útočném pásmu, kde si několikrát mezi sebou vyměnili kotouč, ale do zakončení je pozorná havlíčkobrodská obrana nepustila.
     
    06:46
    Hraje se ve vysokém tempu, přičemž se puk rychle stěhuje po ledové ploše a mění svého majitele. Rebelové teď založili rychlý útok a hosté si pomohli faulem. Prvním vyloučeným hráčem se stává Lukáš Štěpánek (TRE) za podražení.
     
    06:58
    Třebíč po buly ihned vyhodila přes celé hřiště.
     
    07:09
    Po souboji u střídaček zůstal ležet otřesený jeden z hostů. Jednalo se o jednoho z dvojice David Horký – Libor Tvarůžek. Hostující hráč by měl být v pořádku.
     
    07:50
    Havlíčkův Brod se snaží marně získat na delší dobu útočné postavení a ohrozit brankáře Máje. Hosté skvěle brání a pravidelně vyhazují.
     
    08:05
    Domácí teď sevřeli soupeře do pevného objetí.
     
    08:20
    Jenže o kotouč znovu přišli velmi brzy a Bílé hvězdy opět vyhodily.
     
    08:35
    Václav Pecen se opřel do kotouče v blízkosti modré čáry, ale jeho projektilu scházela větší přesnost. Rebelové však zůstávají u puku a v útočném postavení.
     
    08:55
    Třebíč své první oslabení ustála bez úhony. S další ranou z prvé strany si u přední tyčky poradil pozorný brankář Máj. Buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    09:15
    Třebíčská obrana je zatím velmi pevná a svému soupeři z Havlíčkova Brodu toho povoluje jen málo. Dobře střeží především nebezpečný prostor před brankou.
     
    09:35
    Dvě střely v krátkém časovém sledu. Z pravého kruhu pálil k přední tyčce Jaroslav Hotař, ale zde našel jen připravený beton brankáře Nováka. Vzápětí do stejného místa zakončoval po objetí brány Michal Vlašín, ale i on ztroskotal na Novákovu chrániči.
     
    09:50
    Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    10:25
    Tomáš Ludvík si teď neporozuměl s najíždějícím Tomášem Chlubnou, který nečekal prudkou nahrávku a kotouč jen tečoval na brodskou střídačku.
     
    10:50
    Ondřej Hlídek odvedl skvělou práci v útočném pásmu, kde přetlačil u hrazení protihráče a udržel puk na dostřel brankáře Máje. Teď kombinuje se svými spoluhráči kolem jeho brány.
     
    11:25
    Michal Vlašín hledal z kruhu před bránu najíždějícího Jiřího Roupce, ale ten prudký kotouč jen tečoval do rohu brodského pásma.
     
    12:05
    Václav Pecen (HBR) dostal 2 minuty za podražení. Předtím pálil z mezikruží těsně vedle Jakub Pavlas a Jakub Kučera od modré čáry zasáhl jen Novákovu náruč.
     
    12:50
    Obrovské štěstí teď měl havlíčkobrodský brankář! Ránu od modré čáry vyrazil betony před své brankoviště, kde dorážel volný Jaroslav Tůma, ale trestuhodně přestřelil horní tyčku!
     
    13:10
    Havlíčkův brod vyhodil.
     
    13:30
    Obranná čtveřice domácích teď odvedla skvělou práci, když přesunula hru daleko od své brány, kde navíc zdržela hru a ušetřila cenné vteřinky.
     
    14:07
    Skvěle Čeněk Novák! Již při hře 5 na 5 vybruslil zpoza brány Jiří Roupec, který předložil přesný pas na Nikolu Marka, který střílel úplně sám u druhé tyče, ale brankář Rebelů si lehl k tyčce a kotouč schoval do lapačky!
     
    14:44
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Teď už neměl ale Čeněk Novák vůbec žádnou šanci a Bílé hvězdy odskakují mladým Rebelům na dvoubrankový rozdíl! Jednalo se o takřka stejnou branku jako v předešlém případě, když Jan Abrahám z kruhu našel před bránou volného FILIPA STŘECHU, který bez přípravy uklidil kotouč do sítě! Asistence: Jan Abrahám.
     
    15:13
    Třebíč jede trestné střílení!
     
    15:13
    K jeho exekuci se podle pravidel rozjel podražený Marcel Juráň, ale po svém blafáku do bekhendu minul havlíčkobrodskou bránu!
     
    15:33
    Bílé hvězdy na ledě dominují a neustále prověřují brankáře Nováka. Nyní zakončoval z mezikruží ve velké rychlosti Michal Vlašín, ale jeho dělovka letěla nad horní tyčku!
     
    16:14
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá pro oslabený Havlíčkův Brod hodně zle, Horáci vedou v Kotlině už o tři branky! Jiří Roupec si počkal s pukem na holi za brodskou bránou a poté poslal exkluzivní nahrávku na MICHALA VLAŠÍNA, kterého obrana Rebelů nechala samotného těsně před brankovištěm a třebíčský útočník chladnokrevně propálil Čeňka Nováka! Asistence: Jiří Roupec.
     
    16:23
    Libor Tvarůžek (TRE) – 2 minuty – podražení.
     
    16:52
    Martin Kříž (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    17:20
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma, ale třebíčská obrana si počíná hodně důsledně a nikoho nepouští na dostřel k brankáři Májovi.
     
    17:49
    Třebíč bleskově přesunula hru do útočného pásma a její sražená střela od modré čáry končí v ochranné síti. Nad ledem se nám začíná tvořit řídká mlha.
     
    18:23
    Horáci jsou v plném počtu a začala jim hodně zkrácená přesilovka. Kotouč se zdržuje především ve středu pole.
     
    18:35
    Čárový rozhodčí si všiml toho, že hosté hráli v šesti. Dvouminutový trest odpyká David Fortelný (TRE).
     
    18:43
    Hosté vyhráli vhazování a okamžitě vyhodili kus černé gumy přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Buly po Májově pravé ruce.
     
    18:52
    Havlíčkův Brod je v plnom počtu.
     
    19:04
    Martin Jelínek se opřel do kotouče v prostoru mezi kruhy, ale vyprášil jen Májův připravený beton. Kotouč se odrazil do rohu pásma, kde jej získali domácí.
     
    19:30
    Rebelové stále tlačí svého soupeře u jeho brány.
     
    19:40
    Až teď Horáci získali kotouč a vyhodili do Novákova hájemství.
     
    19:56
    Havlíčkův brod se zkoušel rychle nastěhovat zpět do útočného území, jenže zabránil mu v tom odpískaný ofsajd. Vhazování ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce se dostali hosté do vedení zásluhou Davida Horkého, na což rychle odpověděl vyrovnáním Martin Jelínek. Třebíč ale vsítila další tři branky po trefách Jaroslava Tůmy, Filipa Střechy a Michala Vlašína a v Kotlině vede zaslouženě 4:1. Druhá třetina začne přibližně v 13:51.
     
    Hráči obou táborů i rozhodčí už jsou na ledové ploše. Druhá třetina každou chvíli začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Připomeňme, že Rebelové ještě dohrávají zbytek své přesilové hry. Po buly se rychle nahrnuli kupředu, jenže hosté se dokázali osvobodit vyhozením z vlastního pásma.
     
    20:19
    Rozhodčí teď řeší problémy s posunutou brankou Čeňka Nováka.
     
    20:35
    Hosté už jsou v plném počtu, ale Rebelové teď drží útočné postavení.
     
    20:42
    Tomáš Ludvík se snažil ze strany natlačit před brankáře Máje a nakonec nahodil puk, ale brankář Třebíče si kus černé gumy svou výstrojí ztlumil a schoval jej pod rukavicí.
     
    21:09
    Hosté teď přesunuli hru do útočného pásma, kde se snaží něco nebezpečného vymyslet, ale zatím bez zdárného výsledku. Rebelové brání dobře.
     
    21:41
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Tak jsem defenzivu domácích nakonec přechválil, Horácká Slavia odskakuje už na propastný čtyřgólový rozdíl! Brodská obrana nechala před brankou úplně volné dva hráče, přičemž jedním z nich byl NIKOLA MAREK, který nikým neatakovaný z bezprostřední blízkosti pohodlně skóroval! Asistence: Michal Vlašín, Jiří Roupec.
     
    22:08
    Havlíčkův Brod se pokusil o bleskovou reakci, jenže pevná třebíčská obrana ani tentokrát nepovolila. Kotouč teď mají ve své moci hosté z Moravy.
     
    22:35
    Partu z Kotliny teď přibrzdil v útočném rozletu hvizd hlavního rozhodčího, který zadul do své píšťalky kvůli signalizovanému postavení mimo hru.
     
    22:43
    Havlíčkobrodská družina si nedokázala poradit s přechodem do útočné fáze a vyhodila kus černé gumy jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    23:05
    Martin Jelínek zkusil sebevědomý kousek, ale obhození protihráče mu v těsné blízkosti soupeřovy branky nevyšlo. Třebíč má však problémy s rozehrávkou.
     
    23:40
    Své zkušenosti z 1. ligy dospělých teď uplatnil Tomáš Chlubna, který byl zezadu dobře tísněn obráncem, ale i přesto dokázal jednou rukou zakončit z mírného úhlu na pravé straně bekhendem do Májova betonu!
     
    24:15
    Dominik Kittler se dvakrát v krátkém časovém sledu dokázal dostat k zakončení z dobré palebné pozice před brankou, ale střela mu ani jednou nesedla!
     
    25:10
    Havlíčkův Brod teď zasluhuje pochvalu za to, jak si počínal při napadání soupeřovy rozehrávky v útočném pásmu. Na soupeřovy obránce dotíral tak dlouho, až nakonec získal puk. Nic nebezpečného s ním ale nedokázal nakonec vymyslet.
     
    25:53
    V těchto chvílích sledujeme především bitvu o střed pole.
     
    26:07
    Třebíč měla puk ve svém pásmu, ale nedokázala znovu rozehrát přes zahuštěný střed pole.
     
    26:29
    S pukem na holi operují Bílé hvězdy, které dobyly útočné pásmo, ale brankáře Nováka zatím nedokázaly prověřit.
     
    26:40
    Nepříjemné spršce střel teď musel čelit Milan Máj! Tomáš Chlubna z pravého kruhu vyprášil jeho betony, po čemž se vytvořilo před třebíčským brankovištěm několik nepřehledných skrumáží. Zanedlouho pálil z bezprostřední blízkosti volný Martin Hynek, ale trestuhodně pálil ve vyložené pozici nad!
     
    27:27
    Hosté znovu špatně střídali a hráli s příliš mnoho hráči na ledě. I tentokrát odsedí 2 trestné minuty David Fortelný (TRE).
     
    27:35
    Václav Pecen trefil po vhazování od modré čáry jen nohy před sebou stojícího protihráče, ale kotouč dokázal obdivuhodným kouskem udržet v útočném pásmu. Pomohl si při tom ale evidentně vysokou holí.
     
    27:55
    Hosté vyhazují.
     
    28:12
    Havlíčkův Brod už se žene zpět k Májově bráně.
     
    28:33
    K třebíčské brance se sice probil, jenže dlouho se u ní neohřál. Další vyhození Horáků.
     
    28:53
    Domácí se vrátili zpět do útočného pásma, kde vypálili nepřesně od modré čáry, ale kotouč se rychle odrazil od zadního mantinelu k Tomáši Chlubnovi, jehož svižnou střelu lapil u přední tyčky brankář Máj.
     
    29:14
    Martin Jelínek odvedl pořádný kus dobré práce, když v hodně složité pozici dokázal udržet kotouč v útočném pásmu pro Martina Kříže, jehož rána z vrcholu kruhů skončil v Májově lapačce.
     
    29:30
    Velmi aktivní Tomáš Chlubna se opět probil do zakončení, ale z prostoru mezi kruhy nedostal kotouč na brankáře Máje, když trefil jen protihráče před brankovištěm. Hosté jsou kompletní.
     
    29:33
    A pomohli si vyhozením na icing.
     
    29:40
    Štěpán Mozr se opřel do puku v blízkosti modré čáry, ale jeho projektil jen zaduněl na pravý Májův beton, od kterého zamířil do rohu třebíčského pásma.
     
    30:18
    Havlíčkův Brod má teď jasně navrch, když častěji drží puk ve své moci a zaměstnává brankáře Máje, který si nemůže ani na chvíli vydechnout. Stále ale drží vysoký náskok svého týmu.
     
    30:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se mladí Rebelové dočkali a vykřesali jiskřičku naděje na bodový zisk! Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu, kde dokázal z úhlu zakončit MARTIN HYNEK a kotouč nějakým záhadným způsobem doputoval až za záda brankáře Máje! Bez asistence.
     
    31:00
    Havlíčkův Brod je na koni a pokračuje v útočné aktivitě. Dvojice Ondřej Hlídek – Lukáš Brebera zakončovala z úhlu na prvé straně, ale brankář Máj měl přední tyč dobře pohlídanou.
     
    31:44
    Třebíč odrazila havlíčkobrodský útok a na modré čáře hostů zůstal po souboji ležet otřesený Martin Kříž. Vypadá to, že brodský obránce už je v pořádku, protože sám odjel na střídačku. Měl by tak naštěstí bez zdravotních komplikací pokračovat v utkání.
     
    32:15
    Jiří Roupec zachytil v útočném pásmu těžkou nahrávku, ale zde trefil nohy protihráče a Rebelové se hnali do rychlého protiútoku, Z toho ale nebylo nakonec nic, třebíčské zadní řady se rychle zformovaly.
     
    33:00
    Havlíčkův Brod pokračuje v obléhání třebíčského brankáře Milana Máje, ale nemá kotouč v útočném pásmu plně pod kontrolou a musí o něj často bojovat v blízkosti hrazení.
     
    33:31
    Své gólmanské umění musel na opačné straně ledového kolbiště předvést i Čeněk Novák, který si poradil se střelou ze strany. Vzápětí přerušil hru.
     
    33:47
    Martin Hynek rychle pálil z prostoru mezi kruhy, ale netrefil bránu.
     
    34:18
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    To je honě nepříjemná chvíle pro rebely, kteří byli aktivnější než jejich soupeř, ale i přesto inkasovali! Kotouč v útočném pásmu putoval po ose David Horký – Jaroslav Tůma – MARCEL JURÁŇ, přičemž posledně jmenovaný využil dostatek prostoru a času mezi kruhy ke střele, na níž gólman Novák nedosáhl! Asistence: Jaroslav Tůma, David Horký.
     
    35:45
    Nikola Marek využil mazané zpětné nahrávky svého spoluhráče a z prostoru levého kruhu zkusil štěstí. Kotouč letěl k bližší tyčce do připravené lapačky brankáře Nováka.
     
    35:59
    Hosté odrazili v obranném pásmu svižný útok Rebelů, kteří ale zůstávají u puku a teď kombinují ve středním pásmu.
     
    36:25
    Útočník Martin Jelínek stál na konci havlíčkobrodské kombinace a vypálil z mezikruží, ale nepropálil hradbu těl před brankovištěm brankáře Máje.
     
    36:36
    Hosté teď zaváhali při kombinaci ve středním pásmu a Rebelové jejich postupný útok zmařili.
     
    37:03
    Ani havlíčkobrodská družina ale s černou gumou nic nevymyslela a naopak musela rychle zavřít svá zadní vrátka. Ke střele z prostoru kruhů se protlačil Ja Abrahám, ale našel jen Novákovu náruč.
     
    37:12
    Třebíčští mladíci drží n svých holích puk a kombinují v útočném pásmu, což jim za vedení o čtyři branky samozřejmě náramně vyhovuje.
     
    37:38
    Domácím hokejistům se stále nedaří uzmout Bílým hvězdám puk a přesunout hru do útočného pásma, kde by za hodně nepříznivého stavu 2:6 potřebovali trávit více času.
     
    38:16
    Tlak hostů, který pořád trvá, vyústil ve vyloučení. Brankář Máj rychle uhání na střídačku svého týmu.
     
    38:25
    Martin Kříž (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    38:30
    Hosté po vyhraném vhazování okamžitě zaujali přesilovkové postavení.
     
    38:50
    Stále obléhají havlíčkobrodského brankáře Nováka, ale chybí jim střelba.
     
    39:05
    Domácí nakonec získali puk a okamžitě po vyhození pouštějí na led nové síly.
     
    39:30
    Třebíč ještě zkusí před druhou sirénou něco vymyslet, drží útočné pásmo.
     
    39:41
    Brankář Novák teď podržel svůj tým, když zlikvidoval tvrdou ránu a kotouč podržel ve výstroji před dotírajícími protihráči, kteří číhali na dorážky.
     
    39:51
    Domácí vyhodili a ke střele se zkusil uvolnit Tomáš Chlubna, ale byl mezi kruhy zastaven.
     
    39:59
    Nikola Marek ještě zakončil z pravého kruhu, ale brankář Novák jeho střelu dobře viděl a kotouč ukryl ve své náruči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hosté v prostřední části utekli Rebelům už na čtyřbrankový rozdíl po trefě Nikoly Marka, ale z tábora Rebelů odpověděl Martin Hynek. Poslední slovo však patřilo hostujícímu Marcelu Juráňovi, který stanovil průběžný stav na 6:2 pro Bílé hvězdy. Závěrečné dějství začne zhruba ve 14:38.
     
    Vše je připraveno na začátek posledního dějství.
     
    Třebíč bude hrát ještě 25 sekund přesilovku 5 na 4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí ihned vyhazují.
     
    40:11
    Oslabení teď budou mít havlíčkobrodští Rebelové o pár sekund delší, protože obsluha zapomněla zapnout čas se začátkem třetí třetiny čas.
     
    40:38
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Rebelové se sice dokázali ubránit, ale Třebíč nevyužitá přesilovka mrzet dlouho nemusela! Jaroslav Tůma vybídl přesnou nahrávkou mezi kruhy ke skórování DAVIDA HORKÉHO, který si nikým neatakovaný srovnal ideálně puk na hůl a zápěstím nechytatelně zavěsil přesně pod horní Novákovu tyčku! Asistence: Jaroslav Tůma.
     
    41:20
    Havlíčkův Brod nyní zamkl svého soupeře z Vysočiny v jeho pásmu a zasypal brankáře Máje sérií nepříjemných střel, ale opora Horáků si poradila na výbornou.
     
    43:00
    Rebelové si pomohli dlouhým nahozením, které bylo podle signalizace a výkřiků čárového rozhodčího ještě tečováno. Místo zakázaného uvolnění se tak pokračovalo ve hře a brankář Máj musel přerušit hru.
     
    43:15
    Dominik Kittler se po vhazování s ničím nemazal a kotouč bekhendem napálil z mezikruží směrem na bránu, kde zakročil betony dnes velmi dobře chytající brankář Máj.
     
    43:40
    Milan Máj i nadále drží vysoké vedení svého týmu. Havlíčkobrodským střelcům se nedá upřít snaha, zkoušejí zakončovat ze všech možných palebných pozic, ale na maskovaného muže mezi třebíčskými tyčemi to dnes zatím nestačí.
     
    44:10
    Horáci na chvíli přesunuli hru do středu pole,. ale nyní už jsou znovu schouleni ve své obranné ulitě, v níž odolávají havlíčkobrodskému náporu.
     
    44:39
    Před brankářem Májem se často vytvářejí nepřehledné skrumáže, ale v nich dlouhou přetlačovanou ve většině případů vyhrává třebíčská obrana.
     
    44:53
    David Horký v přečíslení 2 na 1 mohl volit ještě nahrávku na vedle sebe najíždějícího Marcela Juráně, ale vzal zodpovědnost na sebe a prověřil u přední tyčky gólmana Nováka.
     
    45:25
    Havlíčkobrodská družina už znovu tahá za delší konec pomyslného provazu a drží kotouč v blízkosti brankáře Máje. Ten může zatím zůstat klidný, jeho obránci odvádějí skvělou práci.
     
    46:05
    Třebíč už se nikam nežene. S kotoučem na holi nevymýšlí nic, co by mohlo znamenat nebezpečný protiútok. Raději nahazuje kotouče do útočného pásma tak, aby nešlo o icing.
     
    46:40
    Hosté mají nyní problémy s rozehrávkou, jíž havlíčkobrodští útočníci neúnavně napadají. Horáci zatím nevyrobili žádnou chybu a tlaku odolávají.
     
    47:20
    Dvakrát skvěle brankář Novák! Nejdříve píchl holí do nahrávky Jiří Roupce, který hledal před brankou najíždějícího Marcela Juráně, který poté střílel úplně sám z mezikruží, ale trefil jen levý bok strážce havlíčkobrodského brankoviště!
     
    48:00
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč pokračuje ve svém gólovém galapředstavení a dává už svou osmou branku! Od Davida Horkého putoval kotouč do pravého kruhu k FILIPOVI STŘECHOVI, který se vší silou opřel do puku, který skončil až za Novákovými zády! Asistence: David Horký, Jaroslav Tůma.
     
    49:00
    Havlíčkův Brod ještě neskládá zbraně a pokouší se alespoň zmírnit už tak vysokou porážku. v cestě mu však stále stojí brankář Máj se svou kvalitní obranou.
     
    49:35
    Obrázek hry se v Kotlině nemění. Stále sledujeme útočnou snahu mladých Rebelů, kteří drží častěji kotouč. Hosté pořád vyčkávají na ideální příležitosti k smrtícím protiútokům.
     
    51:25
    Na trestnou lavici míří Lukáš Brebera (HBR) za sekání. Předtím předvedla krásnou akci dvojice Jan Abrahám – Filip Střecha, přičemž druhý jmenovaný si několikrát vyměnil se svým parťákem puk a zblízka nastřelil betony brankáře Nováka.
     
    52:40
    Horácká Slavia drží Rebely v pevném objetí.
     
    53:05
    Havlíčkův Brod získal kotouč a rychle vyhodil.
     
    53:20
    To se mu povedlo i teď, Horáci se snaží o delší pobyt v útočném pásmu zatím marně.
     
    53:41
    Nyní se havlíčkobrodským mladíkům podařilo hru do útočného pásma dostat postupně, když kotouč posunovali podél hrazení.
     
    54:05
    Havlíčkův Brod se ubránil a i v plném počtu odolal útočnému náporu Bílých hvězd.
     
    54:40
    Rebelové drží puk a kombinují v útočném pásmu, ale třebíčská defenziva jim nedopřává ani kousek prostoru. Brankář Máj tak jen nezúčastněně sleduje dění před sebou.
     
    55:10
    Havlíčkobrodský tlak stále trvá, ale zakončení s sebou nepřináší.
     
    55:40
    Vpřed se vydali i hosté, ale ani oni si nepočínali lépe než před pár okamžiky jejich soupeř z Kotliny. Hrát mohou znovu domácí.
     
    56:18
    Neuvěřitelnou šanci teď zahodil Jaroslav Tůma, který po nahrávce Davida Horkého stál sám před úplně prázdnou bránou, ale kotouč trefil tak nešikovně, že puk letěl napravo od něj, kde číhal brankář Novák!
     
    57:15
    Se svou troškou do mlýna přispěchali i Rebelové, kteří si neustále zkoušejí vytvořit příznivou palebnou pozici, ale přes pečlivou obranu hostů to mají těžké.
     
    58:02
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování v útočném pásmu a i když se s kotoučem dostal už do středního pásma, zkoušel se s ním vrátit zpět. Neobešlo se to bez ofsajdu.
     
    58:20
    Kotouč může zpoza Novákovy brány rozehrát Martin Hynek.
     
    58:42
    Třebíč využila aktivního napadání havlíčkobrodské rozehrávky a poslala na led čerstvé síly.
     
    59:00
    Kotouč v blízkosti brankáře Máje.
     
    59:12
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté nemají stále dost, vedou už 9:2! Opravdu hodně líto mi je brankáře Nováka, který dnes předvedl spoustu skvělých zákroků, ale smutně lovil puk ze své sítě už devětkrát. Tentokrát Marcel Juráň přihrál z rohu pásma volnému DAVIDOVI HORKÉMU, jenž ze vzdálenosti několika kroků završil střelou po ledě hattrick! Asistence: Marcel Juráň.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní jednoznačné derby Vysočiny je u konce. Třebíč vítězí v Kotlině zaslouženě 9:2 a připisuje si do prvoligové tabulky cenné tři body. Rebelům je dnes těžké něco vyčítat, do zápasu nastoupili v hodně okleštěné sestavě, když mohli do pole poslat jen jedenáct hráčů. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (15:03:54)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Hynek), 31. Hynek – 2. Horký, 5. Tůma (Juráň, Horký), 15. Střecha (Abrahám), 17. Vlašín (Roupec), 22. Marek (Vlašín, Roupec), 35. Juráň (Tůma, Horký), 41. Horký (Tůma), 48. Střecha (Horký, Tůma), 60. Horký (Juráň)


    BK Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Mozr, Kříž "A", Ludvík "A" – Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Chlubna, Kittler, Hynek "C".
    Trenéři: Karel Dvořák, Pavel Zmrhal.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (Čáp) – Roupec, Tůma, Střecha, Juráň, Štěpánek, Vlašín "C", Kučera, Marek, Tvarůžek, Hotař, Horký "A", Fortelný, Pavlas, Abrahám.
    Trenér: Roman Mejzlík.

    Rozhodčí: Bc. Oldřich Hejduk – Petr Kotlík, Mgr. Roman Zídek
    bahis siteleri