Žilina – Trenčín 6:4 (kon.) | Banská Bystrica – Piešťany 2:3 (kon.) | Martin – Skalica 2:4 (kon.)
Nitra – Zvolen 1:0 (kon.) | Košice – Poprad 4:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:4 (1:2,0:1,1:1)
HK Skalica
sk Neděle 02.02.2014, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Martinskí hokejisti práve druhým februárovým dňom začnú poslednú šesticu, ktorá prinesie záverečné rozuzlenie a rozhodne prakticky o "bytí a nebytí" teda o tom, kto si zahrá nadstavenú súťaž o titul a kto sa bude strachovať o účasť v budúcoročnej najvyššej súťaži. Prvé štyri zápasy dokázali Martinčania proti Skalici zvíťaziť, posledný vzájomný zápas zvládli lepšie Záhoráci, no Martin dokáže proti tomuto mužstvu zahrať, nakoľko aj Skaličania majú mladý tím doplnený svojimi rodákmi a tak to opäť môže byť aj z tohto pohľadu vyrovnaný zápas.

    Martin stráca dva body na ôsmy Trenčín a má náskok štyroch bodov na poslednú Žilinu, zato Skalica je siedma a má náskok siedmych bodov na Martin. Pôjde aj z tohto pohľadu o šesťbodový zápas, v ktorom môže rozhodnúť každá jedna menšia chyba. Pôjde o veľa, dočkáme sa kvalitného súboja s množstvom šancí alebo bude zápas pretaktizovaný a mužstva budú hrať skôr len so zabezpečenej obrany? Presvedčíme sa zajtra...
     
    Martinčania sa môžu spoľahnúť na služby svojej stálice, opory a dôležitého článku v mužstve, Jakuba Čecha, len do siedmeho februára, aspoň podľa vyjadrenia hokejového klubu zo Znojma. Siedmeho januára sa pripojí tento brankár do tímu pôsobiaceho v medzinárodnej lige EBEL.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – Ďatelinka, Matejka – Markovič, Galamboš, Važan – Novotný, Perniš – Themár, Fujerík, Suja – Smrek, Rusina – Rožník, Kolena, Cíger – Tupý, Brcko – Šugár, Dírer, Pokrivčák

    HK 36 Skalica: Lipovský (Romančík – Barák, Vyrubalík – Sloboda M., Školiak, Obdržálek – Trška, Luža – Mráz B., Kutálek, Šátek – Kozák, Stano – Mikúš T., Preisinger, Kudrna – Krejčiřík, Srnec – Kropáč, Stieler, Jankovič

    Rozhodca: T. Bundil, D. Konc – Tvrdoň J., Výleta R..
     
    Zranený obranca Peter Smrek je už martinskému trénerskemu duetu k dispozícií a tento zlatý medailista spred takmer 12 rokov bude hrať v tretej obrannej dvojici spolu s mladým obrancom Tomášom Rusinom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Prvá akcia pre hostí – Jindřich Barák sa ihneď po buly dostal po pravej strane bekhendom ku streľbe, iba však bekhendom nahodil na Čecha a ten prerušil hru.
     
    00:44
    Črtalo sa prečíslenie, Galamboš našiel Markoviča, no ten dostal puk na koniec čepele a tak mu puk prirodzene skĺzol.
     
    01:20
    Vhadzuje sa pred Lipovským, martinská druhá formácia v novom zložení – Themár, Fujerík, Suja sa pokúša vynútiť si tlak, zatiaľ neúspešne.
     
    02:01
    Prakticky sme ešte nevideli žiadnu možnosť, ktorá by nejakým spôsobom znepríjemnila život obidvom brankárom. Iba Čech si siahol na puk, Martin zatiaľ neohrozil brankára Lipovského.
     
    02:55
    Milan Kolena je prvým strelcom na bránku za Martin. Cíger dorážal, ale nepresne. Na druhej strane Kudrna nemieril presne.
     
    03:24
    Druhá Kudrnova strela bola už lepšia a Čech s ňou síce nemal problémy, ale aspoň si našla miesto medzi troma žrďami, kde však stál už spomínaný dobre postavený Jakub Čech.
     
    03:58
    Martin dal gól!
    Z ničoho nič sa v rohu klziska dostal k puku MICHAL VAŽAN, ktorý sa snažil nájsť dobre postaveného Jaroslava Markoviča, no ten bol dobre pokrývaný a tak prekvapujúco skončil po odraze od skalického obrancu puk v bránke za Lipovským. Asistencie: Peter Galamboš, Jaroslav Markovič.
     
    04:30
    Jakub Suja v samostatnom nájazde – nastrelil žŕdku po bekhendovom pokuse. Diváci v Martine ožili.
     
    05:11
    Vidíme dobrý pohyb na martinskej strane, podobne ako v minulom zápase proti Piešťanom. Teraz sa do varu dostávajú Martinčania aj v ďaka náhodnému gólu.
     
    06:00
    Galamboš mal na hokejke tutovku, Markovič ho našiel úplne voľného v priestore medzi kruhmi a skalickí beci si môžu vyčítať svedomie. Lipovský skúsene vykryl priestor v bránke a nedal martinskému centrovi šancu.
     
    06:58
    Hostia musia zhustiť priestor v strednom pásme, ktorý domácim celkom ochotne odkrývajú. Martinčania sa po rohoch vedia pohodlne presunúť do útočnej tretiny a dostať sa tak ku kľúčovej streľbe.
     
    07:16
    Presilová možnosť pre domáci Martin – Stano Tomáš 2. min. podrazenie.
     
    07:39
    Strela Važana úplne mimo.
     
    08:22
    Themárova strela, neskôr sa dostal k možnosti vypáliť na Lipovského aj Lukáš Matejka. Hostia však domáce MHC dostatočne odtlačili od ideálnych pozícií na streľbu.
     
    09:17
    Hostia v plnom počte.
     
    09:41
    Michal Važan 2. min. podrazenie – minca sa obrátila a na ťahu sú hostia zo Skalice.
     
    10:22
    Výrazné hrubky v obrannej hre Skalice. Najprv skvele Galamboš spolu s Markovičom získali množstvo sekúnd a potom prečíslenie – Ďatelinku s Rožníkom takmer prinieslo druhý gól Martina. Druhý menovaný si však spracoval puk až keď bol z uhla mimo bránku.
     
    11:26
    Skalica dala gól!
    Hostia sa po pár sekundách dostali k presilovkovému rozloženiu a pred Čechom stáli viacerí zverenci trénera Andreja Výboha. Situáciu najlepšie vyhodnotil MICHAL ŠÁTEK, ktorý nahodil puk a ten skončil za Čechom. Asistencie: Peter Trška, Lukáš Kozák.
     
    12:05
    Peter Galamboš mal na hokejke ďalšiu tutovku, teraz bol mierne napádaný zozadu obrancom hostí no dovolene. Z dobrej šance nevyťažil nič, vychytal ho skúsený extraligový gólman Miroslav Lipovský.
     
    12:33
    Skalica dala gól!
    Tentoraz ponúkli Martinčania svojou nepozornosťou dostatok priestoru DAVIDOVI STIELEROVI, ktorý to dokonale využil a nádherne si obhodil martinského obrancu spoza bránku a bekhendom pomedzi betóny prekabátil aj brankára Čecha. Pekná individuálna akcia. Asistencia: Branislav Jankovič.
     
    13:25
    Hokej je o góloch. Martinčania mali množstvo tutoviek, no čo nechceli – to prišlo. Nedáš, dostaneš. Efektívnejší Skaličania zaslúžene vedú, pretože premenili to, čo dostali ponúknuté ako na podnose.
     
    14:09
    Michal Šátek mohol pridať druhý gól, pekne sa oslobodil od napádania zo strany martinského obrancu a vystrelil na Čecha, ten si tentokrát dal pozor.
     
    15:29
    Themárova strela, Lipovský bol dobre postavený. Novotný premrhal možnosť streľby. Martin má teraz mierny tlak v útočnom pásme.
     
    16:22
    Skalica sa bude brániť. Branislav Jankovič 2. min. vrazenie na mantinel.
     
    17:21
    Najprv Mikúš ušiel v oslabení a potom sa Suja dostal do samostatného úniku, stratil však rýchlosť a odhodlal sa iba na streľbu z náprahu. Mimo.
     
    18:01
    Martinu zostávajú už iba posledné sekundy presilovej hry a zdá sa, že sa Záhoráci ubránia.
     
    18:22
    Hostia v plnom počte.
     
    18:48
    Dobrý pohyb Jakuba Cígera, ten naviazal na seba dvoch obrancov Skalice, ani raz sa mu však neotvorila cesta k nahrávke na úplne voľného Rožníka. Skaličania dobre bránili.
     
    19:39
    Galambošova ďalšia šanca. Važan to tomuto stále mladému útočníkovi potiahol a prvý spomenutý nenašiel voľný priestor medzi betónami skalického brankára.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45.
     
    Druhá tretina sa začne za pár sekúnd. Martinčania prehajdákali množstvo vyložených šancí, Skaličania skúsene číhali a získali vedenie v prvej časti. Uvidíme čo prinesie druhé dejstvo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Dlhá prihrávka na Školiaka, ten bol v čase prihrávky mimo streleckej osi a tak zo šance nebolo nič.
     
    20:53
    Martin Vyrubalík zaťahoval ručnú brzdu pred unikajúcim útočníkom MHC 2. min. podrazenie. Šance pre MHC.
     
    21:16
    Strela od Jakuba Suju. Lipovský vytesnil na ochrannú sieť. Ešte predtým tam inkasoval úder hokejkou do oblasti tváre Milan Kolena, našťastie pre hostí – rozhodcovia boli otočení chrbtom.
     
    22:25
    Ďalšia nevyužitá početná výhoda MHC. Strela Lukáša Matejku v závere presilovky vysoko nad.
     
    22:53
    Hostia v plnom počte.
     
    23:21
    Strela Jankoviča z uhla iba do náruče Jakuba Čecha.
     
    23:58
    Rožník dostal dobrú prihrávku, keď stál osamotený na modrej, no skalický obranca sa rýchlo vrátil a znepríjemnil martinskému útočnikovi streľbu.
     
    24:47
    Skalica môže udrieť. 2. min. pre Novotného, ktorý možno celkom zbytočne, no predsa len fauloval – seknutie.
     
    25:00
    Vyrubalík nahadzoval na teč, brankár Čech skvele vyhodnotil stiuáciu a prerušil hru – nevyrážal pred seba.
     
    25:35
    Vyrubalíkova druhá strela – už o mnoho lepšia a viac nebezpečnejšia. Čech toho veľa nevidel a stále má znepríjemnený výhľad, keď pred jeho bránkou stoja dvaja Skaličania. Ani jedna z dvoch striel sa však neujala.
     
    26:57
    Domáci v plnom počte.
     
    27:00
    Michal Važan sa snažil vyhodiť bekhendom cez všetky čiary, už – už sa zdalo, že sa domáci vymania spod tlaku hostí, no domáci útočník to prehnal s vyhodením. 2. min. zdržovanie hry.
     
    27:20
    Martin vyhodil puk, Skalica však opäť roztáča svoj presilovkový kolotoč. Domáci si musia v početných výhodách hostí dávať ppozor najmä na priestor pred brankárom Čechom, tam sú hostia zo Skalice mimoriadne nebezpeční.
     
    28:18
    Jaroslav Markovič si svojim pohybom vypýtal puk a vyhodil cez všetky čiary.
     
    29:00
    Domáci v plnom počte.
     
    30:01
    Polovicu zápasu máme za sebou. Posledných päť minút aj vďaka dvom presilovým hrá patrilo hosťujúcej Skalice. Martinčania lietajú po ľade, snažia sa no predsa len chýba väčší kľud vo finálnej fáze prihrávky, ktorá častokrát domácim viazne.
     
    30:47
    Galamboš mal dostatok priestoru na únik na Lipovského však opäť nevyrástol.
     
    31:41
    Skalica zlepšila hru v obrannej fáze a domáci už vôbec nemajú taký jednoduchý prechod do tretiny ako v prvej tretine. Bude veľmi náročné pre domáci tím vydreť si čo i len jednu šancu.
     
    32:58
    Výborná strela Jankoviča, Rožník nedokázall vyhodiť puk a hosťujúci obranca takmer prekvapil brankára Čecha.
     
    33:21
    Strela od Ďatelinku. Nikto však nezískal priestor pre tečovanie puku. Martinčania spomalili hru a nedokážu nájsť správny rytmus pre obnovenie podobného tlaku a napádania, aké dokázali vyprodukovať v prvej tretine.
     
    34:20
    Tibor Kutálek ihneď po buly vystrelil na Čecha, ten radšej prerušil hru a nedovolil možnosť dorážky.
     
    35:24
    Zrazuje plný ľad hráčov Skalice. Tí v tejto časti hry aj lepšie korčuľujú a domácim absolútne nefunguje kombinácia. Pritom by im zrejme stačil len jeden dobrý prechod do útočného pásma.
     
    35:55
    Važan po dlhej dobe vyslal strelu na Lipovského, pomohla mu k tomu účelová aktivita Galamboša v strednom pásme, ktorý jednoducho vyviezol puk.
     
    36:59
    Milan Kolena nabral rýchlosť v strednom pásme, dostal prihrávku a snažil sa vyskúšať rýchlu strelu zápästím počas rýchleho korčuľovania, Lipovský bol dobre postavený a poslal puk ramenonm na ochrannú sieť.
     
    37:30
    Jakub Suja takmer prekvapil brankára Skalice, tomu takmer vypadol puk po nenápadnej strele spred kruhov.
     
    38:02
    Martinčania pozabudli na Michala Šáteka, ktorému dopriali príliš priestoru v rohu pri hráčskej striedačke Skalice, stal tam úplne voľný a z rohu klziska sa natlačil až pred Čecha, svoj bekhend ale nepretavil do úspešnej koncovky.
     
    39:02
    Skalica dala gól!
    To sa však už podarilo ďalšej akcii Skalice, ktorá dokázala prelstiť dezorientovanú hru Martina vo vlastnom obrannom pásme a dokázala tak využiť hluché minúty MHC. Gól strelil TOMÁŠ MIKÚŠ po ideálnej prihrávke na krátku vzdialenosť od Preisingera. Asistencie: Miroslav Preisinger, Martin Vyrubalík.
     
    39:19
    Aj keď by sa dalo pochybovať o tom, kto mal väčšiu aktivitu v prvej tretine, keďže viac na koni a v útočnom pásme bol Martin, tak v tej druhej sa hostia úplne dostávajú cez Martin vo všetkých herných činnostiach. Martinčania nemali gólové šance a skôr si sami spôsobili tento nepriaznivý aktuálny stav a v tretej časti budú mať čo dohrávať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Tretia tretina začne približne o 18:30.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Skalica si opäť v prvej minúte vykryla stredné pásmo a Martin sa ani na začiatku tretej dvadsaťminútovky nedokázal dostať pred Lipovského.
     
    41:30
    Znenazdajky sa dostal do šance Themár po Fujeríkovej skvelej prihrávke. Themár zoči-voči brankárovi Skalice nepochodil. Už mohlo byť veselšie na martinskej strane...
     
    42:39
    Markovič točí Skaličanov. Potom však ani Smrek nepretlačil puk za Lipovského. Domácim sa vôbec nedarí koncovka.
     
    43:30
    Važanova nepresná strela. Domáci napodobňujú pohyb z prvej tretiny a šance pribúdajú, Lipovský sa musí mať na pozore.
     
    44:44
    Skaličania zakladujú útok. Martin Sloboda takmer našiel dobre postaveného Tomáša Mikúša, Peter Smrek dobre prečítal hru a zabránil tak prípadnej šance.
     
    45:40
    Markovič v prečíslení 3:2 posielal puk na voľného Galamboša, ktorý mal na hokejke ďalšiu tutovku, no skalický gólman Lipovský skvele vybehol a zmenšil tak strelecký uhol.
     
    46:41
    Menšie vzrušenie v hľadisku – Stano si vybehol na martinského útočníka, podľa všetkého však celkom čisto.
     
    47:37
    Martin si stále nedokáže vypracovať takú príležitosť, po ktorej by mohol prípadne aj doraziť. Teraz pálil Ďatelinka, no nikto nebol na blízku pre prípadnú dorážku.
     
    48:46
    Martin dal gól!
    Najprv Markovič nedokázal nájsť voľných spoluhráčov a už sa zdalo, že Skaličania vyhodia puk do bezpečia, no potom prišiel k puku na modrej PETER SMREK a delovkou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Asistencie: Jaroslav Markovič, Peter Galamboš
     
    49:38
    Martinčania sa dostávajú do pohody po kontaktnom góle. Novotný si trúfol na útočný výpad, no hostia mu už nedovolili prihrať na úplne nekrytého Kolenu, a tak Lipovský prerušil hru.
     
    50:11
    Stano Tomáš v nesprávnom čase fauloval a dostáva Martin do varu. 2. min. faul kolenom na Fujeríka v strednom pásme, teda úplne zbytočný zákrok.
     
    51:19
    Skalica sa ubránila vyhodením puku a už sa hrá druhá polovica martinskej presilovky.
     
    52:11
    Hostia v plnom počte.
     
    52:45
    Hostia umne a poctivo stoja medzi červenou a modrou čiarou a snažia sa zachytávať martinské útočné ataky, domácim nechýba chuť, no prebujú zlepšiť prihrávky.
     
    53:17
    Bruno Mráz mohol schladiť Martinčanov, rútil sa v prečíslení 2:1 na Čecha a zobral zodpovednosť do vlastných rúk, vystrelil no nenašiel medzeru medzi betónami Jakuba Čecha.
     
    54:28
    Themár sa peknou kľučkou zbavil v útočnom pásme v rohu skalického obrancu a spoza bránky našiel Cígera, k tomu už ale dokázal pristúpiť vracajúci hráč hostí a tak zo šance nebolo nič.
     
    55:15
    Predsa len sa však Martinčania dostávajú do tlaku. Markovič spôsobil taký kolotoč, že postupne odpadali skalickí obrancovia, sám sa rozhodol zakončiť, to Lipovský bez hokejky ešte dokázal ustáť, potom mal na hokejke gól Smrek, no na strelu z prvej to nebolo, a tak puk len padol do lapačky Lipovského.
     
    56:30
    Milan Kolena sa ideálne zbavil svojho protihráča a bekhendom prestrelil. Tlak Martina. Martinčania hrajú vabank, útoči celá päťka.
     
    57:20
    Tréneri teraz striedajú iba dve päťky, ato hráčov, Themár, Fujerík, Suja, Galamboš, Markovič, Važan, ktorí nastupujú v nepravidelných intervaloch v nepravidelných kombináciách.
     
    58:15
    Teraz dostal pukom do tváre Peter Smrek, no dvaja rozhodcovia to videli celkom jasne a tak žiadna presilová hra pre Martin. Už iba 100 sekúnd pre domácich.
     
    58:30
    Vhadzuje sa pred Jakubom Čechom, Skaličania nepúšťajú Turčanov k ničomu.
     
    58:57
    Oddychový čas Martin. Už predtým však hrali Martinčania v šestici, nebolo to však proti pravidlám, tréneri stiahli Čecha a Martinčania hrajú o všetko.
     
    59:21
    Martinčania stále bez strely na Lipovského, zdá sa že sa hostia ubránia.
     
    59:47
    Skalica dala gól!
    Hostia sa dostali k puku bez problémov v strednom pásme poslal Školiak René puk na voľného TIBORA KUTÁLEKA, ktorý bez problémov vsietil do prázdnej bránky Martina. Asistencia: René Školiak
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:07:23)

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 4. Važan (Galamboš, Markovič), 49. Smrek (Galamboš, Markovič) – 12. Šátek (Trška, Kozák), 13. Stieler (Jankovič), 40. Mikúš (Preisinger, Vyrubalík), 60. Kutálek (Školiak)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Ďatelinka, Matejka – Markovič, Galamboš, Važan – Novotný, Perniš – Themár, Fujerík, Suja – Smrek, Rusina – Rožník, Kolena, Cíger – Tupý, Brcko – Šugár, Dírer, Pokrivčák
    HK Skalica: Lipovský (Romančík – Barák, Vyrubalík – Sloboda M., Školiak, Obdržálek – Trška, Luža – Mráz B., Kutálek, Šátek – Kozák, Stano – Mikúš T., Preisinger, Kudrna – Krejčiřík, Srnec – Kropáč, Stieler, Jankovič

    Rozhodčí: T. Bundil, D. Konc – Tvrdoň J., Výleta R.

    Diváci: 1750
    bahis siteleri