Havlíčkův Brod – Žďár n/S 2:4 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 7:2 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
Hr. Králové – Kometa Brno 5:4 (po pr.) | Olomouc – Vsetín 0:0 (odl.) | HC Litvínov – PZ Kladno 4:3 (kon.)
po prodl.
Královští lvi Hradec Králové
5:4 (3:4, 1:0, 0:0 - 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 15.12.2013, 11:30ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Konec zápasu. (13:42:55)
     
    62:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velice pěkná rozhodující branka je i skvělou tečkou za ještě lepším utkáním. Individuální kvalitu prokázal FILIP MONÍK, kterému to nejdříve nevyšlo z pravé strany. On se ale nevzdal, puk vybojoval u levého mantinelu, obehrál hnedle tři obránce Komety, nabruslil si před brankoviště a kličkou překonal i Dostála. Následně puk uklidil do prázdné brány a vystřelil tak Královským lvům bod navíc!
     
    60:46
    První střela v prodloužení vyšla z hole domácího Šaldy. Dostál vůbec nic neviděl a tak s velikým štěstím puk vyrazil ven.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ano, je tomu tak. Ve třetí třetině jsme se branky nedočkali a tak je na řadě pětiminutové prodloužení. Urve jeden z týmu už nyní bod navíc, nebo dospěje zápas až do dovednostní činnosti?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Posledních osm vteřin základní hrací doby, zřejmě se dočkáme dalšího prodloužení z pohledu domácích hráčů.
     
    59:33
    Muška to jen tak zkusil z poloviny a Dostál si musel hodně vyjet, aby puk čapl.
     
    58:31
    Domácí Dvořák s Jiráskem se nyní snažili kombinovat na útočné polovině, obrana Komety ale včas zasáhla.
     
    56:20
    Na obou týmech je vidět veliké odhodlání, ale zároveň i veliká pozornost, aby neudělaly chybu, která by znamenala ztrátu všech bodů.
     
    54:16
    Hradec teď dlouho podnikal nebezpečné útoky, nic konkrétního a ani žádná střela ale nevnikla, zato Kometa se po pár chybách mohla dostat do nebezpečného přečíslení, které by mohlo znamenat branku. Obrana lvů ale vždy rychle zasáhla.
     
    53:30
    Jeden z domácích obránců se šibalskou střelou pokoušel obstřelit domácího beka, puk se ale opřel do jeho brusle. Následně chytil poměrně velikou faleš a puk tak letěl těsně vedle pravé tyče.
     
    51:06
    Největší šance poslední periody měl na své holi hostující Mlynář. Ten se po chybě v domácí obraně dostal do samostatného úniku, jeho zakončení se mu ale nepovedlo a tak svoji šanci promarnil. I na něm bylo vidět veliké naštvání.
     
    50:53
    Konečně i Hradec bojuje před Dostálem, bohužel pro domácí příznivce ale neúspěšně
     
    49:30
    Hodně dlouho jsou teď domácí hráči uzamknuty ve vlastní polovině, Brno skvěle drží puk a když vyšle přihrávku, tak je milimetrově přesná.
     
    48:47
    Hasoň se zřejmě pokoušel nahrávat přes brankoviště, domácí obránce si ale málem puk vrazil sám do sítě. Weiss ale ukázal svoje reflexy.
     
    48:19
    Kučera natáhl od modré, Weiss ale nemusel zasahovat.
     
    47:11
    Matouše lehce tečoval před Dostálem, který měl plné ruce práce s tím, aby se mu kotouč povedlo vyrazit do ochranné sítě. Nakonec úspěšně.

    Ondřej Novotný

    Branky a nahrávky: 5. Matějček, 10. Matějček (Matouš, Moník), 13. Jirásek (Dvořák), 36. Hidveghy (Matějček, Fanderlik), 63. Moník (Matějček) – 4. Šmída (Furch), 15. Čejka (Furch), 16. Mlynář (Gajarský, Knap), 17. Hasoň (Čejka)


    Královští lvi Hradec Králové: Weiss (Vomáčka) – Fanderlik, Kynčl, Hroudký, Šalda, Muška, J. Moník, Jonáš – Martinec, F. Moník, Matějček "C" – Matouš, Jirásek, Dvořák – Štohanzl, Pažourek, Matouš – Hidveghy, Hanousek.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Zukal "C", Furch, Mikyska, Jeřábek, Kučera, Petrla – Čejka, Šmída, Hasoň – Süss, Škvrně, Klenec – Knap, Mlynář, Gajarský – Matula, Krejčí.
    Trenér: Marek Moskal
    bahis siteleri