Třinec – HC Litvínov 2:1 (kon.) | Zlín – HC Plzeň 7:6 (kon.) | Vsetín – Kladno 1:0 (2:1 po s.n.)
Olomouc – Slavia 3:2 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:4 (kon.)
Jihlava – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 2:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
HC Slavia Praha
Úterý 28.01.2014, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    59:11
    Domácí jsou v plném počtu. Před domácí klecí ještě došlo k nějaké potyčce, kterou sudí řeší dalším trestem pro Kohouty! Na trestnou odjíždí opět Kraigher (OLO).
     
    58:05
    Jergl přes celé kluziště těsně minul!
     
    57:40
    Je to tak, Frodl zůstává na střídačce. Hosté budou hrát v šesti proti čtyřem.
     
    57:31
    Jemná teč Ječného naštěstí pro Kohouty směr střely nezměnila, jinak by Urbisch měl větší problémy.
     
    57:03
    Domácím nastanou krušné chvíle. Kraigher (OLO) musel znovu zasáhnout proti nebezpečnému úniku soupeře. Slavia bude hrát opět proto čtyřem.
     
    56:12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesilová hra Pražanů končí brankou, hosté se tak podruhé během třetí třetiny dostávají na dostřel jediné trefy. Kotouč putoval po ose Mašín – Andres – TOMÁŠ TÖRÖK. Poslední jmenovaný doklepával do prázdné klece. Asistence: Tomáš Andres, Dominik Mašín.
     
    55:11
    Tomek proplul domácí obranou až do zakončení, Urbisch byl ale na něj dobře připraven a zasáhl včas.
     
    54:37
    Hostující Török se dostal za domácí defenzívu, které nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Jmenovitě to byl Kraigher (OLO), který tak musí na trestnou lavici za hákování.
     
    47:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci ale okamžitě odpovídají a po necelé půl minutě si berou zpět dvoubrankové vedení. Na levém křídle dostal prostor TOMÁŠ MARKL, který tvrdým projektilem zamířil do vzdálenějšího horního růžku. Bez asistence.
     
    46:33
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky, a třináct minut před koncem duely tak máme o drama postaráno. TOMÁŠ ANDRES se vynořil před brankovištěm Urbische a kotouč poslal pod horní tyčku. Bez asistence.
     
    45:45
    Po souhře se Škůrkem šel sám na brankáře hostí Jergl, ale tak, jak v první části otevřel brankový účet duelu, mu to tentokrát nevyšlo.
     
    42:16
    U mantinelu si nedovoleným způsobem počínal Soukal (OLO), který dle názoru rozhodčího fauloval loktem.
     
    41:20
    Kotouč létal brankovištěm domácích, Urbisch neměl situaci pod kontrolou. Naštěstí pro něj ale hosté puk za brankovou čáru nedostrkali.
     
    32:50
    Králík (OLO) si pomohl háčkem k zastavení soupeře, což neuniklo pozornosti hlavního sudího. Dvě minuty pro domácího útočníka.
     
    32:05
    Slávisté zřejmě neunášejí stav utkání a chtějí se prát. Výzvu za hostující brankou po přerušení přijal olomoucký Kocián (OLO), který se pustil do Mašína (SLA). Krátká řežba ve stylu NHL skončila vítězstvím domácího hráče, který poslal soupeře k ledu. Oba bitkaři vyfasovali čtyřminutové tresty za hrubost, hostující obránce navíc i osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    28:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    V době, kdy už hosté hráli početní výhodu, vystihli olomoučtí hokejisté rozehru soupeře na útočné modré a ve dvou vyrazili proti jedinému obránci. Králík počkal, až si slávistický hráč lehne, a předložil kotouč ALEŠI JERGLOVI, který druhou brankou v zápase posílá svůj celek do vedení 2:0. Asistence: Lukáš Králík.
     
    28:04
    Výhoda olomouckého celku končí dřív, než po uplynutí celých dvou minut. Na trestnou lavici totiž odjíždí Markl (OLO), který se provinil stejně jako před chvílí soupeř hákováním.
     
    26:07
    Jergl je opět na ledě a znovu se dostával do střelecké příležitosti, ve které byl opět zastaven. tentokrát už ale hlavní sudí zvedá pravici a bude vylučovat. Za hákování bude sedět Novák (SLA).
     
    22:10
    Hanáci měli možnost navýšit vedení. Nejprve z bezprostřední blízkosti přestřelil jeden z útočníku hostující klec bekhendem, vzápětí nedokázal zpoza brány zasunout puk do odkryté klece Beták.
     
    14:06
    Pražané budou mít příležitost odpovědět, a to v přesilové hře. Při soupeřovy šanci se nedovoleným bráněním provinil Beták (OLO).
     
    13:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle olomoučtí hokejisté potřebovali. Celá akce začala za klecí Mory, kde Urbisch přenechal kotouč ALEŠI JERGLOVI. Domácí útočník si jej poté vyměnil s Ostřanským a od útočné modré postupoval sám na slávistickou klec. Prostřelit Frodla nebyl pro nejproduktivnějšího hráče Hanáků problém. Asistence: Milan Ostřanský, Jakub Urbisch.
     
    13:06
    Vůbec první vyloučení tohoto večera. Kellerstein (SLA) se provinil podražením ve středním pásmu. Hra se tak stěhuje do třetiny hostů, kteří se budou bránit ve čtyřech.
     
    12:16
    Ostřanský získal volný kotouč za soupeřovou klecí, po vyjetí zpoza ní poslal puk před brankoviště, kde se od bruslí Králíka odrazila hrací guma přímo mezi tři tyče. Skvělý postřeh Frodla ale zamezil, aby se Hanáci tímto způsobem dostali do vedení.
     
    08:52
    První gól zápasu měl na hokejce Novák, který dostal na levé straně dostatek prostoru, aby se protáhl až před brankoviště. Urbisch se mu ale vrhl pod brusle a zamezil inkasování.
     
    06:38
    Zajímavá situace na druhé straně. Červený se řítil sám na Urbische, ale tváří v tvář jej nepřekonal. Nebo to tak alespoň vypadalo. Chvíli poté, co sudí přerušil hru, totiž brankový rozhodčí rozsvítil červené světlo, neboť se puk nejspíš objevil za brankovou čárou. Po vzájemné debatě mezi oběma arbitry ale Humpolíček rozpažil.
     
    06:16
    Olomoučtí se díky zaváhání hostující obrany dostali do nadějné příležitosti. Nejprve pálil z bezprostřední blízkosti Kocián, po něm dorážel Rajnoch. Ani jednou ale puk za brankářem neskončil.
     
    04:30
    Hochelovu bombu viděl Urbisch až na poslední chvíli, betony ale stihl zaklapnout včas.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 14. Jergl (Ostřanský, Urbisch), 29. Jergl (Králík), 47. Markl – 47. Andres, 57. Török (Andres, Mašín)


    HC Olomouc: Urbisch (Kochta) – Škůrek (C), Kraigher, Rašner, Hradil, Brandýs, Soukal, Nesvadba – Ostřanský, Králík, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Markl – Kočiřík, Vrána, Pavlovský – Zezula.
    HC Slavia Praha: Frodl (Eder) – Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Tajral, Patzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek (C), Andres, Moravec.

    Rozhodčí: Humpolíček – Linhart, Lošťák
    bahis siteleri