Havlíčkův Brod – Písek 5:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:4 (2:0, 1:2, 2:2)
IHC Králové Písek
Čtvrtek 13.02.2014, 18:30 • ZS Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Příjemný čtvrteční podvečer, srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC Písek, jenž se odehraje v rámci 11. kola skupiny o udržení v rámci ligy juniorů. Utkání začíná v 18:30.
     
    Havlíčkův Brod už může hrát v naprosté pohodě, protože postup měla už několik měsíců zpět jistý. Definitivní pojistkou se stal krok Strakonic, které se rozhodly odhlásit ze soutěže, a jsou tak jistým sestupujícím. Havlíčkův Brod drží 3. pozici, z níž na druhý Kolín ztrácí 7 bodů a na čtvrtý Písek má k dobru jen tři body. Absolvoval hodně divoká minulá utkání, když doma utrpěl ostudnou desítku od Kozlů a vzápětí si notně vylepšil náladu triumfem 12:2 v Berouně. Jeho úzký kádr přivítal hodně důležitou posilu, z Hradce Králové se vrátil šikovný útočník Lukáš Žemlička.
     
    Písek už hraje také naprosto uvolněně, ale určitě by se moc rád posunuli na 3. místo. Hokejisté od řeky Otavy si v předešlých dvou kolech počínali jako na houpačce. Nejdříve v Kolíně prohráli jen těsně 2:3, poté na vlastním kluzišti vyzráli na silnou a aktuálně první Třebíč, jíž porazili 4:2.
     
    Vzájemné zápasy v probíhající sezoně:

    Havlíčkův Brod – Písek 4:3
    Písek – Havlíčkův Brod 1:3
    Písek – Havlíčkův Brod 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Kekula) – Křesťan, Ludvík, Kříž, Skotar – Mozr, Chlubna, Hlídek, Semrád, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek (C).

    IHC Písek: Havelka (Sedlák) – Jirků, Hřebíček, Švanda, Horák, Kajtman, Banci – Březina, Suchan, Koupal, Horažďovský (C), Vlk, Paukner, Hanus, Flegl.

    Rozhodčí: Josef Barek – Jan Čížek, Jakub Plch.
     
    Písek už je na ledě.
     
    A na hrací plochu už vyjeli i Rebelové vedeni Václavem Motlem.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Po vhazování ve středovém kruhu se strhl urputný boj o puk. Oba týmy se pokusily o rychlý přechod do útočného pásma, ale obránci si své úlohy splnili dobře.
     
    00:30
    Martin Hynek se po několika přihrávkách dostal k puku v útočném pásmu a vypálil z pravého kruhu. Nesešteloval si však dobře mířidla a minul.
     
    00:47
    Jihočeši způsobili pořádný zmatek před brodskou bránou, kde se vehementně tlačili do zakončení. Josef Vlk zblízka jen těsně minul bekhendem levou Novákovu tyč!
     
    01:17
    Daniel Horažďovský vzal jako správný kapitán zodpovědnost na sebe, posunul si puk po levém křídle a vypálil. Jeho ránu vytěsnil brankář Novák od přední tyče do ochranné sítě.
     
    01:35
    Puk teď létal kolem Havelkovy brány ve velké rychlosti, havlíčkobrodští střelci opravdu s aktivitou nelenili. Většina jejich projektilů však byla nepřesná.
     
    02:06
    Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše, obě obrany si ale zatím počínají velmi zodpovědně a výraznější šance v těchto chvílích v Kotlině nevidíme.
     
    02:25
    Písek se usadil v útočném pásmu, kde kombinuje.
     
    03:09
    Jihočeši se hnali znovu do zakončení, k puku se tlačil před bránou Jakub Suchan, ale nahození schoval ve své náruči brankář Novák a přerušil hru.
     
    03:32
    Přihlížíme teď především tuhému boji o střed pole, útočná pásma jako kdyby byla oběma soupeřům zapovězena.
     
    04:00
    Obrázek hry se nemění. Hokejisté od řeky Otavy teď diktují tempo hry, jenže havlíčkobrodská defenziva pracuje spolehlivě a brankář Novák má minimum práce.
     
    04:18
    Parta z Kotliny se usadila v útočném pásmu, jenže Písečtí ji nepouštějí od hrazení, takže brankáři Havelkovi nehrozí přímé nebezpečí.
     
    04:59
    Hra má velmi rychlý spád, hraje se takřka bez přerušení.
     
    05:13
    Tomáš Ludvík obdržel puk a v prostoru mezi kruhy nic složitého nevymýšlel. Vyslal ostrou ránu, s níž si gólman Havelka poradil savými betony.
     
    05:50
    Tohle hlasitě volalo po gólu! Jakub Suchan se probil ke kotouči mezi kruhy a vyslal nebezpečnou ránu. Brankář Novák měl i štěstí, že kotouč směřoval doprostřed brankoviště, kde číhal se svou náručí. Útočník Písku potom slyšel od spoluhráče "To musíš dát!".
     
    06:08
    Stále se hraje ve strhujícím tempu, Písek si počíná v defenzivě velmi zodpovědně, kromě střel ze stran, s nimiž neměl Martin Havelka problémy, se domácí takřka k ničemu nedostali.
     
    06:44
    Havlíčkův Brod buší do obranného bloku svého soupeře z jihu Čech. Ten zatím náporu odolává, dobře střeží hlavně nebezpečný prostor před bránou.
     
    07:07
    Rebelové mají velký tlak. Chybí jim však přesnost v zakončení.
     
    08:00
    Obrovské šance na obou stranách! Jakub Suchan mohl při přečíslení 2 na 1 přihrát před bránu spoluhráči, ale brodský obránce jeho úmysl vystihl. Vzápětí pálil zblízka osamocený Vít Křesťan do Havelkovy náruče!
     
    08:16
    David Hanus (PIS) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    08:40
    rebelové se ihned usadili v útočném pásmu, kde si vyměňují kotouč.
     
    09:00
    Před gólmanem Havelkou bylo pořádně rušno, když jej brodští střelci zasypali nepříjemnou sprškou střel, ale písecká opora si se všemi, i s těmi ze vzdálenosti několika kroků, skvěle poradila!
     
    09:09
    Tohle se domácím mladíkům nepovedlo, vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    09:36
    Rychle se však probili zpět do přesilovkového postavení a od levého mantinelu vypálil Martin Kříž. Jeho pumelice skončila jen u přední tyče v Havelkově náruči.
     
    10:00
    Písek čelí stále mohutnému tlaku.
     
    10:12
    Tomáš Chlubna práskl do puku v blízkosti modré čáry a jasně ukázal, proč je stabilním členem havlíčkobrodského A-mužstva. Jeho rána zaduněla na Havelkovy betony.
     
    10:40
    Vpřed se žene Písek.
     
    10:57
    Hosté se zabydleli v útočném pásmu a donutili soupeře k faulu. V kruhu obranného pásma podrazil protihráče Vít Křesťan (HBR).
     
    11:10
    Nepříjemnou pumelici vyslal od modré čáry Josef Vlk a jeho spoluhráči číhali u brány na dorážky. Gólman Novák ale vyrazil puk betony do rohu pásma.
     
    11:30
    Havlíčkův Brod vyhodil.
     
    11:55
    Hosté už jsou zpět na dostřel brankáře Nováka.
     
    12:10
    Obrovské štěstí měl gólman Novák! V levém kruhu napřáhl ke střele volný Marek Banci a zacinkal na vzdálenější tyčku! S další ranou z druhého kruhu si Novák poradil, puk schoval v náruči.
     
    12:35
    Jakub Suchan, který je střelecky velmi aktivní, tvrdě vypálil, ale našel jen Novákovy betony. Havlíčkův Brod se ujal odraženého puku a míří vpřed.
     
    13:09
    Jenže o kus černé gumy přišel a mohl inkasovat z rychlého protiútoku, který táhl Patrik Březina, jenž se protáhl až za brodské beky, a i když byl jimi zezadu tísněn, zblízka svůj blafák poslal do Novákova betonu!
     
    14:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové sice čelili tlaku, ale vykoukli z obranné ulity a slaví vedení! Při obrovských zmatcích před píseckou bránou, které domácí mladíci způsobili svým aktivním pohybem a důrazem, se po ráně Martina Hynka dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti ONDŘEJ HLÍDEK a nikým neatakovaný z ideální střelecké pozice poslal puk zápěstím na správné místo! Asistence: Martin Hynek.
     
    15:00
    Rebelové jsou na koni a pokračují v útočné aktivitě. Tentokrát je v rozletu zabrzdilo vyhození na postavení mimo hru.
     
    15:07
    Havlíčkův Brod zaujal postavení u Havelkovy svatyně.
     
    15:28
    Vít Křesťan práskl do puku na vrcholu pravého kruhu, jenže gólman Havelka dobře utěsnil prostor u první tyče a podržel puk ve své výstroji, takže Rebelové čekali na dorážky marně.
     
    15:54
    Nyní už přihlížíme útočným choutkám Písku.
     
    16:12
    Zblízka tvrdě vypálil Patrik Březina, který se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před bránou, ale svou dělovku poslal jen těsně vedle levé Novákovy tyčky!
     
    16:25
    Jakub Suchan stál na konci dlouhé písecké kombinace v útočném pásmu a vystřelil od levého hrazení. Kotouč nasměroval jen k přední tyči do Novákovy náruče.
     
    16:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté jsou zatím aktivnější, ale dostávají velkou lekci z produktivity! Na levém křídle se opřel do puku VÍT KŘESŤAN a vypustil ze své hole krásnou ránu, která cinkla o tyčku, od níž se odrazila za záda bezmocného gólmana Havelky! Bez asistence.
     
    17:19
    Soubor od řeky otavy se hodně trápí v koncovce. Názorně to předvedl David Hanus, který z mezikruží umístil puk jen do středu brankoviště, kde měl gólman Novák náruč. Písecký útočník to po své střele komentoval nepublikovatelným výkřikem.
     
    17:44
    Jihočeši pokračují v diktování tempa hry, nyní jim vystavil stopku v rychlém útoku odpískaný ofsajd.
     
    18:15
    Mladí Rebelové sice po většinu času spíše brání a nedostávají se do velkých příležitostí, ale když už se do Havelkovy blízkosti probijí, tak to stojí za to! Zblízka několikrát na píseckého muže s maskou neúspěšně doráželi!
     
    18:40
    Soubor pod trenérskou taktovkou Milana Chalupy převzal otěže do svých rukou a má teď více ze hry. Písek se musí soustředit na hlídání zadních vrátek.
     
    19:10
    Jihočeši přesunuli hru až do útočného pásma.
     
    19:30
    Rebelové se znovu vydali rychle a v hojném počtu kupředu, jenže z útočného území byli rychle vyhnáni.
     
    19:55
    Martin Kříž to ještě zkusil v postavení na vrcholu levého kruhu, jenže jeho rána prosvištěla kousek vedle pravé Havelkovy tyčky a zaduněla na zadní mantinel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou v Kotlině úvodní dvacetiminutovku, v níž měli sice o něco více ze hry hosté z Písku, jenže zatím se neskutečně trápí s nepřesnou koncovkou a dobře chytajícím Čeňkem Novákem. To Havlíčkův Brod byl o poznání produktivnější a po trefách Ondřeje Hlídka a Víta Křesťana vede 2:0. Prostřední část začne 19:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Havlíčkův Brod po vhazování nahodil do útočného pásma, ale kotouč si za Havelkovou bránou dojela písecká obrana.
     
    20:18
    Písek se dostal rychle do útočného pásma a pohotově zakončil. Gólman Novák však mohl zůstat v klidu, střela ze strany byla zblokována do ochranné sítě.
     
    20:35
    Jihočeši nepouštějí svého soupeře ven z jeho třetiny.
     
    20:50
    Jeden z píseckých hráčů upadl na led a písecká střídačka se dožaduje faulu. Marně, sudí vylučovat nebude, vpřed se hrne Havlíčkův Brod.
     
    21:15
    Jenže jeho útok byl zbrzděn, hráči bojují o puk ve středním pásmu.
     
    21:30
    Hosté se usadili v blízkosti gólmana Nováka, jenže nic nebezpečnějšího ze své ofenzivní snahy nevytěžili.
     
    22:13
    Písek právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš, toto pravidlo teď ztrestalo Rebely! Tomáš Ludvík z mezikruží tvrdou ranou minul, hosté se ujali odraženého kotouče a nadýchli se k bleskovému brejku, při němž zacílil z dobré palebné pozice DAVID HANUS a z mírného úhlu procedil kotouč za Novákova záda! Asistence: Jakub Suchan, Marek Banci.
     
    22:46
    Rebelové se uhnízdili u písecké brány a pokoušejí se o rychlou odpověď, jež by jim okamžitě vrátila dvoubrankové vedení. Zatím bez úspěchu.
     
    23:00
    Písek se hnal do rychlého protiútoku, ale brodská obrana se včas vrátili ke svému brankářovi a počínající požár uhasila dříve, než hosté stihli zakončit.
     
    23:04
    Rebelové dobývají útočné pásmo.
     
    23:35
    Nakonec sice přes útočnou modrou čáru přešli, ale zastavil se brzy hvizd rozhodčího, který odpískal signalizované postavení mimo hru.
     
    24:00
    Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, oba týmy hrají aktivně.
     
    24:27
    Tohle byla velká šance! Ondřej Hlídek v dobré pozici mezi kruhy sice nastřelil jen protihráče před sebou, ale puk se odrazil do pravého kruhu, odkud střílel z první do odkryté brány Tomáš Ludvík, ale gólman Havelka se rychle přesunul a schoval u přední tyčky puk ve výstroji!
     
    25:00
    Písecká obrana ustála soupeřův útok a po rychlé rozehrávce se žene k brodské bráně.
     
    25:28
    Oba týmy zaútočily, ale jejich snaha nedopadla ani v jednom případě na úrodnou půdu.
     
    26:08
    Písek sevřel svého soka z Kotliny do pevného objetí a díky aktivnímu pohybu v útočném pásmu několikrát tvrdě vystřelil, ale postrádal větší přesnost.
     
    26:28
    Rebelové podnikli rychlý protiútok a gólman Havelka se znovu předvedl ve skvělém světle! Ondřej Hlídek posunul puk vedle sebe před brankoviště na Štěpána Mozra, ale ten nastřelil jen Havelkovy betony!
     
    26:56
    Martin Kříž (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    27:05
    Havlíčkův Brod získal po vhazování puk a vyhodil.
     
    27:17
    Hosté se snaží vrátit zpět do přesilovkového postavení, ale Rebelové dobře zahušťují střední pásmo.
     
    27:39
    I další útok Jihočechů se neshledal s úspěchem a Havlíčkův Brod se osvobodil odpálením puku do bezpečí.
     
    27:59
    Písek se zatím v přesilovce hodně trápí.
     
    28:10
    Martin Koupal teď měl velkou smůlu při zakončení, když jeho jedovka z levého kruhu zazvonila jen na Novákovu tyčku! Písek zůstává v útočném pásmu.
     
    26:36
    A tentýž hráč zkusil štěstí i o pár chvil později, když jej našla přihrávka před bránou. Z mírného úhlu na pravé straně však trefil jen dobře postaveného gólmana Nováka u bližší tyče.
     
    28:56
    Havlíčkův Brod ustál i se štěstím oslabení.
     
    29:08
    Michal Semrád se prezentoval hezkou střelou, když si v pravém kruhu srovnal puk na hůl a tvrdě vystřelil k bližší tyči, kde nenechal volné místo gólman Havelka.
     
    29:38
    Písek právě vstřelil branku!
    Rychlý a plynulý hokej, který s sebou přináší na obou stranách rychlé protiútoky, teď vnesl radost do píseckých řad, v Kotlině je vyrovnáno! Libor Jirků přihrál do jízdy JAKUBU SUCHANOVI, který přebruslil havlíčkobrodské obránce, najel si až před bránu a ve velké rychlosti obstřelil brankáře Nováka! Asistence: Libor Jirků.
     
    29:50
    A jen tak tak, že se netřepetal kotouč i v síti hostů! Nyní se karta otočila a štěstí není v koncovce nakloněno spíše domácím, zatímco hosté zlepšili svou produktivitu. Z mezikruží pálil před odkrytou bránou kapitán Martin Hynek, ale minul o kousek pravou tyč!
     
    30:26
    Kotouč se teď potuluje především v blízkosti středového kruhu, kde o něj hráči obou táborů svádějí neustálé a tvrdé souboje.
     
    30:44
    Dlouhý souboj u mantinelu v blízkosti havlíčkobrodské střídačky přerušil až hvizd sudího, Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    31:10
    Hra je i nadále velmi vyrovnaná, nyní mají o něco více ze hry bojovníci z Kotliny, kteří si chtějí vzít zpět ztracené vedení. Písecká defenziva náporu odolává.
     
    31:54
    Havlíčkobrodský tlak přinesl své ovoce, hosty čeká oslabení. Tomáš Chlubna ukázal v kruhu útočného pásma šikovné ruce i sílu na puku, když se probíjel před branku a byl zastaven hákováním Matěje Kajtmana (PIS).
     
    32:09
    Jihočeši rychle vyhodili puk až do Novákova hájemství.
     
    32:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to byla hokejová lahůdka, nad níž muselo srdce fanouška zaplesat! Při rychlém útoku vypálil z levého kruhu Martin Hynek, ale trefil jen před sebou stojícího protihráče, ale kotouč se vzápětí odrazil k ONDŘEJI HLÍDKOVI, jenž ze stejného místa poslal kotouč nechytatelně přesně ke vzdálenější tyčce, o níž se puk ještě odrazil do sítě! Asistence: Martin Hynek.
     
    32:50
    Dnešní utkání je opravdu velmi vyrovnané a oku hokejového fanouška lahodící. Písek zareagoval na obdržený gól tím nejlepším možným způsobem – zvýšenou aktivitou v ofenzivě.
     
    33:17
    Havlíčkův Brod se velmi dobře brání, zodpovědně hlídá prostor u své obranné modré čáry a moc nepouští Jihočechy do prostoru u gólmana Nováka.
     
    33:55
    Soubor od řeky Otavy teď pořádně přitlačil v ofenzivě na pilu a havlíčkobrodská obrana má s jeho aktivitou spoustu starostí. Zatím náporu odolává.
     
    34:20
    Parta z Kotliny teď otupila soupeřův tlak, kotouč se zdržuje hlavně ve středu ledového kolbiště.
     
    34:55
    I gólman Novák zúročil své zkušenosti, jež nabral v A-mužstvu Rebelů! Krásnou ránu na něj vyslal z vrcholu kruhů Jakub Suchan, ale gólovou radost mu překazila mrštná Novákova lapačka!
     
    35:17
    Nyní se bojuje hlavně o střed hrací plochy, gólmani sledují nezúčastněně dění před sebou.
     
    35:50
    Útočné hody se teď trochu uskromnily, na ledě hrají první housle hlavně obě pozorné obrany.
     
    36:11
    Jihočeši si vytvořili velký tlak a kotouč se nebezpečně potuloval v předbrankovém prostoru. Nic nebezpečného z toho však nakonec nebylo, brodští beci se včas zorientovali.
     
    36:35
    Už dlouho se hraje bez přerušení.
     
    37:00
    Havlíčkův Brod ukořistil při píseckém útoku kotouč a sám se vydává kupředu.
     
    37:25
    Jeho útok měl ale doslova jepičí život a nabídl rychlý protiútok hostům z Písku.
     
    37:44
    Na trestnou lavici usedá ke dvěma minutám Štěpán Mozr (HBR) za držení protihráče.
     
    37:55
    Havlíčkův Brod si dojel pro nahozený puk za bránu a vyhodil jej podél hrazení do středu pole.
     
    38:17
    Ideální pas zpoza brány obdržel při kombinaci Patrik Březina, ale čelem k bráně z bezprostřední blízkosti se trefil jen doprostřed brankoviště, kde operoval gólman Novák!
     
    38:50
    David Krajhanzl při přečíslení 2 na 1 vybídl ke skórování nahrávkou mezi kruhy na volného Ondřeje Hlídka, jenž zblízka hezkou ranou trefil jen Havelkovu hruď!
     
    39:20
    Písek si při hře v početní převaze vytvořil velký tlak.
     
    39:35
    Puk se stále motá kolem brankáře Nováka.
     
    39:55
    Domácím se stále nepovedlo vyhodit a gólman Novák se musí mít neustále na pozoru před hbitými hráči Písku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část s sebou opět přinesla velmi vyrovnaný a atraktivní hokej, který přinesl spoustu pohledných momentů. Více se vydařila hokejistům od řeky Otavy, kteří po přesných zásazích z holí Davida Hanuse a Jakuba Suchana vyrovnali, ale Rebelům vrátil vedení krásnou ranou kanonýr Ondřej Hlídek. Třetí dějství začne zhruba v 19:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Martin Hynek se odvážně vrhl mezi přesilu protihráčů, když si nahodil puk do rohu pásma, ale písecké zadáky nedokázal předjet. Hrát mohou hosté.
     
    40:36
    Hezkou ránu ze strany teď musel likvidovat gólman Havelka, ale počínal si na jedničku podtrženou, když projektil z levého kruhu schoval u první tyče v náruči.
     
    41:00
    Písek se dvakrát vydal k brodské bráně, ale ani jednou mu obrana Rebelů nic nedovolila.
     
    41:20
    A i tentokrát Jihočeši při ofenzivním výletu nepochodili. Sice se usadili v útočném pásmu a několikrát si přihráli kolem brodské brány, ale nevystřelili přesně.
     
    41:43
    Až teď se jim povedlo prověřit pozornost gólmana Nováka, který si doslova pochutnal na střele Martina Flegla, který zkusil štěstí z levého kruhu.
     
    42:15
    Rebelové překonali obrannou hráz Písku na modré čáře a probili se do zakončení, jenže gólman Havelka i nadále drží svou bránu zamčenou, střelu z kruhu vyrazil betony.
     
    42:40
    Karta se obrazí, soubor od řeky Otavy už se pokouší přelstít brodskou obranu, zatím jeho snaha nepřinesla nic nebezpečného.
     
    43:10
    Havlíčkův Brod zastaven při útočném postupu pro ofsajd.
     
    43:46
    Písek právě vstřelil branku!
    Nepříjemnost pro domácí družinu, Písek podruhé v utkání srovnává krok! Z bezprostřední blízkosti dorážel po střele Jakuba Suchana volný MARTIN KOUPAL, který však byl příliš blízko brance a dlouho to vypadalo, že gólman Novák už puk ve své výstroji udrží, jenže ten mu smolně propadl za záda! Asistence: Jakub Suchan.
     
    44:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jenže Rebelové odpověděli tím nejlepším možným způsobem a ještě než stihla písecká radost z vyrovnání utichnout, domácí opět vedou! Krásnou individuální akcí se prezentoval MARTIN HYNEK, který se prokličkoval až těsně před brankáře Havelku a umístěnou ranou z bezprostřední blízkosti mu nedal nejmenší šanci! Bez asistence.
     
    44:40
    A vstřelený gól znovu vlil novou energii do žil mladých Rebelů, kteří pokračují i nadále v útočné aktivitě. Zatím bez nebezpečnějšího zakončení.
     
    45:06
    Dnes velmi aktivní Jakub Suchan, který byl zatím u všech tří gólů svého týmu, znovu zaúřadoval. Jeho ostrá rána z levého kruhu si našla cestu jen do výstroje u přední tyčky nachystaného Čeňka Nováka.
     
    45:25
    Puk se potuluje stále kolem Novákovy brány, Písek je aktivní.
     
    45:34
    A vykoledoval si faul. Vít Křesťan (HBR) si při souboji za bránou pomohl podražením.
     
    45:40
    Domácí hokejisté vybojovali puk a okamžitě jej odpálili přes celé hřiště.
     
    46:00
    Hosté už jsou zpět na dostřel gólmana Nováka.
     
    46:28
    Písek právě vstřelil branku!
    V Kotlině se nám rozjely štědré gólové hody, Jihočeši opět skórovali! A opět v tom měl prsty jednoznačně nejlepší písecký hráč JAKUB SUCHAN, který už má bilanci 2 plus 2, když z bezprostřední blízkosti vypálil a brankář Novák se po puku natahoval marně! Asistence: Martin Koupal.
     
    46:55
    Jihočeši pokračují v útočném snažení.
     
    47:03
    Filip Paukner dostal od brodské obrany trestuhodně příliš volného prostoru k tomu, aby si vybruslil s pukem na holi z kruhu před branku a zblízka usměrnil puk do Novákovy náruče.
     
    47:32
    Dnešní hokej se opravdu musí divákům, kteří si našli cestu do ochozů Kotliny, líbit. Utkání je plné zvratů a oba soupeři se prezentují útočným hokejem. Nyní dobývají bránu Rebelové.
     
    48:08
    Jenže ze svého útoku nebezpečnější příležitost nevyprodukoval, nyní mají šanci hosté z Písku.
     
    48:37
    Kotouč se nebezpečně pohyboval v Novákově blízkosti, ale havlíčkobrodská obrana si dala dobrý pozor na to, aby před branku nikoho z protihráčů nepustila. Rebelové vyhodili na icing.
     
    49:00
    A znovu dnes neuvěřitelně produktivní Jakub Suchan. Nabral rychlost, přejel modrou čáru a tvrdě vypálil z mezikruží do Novákových betonů.
     
    49:17
    Jihočeši přebrali v posledních minutách otěže zápasu do svých rukou a Havlíčkův Brod se musí soustředit hlavně na pečlivou defenzivu.
     
    49:53
    Daniel Horažďovský (PIS) – 2 minuty – hákování.
     
    50:05
    Hosté rychle získali kotouč a vyhodili až k brodské bráně.
     
    50:25
    A hru zde nejenže zdrželi, ale kotouč i v oslabení drží na svých holích a ukrajují ze svého trestu cenné vteřinky.
     
    50:50
    Havlíčkův Brod se zatím hodně trápí, na dobře bruslícího a kompaktně bránícího soupeře se mu nedaří najít účinný recept.
     
    51:10
    Po dalším píseckém vyhození se Rebelové zabydleli v útočném pásmu.
     
    51:31
    To nakonec po dlouhém boji nedokázali udržet, kotouč podél mantinelu přejel modrou čáru až do útočného pásma.
     
    51:53
    Písecký kapitán Daniel Horažďovský je zpět ve hře, Rebelové za celou přesilovku kloudně nevystřelili, Jihočeši si zaslouží za precizní obranu pochvalu.
     
    52:10
    Martin Hynek zkusil propasírovat puk z velkého úhlu podél přední tyčky za záda gólmana Havelky, ale ten se překvapit nenechal. Přerušil hru a bude se u něj vhazovat.
     
    52:35
    Domácí byli vyhnáni svým jihočeským soupeřem až ke své bráně, odkud zakládají postupný útok.
     
    53:00
    Z něj však nic zajímavějšího nevzešlo, hrát mohou pro změnu hosté.
     
    53:23
    Velmi tvrdý a zbytečný zákrok v blízkosti trestných lavic předvedl Martin Kříž (HBR) a posílá svůj tým do dalšího oslabení. Pyká za nedovolené bránění. Písku dnes přesilovky jdou, gólmana Nováka zřejmě čekají perné chvilky.
     
    53:36
    Domácí se probili dokonce do šance, ale Tomáš Chlubna v úniku nestihl ve velké rychlosti zvednout těsně před gólmanem Havelkou puk nahoru!
     
    53:47
    A opět v akci "áčkař" Tomáš Chlubna. Tvrdou ranou z levého kruhu našel skulinku u přední tyče, kde byl gólman Havelka dobře postavený.
     
    54:20
    Čilý ruch panoval i před gólmanem Novákem, jenže nikdo z dobře postavených píseckých hráčů nedokázal usměrnit kotouč do havlíčkobrodské brány!
     
    54:57
    I Písek se v přesilovce horko těžko prosazuje, havlíčkobrodská obrana je pevná jako skála.
     
    55:07
    A teď ji čeká pořádný zátěžový trest. Unikajícího protihráče musel zastavit sekáním Vít Křesťan (HBR) a míří na trestnou lavici ke dvěma minutám. Písek si bere oddechový čas.
     
    55:07
    Rebelové se budou 16 sekund bránit ve třech hráčích.
     
    55:15
    Tomáš Chlubna je k neutahání, přebruslil oba písecké beky, ale kotouč za sebou nechal při přejezdu modré čáry. I tak stihl přihrát na Ondřeje Hlídka a domácí ušetřili čas ze svého trestu.
     
    55:44
    Nyní šetří cenné vteřinky v útočném pásmu, Písek má znovu při přesilovce velké problémy něco vymyslet.
     
    55:53
    A vyhodil pod tlakem ze svého pásma na zakázané uvolnění.
     
    55:53
    Aby toho nebylo málo, poměr sil na ledové ploše se vyrovná. Hosté špatně střídali a jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Josef Vlk (PIS).
     
    56:17
    Neuvěřitelné, další vyloučení na havlíčkobrodské straně. Michal Semrád (HBR) podobně jako před pár chvílemi Vít Křesťan zabránil v rozletu protihráči a obdržel 2 minuty za nedovolené bránění. Na střídačce vztekl sekl holí do země.
     
    56:25
    Jakub Suchan v obrovské šanci, z mírného úhlu na pravé straně sám před brankou minul Novákovu horní tyčku! Hosté stále drží pásmo.
     
    56:57
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné, bojovníci z Kotliny dělají čest svému bojovnému jménu a při vlastním oslabení, když měli ponechanou výhodu, opět odskočil svému soupeři na nejtěsnější rozdíl! Překrásné sólo předvedl neúnavný TOMÁŠ CHLUBNA, kterému předal puk gólman Čeněk Novák, talentovaný útočník si sjel po ose útočného pásma až před branku a umístěnou ranou poslal už pátý puk za záda smutného gólmana Havelky! Asistence: Čeněk Novák.
     
    56:57
    Patrik Březina (PIS) – 2 minuty – faul kolenem.
     
    57:10
    Fantastický Čeněk Novák v bráně Rebelů! Z bezprostřední blízkosti pálil po nahrávce spoluhráče Martin Flegl, ale minul brodskou bránu! Pro puk si dojel, vybruslil si s ním před bránu a z otočky zaduněl na betony maskovaného fantoma Rebelů!
     
    58:00
    Domácí vyvezli puk do útočného pásma, za těsného vedení se proti silnému soupeři už asi nikam příliš nepohrnou a budou hlavně zodpovědně bránit, přičemž využijí příležitostí k protiútokům.
     
    58:30
    Rebelům začala zkrácená přesilovka, útočnou akci rozjíždějí až od své brány.
     
    58:50
    Puk už se drží v píseckém pásmu.
     
    59:00
    Hosté drží svého soupeře u mantinelů, potřebovali by získat puk a vrhnout všechny své síly do útoku, čas na vyrovnání se jim už neúprosně krátí.
     
    59:08
    Bude se hrát 4 na 4, vyloučení na obou stranách. Martin Flegl (PIS) obdržel 2 minuty za hrubost a Martin Hynek (HBR) dostal menší trest za podražení.
     
    59:23
    Neuvěřitelné, rozhodčí opravdu nemá s hráči slitování a je teď počastován vulgárními slovy. Za hákování se postaral svému týmu o těžký závěr Vít Křesťan (HBR), který je vyloučen za hákování.
     
    59:23
    Havlíčkobrodská střídačka na to reaguje vyžádáním oddechového času. Dá se očekávat, že hosté vsadí vše na jednu kartu a odhodlají se ke hře bez brankáře a s šesti hráči v poli.
     
    59:23
    A je tomu tak, Písek hraje power-play!
     
    59:30
    Hosté drží pásmo.
     
    59:54
    Obrovské příležitosti Písku v posledních sekundách základní hrací doby! Libor Jirků napřáhl na vrcholu kruhů, ale mířil nad bránu. Vzápětí nenašel skulinku u přední tyčky Jakub Suchan!
     
    59:58
    A ještě jedna rána Písku, ale ta rozechvěla jen boční síťku!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Překrásná hokejová bitva je u konce a radují se po ní domácí Rebelové, kteří po těsném a nesmírně vydřeném vítězství 5:4 uhájili domácí prostředí. Všechny body tak zůstaly v Kotlině, ale obrovskou pochvalu si za svůj výkon zaslouží i hosté, kteří hráli opravdu výtečně. Nyní ještě přihlížíme havlíčkobrodskému oslavnému rituálu ve středovém kruhu. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny je to pro dnešek vše, ale už zítra zde od 17:30 hostí A.-mužstvo Rebelů v rámci 1. ligy lídra z Mladé Boleslavi, takže si tento duel nenechte ujít. Přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou. (20:38:48)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 15. Hlídek (Hynek), 17. Křesťan, 33. Hlídek (Hynek), 45. Hynek, 57. Chlubna (Novák) – 23. Hanus (Suchan, Banci), 30. Suchan (Jirků), 44. Koupal (Suchan), 47. Suchan (Koupal)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Kekula) – Křesťan, Ludvík, Kříž, Skotar – Mozr, Chlubna, Hlídek, Semrád, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek (C).
    IHC Králové Písek: Havelka (Sedlák) – Jirků, Hřebíček, Švanda, Horák, Kajtman, Banci – Březina, Suchan, Koupal, Horažďovský (C), Vlk, Paukner, Hanus, Flegl.

    Rozhodčí: Josef Barek – Jan Čížek, Jakub Plch
    bahis siteleri