CSKA Moskva – Vladivostok 2:1 (kon.) | Atlant – Kazaň 1:2 (po pr.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 3:4 (kon.)
Čerepovec – Viťaz 7:3 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 4:5 (1:2 po s.n.) | Riga – Chabarovsk 4:1 (kon.)
HC Slovan – Novokuzněck 2:3 (kon.) | Lev – Novosibirsk 3:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:4 (2:0, 1:4, 0:0)
Dynamo Moskva
Neděle 19.01.2014, 14:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezké nedělní odpoledne, vítejte u sledování KHL a zápasu mezi Lokomotivem Jaroslavl a Dinamem Moskva. Favoritem utkání je jednoznačně vedoucí celek tabulky. Na druhou stranu je potřeba říct, že Lokomotiv bojuje o základní osmičku důležitou pro play-off.
     
    Momentálně je Jaroslavl na osmém místě s náskokem sedmi bodů na Mytišči. Dinamo si drží pro změnu šestibodový náskok před druhym Petrohradem. Náboj a zápletku bude tento duel určitě mít, myslím, že se máme na co těšit.
     
    V minulém utkání hráli hokejisté Jaroslavle v Chabarovsku a po vyrovnaném duelu těsně prohráli 2:1. Moskevské mužstvo odehrálo skvělé utkání s Avangardem Omsk. Po dvou třetinách byl výsledek 4:4, přičemž tým Miloše Říhy vedl 0:2, 1:3, 2:4, ale v poslední části domácí zabrali a nakonec vyhráli 6:4. Jeden gól vstřelil Marek Kvapil.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Sanford (Kolesnik) – Ljubuškin, Gorochov, Jakovlev, Kronwall, Holos, Vasiljev, V. Višněvskij – Plotnikov, Averin, Apalkov – Redlihs, Sprukts, Platt – Černikov, Petrov, Galimov – Chlopotov, Achmetov, Musatov, Kartajev.

    Dinamo Moskva: Šaryčenkov (Lazušin) – Novák, D. Višněvskij, Jalasvaara, Sovoljov, Rjazancev, Mironov, Barancev, Korjagin – Gorovikov, Pestunko, Komarov – Karsums, Karpov, Cvetkov – Babenko, Kokarev, Dugin – Pestunov, Kvapil, Mosaljov.

    Rozhodčí: Baluška, Sergejev – Metalnikov, Sirotkin.
     
    Halou zní ruská státní hymna, poté se už vrhneme na tento jistě zajímavý duel.
     
    Zaplněná hala se připravuje na úvodní vhazování, atmosféra bude jistě velice bouřlivá. Teď už jen můžeme doufat, že uvidíme pohledný hokejový mač.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Duel začal nahozením Plotnikova na bránu, kterou dnes bude hájit Šaryčenkov.
     
    00:59
    Plattovu střelu musel poprvé likvidovat brankář Šaryčenkov, což je pro české fanoušky poměrně neznámé jméno. Chybí podstatně známější Jerjomenko.
     
    01:38
    U hostujícího gólmana je posunutá brána, Redlihs byl až příliš důrazný. Každopádně to jen dokumentuje fakt, že Lokomotiv začal tento duel hodně aktivně.
     
    02:37
    Dinamo se prozatím hledá, nyní se dopustilo zakázaného uvolnění. Na ledě je zároveň poprvé Marek Kvapil. Toho dnes doplňuje v sestavě další český hráč Filip Novák.
     
    03:15
    Jistě jste si všimli, že utkání má i slovenské zastoupení. Jako hlavní píská zkušený Vladimír Baluška. Ten teď musel přerušit hru, když na Sanforda vypálil z levého kruhu Pestunko.
     
    03:26
    Jeff Platt přejel v plné rychlosti modrou a rovnou napřáhl na Šaryčenkova, který ale betony odráží jeho pokus do ochranné sítě.
     
    04:06
    Dugin nahodil kotouč před bránu, kde hru pro jistotu přerušuje hru Sanford. Už na něj dotírali hostující hráči, proto jasné a logické řešení.
     
    04:29
    Zatím se nehraje vůbec špatný hokej, oba týmy do něj vstoupily s velkým nasazením.
     
    04:49
    Puk má znovu v lapačce Šaryčenkov po střele lotyšského reprezentanta Spruktse.
     
    05:27
    Musatov si najel do dobré palebné pozice. Z prostoru mezikruží vypálil pouze do dobře postaveného obránce.
     
    05:34
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Poprvé v domácí aréně můžeme slyšet zvuk hučící lokomotivy. Od modré nahodil kotouč Gorochov a před bránou stál připravený na teč VADIM CHLOPOTOV. Provedení se mu povedlo na jedničku a dokonale tak zmátl přesunujícího se brankáře Šaryčenka. Fanoušci se tak radují z prvního vstřeleného gólu. Asistence: Ilja Gorochov.
     
    06:37
    Hra je přerušena, první komerční přestávka zápasu.
     
    06:37
    Ještě předtím však nebezpečně pálil Gorochov a tentokrát se žádná teč před Šaryčenkovem nekonala. Ruský brankář však musel dávat velký pozor.
     
    07:48
    Už se zase pokračuje a stále u puku hráči Lokomotivu.
     
    08:37
    Za bránou operoval Černikov, dvakrát byl sám před hostující bránou, ale k nějaké střele se nedostal. Každopádně Kokarev ho poté dohrál a zbytečně zahákoval. Přesilovka pro Jaroslavl.
     
    09:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiva hučí podruhé po překrasné přesilovkové kombinaci. Kokarevův faul trestá DANIIL APALKOV, který měl v podstatně jednoduchou úlohu. Kotouč šel po trase Averin a Gorochov, především druhý jmenovaný hráč místo střely volil ještě přihrávku mezi kruhy, odkud Apalkov práskl do kotouče a ten skončil podruhé v bráně Dinama. Asistence: Ilja Gorochov, Jegor Averin.
     
    10:48
    Možná nečekaný výsledek, ale prozatím naprosto zasloužený. Lokomotiv zatím soupeře jasně přehrává. Dinamo je zaskočeno a mnoho toho prozatím nepřevedlo.
     
    11:37
    Teď je zde však obrovská šance Dinama, které zahrozilo Cvetkovem. Ten už měl položeného brankáře Sanforda, ale do jeho poloprázdné klece se mu puk nepovedlo dostat. Těsně totiž přestřelil.
     
    12:37
    Je zde komerční přestávka a nutno dodat, že se domácím bude hodit. Nyní měli velké štěstí.
     
    13:07
    Výborný zákrok Sanforda, který kryje střelu Mosaljova. Tomu zpoza brány centroval puk Kvapil, provedení sice dobré, koncovka horší.
     
    14:05
    Tak nakonec byla nahlášena změna u prvního gólu zápasu. Ještě se to však řeší. Rozhodčí nahlásili jako střelce Gorochova, který byl nyní přepsán do oficiálního zápisu. No a už to zase neplatí, nyní se opravili a ponechali původní informaci. Nu, Rusko.
     
    15:26
    Už se zase po těch zmatcích v zápise hraje, Dinamo se snaží vytvářet si větší tlak a nyní je usazeno před Sanfordovou bránou.
     
    16:15
    Pískán ofsajd hostů, hrát se bude ve středním pásmu.
     
    17:37
    Bude se vylučovat, Karpov má krev v obličeji. Černikov dostane trest za vysokou hůl.
     
    17:48
    Samozřejmě se jedná o vyšší trest 2+2. Dinamo tak čeká dlouhá přesilovka.
     
    18:36
    Domácí zatím dobře brání a určitě by rádi udrželi tento stav do konce třetiny. Ta už se blíží ke svému konci.
     
    19:38
    Obrovská šance Pestunka, který si najel na pravý kruh a ihned z voleje vypálil. Kotouč končí u Sanforda, který jej udržel mezi betony. Ještě se otáčel a nebyl si moc jistý. Důležitý zákrok před koncem prvního dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Závěr první třetiny patřil Dinamu, který si v přesilovce vytvořilo velký tlak, snížení se však zatím nekoná. Početní výhoda bude pokračovat i po pauze. Nicméně úvod a takových dvanáct minut patřilo jednoznačně Lokomotivu, který se dočkal dvou zasloužených gólů. Nejprve se po Gorochovově střele prosadil Chlopotov, aby v přesilovce zvýšil na dosavadní stav 2:0 Apalkov. Tolik tedy velice zajímavá dvacetiminutovka.
     
    Druhá část hry pokračuje ve 14:54.
     
    Hráči se vracejí na led, za pár chvil odstartuje druhá třetina. A bude pokračovat přesilovkou Dinama.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Hosté se ihned nastěhovali do útočné třetině, ale kombinovali pouze v rohu a následně Kronwall vyhazuje.
     
    21:58
    Dlouhé oslabení dokázali hokejisté Lokomotivu ubránit a konečně mohou zase začít hrát v útočném pásmu. Sice si nějaké šance Dinamo vytvořilo, ale recept na Sanforda nenašlo.
     
    22:37
    Apalkov se tlačil před bránu a hostující brankář musel být pozorný.
     
    23:27
    A znovu to byl člen první formace. Plotnikov mu naservíroval puk před bránu, kde se však Šaryčenkov roztáhl na brankové čáře.
     
    23:26
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Teď už byl bez šance. Výbornou práci u mantinelu udělal Gorochov, který na sebe navázal dva hráče a nakonec v tísni přihrál naprosto přesně do prostoru mezi kruhy, kde byl zakončující JEGOR AVERIN. Jeho svižná střela skončila mezi betony Šaryčenkova. Asistence: Ilja Gorochov, Sergej Plotnikov.
     
    24:26
    Domácí tak v podstatě potrestali Dinamo za to, že nedokázalo využít dlouho přesilovku.
     
    25:48
    Už je to o tři branky a to je pro Dinamo velká rána. Lokomotivu to tam padá a dnes je velice produktivní. Především je třeba pochválit obránce Gorochova, který je u všeho podstatného.
     
    25:45
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou zpátky v zápase, tak přeci jen se dočkali. MARTINS KARSUMS dostal přihrávku mezi kruhy a ačkoliv před ním stál obránce, dokázal ho obstřelit. Sanford toho přes něj mnoho neviděl a na prudkou ránu reagoval příliš pozdě. Asistence: Maxim Solovjov, Maxim Karpov.
     
    26:39
    Krátké komerční pauza, poté se bude hrát u domácí brány. Hosté se velice rychle dostali do hry.
     
    27:27
    Stále však platí, že musí dohánět dvoubrankové manko.
     
    28:28
    Jaroslavl však inkasovaná branka nijak nezaskočila a stále pokračuje ve své hře. Dnes mimochodem velice dobré.
     
    29:05
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Duel dostává další dramatickou zápletku. Od vlastní modré se rozjel po pravé straně ALEXEJ CVETKOV a měl před sebou prakticky volnou dálnici. Zcela nepochopitelně ho domácí hráči pustili a autor branky to provedl fantasticky. Nejprve před Sanfordem naznačil střelu a poté vystřihl perfektní blafák. Pěkná akce Dinama končí kontaktní brankou. Bez asistence.
     
    30:37
    Utkání tak dostalo ještě větší grády. Čekalo se, že to bude pěkný souboj a teď se to naplňuje. Je se rozhodně nač dívat.
     
    31:37
    Lokomotivu nebylo do této chvíle moc co vyčítat, ale fatalní selhání obrany znamená druhý gól. Domácí trenér také patřičně na střídačce burcuje své svěřence.
     
    32:37
    Ti odehráli poměrně bohorovnou pasáž zápasu, Dinamo se chytlo a zlobí svého protivníka dál. Jsme za polovinou zápasu a rozhodně není nic hotové.
     
    33:50
    Není to 4:2, ale to byla velká šance Plotnikova. Tomu v úniku dva na jednoho přihrál před bránu Averin a ruský útočník se po vzoru fotbalistů chytá za hlavu. Z jasné pozice přestřeluje.
     
    34:08
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Vzápětí přichází trest. Nejprve MAXIM PESTUŠKO svou šanci u pravé tyče nedotáhl do úspěšného konce. Následně se po buly dostal znovu ke kotouči a tentokrát už pálil s jistotou Gábiny Soukalové. Zůstal sám před Sanfordem a ten jen rozhodil rameny a naznačil, co s tímhle mám pánové jako dělat? Vyrovnáno a perfektní zápas pokračuje za stavu 3:3. Asistence: Leo Komarov.
     
    35:39
    Dinamo ukázalo, že je to velké mužstvo. Za stavu 3:0 se nevzdalo a výsledek dokázalo zvrátit. A to rozhodně ještě není konec.
     
    36:37
    Máme před sebou ještě jednu třetinu a nyní asi tři minuty do konce té druhé části.
     
    38:13
    Vitalij Višněvskij je vyloučen za podražení a je zde přesilovka pro Dinamo.
     
    38:24
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je zhodnocená a velký obrat v zápase je na světě. Od mantinelu nahodil puk před bránu Dugin a ANDREJ MIRONOV projevil na brankovišti dostatečný důraz, nadvakrát dokázal došťouchat puk za bezmocného Sanforda. Obrana opět nikde a z výsledku 3:0. je skóre 3:4. Asistence: Jegor Dugin, Denis Kokarev.
     
    39:37
    Divoká druhá třetina pomalu končí, sledovali jsme interesantní zápas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A sledovat ho budeme i v posledné třetině. Tato právě skončená měla skutečně pořádně grády a šťávu. Jaroslavl vedl již 3:0 a zdálo se, že má zápas pod kontrolou, ale Dinamo ukázalo, že je velké mužstvo a nejen že dokázalo vyrovnat, dokonce se ujalo v závěru vedení. Přesilovku využil Mironov. Divoká dvacetiminutovka tak končí výsledkem 1:4, celkově 3:4.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:43.
     
    O něco víc aktivnější jsou hosté, kteří ve statistice střel vedou 23:17.
     
    Před námi je za pár chvil poslední třetina, která ještě nemusí být konečnou. 9000 diváků se může dočkat i prodloužení, duel je hodně vyrovnaný.
     
    Dnešní utkání sleduje 9000 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Platt zavezl kotouč za bránu, ale tam už byli obránci Dinama.
     
    41:37
    Lokomotiv se od začátku usadil v útočné třetině, ale hosté perfektně brání. Jalasvaara vybojoval puk a zavezl ho až před Sanforda.
     
    42:36
    Kotouč mimo hřiště, buly ve středním pásmu. Zatím se hraje opatrný hokej.
     
    42:59
    Divočina z druhé periody se prozatím neopakuje, hra se bohužel často kouskuje.
     
    43:26
    Sprukts nahazoval puk před bránu, kde se snažil tečoovat další lotyšský hokejista Redlihs, ale nedokázal se dostatečně zorientovat.
     
    44:36
    Mironov nahazuje kotouč do útočné třetiny a jeho tým jde střídat. Dá se čekat, že Dinamo bude tuto hru praktikovat stále častěji. Více bránit a vyhazovat puky tak, aby z toho nebyl icing.
     
    45:29
    Času do konce je však ještě hodně a domácí se budou snažit s výsledkem něco udělat. Takový Plotnikov zavelel na zteč a Šaryčenkov musel zasahovat. Puk drží ve výstroji.
     
    46:26
    Je libo brejk? I tohle bude Dinamo praktikovat. Čtvrtá formace zahrozila Mosaljovem, který vypálil z pravého kruhu do vyjetého brankáře Sanforda.
     
    47:17
    Komerční pauze přibližně třináct minut před koncem. Stále drží Moskva hubený náskok.
     
    47:17
    Petrov vyloučen za sekání, pro Dinamo tak vzniká šance udeřit opět z přesilovky.
     
    48:07
    Jalasvaara pálil od modré, po hříchu to byla jediná střela Dinama. Puk se sice motá v rohu kluziště, ale žádné šance nepřichází.
     
    48:37
    Plotnikov může vyhodit a unavená čtveřice může vystřídat. Odvedla dobrou práci.
     
    49:17
    Domácí v plném počtu.
     
    49:48
    Ve střelecké pozici Chlopotov, ale neměl dostatečný čas a prostor, aby překonal Šaryčenkova. Defenziva Dinama zapracovala na jedničku.
     
    50:37
    Domácí se začínají dostávat do tlaku, obránce Kronwall pálil od modré, ale ruský brankář vše viděl a přerušuje hru.
     
    51:06
    Boční síť se zatřepala po nenápadné střele Komarova z pravého kruhu. Teď si Sanford může oddechnout. Čas ale utíká velice rychle a Lokomotivu se krátí čas na vyrovnání.
     
    52:17
    Navíc v útoku Kokarev, který vystřelil přes obránce a Sanford musel řešit další ošemetnou situaci před svým pracovištěm.
     
    53:15
    Dinamo hraje zkušeně, přejede červenou a jen lehce nahodí puk před bránu Lokomotivu.
     
    53:48
    Černikov s Galimovem nebezpečně operovali před hostujícím brankářem ale jejich dvě střely v rychlém sledu dokázal odrazit k mantinelu. Tam už byl obránce Filip Novák a vyhazuje kotouč daleko od své brány.
     
    54:49
    Tlak narůstá, Platt nahazoval před bránu, kde byl Musatov, ale v pádu nedokázal zasunout kotouč do brány. To byla velká šance na vyrovnání, chyběl skutečně jen kousek.
     
    55:16
    Hraje se stále u Šaryčenkovy brány, Dinamo musí čelit velkému náporu soupeře.
     
    56:17
    Vypadá to jako přesilovka, ale stále se hraje v útočném pásmu Lokomotivu Jaroslavl.
     
    56:48
    Jalasvaara puk šikovně vyhodil a poté odpískán ofsajd.
     
    57:05
    Špatná přihrávka Plotnikova končí zakázaným uvolněním. Buly u Curtise Sanforda.
     
    58:00
    Už se hrají poslední dvě minuty zápasu a Kokarev ušetřil vteřinky, když vypálil od modré na Sanforda, který musel hru přerušit.
     
    58:05
    Oddechový čas pro domácího trenéra Pjotra Vorobjova.
     
    58:37
    Hraje se ve středním pásmu, Lokomotiv se nemůže vůbec dostat do útočného pásma.
     
    58:49
    A jeho šance jsou zřejmě u konce. Domácí špatně střídali a za příliš mnoho hráčů na ledě musí jít do čtyř.
     
    59:26
    Ještě se ke střele dostal Plotnikov ve vlastním oslabení, ale brankář Šaryčenkov spolu s obranou tuto situaci řeší v naprostém klidu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Po dvou divokých třetinách jsme v té poslední neviděli ani jednu branku. Lokomotiv se sice dostával ke střelám, ale žádné vyloženě gólovky to nebyly. Dinamo hrálo účelně, dobře bránilo a nakonec dokráčelo ke třem bodům. Byl to vcelku vyrovnaný duel, který se musel fanouškům líbit, horší je to už s výsledkem. Domácí spokojeni rozhodně nebudou. První tým tabulky tak vyhrál, když otočil výsledek z 3:0 na 3:4.
     
    Tolik tedy z KHL, u dalších zápasů se budu těšit zase v pondělí. Hezké nedělní odpoledne. (16:18:04)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 6. Chlopotov (Gorochov), 10. Apalkov (Gorochov, Averin), 24. Averin (Gorochov, Plotnikov) – 26. Karsums (Solovjov, Karpov), 30. Cvetkov, 35. Pestuško (Komarov), 39. Mironov (Dugin, Kokarev)


    Lokomotiv Jaroslavl: Sanford (Kolesnik) – Ljubuškin, Gorochov, Jakovlev, Kronwall, Holos, Vasiljev, V. Višněvskij – Plotnikov, Averin, Apalkov – Redlihs, Sprukts, Platt – Černikov, Petrov, Galimov – Chlopotov, Achmetov, Musatov, Kartajev.
    Dynamo Moskva: Šaryčenkov (Lazušin) – Novák, D. Višněvskij, Jalasvaara, Solovjov, Rjazancev, Mironov, Barancev, Korjagin – Gorovikov, Pestuško, Komarov – Karsums, Karpov, Cvetkov – Babenko, Kokarev, Dugin – Pestunov, Kvapil, Mosaljov.

    Rozhodčí: Baluška, Sergejev – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 9000
    bahis siteleri