Chabarovsk – Doněck 0:4 (kon.) | Vladivostok – Spartak Moskva 1:2 (kon.) | Novokuzněck – Záhřeb 1:5 (kon.)
Novosibirsk – Minsk 3:1 (kon.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 1:3 (kon.)
HC Slovan – Čerepovec 3:2 (kon.) | Lev – Petrohrad 3:4 (3:4 po s.n.)
konec
Admiral Vladivostok
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Spartak Moskva
Pondělí 02.12.2013, 10:00 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u KHL brzy nashledanou. (12:12:19)
     
    Bylo to hodně ubojované vítězství, Spartak nakonec slaví ve Vladivostoku tři body. Bylo vidět, že oba týmy nejsou v úplné herní pohodě a že poslední výsledky vypovídají o jejich formě. Zatímco hostující celek by se tímto vítězstvím mohl zvednout k lepším výkonům, domácí musejí čekat, kdy i jejich úspěšný zápas přijde na řadu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Čtyři vteřinky do konce, hra se ještě asi naposledy v tomto utkání přerušuje. Vhazovat se ale bude před Hovinenem.
     
    59:26
    Hovinen je venku z branky, domácí zkoušejí power-play.
     
    59:26
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:26
    Gynge se ocitl sám u pravé tyčky, z blízkosti vypálil, jenže i v tomhle případě Ivanov dobře a včas zasáhl.
     
    58:42
    Do konce utkání nezbývá mnoho, Hovinen ještě zůstává v brance. Admiral se zkrátka před branku Ivanova těžko dostává.
     
    57:59
    Hosté v plném počtu.
     
    57:10
    Vorobjov dobře pálil, Ivanov stačil jen vyrazit. Kdyby se dostal k puku Bergfors, zřejmě by zavěsil do prázdné branky. Teď jsou hosté docela pod tlakem.
     
    56:27
    První dva ataky Admiralu byly neúspěšné, Spartak zase v obranném pásmu dobře zapracoval.
     
    55:59
    I přes velkou nevoli hostující lavičky jde v závěru zápasu na trestnou lavici Sergejev (SPM) za zdržování hry. Teď mají možná domácí poslední šanci na to, aby aspoň vyrovnali.
     
    55:46
    Gynge dobře vypálil po zemi, mířil mezi betony Ivanova. Následně se snažil dorážet Schutz i sám autor této střely, defenzíva Spartaku si však nenechala nic líbit.
     
    55:02
    Domácí v plném počtu.
     
    54:53
    Bodrov kombinoval unavěně s Volkovem, nakonec se následná přihrávka za branku soupeře dostala k hráčům Admiralu, kteří puk bezpečně vyhodili.
     
    54:09
    Ačkoli Spartak ještě nevystřelil na branku, vůbec mu to nevadí. Důležité je, že díky vyloučení Ugarova dostal dvě minuty k dobru bránit těsné vedení.
     
    53:02
    Ugarov (VLD) hrál vysokou holí, na trestné lavici si odsedí dvouminutový trest.
     
    53:02
    Anderson dostal přihrávku nalevo, z úhlu nakonec na Hovinena vlastně vyzrát nemohl. Rozhodčí ale budou vylučovat na domácí straně.
     
    52:23
    Ivanovova lapačka skvěle zasáhla. Hosté nakonec ve vlastním pásmu nic nevymyšlejí, Kozlov posílá puk daleko od vlastní branky.
     
    51:33
    Lesnuchin se dokázal odpoutat z rohu hrací plochy ke střele z pravého kruhu, jenže Ivanov celkem bez problémů kryl.
     
    50:51
    Další dva neúspěšné pokusy Admiralu o získání pásma. Domácí nejsou hladoví, Spartak hraje to, co potřebuje.
     
    49:49
    Nikitěnkova střela byla zablokována, touš skončil jen na ochranné sítě. Ivanov je ve třetí třetině jako by stále bez větší práce.
     
    49:02
    Špirko nemohl vystřelit tak, jak by si představoval, takže se puk jen došoural před Hovinena. Ten ho pro jistotu skryl pod lapačku.
     
    48:29
    Trochu krkolomným způsobem se nakonec přihrávka zleva dostala do mezikruží, odkud tvrdě vypálil najíždějící si Drugov. Ivanov mezi třemi tyčemi kryl.
     
    47:31
    Domácí v plném počtu.
     
    46:46
    Sergejev opět nahazoval do skrumáže hráčů, jak je jeho zvykem, Tentokráte se žádnému ze spartackých forvardů úspěšně tečovat nepodařilo tak jako při prvním gólu z první třetiny.
     
    45:47
    Bodrov od modré vyzkoušel pozornost Hovinena, ten ale na jeho pokus dobře viděl, neměl s ním větší problémy.
     
    45:31
    Tohle byl evidentní faul, domácí se budou muset bránit oslabení. Porseland (VLD) jde na trestnou lavici, na které je dnes už podruhé, za podražení.
     
    44:58
    Ač byl Quint natěsno bráněn, nakonec dokázal puk dostat z obranného pásma. Prvních pět minut třetího dějství nám zatím žádnou větší šanci nenabídlo.
     
    Dnešní utkání sleduje 5500 diváků.
     
    44:07
    Podruhé se přerušuje během krátké chvíle, tentokráte kvůli ofsajdu Vladivostoku.
     
    43:26
    Sergejev nyní kombinuje s Quintem ve vlastním pásmu, Admiral se nyní těžko k puku dostává. Spartak už se do nějakého útočení asi hnát nebude, důležité bude především nechybovat vzadu.
     
    42:26
    Toluzakov si vybruslil do levého kruhu a tam z otočky vypálil. Hovinen však stál přesně tam, kde měl, a puk skončil v jeho výstroji.
     
    41:44
    Volkov se sice dostal s pukem do útočného pásma, jeho lajna už ovšem vystřídala. Takže neměl moc možností, jak se svou pozicí naložit, než že odejít na střídačku také.
     
    41:13
    Spartak vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak stěhuje před Ivanova.
     
    40:08
    Hosté v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Admiral se tentokráte střelecky neprosadil, zatímco soupeř hned zkraje druhé třetiny ano. Vladivostok měl k dispozici několik přesilovek, jenže gólman Ivanov je zatím proti. Domácí nehrají špatně, v koncovce se jim ale vůbec nedaří. Opravdu ve skvělé formě je pak Felix Schutz, jenž je pro hosty tou největší hrozbou.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Kvaša se řítí vstříc úniku v oslabení, tohle ovšem zřejmě nestihne. Času zbývá málo, musel by střílet z velké vzdálenosti, aby případný gól mohl platit.
     
    38:55
    Velký závar před Ivanovem! Ten vůbec nevěděl asi pět sekund, kde je kotouč, dorážet se snažili Antropov i Gračev. Nakonec i tuhle situaci hostující brankář přečkal.
     
    38:08
    Kulik (SPM) a jeho podražení. Zbytečné fauly můžou hostům pořádně zatopit.
     
    38:03
    Hosté v plném počtu.
     
    36:55
    Obrovská možnost pro Spartak, který mohl skórovat v oslabení. Wandell dostal přihrávku na levou stranu, Hovinen se naštěstí pro domácí dokázal včas přesunout a jeho střelu polapit.
     
    36:03
    Další vyloučení hostujícího celku. Bobrov (SPM) se dopustil hákování na Schutzovi.
     
    36:02
    Němec Schutz opět ve vyložené šanci! Na Ivanova zkoušel bekhendový blafák, se kterým neuspěl, byl ovšem zezadu faulován.
     
    35:20
    Hosté v plném počtu.
     
    35:09
    Schutz nevybojoval důležité buly, hosté se tak osvobodili prudkým vyhozením z pásma. A domácí mají po početní výhodě.
     
    34:30
    Přesilová hra Admiralu je zatím hodně nicotná, Ivanov prakticky mohl jen sledovat, jak si jeho protihráči přihrávají v útočném pásmu.
     
    33:20
    Sergejev (SPM) dostává dvě minuty poté, co úmyslně posunul vlastní branku. Rozhodčí neváhali ani vteřinu, tohle bylo ze strany hostujícího beka evidentní.
     
    33:10
    Velká příležitost mokevského celku! Anderson dostal přihrávku do pravého kruhu, odkud pálil z jedničky, nicméně střela skončila mimo.
     
    32:31
    Nepříjemné nahození se odrazilo od mantinelu před branku Ivanova, který před dorážejícím Vorobjovem pro jistotu schoval puk do lapačky.
     
    31:54
    Jeden z hráčů Spartaku bekhendem nahodil dopředu, puk nepříjemně poskakoval, a Hovinen si při jištění slabé střely nepočínal nejlépe.
     
    30:56
    Pešechonov dal do tandemu najíždějícímu Medveděvovi, ten mířil ke vzdálenější tyčce do pravého růžku Hovinenovy svatyně, tam ale nakonec jeho pokus neskončil.
     
    29:39
    Bortnikov ve stoprocentní možnosti! Odrazil se k němu puk do mezikruží, kde byl úplně sám, mířil nad vyrážečku Ivanova, ten nakonec s vypětím všech sil vyrazil do rohu kluziště.
     
    29:15
    Domácí v plném počtu.
     
    28:45
    Tahle přesilovka hostům moc nevychází. Špirko je dobře bráněný u mantinelu, po pár vteřinách se Admiral dokázal osvobodit.
     
    27:44
    Schutz je pro Spartak asi tou největší hrozbou, je opravdu při chuti. Teď se objevil před Ivanovem, jenže neměl stabilitu, a tak jeho střela z pádu na led neměla potřebné parametry.
     
    27:15
    První vyloučení druhé třetiny. Na dvě minuty za hákování usedá na trestnou lavici Porseland (VLD).
     
    26:35
    Vorobjov si vyjel z rohu kluziště, žabičkou se snažil najít spoluhráče před brankou, před Ivanova si ale nenajel vůbec nikdo.
     
    25:49
    Bortnikov zakládal dobrou útočnou akce, jenže jako by si nevěděl rady, a tak k němu obrana hostujícího celku dobře přistoupila.
     
    25:09
    Schutz dostal parádní přihrávku do jízdy, odlepil se od levého mantinelu a mířil nad lapačku Ivanova. Střela nakonec skončila jen nad brankou.
     
    23:48
    Ugarov se snažil přihrát doprava, ale neúspěšně. První lajna Admiralu je dnes hodně neviditelná.
     
    22:20
    Domácí zahrozili z brejku! Bortnikov byl úplně sám před Ivanovem, ještě mohl zvolit přihrávku na najíždějícího spoluhráče, z pravé strany nakonec trefil jen lapačku.
     
    21:39
    Domácím se podařilo dostat kotouč za brankovou čáru. Rozhodčí však těsně před tím již pískali, prostor před Ivanovem se jim nezdál čistý. Branka tak nemůže být uznána, Bergfors, jenž by byl zřejmě označen jako střelec, má zkrátka smůlu.
     
    21:14
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tohle byla velká chyba ze strany domácího Gračjova, ze které Spartak těží. Vladivostocký forvard ztratil puk ve středním pásmu, ujmul se ho Volkov, který přihrál do tandemu na druhou tyčku na úplně volného MICHAILA JUNKOVA, jenž zavěsil do prázdné branky. Asistence: Igor Volkov, Vjačeslav Kozlov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vyrovnaná první třetina přesně odpovídá dosavadnímu průběžnému stavu – oba týmy se dočkaly po jedné brance a potvrzují už předzápasové prognózy, že se bude jednat o hodně těsné střetnutí. Hosté se dostali do vedení z přesilovky, domácí srovnali dvě minuty před přestávkou.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Schutz je očividně při chuti. Německý rodák tentokráte nabral rychlost, zpětným bekhendem se snažil před brankou najít spoluhráče, ovšem bezúspěšně.
     
    18:06
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Na sklonku první třetiny domácí srovnávají. Bergfors těžil z dobré práce svého spoluhráče Gyngeho, a jakmile se před ním objevil puk na modré čáře, napálil ho na Ivanova. Ten jeho střelu neudržel, a tak u tyčky mohl v pohodě dorážet FELIX SCHUTZ. Asistence: Niclas Bergfors, Richard Gynge.
     
    17:50
    Gólman Ivanov pro jistotu schoval puk pod lapačku. Akce Admiralu jsou zatím takové bezzubé, gólman Spartaku není pod permanentním tlakem.
     
    17:20
    Toluzakov nezachytil prudkou přihrávku, hosté se tak dopustili zakázaného uvolnění. Hra se přesunuje před Ivanova.
     
    16:27
    Jakmile se dostal Kozlov za modrou čáru, vypálil. Jeho ránu ale Hovinen dobře viděl a elegantním švihem lapačkou puk v klidu polapil.
     
    15:42
    Sergejev přihrál dozadu na Špirka, ten předal puk zpátky na modrou čáru na Quinta, jehož rána od modré čáry se neujala.
     
    14:34
    Medveděv přihrál dozadu za branku na Avcina, který se ale o puk neporval dobře. Nakonec po pár vteřinách přece jenom zasahuje Hovinen.
     
    12:57
    Volkov dostal přihrávku do jízdy, jenže nebyl v takové rychlosti, aby třeba soupeře ukličkoval. Domácí defenzíva proti němu zasáhla výtečně.
     
    11:40
    Admiral je nyní více v útočném pásmu soupeře. Teď pálil Antropov, Ivanov ovšem kryl. Obrana Spartaku měla navíc pohlídané i případné dorážky.
     
    11:29
    Hosté v plném počtu.
     
    10:26
    Těrnavskij dostal puk na modrou čáru, před sebou měl docela dost prostoru, a tak tvrdě vypálil. Ivanov betonem vyrazil do bezpečí.
     
    09:29
    Několenko (SPM) zahrál vysokou holí a půjde minimálně na dvě minuty posedět na trestnou lavici.
     
    08:27
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nakonec se hostům přece jenom podařilo využít hned svou první početní výhodu. Sergejev od modré čáry nahodil před brankáře Hovinena do skrumáže hráčů, kde se podařilo tečovat nepatrně puk ze vzduchu za jeho záda RASTISLAVU ŠPIRKOVI. Asistence: Andrej Sergejev, Tom Wandell.
     
    07:56
    Quintova rána nebyla tvrdá, mířila jen do připravených betonů Hovinena. Ani Spartak zatím v této přesilovce žádný větší tlak na soupeře nevyvíjí.
     
    06:55
    Hosté v plném počtu.
     
    06:48
    Vyloučení také na domácí straně. Hákování vůči soupeři se nyní dopustil Gynge (VLD).
     
    06:40
    Bergfors vypálil z levé strany, před ním se ještě snažili dorážet u tyčky spoluhráči, ovšem bezúspěšně.
     
    05:55
    Domácí dlouho kombinovali kolem prostoru branky, jenže poté dostal Porseland nepřesnou přihrávku, a soupeř se tak dokázal osvobodit.
     
    04:55
    Podražení se nyní dopustil Toluzakov (SPM), Admiral tak bude mít k dispozici první přesilovku.
     
    04:29
    Kvaša se snažil svou přihrávkou najít své spoluhráče, ktouč ale nakonec přešel všechny čáry bez teče. Po icingu se bude vhazovat před Hovinenem.
     
    03:17
    Antropov nyní vyslal na modrou čáru Gračjova, ten ale následnšě o kotouč přišel. Oba týmy zatím mají problém dostat se kloudně do útočného pásma.
     
    02:01
    Také Hovinen si připisuje první úspěšný zákrok. Soupeř se k němu dostal do dobré pozice z pravého kruhu, finský gólman včas zasáhl.
     
    01:02
    Gynge dostal přihrávku na pravou stranu, odkud švihem vypálil. Z velmi dobré pozice ale Ivanova nakonec nepřekonal, mířil totiž jen těsně na jeho branku.
     
    00:42
    Obě první lajny se na úvod jenom oťukaly, Hovinen ani Ivanov zasahovat zatím nemuseli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Hovinen (Ivannikov) – Porseland, Těrnavskij, Osipov, Antropov, Zemčjonok, Vorobjov, Pervušin, Barbašev – Gračjov, Nikitěnko, Ugarov – Bergfors, Gynge, Schutz – Lesnuchin, Drugov, Bortnikov – Kuzněcov, Avcin

    Spartak Moskva: Ivanov (Truškov) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Grišin, Mamkin, Několenko – Anderson, Wandell, Špirko – Kozlov, Junkov, Volkov – Nikulin, Kvaša, Toluzakov – Bobrov, Medveděv, Pešechonov

    Rozhodčí: Komarov, Ščenjov – Strelcov, Tarasov.
     
    Co se týče československé stopy v utkání, v první lajně Spartaku by se měl vedle Andersona a Wandella objevit útočník Rastislav Špirko. Paradoxně je ale nejproduktivnějším hráčem hostů obránce Deron Quint, který už stihl nasbírat devatenáct kanadských bodů. Vladivostok žádného hráče z našich krajů nezaměstnává.
     
    Ani Spartak Moskva nemůže jásat nad aktuální formou. Co se týče posledních šesti zápasů, je na tom úplně stejně jako jeho soupeř – pouhé tři body urval doma nad Nižněkamskem. Oba týmy se střetly teprve nedávno a ani v tomhle případě nemá moskevský celek dobré vzpomínky, s Vladivostokem totiž doma prohrál 1:3.
     
    Admiral je od půlky října ve velkém srabu, za posledních šest zápasů totiž získal jen tři body za vítězství v Podolsku. Poslední trip pro něj nebyl vůbec úspěšný, a tak hodlá sérií domácích zápasů opět zajet do starých kolejí, v jakých byl na začátku sezóny.
     
    Hodně vyrovnané utkání můžeme čekat ve Vladivostoku, který přivítá Spartak Moskva. Oba celky totiž okupují devátou pozici ve svých konferencích a balancují tak na hranici play-off. Hostům se ovšem venku vůbec nedaří, v základní hrací době vyhráli letos jen jednou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 19. Schutz (Bergfors, Gynge) – 9. Špirko (Sergejev, Wandell), 22. Junkov (Volkov, Kozlov)


    Admiral Vladivostok: Hovinen (Ivannikov) – Porseland, Těrnavskij, Osipov, Antropov, Zemčjonok, Vorobjov, Pervušin, Barbašev – Gračjov, Nikitěnko, Ugarov – Bergfors, Gynge, Schutz – Lesnuchin, Drugov, Bortnikov – Kuzněcov, Avcin
    Spartak Moskva: Ivanov (Truškov) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Grišin, Mamkin, Několenko – Anderson, Wandell, Špirko – Kozlov, Junkov, Volkov – Nikulin, Kvaša, Toluzakov – Bobrov, Medveděv, Pešechonov

    Rozhodčí: Komarov, Ščenjov – Strelcov, Tarasov

    Diváci: 5500
    bahis siteleri