Chabarovsk – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Vladivostok – Kazaň 3:2 (kon.) | Novokuzněck – Viťaz 0:2 (kon.)
Novosibirsk – Dynamo Moskva 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Doněck 0:1 (kon.) | Magnitogorsk – Minsk 3:0 (kon.)
Ufa – Spartak Moskva 1:2 (po pr.) | Nižněkamsk – Záhřeb 3:2 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Omsk 3:1 (kon.)
Riga – Barys 3:2 (4:3 po s.n.) | HC Slovan – Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Lev – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)
Spartak Moskva
Středa 13.11.2013, 14:00 • Ufa Arena, Ufa. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nájezdy se nekonají, hosté třiadvacet vteřin před koncem prodloužení zasazují soupeři smrtící úder. Vasilevskij teď pouze bezmocně pohlédl ke stropu, prudký švih DERONA QUINTA ho totiž dokonale zaskočil. Zadák přejel modrou čáru a svoji střelu skryl mezi obránce. Brankář ani neklekl k zemi, kotouč skončil v pravém horním rohu jeho svatyně. Asistence: Matt Anderson – 1:2.
     
    64:14
    Zubarev si jde odpočinout za nedovolené bránění. Spartak má další výhodu přesilové hry, na případnou rozhodující trefu mají hosté necelou minutu.
     
    56:40
    Další trest pro hostující celek. Anderson jde pykat za vysokou hůl. Jak naloží hokejisté Ufy s početní výhodou tentokrát? Jejich předchozí snažení k úspěchu nevedlo.
     
    54:09
    Nyní se ale hostující celek bude muset bránit. Bodrov obdržel menší trest za faul loktem a Ufa si zahraje v přesilové hře.
     
    42:39
    Krušné chvilky pro Ufu a velká šance pro Spartak! Hosté budou hrát pětiminutovou přesilovku. Chlystov zasáhl svoji holí Bodrova do obličeje hodně nevybíravě a k pěti minutám vyfasoval i trest do konce utkání.
     
    38:09
    Mamkin jde na trestnou lavici, uprostřed vlastního obranného pásma totiž poslal k zemi Gluchova. Provinil se krosčekem a rozhodčí ho vykazují na dvě minuty ze hry.
     
    30:27
    Alexandr Pankov neuspěl, brankář Glass ho dobře vybruslil a kotouč odrazil svým pravým betonem. Ufa promarnila velkou příležitost k tomu, aby soupeři podruhé v utkání odskočila.
     
    30:27
    Trestné střílení! Pankov se dostal do samostatného úniku a byl faulovaný Grišinem. Výrok sudího je jednoznačný, domácí útočník si svůj souboj s brankářem zopakuje.
     
    28:41
    Salavat má velký tlak. Tvrdě pálil čiperný bek Babčuk a ve velké šanci se vzápětí zjevil Pihlström, k němuž se odrazila střela Kolcova. Glass se ale vyznamenal a protihráčovu dorážku z těsné blízkosti zlikvidoval.
     
    27:06
    Další početní převaha pro mužstvo v zelených dresech. Ufa hrála takřka minutu v ponechané výhodě, na ledě měla šest hráčů a kroužila v útočném pásmu. Šanci si však domácí nevytvořili, ale nyní to mohou změnit. Na trestné lavici už odpočívá Wandell.
     
    22:11
    Salavat si zahraje druhou přesilovku v tomto utkání. Dvě minuty za nedovolené bránění dostal hostující obránce Vasiljev.
     
    19:55
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují pět vteřin před koncem úvodního dějství. A navíc hodně šťastným způsobem! Quintova střela se totiž od zadního mantinelu odrazila zpět do brankoviště, kde se nejlépe zorientoval ALEXEJ KRUTOV a poslal puk do sítě. Asistence: Deron Quint, Vjačeslav Kozlov – 1:1.
     
    17:54
    Spartak si zahraje v početní převaze, menší trest za krosček vyfasoval bek Kulda. Červenobílí mají slibnou příležitost k tomu, aby v závěru úvodní části srovnali s Ufou krok.
     
    17:27
    Mohlo být vyrovnáno. Pešechonov však selhal, domácí defenziva mu nevěnovala pozornost a šikovný forvard stál několik vteřin sám u brankoviště. Před sebou měl pouze ležícího gólmana, jehož unáhlenou střelou trefil jen jeho beton.
     
    10:37
    Salavat už mohl mít náskok dvou branek. Čtvrtý útok domácích si vytvořil tlak, Pankov stál v pravý čas před brankovištěm a stačilo mu pouze správně nastavit čepel, poskakující kotouč ovšem do sítě nedostal. V tísni obránců netrefil puk ideálně.
     
    06:15
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat přetavuje svůj tlak ve vedoucí trefu. Prosadil se TEEMU HARTIKAINEN, jehož po pravém křídle vyslal Babčuk. Útočník se na kruhu elegantně zbavil beka Kulika a prudkou střelou poté trefil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Anton Babčuk, Artus Kulda – 1:0.
     
    02:07
    První vyloučení v dnešním klání. Dvouminutový trest za hákování si odpyká hostující Junkov, Salavat má k dispozici početní převahu.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Hartikainen (Babčuk, Kulda) – 20. Krutov (Quint, Kozlov), 65. Quint (Anderson)


    Salavat Julajev Ufa: Vasilevskij (V. Volkov) – Babčuk, Kulda, Višněvskij, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Ščitov, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Dubrovskij – Pihlström, Kajgorodov, Záborský – Stěpanov, Gluchov, Pankov.
    Spartak Moskva: Glass (Ivanov) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Grišin, Několenko – Špirko, Anderson, Wandell – Volkov, Žerděv, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Bobrov, Něsterov, Pešechonov.
    bahis siteleri