Martin – Žilina 3:4 (0:1 po s.n.) | Nitra – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Košice – Trenčín 3:2 (1:0 po s.n.)
Poprad – Piešťany 3:5 (kon.) | Zvolen – Skalica 5:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
3:2 (1:0, 1:0, 0:2)
HK DUKLA Trenčín
sk Sobota 28.12.2013, 17:00 • Steel arena • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Víťazný nájazd si pripisuje GABRIEL SPILAR. Jeho blafák bol naozaj nechytateľný a Lašák nemal nárok, jeho betón bol tentokrát pomalší.
     
    61:30
    Sojčík si nakorčuľoval medzi kruhy, našiel voľného Jenčíka vedľa, ktorý ihneď aj vystrelil, jeho pokus Lašák vyráža vyrážačkou do rohu.
     
    58:50
    Oddychový čas hostí. Taktické pokyny sa teraz hodia pre Košice aj Trenčín vhod.
     
    57:45
    Medzi kruhy teraz dostal puk Spilár, jeho strelu Lašák vyráža iba pred Jenčíka, ktorý ale nedokázal usmerniť puk.
     
    57:10
    Po buly sa podarili Bartošovi trafiť tyčku bránky Lašáka! Veľká smola pre domácich, ktorí pokračujú v tlaku.
     
    56:05
    Vylúčenie na strane hostí. na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Čerešňák.
     
    52:16
    Trenčín dal gól!
    Dukla Trenčín využila svoju miernu útočnú prevahu a vyrovnáva na 2:2! Spoza bránky dostal do kruhu prihrávku od Šimičeka útočník TOMÁŠ LIPTÁK a ten okamžitou strelou do horného rohu prekonáva brankára Košíc! Asistencie: Šimíček, Nemčík
     
    46:37
    Trenčín dal gól!
    Trenčania sa dostali do útočného pásma, ihneď Lipták poslal puk na modrú Nemčíkovi, ktorý vypálil delovku, ktorú Riečický iba vyráža pred seba, kde pohotovo zareagoval JAKUB ŠIMÍČEK a znižuje na 2:1. Asistencie: Nemčík, Lipták
     
    43:25
    A pokračuje tlak Košíc, teraz si to vymenili útočníci domácich, Češík prihral medzi kruhy Hrnkovi, ktorý na dvakrát Lašáka neprekonal. Vynikajúco teraz pracoval Lašáka v dolnej časti brány.
     
    43:10
    Hrnka prihral medzi kruhy Češíkovi, ktorý proti Lašákovi ale nastreľuje iba výstroj brankára.
     
    41:00
    Košice zatlačili hostí v útoku. Klouček od modrej vypálil delovku, ktorú Lašák iba vyrazil pred seba, kde bol Sojčík, jeho droážka ale smeruje tesne vedľa tyče! Obrovská príležitosť Košíc a Trenčín môže byť teraz veľmi rád, že neinkasoval.
     
    39:46
    V samom závere sa bude vylučovať na strane hostí. Bednár sa previnil podrazením.
     
    36:10
    Marcinko sa teraz skúsil presadiť individuálne, prešiel cez hráčov hostí , nakoniec vyskúšal blafáka na Lašáka, ktorý ale betónom proti Košičanovi zasiahol pozorne a nedal sa nachytať.
     
    35:29
    Buc sa skúšal ukázať v najlepšom svetle. Najskôr vypálil mimo priestoru brány, ale druhá rana už smerovala k ľavej žrdi Riečického. Ten si ale priestor pokryl.
     
    35:00
    Troliga sa pokúsil tečovať strelu od modrej, nepodarilo sa mu to a tak Riečický nemal väčšie problémy, na strelu videl a puk schováva v lapačke.
     
    34:17
    Domáci vo vlastnom oslabení dokonca zaútočili! Bartoš vystihol prihrávku v strede klziska a tvrdo vypálil, ale Lašák si s jeho pokusom poradil.
     
    33:43
    Bude sa vylučovať na domácej strane. Na trestnú lavicu odchádza za faul kolenom Klouček.
     
    32:12
    Domáci mohli vyhrávať rozdielom troch presných zásahov! Marcinko pri pravej žrdi číhal na puk, ale nepodarilo sa mu jeho tečom prekvapiť Lašáka.
     
    31:40
    Klíma sa teraz po nedorozumení Košíc na modrej rútil sám na Riečického, skúsil strelu pod vyrážačku, no domáci brankár si dal pozor a skvelo reaguje, puk vyrazil vedľa.
     
    29:26
    Košice dali gól!

    Neuveriteľná paráda v podaní domácich! Dukla v strednom pásme zle rozohrala a puk sa dostal priamo na hokejku GABRIELA SPILARA, ktorý sa vzápätí rútil sám na bránu. Druhý najlepší strelec ligy sa v takýchto situáciach mýliť nezvykne a bez problémov vyškolil aj majstra sveta Lašáka. Bez asistencií.
     
    27:54
    Pozník vypálil od útočnej modrej čiary a Rusňák jeho ranu poriadne nebezpečne tečoval. Domácim publikom to len tak zahučalo, ale puk skončil tesne vedľa Riečického brány.
     
    27:32
    Mikula teraz už dosť dlho miešal puk pri mantineli, nakoniec si našliapol do kruhu, odkiaľ švihom vypálil iba do dobre stojacého RIečického, ktorý nedáva šancu na dorážku a prerušuje hru.
     
    26:06
    Vylúčenie na strane Košíc. Marcinko fauloval Troligu, ktorý sa rútil do zakončenia a inkasuje dve minúty.
     
    25:00
    Po tom, ako si domáci skvelo obkorčuľovali pásmo dostal puk dozadu na hokejku Macejko, nakorčuľoval si medzi kruhy, odkiaľ vypálil do ľavého betónu Lašáka. Po vyrazení puku nastala skrumáž pred bránkou, ktorú nakoniec brankár hostí prerušuje.
     
    21:40
    Troliga spoza bránky krásne našiel medzi kruhmi Čerešňáka, ktorý vypálil delovku do horného rohu, Riečický sa blysol nádherným zákrokom v štýle NHL! Naozaj nádherný moment.
     
    19:59
    V samom závere sme videli ešte faul na hosťujúceho Komínka, ktorý ostal po náraze na mantinel ležať na ľadovej ploche, ale našťastie zrejme nešlo o nič vážne, ke´dže sa po chvíli postavil a po vlastných odišiel do šatne.
    Na trestnú lavicu si v druhej tretine sadne Klouček na dve minúty za faul lakťom.
     
    17:42
    Košice dali gól!

    Domáci vyhrávajú rozdielom jediného gólu! Po strele od útočnej modrej čiary v podaní Deyla sa puk odrazil od hokejky PETRA BARTOŠA a Lašák už na puk nestihol zareagovať. Asistencia: Radek Deyl.
     
    15:40
    Bude sa vylučovať na strane hostí. Na trestnú lavicu odchádza Novajovský na dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    02:54
    Vylúčenie na strane Košíc. Klouček sa previnil hákovaním, za čo inkasuje dvojminútový trest.
     
    01:25
    Domáce publikom sa už takmer tešilo z otváracieho gólu! Jenčík spoza brány posielal puk na Spilara, ale ten ho nedokázal sklepnúť do siete.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 18. Bartoš (Deyl), 30. Spilar, rozh. náj. Spilar – 47. Šimíček (Nemčík, Lipták), 53. Liptak (Šimíček, Nemčík)


    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Takáč, Kolba – Sojčík, Marcinko, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Češík, Jokeľ – Matúš Chovan, Boltun, Matis
    HK DUKLA Trenčín: Lašák – Nemčík, Pozník (C), Novajovský, Čerešňák, Habšuda, Bobček, Bednár, Hlinka – Kútny (A), Rusnák, Komínek – Mikula, Troliga (A), Buc – Hudec, Klíma, Šišovský – Šimíček, Nemček, Lipták

    Rozhodčí: J. Konc – M. Korba, Smrek

    Diváci: 5924
    bahis siteleri