Slovensko – Bělorusko 1:2 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Bělorusko
sk Pátek 20.12.2013, 16:00 • Sport- und Kulturzentrum, Arosa (Švajčiarsko) • Arosa Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri úvodnom zápase Švajčiarského pohára s oficiálnym názvom Arosa Challenge!
    V tomto online prenose vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Sport- und Kulturzentrum vo švajčiarskom meste Arosa, kde proti sebe od 16:00 nastúpia reprezentačné výbery Slovenska a Bieloruska.

    Arosa Challenge je medzinárodný hokejový turnaj pre reprezentačné hokejové tímy seniorov vo švajčiarskom športovom a rekreačnom stredisku Arosa. Začiatok tohto turnaja siaha do neďalekej histórie – rok 2010, kedy ho založil švajčiarský zväz ľadového hokeja v spolupráci s orgánmi cestovného ruchu mesta Arosa. Tento turnaj je vždy dvojdňový, keď sa vrámci prvého dňa hrajú "semifinálové zápasy" podľa pripraveného rozlosovania a vrámci druhého dňa vidíme súboje o prvú a o tretiu priečku turnaja. Prvého ročníka sa v roku 2010 zúčastnili reprezentácie Dánska, Slovenska, Švajčiarska a Bieloruska. Víťazmi sa stali práve Bielorusi pred domácimi Švajčiarmi. V decembri roku 2012 sa na tomto turnaji stretli reprezentácie Švajčiarska, Slovenska, Bieloruska a Nórska. V tejto pomerne silnej konkurencii zvíťazili domáci Švajčiari, ktorí vo finále suverénne zdolali svojich súperov zo Slovenska výsledkom 5:0.

    V poradí už tretí ročník hokejového turnaja Arosa Challenge priniesol na ľad štadióna Sport- und Kulturzentrum vo švajčiarskom meste Arosa rovnaké zastúpenie tímov ako v minulom ročníku. Podľa rozlosovania si v "semifinálových" zápasoch prvého dňa zmerajú sily dvojice Slovensko – Bielorusko a Švajčiarsko – Nórsko. Hneď v sobotu 21. decembra si víťazné tímy zahrajú v boji o "zlatú priečku" a porazené tímy v boji o "bronzovú priečku".
     
    Slovenských hokejových reprezentantov čaká vo Švajčiarskom meste Arosa posledná turnajová previerka pred zimnými olympijskými hrami v ruskom Soči. Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek si však predstavoval úplne iné zloženie tímu, aké mu z nominácie napokon vyšlo. Na švajčiarskom hokejovom turnaji chcel pred olympiádou otestovať "hráčov s otáznikom", no nepodarilo sa mu to. Klub Slovan Bratislava mu neuvoľnil požadovaných hráčov a ďalší sa ospravedlnili (obranca Milan Jurčina, útočníci Marcel Hossa, Rastislav Špirko a Tomáš Záborský). Najproduktívnejší slovenský obranca v KHL – Peter Podhradský z Donbassu Doneck napokon nominovaný ani nebol, keďže tréner Vůjtek s ním nemá dobré skúsenosti. Vůjtek oznámil aj fakt, že do olympijskej nominácie zaradí zo zostavy na švajčiarskom pohári "menej ako sedem hráčov". Arosa Challenge teda pre slovenský tím predstavuje nejakú "skúšku nových hráčov", keďže až traja slovenskí hokejisti zažijú na tomto turnaji reprezentačnú premiéru – brankár Marek Čiliak z Brna a obrancovia Miroslav Macejko z Košíc a Peter Hraško zo Zvolena. Do slovenskej hokejovej reprezentácie sa po dlhšom čase vracia aj košický útočník Gabriel Spilar.

    Hráčska nominácia Slovenska na Arosa Challenge:

    Brankári: Marek Čiliak (Kometa Brno, ČR, počet štartov v reprezentácii 0/gólov 0), Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr., 21/0)

    Obrancovia: Ivan Baranka (Avangard Omsk, Rus./KHL , 67/4), Dominik Graňák (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 130/6), Milan Jurčina (TPS Turku, Fín., 48/3), Miroslav Macejko (HC Košice, 0/0), Juraj Mikuš (HC Lev Praha, ČR/KHL, 10/0), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL, 129/5), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chorv./KHL, 63/1), Juraj Valach (HC Slavia Praha, ČR, 5/0).

    Útočníci: Rastislav Dej (HK Hradec Králové, ČR, 9/0), Peter Galamboš (MHC Martin, 3/0), Marcel Haščák (Dinamo Riga, 39/3), Adam Lapšanský (HK Poprad, 4/2), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany, 10/0), Tomáš Marcinko (HC Košice, 8/0), David Skokan (HC Slavia Praha, ČR, 4/0), Gabriel Spilar (HC Košice, 20/6), Ján Sýkora (HC Plzeň, ČR, 11/1), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL, 29/3), Roman Tománek (HK Nitra, 6/3), Radoslav Tybor (HC Pardubice, ČR, 15/1), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 2/0).
     
    Bieloruský reprezentačný tréner Glen Hanlon môže byť s nomináciou na Arosa Challenge spokojný. Pod Alpy odcestovalo 21 hráčov, obranca Oleg Jevenko z Univerzity Massachusetts sa k mužstvu pripojí priamo vo Švajčiarsku. V bieloruskom výbere sú aj Andrej Kosticyn z Traktora Čeľabinsk a a Sergej Kosticyn z Avangardu Omsk. Do Arosy cestuje aj Kevin Lalande z Dinama Minsk, ktorý už získal okrem kanadského aj bieloruské občianstvo.

    "Pre nás je Arosa Challenge významnou previerkou. Som rád, že v tíme budú aj bratia Kosticynovci. Každý hráč v mužstve je však veľmi dôležitý. Budeme pracovať na hernom systéme, chceme ho zlepšiť. Pre nás je to vhodná príprava na majstrovstvá sveta v domácom prostredí," povedal pre web Bieloruskej hokejovej federácie Glen Hanlon.

    Hráčska nominácia Bieloruska na Arosa Challenge:

    Brankári: Vitalij Kovaľ (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Kevin Lalande (Dinamo Minsk)

    Obrancovia: Oleg Goroško, Iľja Kaznadej, Jevgenij Nogačov (všetci Dinamo Minsk), Nikolaj Stasenko (Severstaľ Čerepovec, Rus./KHL), Andrej Karev (Junosť Minsk), Vladimir Denisov (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Oleg Jevenko (Univerzita Massachusetts, USA), Kirill Gotovec (Univerzita Cornell)

    Útočníci: Alexej Jefimenko (Dinamo Minsk), Arťom Kislyj (Toros, Rus.), Andrej Kosticyn (Traktor Čeľabinsk, Rus./KHL), Sergej Kosticyn (Avangard Omsk, Rus./KHL), Konstantin Koľcov (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Sergej Demagin (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus.KHL), Andrej Stas (Dinamo Minsk), Nikita Komarov (Titan), Arťom Volkov (Šachťor Soligorsk), Alexander Kitarov (Dinamo Minsk), Jevgenij Kovyršin (Severstaľ Čerepovec, Rus./KHL), Nikita Osipov (Dinamo Minsk)
     
    Oba tímy sa naposledy stretli 25. apríla 2013 na Slovakia Cupe, Bielorusi vyhrali 3:2 po sam. nájazdoch. Slovensko z 23 vzájomných zápasov s východoeurópskym súperom vyhralo štrnásť, osemkrát prehralo a má aktívne skóre 64:37.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Laco (Čiliak) – Graňák (C), Baranka (A), Starosta (A), Švarný, J. Mikuš, P. Hraško, Macejko, Čerešňák – Marcel Haščák, Bulík, Lapšanský – Marcinko, Tybor, J. Sýkora – Spilar, Lušňák, R. Tománek – D. Skokan, P. Zuzin, Galamboš

    Bielorusko: Kovaľ (Lalande) – Goroško, Stasenko, Gotovec, V. Denisov, Kaznadej, Karev, Jevenko, Nogačov – Demagin, Koľcov (C), Stas – Kitarov, S. Kosticyn (A), A. Kosticyn (A) – Kovyršin, Jefimenko, Osipov – Komarov, Volkov, Kislyj

    Rozhodca: Prugger (SUI), Rochette (SUI) – Kovacs (HUN), Kung (SUI).
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Slovenskí hokejisti odohrajú zápas v modrých dresoch, pričom kapitánske "Céčko" ponesie obranca Dominik Graňák. Taktické pokyny zo striedačky bude našim reprezentantom dávať hlavný tréner Vladimír Vůjtek.
    Hokejisti Bieloruska dnes využijú červenú sadu dresov, kapitánom bude skúsený útočník Konstantin Koľcov. Hlavným trénerom nášho dnešného súpera je slovenským fanúšikom dobre známy Glen Hanlon.

    V bráne Slovenska začína Ján Laco, na opačnej strane sa od úvodných sekúnd predstaví Vitalij Kovaľ.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Ešte pred začiatkom duelu si vypočujeme hymny oboch krajín. Po bieloruskej nasleduje slovenská.
     
    Hymny oboch krajín už dozneli a všetko je pripravené na úvodné vhadzovanie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Úvodné buly získali na svoje hokejky slovenskí hokejisti. Tí sa s pukom okamžite stiahli do vlastného obranného pásma, odkiaľ budú rozohrávať prvú útočnú akciu .
     
    00:34
    Slováci ale ďaleko nedošli. Stasenko v pásme pred vlastným gólmanom ja napriek Lapšanského aktivite získal puk a naši súperi ho okamžite zaviezli na opačnú polovicu.
     
    00:55
    Marcinko vybojoval v útočnej tretine puk pre Sýkoru, ale ten ho nedokázal na svojej hokejke udržať a po súboji pri mantineli oň prišiel.
     
    01:29
    Úvodné sekundy tohto stretnutia zatiaľ nepriniesli nič zaujímavé. Oba celky sa iba "oťukávajú".
     
    01:59
    Už dlhšie sa hrá bez prerušenia, ale ani jednému z celkov sa nedá pripísať vyššia aktivita. nevideli sme doposiaľ ani jednu strelu do priestoru brány.
     
    02:36
    Veľká šanca Slovenska! Peter Zuzin sa ocitol sám pred Kovaľom, ale na jeho kvality doposiaľ nevyzrel a puk za jeho chrbát nedokázal prepasírovať.
     
    03:17
    Bielorusko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti prehrávajú po prvej strele súpera. Z ľavého kruhu vypálil poriadne tvrdú ranu SERGEJ DEMAGIN a Laco na túto strelu nemal nárok. Asistencie si pripisujú Oleg Goroško a Andrej Stas.
     
    03:38
    Tak toto je presne to, čo slovenskí hokejisti nechceli a nepotrebovali. Pred úvodným presným zásahom sa hralo bez prerušenia a unavení Slováci nedokázali zabrániť tejto tvrdej bombe do priestoru brány, ktorú gólman skutočne nemal šancu zachytiť.
     
    04:32
    Naši hokejisti sa ale rozhodne nevzdávajú. Tybor to skúsil aktívne a puk zaviezol do útočnej tretiny, no tam nedokázal vystreliť do priestoru troch žrdí.
     
    04:55
    Demagin bol s pukom na hokejke v útočnom pásme, no teraz našťastie nedokázal vystreliť. Pred ním sa včas zjavili brániaci hokejisti, ktorí ohrozenie Laca nedopustili.
     
    05:33
    Slovenským hokejistom sa snaha uprieť nedá. Aktívna je najmä druhá formácia, ktorá puk zaviezla do útočnej tretiny, ale tam veľmi rýchlo brániaci Bielorusi všetko poriešili.
     
    06:01
    Marcel Haščák to skúsil opakovane. Náš útočník chcel strieľať zo strany, ale bol vytlačený až do príliš veľkého uhla a napokon mu jeho zámer nevyšiel.
     
    06:41
    Na opačnú polovicu puk bezproblémovo zaviezli hráči Bieloruska. Stas to skúsil strelou spoza obrany, ale Laca tento puk neprekonal.
     
    07:21
    Naši súperi ešte ostávajú v pásme, ale ich akciu nemožno nazvať emormným tlakom. Slováci sa pozorne bránia, zatiaľ sa hrá čisto a rozhodcovia vylučovať nemuseli.
     
    07:41
    Obyčajná tečovaná strela Sýkoru narobila problémy Kovaľovi! Tento pokus nebol z kategórie nebezpečných, ale bieloruský gólman trochu zaváhal, napokon si ale po vlastnej chybe poradil.
     
    08:26
    Individuálne to teraz skúsil aj Tománek, ale takisto nebol úspešný. Brankár Kovaľ však možno nemá svoj deň, treba to rozhodne skúšať z každej pozície.
     
    09:10
    Nebezpečne zahrali aj naši súperi! Stas bol zakončujúcim hráčom, ale proti nemu stál pozorný Laco a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    10:00
    Máme za sebou úvodnú desaťminútovku, ale na ľadovej ploche nevidíme žiadnu prevahu ani jedného z celkov. Bielorusi majú puk trochu častejšie na hokejkách, ale žiaden tlak si v týchto chvíľach nevedia vypracovať.
     
    10:37
    Z našich je doposiaľ najaktívnejšia druhá formácia s Marcelom Haščákom. Ten ale nech to skúša z akejkoľvek pozície, nie a nie mu to tam padnúť.
     
    11:20
    Bieloruskí hokejisti nás teraz zatlačili do vlastnej obrannej tretiny. Slováci sa pozorne a zodpovedne stiahli a súperovi nedovolili nič iné ako nahodenie na zadný mantinel.
     
    11:55
    Stále sme neboli svedkami ani jedného vylúčenia. Prvá útočná formácia hostí sa teraz usadila pred Lacom, ale ten proti Demaginovi teraz predviedol spoľahlivý zákrok.
     
    12:36
    Tak až teraz sa našim hráčom podarilo oslobodiť spod zovretia súpera a puk vyvážajú na opačnú polovicu ľadovej plochy.
     
    13:10
    Bol to Bulík, kto skúsil puk nahodiť do priestoru brány, ale chýbala mu presnosť. Kus čiernej gumy končí iba na zadnom mantineli.
     
    14:39
    hra je teraz poznačená niekoľkými nepresnosťami na oboch poloviciach ľadovej plochy. Bielorusi sa nikam neponáhľajú a iba pomaly zakladajú útočnú akciu.
     
    15:30
    Slovenskí hráči sa ubránili po ofenzívnej akcii súpera a Macejko bude rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    15:55
    Mladý Macejko hru presunul až k bráne na opačnej polovici ľadovej plochy. Tam skúšal puk nahadzovať na bránu Skokan, ale stále vidíme iba nepresnosti Slovákov.
     
    16:27
    Slovenskí hokejisti si zahrajú v početnej prevahe. Ďakovať za to môžu Marcelovi Haščákovi, ktorý vybojoval faul od súpera. Na trestnú lavicu odchádza Vladimir Denisov za podrazenie.
     
    16:55
    Slovensko nezačalo početnú výhodu zle a usadilo sa v pásme, no súpera nevie poriadne zatlačiť.
     
    17:06
    Tak toto bola najväčšia šanca slovenského tímu v doterajšom priebehu stretnutia! Marcinko nabil do priestoru brány Tyborovi a jeho bekhendové zakončenie poriadne vystrašilo Bielorusov. napokon ale puk v sieti nekončí.
     
    17:36
    Slovensko hrá túto početnú výhodu aktívne i naďalej, ale podobnú príležitosť si už nevie vypracovať.
     
    18:06
    Teraz si už hosťujúca defenzíva dáva veľký pozor na podobné chyby v defenzíve a priestor pred Kovaľom úplne uzavrela.
     
    18:41
    Hostia hrajú už v plnom počte, naši hokejisti ale neodohrali zlú početnú výhodu. Chýbala jej však gólová bodka, čo by bolo v tomto prípade najdôležitejšie.
     
    19:10
    Slováci budú hrať ďalšiu presilovú hru, na trestnú lavicu odchádza Sergej Kosticyn za hrubosť.
     
    19:46
    Čas do konca tejto časti hry sa neúprosne kráti a Slováci stále nevedia vypracovať vyloženú šancu. V tejto tretine možno za takú považovať snáď iba Tyborovu počas predchádzajúcej presilovky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vyhrávajú na švajčiarskom turnaji naši súperi. Slovensko inkasovalo hneď z prvej strely do priestoru brány Jána Laca, no následné pokusy Bielorusov dokázali hráči spod Tatier zneškodniť.
     
    20:00
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Prvé buly druhej tretiny je minulosťou. Na svoje hokejky ho získali Slováci a my iba pripomíname, že ešte dohrávajú presilovku.
     
    20:40
    Baranka od útočnej modrej posielal puk do priestoru brány, ale bieloruský gólman nemal s priamou strelou žiaden problém.
     
    20:55
    Tybor v medzikruží nebezpečne tečoval puk, no do odkrytej časti siete ho nenasmeroval. Tybor to skúšal strelecky aj sám, ale ani tento pokus Kovaľova neprekvapil.
     
    21:19
    Bielorusi sú už v plnom počte a Sergej Kosticyn okamžite s pukom na hokejke vnikol do pásma a poriadne tvrdou ranou preveril lapačku Laca.
     
    21:48
    Tak takéto šance by sme Bielorusom nemali nechávať, náš gólman zasiahol iba reflexívne a nebyť jeho pohotového zákroku, prehrávali by sme už rozdielom dvoch gólov.
     
    22:13
    Slováci chceli hru rýchlo presunúť na opačnú polovicu ľadovej plochy, ale je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    22:35
    Prvé vylúčenie na strane Slovenska. Na trestnú lavicu odchádza Macejko.
     
    23:00
    Slováci sa zatiaľ ukážkovo bránia a Haščák v útočnej tretine dokonca zbiera cenné sekundy.
     
    23:24
    Tak teraz sa mi zdalo, že A. Kosticyn napálil po strele d útočnej modrej čiary hornú žrď Lacovej brány! Bielorusi sa po prvýkrát v tejto početnej výhode usadili v pásme.
     
    23:58
    Bratia Kosticynovci držia puk v útočnom pásme a pre Slovensko je to poriadne rušná minúta. Naši reprezentanti sú stiahnutí v pásme pred Lacom musia sa brániť.
     
    24:35
    Naši hráči sú už v plnom počte, aj napriek problémom sa dokázali ubrániť.
     
    24:57
    Slovensko sa hrnulo do akcie dvoch proti dvom a puk si pýtal Skokan, ale presnú prihrávku nedostal a tak sa situácia skončila bez presného streleckého zakončenia.
     
    25:31
    Slovensko by sa rado usadilo v pásme pred Kovaľom, ale my sledujeme rýchly hokej a puk lieta zo strany na stranu.
     
    25:53
    Haščák bol teraz prirýchly a do pásma vbehol skôr ako puk. Pískaný ofsajd.
     
    26:39
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale náš pomerne mladý tím veľmi odhodlane bojuje a odoláva skúseným súperom.
     
    27:20
    Marcinko pripravil ďalšiu tutovku pre svojich spoluhráčov, ale tá opäť neskončila presným zásahom. Do priestoru pred bránou posunul puk Tyborovi, ale ten zoči-voči Kovaľovi nepochodil.
     
    27:45
    Vzápätí sa ale naši hráči musia rýchlo vrátiť. Sýkora mal čo robiť, aby došprintoval protihráčov a zabránil im vystreliť na Lacovu svätyňu.
     
    29:00
    Slováci sa stále niekam ponáhľajú. V ofsajde sa tentokrát ocitol Skokan.
     
    29:41
    Slovensko sa bude opäť brániť. Na trestnej lavici je Sýkora, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    30:12
    Naši súperi začali presilovú hru aktívne a okamžite sa usadili v pásme. Naši hokejisti ich zatiaľ vytláčajú k mantinelu.
     
    30:37
    Denisov vypálil priamo na bránu a bola to poriadne štipľavá rana. Ján Laco bol na svojom mieste a so situáciou si poradil.
     
    31:08
    Slováci sa musia brániť aj naďalej, ich súperi im dýchať rozhodne nedajú Denisov páli znova z podobnej pozície, ale teraz bol puk tečovaný, no Laco si opäť poradil.
     
    31:24
    Naši hráči už v mysli odrátavajú sekundy do konca tejto početnej nevýhody, Marcinko odvádza kus práce a nedovoľuje súperom vystreliť.
     
    32:00
    Slovensko už medzičasom hrá v plnom počte. Sýkora sa pokúsil okamžite vyštartovať na bránu, ale naši súperi sa dobre bránia.
     
    32:46
    Bojovnosť sa našim hokejistom rozhodne nedá uprieť, ale na bieloruský tím sme zatiaľ nevymysleli nič s gólovou bodkou. Hostia sa bránia bez väčších problémov.
     
    33:19
    Peter Zuzin by sa rád opäť dostal do nebezpečného zakončenia. V pásme si nakorčuľoval na puk, ale teraz jeho strela nebola z kategórie nebezpečných. Gólman ako Kovaľ si s ňou musel poradiť.
     
    34:00
    Náš kapitán Graňák si dovolil pekný hit na Sergeja Kosticyna, no vo vývoji hry nič neznamená. Kosticyn sa rýchlo otriasol a pokračuje v hre.
     
    34:38
    Slováci by sa radi dostali do útočného pásma. Naši hokejisti sú aktívni, ale hra je skutočne rýchla, málo sa v nej prerušuje a puk lieta zo strany na stranu.
     
    35:10
    Slováci mohli ísť do brejku. Sýkora prihrával na stranu Marcinkovi, ale táto prihrávka prišla neskoro. Košický útočník už zakončovať nemohol.
     
    35:42
    Čas do konca tejto časti hry sa neúprosne kráti. V týchto chvíľach sa hrá síce tvrdo, ale čisto.
     
    36:30
    Teraz mali naši súperi veľkú možnosť na druhý gól! Dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, ale napokon nás podržal gólman Laco. Mikuš robil čo mohol, ale sám proti dvojici rýchlych korčuliarov nestačil.
     
    37:00
    Rovné tri minúty ostávajú do konca tejto časti hry a ak by Slováci po takejto dobrej tretine nešťastne inkasovali, mohlo by ich to ešte poriadne mrzieť.
     
    37:54
    Naši hokejisti sa dostali do pásma, prihrávku na útočnú modrú čiaru tam Marcinko adresoval spoluhráčovi Starostovi, ale jeho bomba Kovaľa neprekvapila.
     
    38:35
    Teraz ale môžeme ďakovať opäť Lacovi! Demagin z uhla prihrával pred bránu, kam si nakorčuľoval kapitán Koľcov, no jeho rýchle zakončenie ľavým betónom vyrazil práve náš reprezentačný brankár.
     
    39:23
    Plynie posledná minúta druhej tretiny. Hra sa prelieva zo strany na stranu a Slováci sa pre istotu pozorne bránia a súpera už do pásma nepúšťajú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej časti hry sa na výsledku nič nezmenilo. Slovenskí hokejisti obetavo bojujú a so svojím súperom držia krok, no aj po 40 minútach prehrávajú rozdielom jediného presného zásahu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:07
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre tím Bieloruska.
     
    40:21
    Slováci nedovolili súperovi ani rozohrať a Haščák už nahadzoval puk pred bránu Bulíkovi. Brankár Kovaľ mal poriadne problémy, ale napokon situáciu ustál.
     
    40:45
    Po Bulíkovej rane musel zasahovať Kovaľ opäť. Slovenskí hokejisti začali veľmi aktívne a súpera poriadne zatlačili.
     
    41:16
    Skúšal to aj Marcinko, ale ani tentokrát Kovaľ nainkasoval. Pri takomto výkone Slovákov musí byť bieloruským hráčom poriadne horúco.
     
    41:45
    Na ľade je už tretia formácia našich. Spilar si chcel tiež vystreliť, ale od Lusňáka nedostal presnú prihrávku.
     
    42:36
    A bude sa vylučovať. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Galamboš.
     
    43:29
    Bielorusko dalo gól!
    Slováci napokon situáciu neustáli a je z toho druhý gól. Laco sa po zákroku nestihol presunúť k opačnej žrdi, kam vyrazený puk odpratal SEGREJ DEMAGIN. Asistencie: Iľja Kaznadej a Vladimir Denisov
     
    44:06
    Slovenskí hráči dnes už druhýkrát pustili do nebezpečného zakončenia Demagina a ten túto šancu pohodlne využil. Toto bude našich reprezentantov pravdepodobne ešte mrzieť.
     
    44:55
    Slováci začali túto časť hry perfektne, ale teraz sa im absolútne nedarí. Za Lacom dokonca zvonila pravá žrď! Toto sa nášmu trénerovi rozhodne nemôže páčiť.
     
    45:39
    Bojovnosť Slovákom nechýba, ale v zakončení je to stále bez úspechu. Brankár Kovaľ nemá so zákrokmi žiadne problémy.
     
    46:19
    Baranka nedokázal ubrániť protihráčov na útočnej modrej čiare, no našťastie pre našich chlapcov puk letel iba tesne vedľa brány.
     
    46:45
    Tybor to skúsil z ľavej strany, ale triafa iba betóny brankára hostí.
     
    47:43
    Menšia šarvátka na ľadovej ploche, po ktorej sa bude vylučovať. Slovensko si zahrá presilovú hru. Denisov 2 min. za hrubosť
     
    48:06
    Ivan Švarný má ranu poriadne tvrdú, ale Kovaľovi to vôbec neprekáža. Bieloruský gólman dnes pôsobí veľmi sebaisto a nemá problém zakročiť ani proti tejto strele.
     
    48:39
    Slovenskí hokejisti stále ostávajú v pásme pred brankárom hostí, ale teraz sa im už nedarí zakončiť. Bielorusi sa pozorne bránia, nemajú sa kam ponáhľať.
     
    49:21
    Slovákom sa síce snaha uprieť nedá, ale zakončenie je v ich podaní mizerné. Naši reprezentanti nevedia nebezpečne vypáliť na muža medzi tromi žrďami.
     
    49:23
    Denisov je už späť na ľadovej ploche. Pokračujeme v hre v plnom počte.
     
    50:40
    Žrď zvonila aj za súperovým brankárom! Tybor dnes nemá šťastie v zakončení, výlsedkom čoho je teraz aj tečovanie strely do pravej tyčky.
     
    51:32
    Bielorusi okamžite získavajú puk a vedú ho na opačnú polovicu ľadovej plochy. Naši súperi sa skutočne nemajú kam ponáhľať, na svojom konte majú dvojgólový náskok a Slováci sa nevedia presadiť.
     
    52:02
    Tománek to skúsil sám. Spoza obrany tvrdo vypálil, ale puk Kovaľ reflexívne vyrazil. V priestore pred bránou sa nepodarilo úspešne dorážať nikomu z našich reprezentantov.
     
    52:32
    Toto stretnutie je poriadne rýchle a prerušuje sa v ňom iba minimálne. Bielorusi okamžite po vybojovaní puku presúvajú na opačnú polovicu ľadovej plochy, kde nedokázali zakončiť.
     
    53:45
    Naši hráči získajú pásmo "zadarmo". Bielorusi sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    54:23
    Čas sa nebezpečne kráti, naši hráči sa nevedia opätovne prebojovať do vyloženej šance a nepremenené príležitosti ich môžu poriadne mrzieť.
     
    54:51
    Bude sa vylučovať. Starosta lakťom zasiahol tvár súpera a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    55:16
    Nešťastné vylúčenie našim chlapcom rozhodne nepomohlo. Bielorusi sa nikam zbytočne neponáhľajú a puk držia na svojich hokejkách.
     
    56:36
    Slovensko dalo gól!
    Vo vlastnom oslabení sa presadil PATRIK LUŠŇÁK! Patrik puk iba nahodil smerom na bránu Kovaľova, pred ním ale nešťastne odskočil od ľadu a skončil až v sieti. Kovaľov sa musí poriadne červenať, toto bol veľmi lacný gól v jeho sieti. Bez asistencií.
     
    57:24
    Pomerne šťastná situácia teraz výrazne zdvihla sebavedomie našim hokejistom. Nič ešte nie je stratené a Slováci cítia svoju šancu.
     
    58:00
    Hlásateľ oznámil posledné dve minúty do konca tretiny. Slováci sa usadili v útočnej tretine, Laco zatiaľ ostáva v bráne.
     
    58:32
    Starosta to skúsil poriadne štipľavou strelou, ale tá Kovaľa neprekonala. Hostia sa už stiahli do obrannej ulity.
     
    59:12
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny, ale Laco nemôže vykorčuľovať z brány. Bielorusi puk vytláčajú do stredu klziska a naši musia von z pásma.
     
    59:30
    Ján Laco je na striedačke, naši hrajú v šestici!
     
    59:48
    Ale hostia sa ukážkovo bránia. Puk vytlačili z vlastnej obrannej tretiny a nič zaujímavé sa už zrejme nestane.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil, Slovensko prehralo s Bieloruskom tesne 1:2 a zajtra si tak zahrá o konečné tretie miesto.

    Najlepšími hráčmi zápasu boli vyhlásení Slovák Švarný a na opačnej strane dvojgólový strelec Demagin. (17:57:52)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 57. Lušňák – 4. Demagin (Goroško, Stas), 44. Demagin (Kaznadej, Denisov)


    Slovensko: Laco (Čiliak) – Graňák (C), Baranka (A), Starosta (A), Švarný, J. Mikuš, P. Hraško, Macejko, Čerešňák – Marcel Haščák, Bulík, Lapšanský – Marcinko, Tybor, J. Sýkora – Spilar, Lušňák, R. Tománek – D. Skokan, P. Zuzin, Galamboš
    Bělorusko: Kovaľ (Lalande) – Goroško, Stasenko, Gotovec, V. Denisov, Kaznadej, Karev, Jevenko, Nogačov – Demagin, Koľcov (C), Stas – Kitarov, S. Kosticyn (A), A. Kosticyn (A) – Kovyršin, Jefimenko, Osipov – Komarov, Volkov, Kislyj

    Rozhodčí: Prugger (SUI), Rochette (SUI) – Kovacs (HUN), Kung (SUI)
    bahis siteleri