Olomouc – Třinec 9:6 (kon.)
konec
HC Olomouc
9:6 (3:2, 5:2, 1:2)
HC Oceláři Třinec
Úterý 11.02.2014, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:31:41)
     
    59:17
    V závěru zápasu je ještě vyloučen Kočiřík (OLO) za faul loktem.
     
    57:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto. Ostřanský vybojoval v útočné třetině kotouč pro LUKU KRAIGHERA, který prostřelil třineckého brankáře. Asistence: Milan Ostřanský.
     
    57:05
    Třinečtí jsou kompletní, do konce třetího dějství zbývají necelé tři minuty.
     
    56:26
    Hanáci v přesilové hře nic zbytečného nevymýšlí, na druhou stranu se ale bojí jít do zakončení a spíše soupeře chtějí unavit.
     
    55:05
    V souboji za domácí brankou to vypadalo na jednoznačné držení ze strany domácího obránce, Kohouti i počítali s přerušením hry. Sudí Minář ale překvapivě nechal hru pokračovat, neboť na trestnou lavici míří Ižacký (TRI) za držení hole.
     
    52:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dramatický závěr to tedy ještě bude. V samém závěru početní výhody se hostům přeci jen podařilo s kotoučem natlačit až do brankoviště, odkud jej v nepřehledné situaci poslal do brány ADAM VALÍČEK. Asistence: Jakub Ižacký.
     
    52:03
    Kohouti ve vlastním oslabení šli dva na jednoho. Střelecký pokus Betáka z první skončil na vyrážečce brankáře.
     
    51:28
    Oceláři jsou sice v početní výhodě více na kotouči a hrají v domácí třetině, chybí jim však střelba.
     
    50:27
    Vůbec první vyloučení na domácí straně. Ižacký se vřítil mezi tři hráče Kohoutů, přičemž Škůrek (OLO) si proti němu pomohl nedovoleně.
     
    49:21
    Po zmatcích před vlastní klecí Hanáci přečíslili soupeře a unikali ve třech proti jednomu. Fibrich vzal zodpovědnost na sebe, ale brankáře nepropálil.
     
    47:55
    Králík se ke kotouči dostal na útočné modré, a přestože neměl rychlost, vynikajícími kličkami se dokázal probojovat až před brankoviště, gólmana ale už nepřekonal.
     
    46:31
    Na levém křídle měl dostatek prostoru a času na přípravu střely Ižacký. Gólman domácích jeho pokus schoval do lapačky.
     
    45:17
    Jergl obdržel přihrávku do samostatného nájezdu, tentokrát se ale domácímu útočníkovi nepodařilo zavěsit. Cieslar se vyznamenal povedeným zákrokem.
     
    44:15
    Třinečtí nemají již co ztratil a bezhlavě útočí. A zatím jim to vychází, neboť domácí se stáhli a věnují se spíše poctivé hře dozadu. Tvrdý projektil Kofroně likvidoval Urbisch.
     
    40:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zdá se, že o ničem ještě rozhodnuto není. Oceláři totiž hned v první minutě třetího dějství snižují na rozdíl tří branek. Od modré nahodil kotouč Běhal, letící puk mimo dosah brankáře dobře tečoval TADEÁŠ JAROŠ. Asistence: Jiří Běhal, Tomáš Franek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zatímco v úvodní dvacetiminutovku vyhráli domácí 3:2, v té druhé si ještě o něco polepšili a vyhráli ji dokonce 5:2. Hanáci tak před poslední třetinou, která začne zhruba v 19:00, vedou o čtyři branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Za námi není ještě ani kompletních čtyřicet minut a diváci viděli již dvanáct branek. Olomoučtí vyrazili do rychlého brejku. Přestože měl ŠIMON BETÁK na pravém křídle spoluhráče, rozhodl se sám střílet. Jeho rána skončila ve vzdálené šibenici. Asistence: Dominik Bauer.
     
    36:52
    Slezané se dostali do přečíslení tří proti jednomu, řešení celé situace ale nebylo úplně optimální. Urbisch nakonec nemusel ani nic řešit, hosté se o šanci připravili sami.
     
    34:19
    Náhradní brankář Fendrich vydržel v kleci necelých patnáct minut. Do brankoviště Třince se vrací Cieslar.
     
    34:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a na světě je další branka. Tak jak před chvíli domácí rychle přišli o tříbrankové vedení, tak si jej stejně rychle vzali zpět. MILAN OSTŘANSKÝ obdržel přihrávku před branku soupeře a v zakončení se nemýlil. Asistence: Lukáš Králík, Aleš Jergl.
     
    32:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí hráči napravili předešlé zaváhání a během přesilové hry také oni skórují. Beták předložil puk do jízdy MARTINA HÁNLA, který prostřelil Fendricha. Asistence: Šimon Beták.
     
    31:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí tým zaváhal na útočné modré, čehož využil JAKUB IŽACKÝ. Hostující hráč unikal sám na domácí klec a bekhendem překonal Urbische. Bez asistence.
     
    30:15
    Teprve druhé vyloučení večera. Petrák (TRI) si půjde odsedět menší trest za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    29:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se v polovině utkání dostávají na dostřel dvou branek. ADAM KOFROŇ nejprve orazítkoval tyč domácí klece, vzápětí netrefil odkrytou klec. Napotřetí se to už ale útočníkovi Třince povedlo, a to při signalizované výhodě. Asistence: Jakub Ižacký, Ondřej Kovařčík.
     
    29:11
    Domácí měli další velkou příležitost změnit skóre, teč z bezprostřední blízkosti hostující klece ale za záda gólmana nedoputovala.
     
    27:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanákům se vydařil další z protiútoků a jejich vedení je již o tři branky. Nahozený kotouč z hole Bauera skončil sice za hostující klecí, Beták jej ale rychle posunul na TOMÁŠE MARKLA, který doklepl puk za bezmocného Fendricha. Asistence: Šimon Beták, Dominik Bauer.
     
    26:15
    Motloch se ve skrumáži před domácí klecí snažil usměrnit kotouč za záda Urbische, domácí gólman ale střelu schytal do výstroje.
     
    25:30
    Olomoučtí dobře brání vlastní modrou čáru a svého soupeře do pásma nepouští. Naopak se ale Hanáci ani nijak nehrnou do útoku.
     
    23:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácím vyšel protiútok, který vedl po pravým křídle Jergl. V útočné třetině pak domácí útočník předložil kotouč LUKÁŠI KRÁLÍKOVI, který se z první trefil nad lapačku soupeře. Asistence: Aleš Jergl.
     
    21:38
    Kovařčík dnes nemá svůj den. Již poněkolikáté v zápase se dostal do přímého souboje s gólmanem Urbischem, ale ani tentokrát si na brankáře Mory nepřišel.
     
    20:01
    Hostující tým do druhé třetiny nastupuje s náhradním gólmanem. Cieslara, který inkasoval tři branky, nahradí Fendrich.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V prvních dvaceti minutách jsme si na nedostatek brankových příležitostí stěžovat nemuseli. Vypovídá o tom i skóre, které je 3:2 ve prospěch domácího týmu. Druhá část začne přibližně v 18:13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:59
    Srovnání měl na hokejce Kovařčík. Hostující útočník obdržel kotouč do bezprostřední blízkosti domácí branku, střelou z první ale trefil jen lapačku Urbische.
     
    17:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí se prosazují potřetí během úvodní třetiny. Jergl zpoza brány vybídl na modré DAVIDA ŠKŮRKA, který sice jen nahodil na hostující klec, přes hradbu těl ale Cieslar nemohl vidět. Asistence: Aleš Jergl.
     
    14:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté také odpovídají rychle. TOMÁŠ FRANEK se mezi domácími obránci protáhl až před branku Mory, tváří v tvář Urbischovi pak umístil puk pod horní tyčku. Asistence: Tadeáš Jaroš.
     
    13:56
    Po vyhraném buly pálil od modré Běhal, pro domácího gólmana šlo ale spíš o lahůdku. Puk skončil v připravené lapačce.
     
    12:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí skóre a dostávají se poprvé v zápase do vedení. Jergl nahodil kotouč ze středního pásma. Odrazem od zadního mantinelu puk skončil na holi LUKÁŠE KRÁLÍKA, který prostřelil Cieslara mezi betony. Asistence: Aleš Jergl.
     
    11:57
    Po pěkné kombinaci zůstal na levém kruhu Motloch. Ačkoli měl třinecký útočník dostatek času na přípravu, trefil jen boční síť domácí klece.
     
    09:48
    Kovařčík se z ničeho nic zjevil před domácí klecí, v obrovské šanci ale netrefil vůbec prostor mezi třemi tyčemi.
     
    09:30
    Olomoučtí svého soupeře v přesilové hře doslova uzamkli, jejich kombinace v útočném pásmu ale postrádala lepší zakončení. Hosté jsou kompletní.
     
    07:46
    Po ráně Kraighera se kotouč nacházel někde na brankovišti, Cieslar ho neměl pod kontrolou. Naštěstí pro hosty ale nikdo z domácích puk za brankovou čáru nedopravil.
     
    07:30
    Jeden z olomouckých hráčů pronikal do útočné třetiny, byl ale nedovoleně zastaven. Ižacký (TRI) bude pykat za sekání.
     
    06:30
    Oceláři se snaží vrátit do vedení a daleko od toho nebylo. Několikrát se musel nyní Urbisch ve své kleci ohánět, aby kotouč nepustil za svá záda. Na druhé straně za domácí střílel Markl, ale jeho pokus byl spíše jen propagační.
     
    05:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí s odpovědí nečekali ani jednu minutu, stav zápasu je tak rázem srovnaný. ALEŠ JERGL se prezentoval samostatnou akci, s kotoučem se probojoval až mezi kruhy, odkud přes obránce prostřelil Cieslara. Bez asistence.
     
    04:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do vedení. VÍT CHRISTOV se protáhl s kotoučem kolem domácího brankáře, kterého si položil, a přestože byl bráněný jedním z domácích hráčů, zakončil po ledě k pravé tyči. Asistence: Lukáš Kasala.
     
    03:48
    Kovařčík si sjel do volného prostoru před domácí branku, přihrávku svého spoluhráče před odkrytou klec ale nedokázal tečovat mezi tři tyče.
     
    03:19
    Slezané jsou v úvodních minutách zápasu aktivnější, Urbisch má více práce jak jeho protějšek na druhé straně. Střela Motlocha skončila ve výstroji brankáře Kohoutů.
     
    02:35
    Střelecký pokus z hole Škůrka vyrazil třinecký gólman do ochranné sítě za svými zády.
     
    01:57
    Olomoučtí byli na návštěvě v útočné třetině, branku Cieslara ale žádným pokusem ohrozit nedokázali.
     
    00:37
    Bekhendový pokus Franka zblokoval domácí brankář, poté ale byl před v jeho brankovišti pořádný závar. Domácí se ubránili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Urbisch (Kochta) – Škůrek (C), Nesvadba, Kraigher, Hradil, Brandýs, Soukal, Klvaňa – Ostřanský, Králík, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Markl – Zezula, Hánl, Kočiřík – Konečný.

    HC Oceláři Třinec: Cieslar (Fendrich) – Běhal (C), Zahradníček, Valíček, Mravec, Heider – Pěnčík, Franek, Petrák, Kofroň, Ižacký, Kovařčík, Kasala, Motloch, Christov, Jaroš.

    Rozhodčí: Minář – Lukš, Novák.
     
    Jediný letošní vzájemný souboj, který se uskutečnil koncem září minulého roku, dopadl lépe pro Kohouty, kteří na ledě soupeře vyhráli 5:3.
     
    HC Olomouc

    Hanáci jsou na tom v tabulce nejvyšší juniorské soutěže přeci jen o něco hůř než jejich úterní soupeř. Zatímco třinečtí hokejisté v lednu sbírali body jak na běžícím páse, olomoucký celek kráčel od porážky k porážce. Až v závěru měsíce se přeci jen Kohouti zvedli a dvěma domácími vítězstvími si vylepšili pozici pro závěrečné bitvy. V tabulce produktivity Hanáků si nejlépe vede Aleš Jergl, devatenáctiletý útočník nastřílel patnáct branek a u dvaceti asistoval.
     
    HC Oceláři Třinec

    Slezané se v tabulce NOEN extraligy nachází na osmé příčce a již nyní mají téměř jistý postup mezi skupinu mužstev, které budou bojovat o mistrovský titul. Aktuálnímu postavení vděčí Oceláři především výsledkům v novém roce. Z celkového počtu sedmi utkání získali šestnáct bodů. Nejproduktivnějším hráčem Třince je útočník Tomáš Franek, který vynechal letos pouze jedno utkání a nasbíral celkem 30 kanadských bodů (15+15).
     
    Již dvakrát odložené utkání mezi juniorskými mužstvy HC Olomouc a HC Oceláři Třinec bude na programu v úterý 11. února na olomouckém zimním stadionu. Dohrávka 25. kola nejvyšší soutěže začíná od 17:30.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 6. Jergl, 13. Králík (Jergl), 18. Škůrek (Jergl), 24. Králík (Jergl), 28. Markl (Beták, Bauer), 33. Hánl (Beták), 35. Ostřanský (Králík, Jergl), 39. Beták (Bauer), 58. Kraigher (Ostřanský) – 5. Christov (Kalasa), 15. Franek (Jaroš), 30. Kofroň (Ižacký, Kovařčík), 32. Ižacký, 41. Jaroš (Běhal, Franek), 53. Valíček (Ižacký)


    HC Olomouc: Urbisch (Kochta) – Škůrek (C), Nesvadba, Kraigher, Hradil, Brandýs, Soukal, Klvaňa – Ostřanský, Králík, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Markl – Zezula, Hánl, Kočiřík – Konečný.
    HC Oceláři Třinec: Cieslar (21. – 35. Fendrich) – Běhal (C), Zahradníček, Valíček, Mravec, Heider – Pěnčík, Franek, Petrák, Kofroň, Ižacký, Kovařčík, Kasala, Motloch, Christov, Jaroš.

    Rozhodčí: Minář – Lukš, Novák

    Diváci: 82
    bahis siteleri