Košice – Banská Bystrica 2:4 (kon.) | Skalica – Žilina 5:6 (kon.) | Zvolen – Piešťany 3:8 (kon.)
Poprad – Trenčín 5:4 (po pr.) | Nitra – Martin 5:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:4 (0:0, 2:4, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 19.01.2014, 16:30Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Steel aréna dnes bude dejiskom ďalšieho televízneho duelu, v ktorom sa Košičania predstavia proti Banskej Bystrici.

    Pôjde o súboj tímov z popredných priečok extraligovej tabuľky. Košičania neobmedzene kraľujú tejto súťaži, keď majú na jej čele náskok siedmich bodov pred druhou Nitrou. Východniari majú druhú najsilnejšiu ofenzívu, ktorá súperom nastrieľala 133 gólov. Aktuálni vicemajstri ich doposiaľ inkasovali 77.
    Proti Košičanom dnes nastúpi mužstvo tretej Banskej Bystrice. Barani sa nachádzajú na tretej priečke, pričom majú pred deleným štrvrtým miestom majú iba trojbodový náskok. Banskobystrickí hráči majú na svojom konte 70 bodov a celkové skóre 117:113.

    V zápase uplynulého kola sa na tento duel víťazne naladili iba Košičania. Tí doma pred vlastnými divákmi zdolali trápiaci sa Martin jasne 5:2. Banskobystričania sa predstavili takisto na domácom klzisku, kde ale nestačili na hosťujúci Poprad a podľahli mu 1:4.

    Tieto tímy sa už v aktuálnom ročníku štyrikrát stretli. Až v troch zo štyroch vzájomných deuloch boli úspešnejšie Košice. Banská Bystrica zo súbojov s tímom z metropoly východu vyťažila iba tri body, Košičania 12.

    Vzájomné zápasy v sezóne 13/14:
    HC Košice – HC '05 B. Bystrica 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
    HC '05 B. Bystrica – HC Košice 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
    HC Košice – HC '05 B. Bystrica 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
    HC '05 B. Bystrica – HC Košice 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)

    Jasným favoritom duelu sú domáci hokejisti. Bookmakeri stávkových kancelárií vypísali na triumf Košíc kurz iba 1,5, na víťazstvo hosťujúcej Banskej Bystrice je to až 4,5. Pri rovnako vysokej ponuke 4,5 si môžete natipovať aj remízu po šesťdesiatich minútach hry.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Černák – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Hrnka, Bicek (A) – Jokeľ, Češík, Skalický

    HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan – Lepine, Saracino, Macháček, Martin, Rosandič, Predajniansky, Gachulinec, Bambúch (A) – Hudec (C), White, Konečný – Kafka, Heizer (A), Handlovský – Lamper, Zigo, Lunter – Kadura, Gašpar, Bendík

    Rozhodca: Kubuš, Lokšík – M. Korba, Smrek.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hráči nastúpia v tmavomodrých dresoch pod vedením trénera Antona Tomka. Ich kapitánom je Martin Štrbák, v bránke sa od úvodných sekúnd predstaví Dominik Riečický.
    Hostia nastúpia v bielych dresoch pod vedením kouča Vladimíra Országha. Kapitánske C ponesie na hrudi Michal Hudec a medzi tromi žrďami začína gólman Andrej Košarišťan.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Zaujímavosť pred úvodným buly: V sektore hostí sa nachádza jeden fanúšik, ktorý sedí s bubnom pri vlajke Veľkej Británie. Na sebe má dres Banskej Bystrice.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Úvodné buly získali na svoje hokejky domáci hokejisti. Ihneď sa nasťahovali do pásma, kde Marcinko hádzal puk pred odkrytú časť bránky Bartánusovi, ale tomu iba o pár centimetrov preskočil hokejku.
     
    00:57
    Banská Bystrica zaviezla puk na opačnú polovicu ľadovej plochy, ale tam sa hosťom nepodarilo vystreliť do priestoru bránky. Po následnom protiútoku Košíc hostia odpaľujú puk na zakázané uvoľnenie.
     
    01:02
    Košičania zakončovali okamžite po buly. Gólman Košarišťan pri zákroku prišiel o helmu a rozhodca okamžite hru prerušuje.
     
    01:48
    Košickí hokejisti začali aktívnejšie a usadili sa v pásme pred Košarišťanom. Po prudkej strele od útočnej modrej čiary puk tečoval Bartoš, ale kus čiernej gumy skončil tesne vedľa bránky. Následne si do dobrej pozície nakorčuľoval Jenčík, no brankár Banskej Bystrice ho vychytal lapačkou.
     
    02:32
    Tretia formácia domácich zatlačila súpera pred brankárom. Košičania si puk vymieňali na hokejkách, ale nepodarilo sa im ho prepasírovať za čiaru. Cloniaci Sojčík sa k nemu nedostal.
     
    03:12
    Banskej Bystrici sa podarilo puk zaviesť na opačnú stranu ihriska. Tam sa do zakončenia tlačila hneď trojica hráčov, lenže krížna prihrávka popred Riečického adresáta v bielom drese nenašla-
     
    03:39
    Domáci gólman si na svoje konto pripísal prvý zákrok v tomto stretnutí. Strela od útočnej modrej čiary ho ale ohroziť nemohla a s prehľadom ju schoval vo výstroji.
     
    04:15
    Košičania vybojovali po buly pred vlastnou svätyňou puk a pokúsili sa zaútočiť. To ale nie je také jednoduché, hostia prehustili stred klziska a nedovoľujú im to.
     
    04:45
    Domáci sa predsa len natlačili do pásma. Spilar si nakorčuľoval pred bránku do dobrej pozície, ale prihrávka naňho neprišla.
     
    05:13
    Máme tu prvé vylúčenie v stretnutí. Za krosček Martina sa budú brániť hostia.
     
    05:36
    Banskobystričania začali vlastné oslabenie ideálne a puk sa im podarilo vyhodiť cez všetky čiary.
     
    06:03
    Domáci sa až teraz vrátili do pásma. Puk si zobral na hokejku najlepší košický strelec Spilar, ale nedokázal oklamať hosťujúceho gólmana zakončením k pravej žrdi.
     
    06:37
    Hostia puk opäť vyhadzujú na opačnú stranu klziska. Túto oslabovku zvláda Banská Bystrica bravúrne.
     
    07:05
    Trest Martina sa kráti a hostia sa dokonca púšťajú do útočenia! Riečický sa musí mať na pozore aj počas vlastnej početnej výhody, Banská Bystrica začala aktívne.
     
    07:38
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte, ale musia sa brániť aj naďalej. Hneď dvojica hráčov v modrých dresoch clonila pred Košarišťanom, ale puk napokon minul priestor troch žrdí.
     
    08:02
    Domáci Sojčík sa natlačil pred bránku a takmer zakončoval! V rozhodujúcom momente sa ale zamotal do spleti hokejok a skončil na zemi a zakončovať teda nemohol.
     
    08:39
    Ale hostia sa sem neprišli na hokej iba pozerať. Presunuli hru na opačnú polovicu klziska, kde sa však doposiaľ nič zuajímavé neudialo a Riečický má na svojom konte iba jediný zákrok.
     
    08:59
    Domáci Spilar sa rútil do zakončenia! Za ním ledva stíhal posledný brániaci hráč, ktorý ho napokon od puku v poslednej chvíli pred strelou odstavil.
     
    09:18
    Hostia sa budú opäť brániť. Konečný sa previnil podrazením.
     
    09:38
    Túto početnú výhodu začali domáci lepšie ako tú predchádzajúcu. Bartánus to skúsil strelecky z ľavej strany, ale puk minul priestor troch žrdí a Košarišťan zasahovať nemusel.
     
    10:06
    Hostia sa oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary a Košičania tak budú musieť opustiť útočnú tretinu.
     
    10:34
    Bol to opäť domáci Spilar, kto sa s pukom na hokejke rútil do zakončenia, ale opäť po ňom skončil iba na zemi a bez kusu čiernej gumy vo svojej moci.
     
    11:03
    Banskobystričania sa opäť oslobodzujú a všetko nasvedčuje tomu, že aj druhú početnú nevýhodu v tomto stretnutí zvládnu.
     
    11:39
    A tak sa aj stalo. Konečný už medzičasom naskočil späť na ľadovú plochu a my pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    12:09
    Košičania si nerozumeli v rozohrávke vo vlastnom obrannom pásme, vzápútí však svoju chybu napravili obranným zákrokom, po ktorom bola zblokovaná strela Hudeca.
     
    12:47
    Banská Bystrica sa odhodlala k súvislejšiemu tlaku! Hostia po veľmi dlhom čase obsadili útočnú pásmo, výsledkom čoho bola strela od mantinelu, ktorá Riečickému nemohla narobiť žiadne problémy.
     
    13:12
    Na opačnej strane ale mohol veľmi rýchlo odpovedať Spilar! Košický kanonier ale počas zakončenia aj do tretice dostal hit a aj do tretice skončil na zemi.
     
    13:56
    Domáci ostali v útočnom pásme a razom sa v dvojici ocitli pred Košarišťanom. Puk poskakoval pri ľavej žrdi, ale Spilar ho nedokázal skrotiť a zakončovať.
     
    14:36
    Domáci teraz vyrobili hrúbku v defenzíve! Do zakončenia sa mohol dostať niektorý z Baranov, ale Riečický všetko včas vyriešil pohotovým zákrokom.
     
    14:59
    Košarišťan si teraz vyslúžil potlesk domáceho publika. Predviedol ukážkový zákrok lapačkou, po ktorom schoval tvrdú ranu od modrej čiary.
     
    15:32
    Pomer striel je aktuálne 9:4 v prospech domácich. Tí sú na ľadovej ploche aktívnejším celkom, ale musia si dávať pozor aj na defenzívu.
     
    16:10
    Hostia jasne ukazujú, že na ľade nie sú iba do počtu. V útočnej tretine sa im síce nedarí usadiť, ale skúšajú to z každej streleckej pozície, no priestor bránky sa im nedarí trafiť.
     
    16:58
    Banskobystričania nenechávajú zadné dvierka otvorené! Domáci sa pokúsili krížnou prihrávkou vysunúť dopredu, ale hostia bleskovo celý úmysel prečítali a šancu Košíc zmarili.
     
    17:43
    Domáci mali zrejme najväčšiu šancu v doterajšom priebehu stretnutia! Trojica Košičanov vyšachovala defenzívu súpera, výsledkom čoho bola po Bicekovej nahrávke prudká rana z medzikružia od Sojčíka, ale ten namieril iba do stredu bránky.
     
    18:32
    Hra sa teraz veľmi málo prerušuje. Oba celky preto striedajú počas nej, hostia za bránkou počkajú, kým budú môcť pokojne rozohrať.
     
    19:13
    Hostia sa takisto nenechali zahanbiť! Po peknej Konečného prihrávke sa v útočnej tretine pri pravej žrdi ocitol osamotený White, ale aj napriek veľkej snahe nedokázal prepáliť Riečického. Ten si priestor dokonale pokryl.
     
    19:45
    Do záverečnej sirény tejto tretiny už ostáva iba pár minút. Ani jeden z celkov pre istotu nič neriskuje a nikam sa zbytočne nehrnie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina tohto stretnutia žiaden presný zásah nepriniesla. Aktívnejším celkom sú domáce Košice, ktoré vyhrávajú aj v doterajšom pomere striel 11:5. Za perfektnú prácu nutno pochváliť oboch gólmanov, ktorí výrazne pomáhajú svojim tímom.

    Druhá tretina začne približne o 17:11.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Do druhej tretiny vstúpili výherným buly domáci hráči. Hostia im ale veľmi rýchlo puk vzali a presunuli hru na opačnú polovicu klziska. Tam po Konečného prihrávke do medzkružia pálil Saracino, ale jeho rana bola zblokovaná.
     
    20:32
    Domáci hokejisti sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza za držanie Bartánus.
     
    21:12
    Domácim ale zjavne neprekáža, že hrajú v početnej nevýhode! Vo vlastnom oslabení sa rútil do zakončenia Jenčík. Puk chcel nasmerovať pod hornú žrď, ale napokon mieril mimo priestoru bránky.
     
    21:51
    Hostia sa ale do pásma vrátili a pokúsili sa niečo vymyslieť. Konečný sa predral do zakončenia, po ktorom zasiahol Riečický.
     
    22:32
    Domáci hrajú v plnom počte.
     
    23:01
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa vo vlastnej presilovke do vyloženej šance nedostali, ale v plnom počte otvárajú skóre! MISLAV ROSANDIČ sa v útočnom pásme predviedol zbavením obrany a strelou z ľavej strany prekvapil Riečického. Asistencie: Mário Lunter a Jakub Predajniansky.
     
    23:50
    Košice dali gól!

    A vzápätí je vyrovnané! PETER SOJČÍK si na pravej strane útočnej tretiny počkal na prihrávku a zakončil k ľavej žrdi bezmocného Košarišťana. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    24:36
    Celú prvú tretinu sme nevideli ani jeden presný zásah, ale teraz sa s nimi akoby roztrhlo vrece. Budeme zvedaví, čo si pre nás ešte hráči prichystali.
     
    24:55
    Košičania sa v útočnom pásme nevedia udržať. V strede klziska získal puk Lunter, ale nedokázal vysunúť nikoho zi svojich spoluhráčov, kto by mohol zakončiť.
     
    25:48
    Banská Bystrica dala gól!

    Na opačnej strane sme svedkami ďalšieho gólu hostí! RASTISLAV KONEČNÝ sa natlačil pred bránku a využil puk smerujúci na jeho hokejku na strelu, ktorá skončila za dezorientovaným Riečickým. Asistencia : Patrick White.
     
    26:31
    Vzápätí sa na opačnej polovici ľadovej plochy natlačili do zakončenia aj Košice, no Košarišťan si puk postrážil a nepustil ho z výstroje.
     
    26:55
    Hrá sa dlho bez prerušenia, oba celky musia striedať počas hry. Pri puku sú hostia.
     
    27:27
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa rýchlo dostávajú už do dvojgólového vedenia! MICHAL HUDEC dostal prihrávku k ľavej žrdi a prekonal Riečického.. Asistencia: Patrick White.
     
    28:05
    Košickí hráči okamžite po buly vybojovali puk a nahrnuli sa do útočného pásma. Tam sa pokúsia niečo vymyslieť a znížiť.
     
    28:54
    Košičania naďalej aktívne tlačia svojho súpera! Nasťahovali sa do pásma, pred bránkou čakal na prihrávku Jenčík, ale napokon sa k nemu puk nedostal.
     
    29:15
    Domáci boli vyhnaní z vlastného útočného pásma. Deyl sa ich tam pokúšal dostať späť nahodením od modrej čiary. Puk sa od zadného mantinelu odrazil len k hosťom.
     
    29:57
    Domácim hráčom sa síce snaha uprieť nedá, ale v zakončení sú Košičania bezzubí. Gólman Košarišťan predvádza spoľahlivé zákroky a nedovoľuje Košiciam znížiť.
     
    30:36
    Z pravej strany útočnej tretiny sa do zakončenia vrútil Češík, ale brankára hostí neprekonal. Ten je veľkou oporou pre svojich spoluhráčov, ktorí musia odolávať domácemu nátlaku.
     
    30:59
    Steel arénou to len tak zahučalo. Puk sa kĺzal cez bránkovisko Banskej Bystrice, ale poblízku nebol nik, kto by ho umiestnil za čiaru.
     
    31:37
    V útočnom pásme Košíc bola bitka o puk. Napokon z nej víťazne vyšiel Cebák, no ten minul priestor troch žrdí.
     
    32:05
    Vylúčenie hostí. Kadura sa previnil hákovaním.
     
    32:36
    Košičania musia začínať útočnú akciu spoza vlastného gólmana. Hostia sa zatiaľ bránia ukážkovo.
     
    32:59
    A perfektná defenzíva banskej Bystrice pokračuje. Puk je opäť až za Riečickým, odkiaľ musia Košice nanovo útočiť.
     
    33:29
    Až teraz sa Košičania konečne usadili v pásme. Od modrej čiary strieľal Štrbák, ale puk cez telá stojace pred ním ku Košarišťanovi prejsť nemohol.
     
    33:53
    Hostia sa ale opäť skvele bránia. Puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a už iba pohodlne vyčkajú na koniec Kadurovho trestu.
     
    34:36
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte, ale na ľade sa nič nemení. Košičania by aj chceli zaútočiť, ale proti tejto defenzíve to nejde.
     
    34:59
    Takéto hrúbky by mohli domácich ešte mrzieť! Gašpar sa ocitol úplne sám pred Riečickým a dostal aj prihrávku, no napokon z tohto mikrosúboja vyšiel úspešnejšie domáci gólman. Tomu ale defenzíva vôbec nepomohla.
     
    35:36
    Košičania to skúšajú z každej pozície. Okamžite po buly pálil obranca Šeda, ale minul priestor troch žrdí.
     
    36:12
    Kafka už dvíhal ruky nad hlavu! Hosťujúci hráč si s pukom spoza bránky vykorčuľoval do zakončenia k pravej žrdi, ale tam natrafil iba na Riečického betóna a jeho radosť razom pominula.
     
    36:55
    Domácim sa situácia výrazne komplikuje. Podobné chyby si Košice za tohto stavu dovoliť nemôžu.
     
    37:24
    Banská Bystrica dala gól!

    Ledva som to dopísala a Banská Bystrica pridáva Ďalší presný zásah. PATRIK LAMPER si úplne osamotený nakorčuľoval pred bránku, kde iba jemne tečoval Whiteovu strelu od pravého mantinelu a zvýšil tak na 4:1 pre svoj tím. Asistencie: Patrick White a Lukáš Bambúch.
     
    37:57
    Košičania sa snažia o odpoveď. Po ľavej strane vnikol do pásma Bartánus a puk ešte prenechal Svatošovi, ale ten nedokázal prekvapiť.
     
    38:13
    Košice dali gól!

    Zaujímavé veci sa dejú v Steel aréne! TOMÁŠ MARCINKO znížil náskok súpera, ale bezprostredne po tom na ľade prepukli emócie a hráči sa do seba pustili hlava-nehlava. Rozhodcovia všetko včas krotia, ale budú vylučovať.
     
    38:13
    Na trestnú lavicu odchádzajú hosťujúci Saracino a domáci Bartánus. Obaja na dve minúty za hrubosť.
     
    38:46
    Emócie pracujú aj naďalej! Hosťujúci Macháček dostáva dve minúty za napadnutie a osobný desaťminútový trest za nešportové správanie. Jeho spoluhráči sa budú v trojici brániť proti štyrom domácim.
     
    39:36
    Košičania roztočili pred Košarišťanom obrovský kolotoč a hostia nevedia, kam skôr skočiť. Banskej Bystrici sa ale darí skvele vykrývať priestor pred bránou, čím aspoň trochu pomáha svojmu gólmanovi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Šesťgólová druhá tretina je minulosťou. Hostia sa dokázali v tomto stretnutí presadiť doposiaľ štyrikrát, domáci vsietili dva góly. Pomer striel je 27:18 pre Košice.

    Tretia tretina začne približne o 18:03.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    Skončili sa zhodné tresty hráčov oboch tímov. Košičania majú k dispozícii ešte krátku presilovku o jedného muža.
     
    40:43
    Hostia hrajú v plnom počte, dokázali sa ubrániť aktívnym košickým hokejistom.
     
    41:23
    V druhej tretine sa začalo aktívne. Hra sa prelieva zo strany na stranu a o ničom ešte rozhodnuté nie je. Môžeme sa tešiť na zaujímavé dejstvo.
     
    41:46
    Banskobystričania si vôbec nerozumeli v rozohrávke. Hosťujúci hráči puk odpálili cez všetky čiary.
     
    42:15
    Domáci v obrovskej príležitosti! Po Bicekovej strele Košarišťan puk neudržal v lapačke, ale našťastie pre hostí mu vypadol iba mimo priestory troch žrdí!
     
    43:29
    Začalo sa aktívne na oboch stranách. Košičania sú tí, ktorí musia hrať, ale proti banskobystrickej defenzíve majú čo robiť, aby sa vôbec dostali do útočného pásma.
     
    44:10
    Domáci to skúsili strelou z ľavého kruhu, ale tá minula priestor troch žrdí. Odrazený puk sa ešte pokúšal zasiahnuť Bartánus, ale bez úspechu.
     
    44:59
    Domáci hokejisti sa nevedia nadlhšie usadiť v útočnej tretine. Hostia skvelo bránia a súpera do nebezpečnejšej šance nepúšťajú.
     
    45:36
    Domáci sa natlačili pred Košarišťana! Hosťujúci gólman mal čo robiť, aby situáciu ustál, ale napokon pred dotieravým Sojčíkom včas zakročil.
     
    46:19
    Hostia ale rozhodne nepodceňujú ani ofenzívu. Usadili sa v pásme a domáci sa oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    46:59
    Obraz hry sa stále nemení. Košičania sa zúfalo snažia prebojovať do pásma, ale vôbec sa im to nedarí.
     
    47:36
    Bartoš v ťažkom súboji dokázal posunúť puk pred bránku, kde ho Spilar iba jemne tečoval, ale ani táto tutovka v banskobystrickej sieti nekončí! Hostia mali teraz veľké šťastie, ale dokázali situáciu zvládnuť.
     
    48:12
    Domáci hráči i fanúšikovia sa držia za hlavu po ďalšej nepremenenej tutovke Oceliarov. Na nemohúcnosť Košíc sa už niektorí fanúšikovia nemôžu pozerať a dávajú to najavo piskotom.
     
    48:55
    Snaha je to, čo Košiciam rozhodne nechýba. Sojčík si puk ťahal do zakončenia, ale bol výrazne tiesnený a nemohol strieľať.
     
    49:10
    Hosťujúci kouč si vyžiadal oddychový čas!
     
    49:42
    Domáci Spilar opäť raz predviedol svoje šikovné ruky! Po rýchlej akcii pálil bekhendom, ale iba tesne vedľa.
     
    50:39
    Hostia robia presne to, čo musia. Puk sa pokúšajú vyhadzovať čo najďalej od vlastnej bránky a nič zbytočne neriskujú.
     
    50:34
    Košičania svojou bojovnosťou privádzajú súpera do zúfalstva. Hostia sa musia brániť všetkými hráčmi proti pokusom domácich, ktorí obsadili útočné pásmo a pália z každej pozície.
     
    51:02
    Cebák svojou aktivitou narobil problémy defenzíve baranov. Spoza bránky sa pokúšal zasunúť puk za čiaru, ale to mu nevyšlo.
     
    52:14
    Lunter si v strede klziska počkal na vysunutý puk a okamžite po ňom vyštartoval. Tesne pred prechodom do pásma ho ale zastavili domáci obrancovia.
     
    53:10
    Šeda z veľkého uhla nahodil puk pred bránu, tam ho ale jeho spolouhráč Češík tečoval iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    54:02
    Obraz hry sa stále nemení. Košičania už musia byť zo svojich nepremenených príležitostí poriadne zúfalí.
     
    54:45
    Banská Bystrica si dokonca dovolila obsadiť útočné pásmo. Hostia sa síce do lepšej šance neprebojovali, ale získali cennú minútu, ktorou sa priblížili k triumfu.
     
    55:12
    Takto Košice určite neznížia! Absolútne si nerozumeli pri rozohrávke pred vlastným gólmanom, ktorý ležal na zemi a k puku sa dostal White. Riečický v poslednej chvíli stihol zareagovať.
     
    56:30
    Do záverečnej sirény už ostáva stále menej a menej času a o víťazovi je pravdepodobne rozhodnuté. Domáci sa s tým ale ešte zmieriť nechcú, no ich nemohúcnosť v zakončení im vôbec nepomáha.
     
    57:12
    Na ľade sa nič nemení. Reprezentant Marcinko sa mohol aj potrhať aby získal za bránkou puk, ale po prihrávke pred svätyňu hostí nik z jeho spoluhráčov v tomto priestore nebol a zakončenie neprišlo.
     
    58:23
    Na ľade sa nič nemení. Hostia hrajú to čo potrebujú a pomaly už môžu začať oslavovať víťazstvo.
     
    58:46
    Oddychový čas domácich.
     
    58:46
    Bránka Košíc je prázdna!
     
    59:36
    Domáci v pásme síce vyvinuli obrovský tlak, ale nedokázali nebezpečnejšie vypáliť a dokonca sa museli aj brániť. O víťazovi je už rozhodnuté.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (18:36:29)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 24. Sojčík (Spilar), 39. Marcinko – 24. Rosandič (Lunter, Predajniansky), 26. Konečný (White), 28. Hudec (White), 38. Lamper (White, Bambúch)


    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Černák – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Hrnka, Bicek (A) – Jokeľ, Češík, Skalický
    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan – Lepine, Saracino, Macháček, Martin, Rosandič, Predajniansky, Gachulinec, Bambúch (A) – Hudec (C), White, Konečný – Kafka, Heizer (A), Handlovský – Lamper, Zigo, Lunter – Kadura, Gašpar, Bendík

    Rozhodčí: Kubuš, Lokšík – M. Korba, Smrek

    Diváci: 3297
    bahis siteleri