Rakousko – Norsko 3:1 (kon.) | Rusko – Slovensko 1:0 (2:0 po s.n.) | Slovinsko – USA 1:5 (kon.)
Finsko – Kanada 1:2 (po pr.)
po s.n. (2:0)
Rusko
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Slovensko
Neděle 16.02.2014, 13:30 • Ledový palác Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezké odpoledne přeji u sledování třetího zápasu ve skupině "A" olympijských her v ruském Soči. Třetí zápas pro Rusko, třetí zápas pro Slovensko. Oba týmy jsou v daleko jiném rozpoložení. Zatímco Slováci prožívají přímo katastrofální průběh turnaje, domácí mašina se pozvolna dostává do potřebného a tolik očekávaného tempa. Favorit tohoto duelu je proto jasný.
     
    Slovensko:

    Jenže Slovensko musí zabrat a odehrát zápas né na 100%, ale na 1000%. Třetí prohra ve skupině by byla už poměrně špatným znamením. Však se na to podívejme podrobněji. Nejprve s USA vysoká prohra 1:7, se Slovinskem překvapivě další porážka 1:3, no a dnes s Ruskem se od našich sousedů nic moc nečeká, ale nechejme se překvapit.

    Jedno je ovšem jisté, že i se třemi prohrami se dá postoupit do další fáze. Slováci už mají jistotu, že budou hrát kvalifikační zápas o čtvrtfinále, respektive chcete-li osmifinále. Naopak jejich přemožitelé Slovinci zatím překvapují celý svět. Prokázali, že na turnaji hrají vyjma první třetiny proti domácím Rusům velmi organizovaně a odhodlaně.
     
    Rusko:

    Domácí výběr pozvolna nastartoval svou mašinu, i když včera lehce narazil. První duel odehrál proti houževnatým Slovincům, které však nakonec přehrál 5:2. Dlouho to byla vyrovnaná bitva, která nakonec vyzněla pro ruský tým.

    Druhý zápas stál rozhodně za to. Proti USA jsme mohli vidět doposud nejlepší zápas na turnaji a nutno říct, že mu nechybělo vůbec nic. Za stavu 2:2 se šlo do prodloužení, respektive nájezdů, v nichž se radoval nakonec soupeř, i když až v osmé sérii nájezdů. Fantastická bitva nakonec vyzněla pro Američany.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Varlamov (Bobrovskij) – Vojnov, Markov, Medveděv, Jemelin, Nikulin, Tjutin, Nikitin, Bělov – Kovalčuk (A), Dacjuk (C), Radulov – Sjomin, Malkin, Ovečkin (A) – Kuljomin, Anisimov, Tarasenko – Popov, Těreščenko, Ničuškin. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára (C), Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, Vydarený, Jurčina – Handzuš (A), Marián Hossa (A), Tatar – Jurčo, Záborský, Ölvecký – Surový, Bartovič, Miklík – Pánik, Marcel Hossa, Radivojevič. Trenér Vladimír Vůjtek.

    Rozhodčí: Lars Brueggemann (GER), Kelly Sutherland (CAN) – Chris Carlson (CAN), Andy Mcelman (USA).
     
    Vše se připravuje na začátek dnešního zápasu, Slovensko čeká velice silný soupeř a mohou jen překvapit. Trenér Vůjtek provedl hlavní změnu na postu brankáře, místo Haláka bude v bráně Ján Laco. Takže ve třetím zápase třetí gólman. Peter Budaj zůstává na tribuně.
     
    Na druhé straně se vrací do brankoviště Varlamov, jeho kolega Bobrovskij odchytal včera výborné utkání, bohužel pro něj, na nájezdy byl o něco horší, než Američan Quick. Ale penalty jsou vždy loterie.
     
    Hráči jsou na ledě, první formace se chystají na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Slovensku chybí zraněný Tomáš Kopecký, místo něj dnes Peter Ölvecký, kterého můžeme znát ze Slovanu Bratislava.
     
    00:38
    Slováci začali velice dobře. Tatar si najel na levý kruh a Varlamov musel zasáhnout. Poté pokračuje dobrý nástup této první formace, která se usadila v útočném pásmu.
     
    01:02
    Bude se poprvé vylučovat. Sjomin se sice dostal ke střele, ale před Lacem clonil a navíc fauloval Jemelin a jde za katr. Přestupek klasifikován jako nedovolené bránění.
     
    01:42
    Slováci jsou snad polití živou vodou. V přesilovce měli obrovskou šanci Michelem Miklíkem, který se dostal až před Varlamova, ale ruský brankář na poslední moment vytrčil svůj levý beton a nepropustil kotouč do své sítě.
     
    02:27
    Stále pokračuje početní výhoda Slovenska, které bylo Miklíkem blízko gólu. Zatím to není žádná ustrašený výkon, právě naopak. Tým kolem obra Cháry nemá co ztratit, potřebuje si však zvednout sebevědomí a potřebuje se dostat do herní pohody.
     
    03:16
    Jemelin je zpět na ledě a hned se zapojil do akce, kterou zakončoval ostrou střelu Radulov. Laco ho zná z KHL a nenechal se zaskočit. Puk ukryl do lapačky.
     
    03:27
    Tak teď měli domácí velké štěstí. Baranka nahodil kotouč ještě před modrou čárou, ale jen před dojíždějícího Pánika. Tomu byl překvapivě odpísnán ofsajd. Nutno uznat, že to příliš na přestupek nevypadalo.
     
    04:30
    Hokej začíná nabírat na tempu, Slováci zatím působí velice slušným dojmem. Jejich výkon není špatný a tvoří si další tutovku.
     
    05:07
    Tak to je dvojka. Přesně řečeno druhá tutovka pro Slovensko, kterou si vytvořil Pánik. Na Varlamova centroval Surový a jeho spoluhráč zůstal sám před ruským brankářem, ale nedokázal jej překonat.
     
    06:00
    Laco nemusel prozatím řešit nic moc složitého, pouze střely z dálky a pro tak zkušeného gólmana to není problém. Na šance vede rozhodně Slovensko.
     
    06:38
    A vede dokonce i na střely. Již sedm pokusů šlo na Varlamova, z toho dva velice nebezpečné. Laco má pouze dva zákroky.
     
    07:26
    Jurčo nahodil z pravé strany kotouč na Varlamova, u něj ještě dotíral Záborský, ale k puku se nedostal.
     
    07:58
    Tak pokud doposud byl herní projev Slováků prachmizerný, dnes je to zcela jiný tým. To musel Vladimír Vůjtek udělat před dnešním zápasem v kabině pořádnou bouřku. Tohle je určitě výkon, který od svých hráčů čeká.
     
    08:17
    Ivan Baranka působí v KHL s Miroslavem Blaťákem v Avangardu Omsk, má rovněž velice dobře přečteného soupeře. Ukázal to i teď, kdy perfektně odzbrojil Kuljomina.
     
    08:58
    Na jedné straně rána Surového, kterou musel Varlamov vyrazil do rohu, na straně druhé následovala bomba Malkina, jehož pumelici Laco vůbec neviděl, naštěstí jej zasáhl do hřbetu lapačky.
     
    09:47
    Za pukem šel Jurčo a Tjutin jej lehce potáhl, pokračuje se ve hře.
     
    10:07
    Rusové sice létají po ledě jak Martina Sáblíková v nejlepší formě, ale jsou většinou bez puku. Slováci překvapivě hýří větší aktivitou.
     
    10:48
    Je však jasné, že domácí velice brzo přepnou na vyšší rychlostní stupeň. Zatím to vypadá, jako by uspávali hada.
     
    11:17
    Třeba teď musel Laco dávat velký pozor na ránu Pavla Dacjuka, to byla skutečně bomba, kterou naštěstí jeden ze slovenských obránců tečoval do ochranné sítě.
     
    12:05
    Přihrávka rukou jednoho ze slovenských hráčů, vhazovat se bude v útočném pásmu Ruska.
     
    12:28
    Malkin si připsal další střelu, Laco další zákrok, ale nebylo to pro něj nic složitého. Vše podstatně viděl a puk vyrazil. Poté na něj pálil Markov a tentokrát netrefil zařízení. Každopádně to bylo snad první dobré střídání Rusů, kteří si vytvořili solidní závar. Ke gólu to však nevedlo.
     
    13:15
    Kotouč na slovenské střídačce, následuje komerční přestávka.
     
    13:15
    Slovensko na střely stále vede, momentálně 8:5.
     
    13:15
    Ledový palác Bolšoj není zcela zaplněn, nicméně diváci se dobře baví, halou obíhá mexická vlna.
     
    13:37
    Stále nerozhodný výsledek, paradoxně blíž ke gólu měli Slováci, Varlamov měl co dělat, aby udržel nerozhodný výsledek. Ruský výkon je zatím takový ospalý, možná únava po včerejším těžkém mači s Amerikou.
     
    14:18
    Ránu na volej měl připravenou Marcel Hossa, ale sestřelil obránce Vojnova. Na opačném konci si dělal místo ke střele Radulov, stopku mu vystavil obr Chára.
     
    15:05
    Sborná špatné rozehrála, je z toho dokonce zakázané uvolnění.
     
    15:38
    Kdo čekal od domácích nějakou herní převahu nebo gólové představení, zatím je na špatné adrese.
     
    16:27
    Slováci hrají velice dobře, ihned přistupují k soupeři a nedávají mu mnoho prostoru. Naopak se sami snaží hrát na brejky a pálit z každé pozice. Kousek místa uviděl zadák Meszároš a Varlamov musel chytit již devátý puk v této třetině.
     
    17:17
    Laco nemusel zasahovat po sražené střele Tarasenka, znovu tam nebyl prostor a jediný kdo byl před Lacem, byli jeho pozorní obránci. To je také hodně podstatný faktor zápasu, defenziva Slováků pracuje prozatím velice dobře a před svého gólmana moc hráčů nepouští.
     
    18:05
    Když nevíš co s pukem, tak ho práskni pryč. To nyní předvedl Sekera. Zakázané uvolnění a necelé dvě minuty před koncem první periody se bude hrát u Jána Laca.
     
    18:18
    Teď to udělal Radulov velice dobře. Až v závěru si Rusové vytvořili dobrou šanci. Zkušený ruský útočník si najel zpoza brány a hledal prostor u pravé Lacovy tyče. Nakonec ještě zkoušel přihrát zadovkou na Dacjuka, ten byl však pokrytý.
     
    19:00
    A Slováci zase jen vyhazují do bezpečí, tohle jim prostě a jednoduše stačí. Brnkat na nervy soupeři, to by mohla být součást taktiky. Rusové potřebuje k postupu vyhrát a zatím to nějak dře.
     
    19:26
    Obránce Anisimov trefil zřejmě do kotníku obránce Meszároše, který v závěru třetiny odkulhal do kabiny. No, marodů mají Slováci mnoho, další by jim na klidu rozhodně nepřidal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:21.
     
    Máme za sebou první třetinu, která branku nenabídla. Překvapivě k ní měli blíž Slováci, kterým vyšel výborně úvod. Ať už Miklík nebo Pánik měli mnoho prostoru před Varlamovem, ten však ukázal svou třídu a důležitými zákroky podržel svůj tým. Na druhé straně Ján Laco působí velice klidně a krom pár ošemetných situací, toho příliš řešit nemusel. Na jeho účtu registrujeme pouze pět zákroků, zatímco Varlamov má devět.
     
    Tolik tedy první zajímavá třetina a určitě nejlepší z pohledu Slováků. Naopak domácí působí ospalým dojmem a jejich mašina v prvních dvacetiminutách poněkud drhla. Co se bude dít dál, to se dozvíme zhruba ve 14:20, kdy odstartuje druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou již na ledě, jdeme na druhou třetinu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Uvidíme, jestli se probere ruský gigant. V první třetině na něm byla cítit únava ze včerejšího zápasu.
     
    20:49
    Slováci dál pokračují v dobrém výkonu. Handzuš pronikl do útočného pásma, ale místo střely přihrál na Cháru, který svou dělovkou vyrazil hůl z rukou Radulova.
     
    21:17
    Skvěle Ján Laco, který snad vůbec poprvé v zápase musel řešit nebezpečnou šanci Ovečkina. Nejprve tento ruský útočník vypálil do clonící obrany, pak si našel poskakující puk před bránou, ale trefil jen slovenského strážce do výstroje.
     
    22:17
    Rusové se pozvolna nadechují k náporu, ale i diváci vycítili, že je potřeba svůj tým podpořit.
     
    22:43
    Ale zase tam byly výborné bloky. Slováci stejně jako v první třetině nepouští příliš mnoho puků před svého brankáře. Naopak to na druhé straně zkoušel z dálky Sekera a Varlamov musel betony odrazit jeho pokus.
     
    23:17
    Vhazování u ruského brankáře, který má už jedenáct zákroků. Laco celkově osmý po střele Těreščenka.
     
    23:49
    Dobrý a rychlý protiútok předvedl Marián Hossa, který se protáhl po pravé straně a nakonec vypálil na Varlamova. Zkusil si to ranou mezi betony, ale ruský brankář byl připraven. A zachránil své mužstvo i o pár vteřin později, kdy na něj střílel útočník Slovanu Miklík.
     
    24:33
    Zakázané uvolnění Slovenska, která dál pokračuje ve výborném výkonu, tohle se musí fanouškům líbit. Po té kritice, která se po dvou zápasech spustila na hráče, jsou to zcela jiní hráči. Obětavost, bojovnost, pečlivost v obraně. Tohle by šlo.
     
    25:37
    No a podívejte se, Rusko bylo pod tlakem a jen vyhazuje přes všechny čáry. Povedlo se to tak, že z toho není icing. Na druhé straně špatně rozehrál Záborský a tohle už se píská.
     
    26:17
    Stále je to vyrovnaná partie a nějaké velké šance Ruska nepřichází. Ani to moc nejde, zase přišla střela od modré a zase tam byla slovenská clona.
     
    26:54
    Teď Laco smolně zasáhl Těreščenka, který nepočítal s tím, že kolem něj projede a takovým bodyčekem jej poslal k ledu. Za nedovolené bránění je slovenský brankář vyloučen a nyní si to bude muset odchytat.
     
    27:16
    Asi si teď zachytá, protože kdy jindy by se měli Rusové zvednout, než teď.
     
    27:27
    Laco působí velice jistě, viděl střelu Kovalčuka a ukryl ji do lapačky.
     
    27:37
    Stále se Slováci musí bránit, ale k nějakému ohrožení soupeře nepouští. I když se do tlaku dostával Radulov, Chára si s ním poradil.
     
    28:35
    Markov střílel těsně před koncem první ruské přesilovky, ale Laco nadvakrát zasahuje a má puk ve své moci.
     
    28:52
    Na vyloučené 1:1, na skóre stále 0:0. A platí to i po střele Kuljomina, kterého vychytal skvěle Ján Laco. Byla to velice tvrdá rána, ale slovenský brankář pokud dobře vidí, nemá problém zakročit.
     
    29:46
    Před ruským brankářem Varlamovem byl pořádný šrumec. Puk neustále poskakoval před brankovištěm, kde operoval Záborský a podívejme se na naše sousedy. Nechybí jim odvaha a rozhodně se nebojí zaútočit. Tohle byla další slibná šance na otevření skóre.
     
    30:17
    Tak to muselo bolet. Kovalčuk odkulhal na střídačku, v souboji s Pánikem si zřejmě poranil koleno. Nebyl to v žádném případě faul, spíš naopak. Ilja hákoval soupeře, který se chtěl dostat z kleští. To by bylo pro domácí velké oslabení.
     
    31:52
    Hokej je stále plný soubojů a má skvělé tempo. Je to ale také souboj obran a brankářů. Takový Varlamov by mohl vyprávět, protože si připisuje další těžký zákrok po střele Petera Ölveckého.
     
    32:52
    Slovensko bude hrát přesilovku. Jurčo se takovým manévrem uvolnil přes Jemelina, který jej zapáčil hokejkou a putuje na trestou lavici.
     
    32:52
    A Kovalčuk odchází do kabin, duel pro něj nejspíš skončil. Není schopen dál pokračovat v tuhém boji proti houževnatému Slovensku.
     
    33:17
    Slovákům se přesilovka příliš nedaří, nemohou se usadit v útočné třetině.
     
    33:48
    Bartovičova rána končí na plastronu Varlamova, teď se přeci jen povedlo Slovákům usadit v útočné třetině a několikrát ohrozili ruského gólmana.
     
    34:18
    Poté se do rychlého kontru dostával Těreščenko, který vyvezl kotouč, ale jeho přihrávka na Popova nebyla přesná.
     
    34:57
    Rusko je v plném počtu, i druhé oslabení přežilo bez inkasované branky. Avšak Slováci zlobí a zlobí vesele dál.
     
    35:27
    Rusové asi nečekali takový odpor soupeře, ale skutečně Slováci předvádí výborný výkon. Klobouk dolů.
     
    35:58
    Kdepak, domácí mají se slovenskou obranou pořád velké problémy. Většina střel je zablokovaná. Jako v tomto případě, kdy pálil Bělov a kotouč je v ochranné síti.
     
    36:37
    Starosta měl chvíli starosti s Dacjukem, ale znovu se ruský kapitán nedostal k zakončení. To Varlamov musel chytit prudké nahození Tatara. Byl to již devatenáctý zákrok.
     
    37:26
    Laco jich má o pět méně a stále může být v klidu. Jeho obrana působí nepropustně.
     
    37:38
    Teď přeci jen šance, poskakujícího puku si všiml Malkin, ale Laco si vyjel ze svého stanoviště a zmenšil střelecký úhel.
     
    38:07
    To někdejší liberecký expres Milan Bartovič předvedl své rychlé nohy a vytvořil si největší šanci této třetiny. Už byl ve výhodné pozici, ale ani nadvakrát nepropálil z bezprostřední blízkosti skvělého Varlamova. Ten už ležel, ale přesto zakročil. Rusům pořádně zatrnulo, v závěru třetiny byli kousek od inkasovaného gólu.
     
    39:07
    Po dlouhé době rychlá akce dua Malkin – Ovečkin. Jenže fantastický zákrok předvedl obránce Meszároš, který si lehl do přihrávky a puk znovu nepustil před Laca.
     
    39:44
    Na vyloučené 2:2. V závěru třetiny jde za nedovolené bránění Zdeno Chára.
     
    39:56
    Po buly zkoušel své štěstí Tarasenko, ale Laco v samotném konci druhé dvacetiminutovky zakročil úspěšně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:10.
     
    Tak ani druhá část hry nenabídla branku, nenabídla ani nikterak oslnivou hru ruského mužstva. Slovensko hraje hodně bojovně, má chuť a bylo velice blízko k tomu, aby se dostalo do vedení. Proti je však skvěle chytající Varlamov, který především na konci podržel mužstvo při stoprocentní šanci Bartoviče. Taktika trenéra Vůjtka vychází do puntíku a povedlo se i zařazení gólmana Laca, jenž chytá rovněž super zápas.
     
    Tolik tedy druhá část zápasu, budeme pokračovat za necelých patnáct minut.
     
    Střely na bránu po dvou třetinách:

    16:22 (5:9, 11:13)
     
    Zahájení třetí třetiny se blíží, Ilja Kovalčuk je zpátky na ledě. Zkusí pokračovat dál a zapojí se hned do přesilovky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Oslabení Slováků bude trvat ještě hodně dlouho, formace Ovečkina se ihned usadila v útočném pásmu, ale zakončení Markova bylo nepřesné.
     
    41:00
    Před Radulovem zasáh zavčas obránce Baranka, který vzal kotouč do rukavic a vyhodil jej z pásma.
     
    41:46
    Zdeno Chára je zpět na ledě a musel sledovat odvážný průnik Radulova, který se natlačil před Laca z pravé strany, ale znovu vše Ján Laco vyřešil k radosti slovenských fanoušků.
     
    42:08
    Anisimov nahodil puk před Laca z levého mantinelu a hra je přerušeno. Janko má puk v lapačce.
     
    42:36
    Obrovské šance na obou stranách. Nejprve jel sám na bránu Radivojevič, jenž střílel mezi betony Varlamova, ten vůbec nepředvedl jistý zákrok a smolně hokejou si kotouč srazil mezi betony. Ten se pak došoural těsně mimo. Na druhé straně jel pro změnu sám na Laca útočník Popov, ale ani on v samostatném úniku nedokázal fantasticky chytajícího brankáře nachytat v nedbalkách.
     
    43:32
    Michel Miklík vyloučen za hru vysokou holí. Je tu přesilovka pro Rusko.
     
    44:36
    První minuta z trestu Miklíka je fuč, Slováci jsou pod velkým tlakem a mají co dělat, aby výsledek udrželi.
     
    45:18
    Vypadá to, že se bude prohlížet video, protože jeden z ruských hokejistů orazítkoval břevno nebo rovnou vstřelil branku. Diváci se už radovali, síťka se rozvlnila, ale rozhodčí ukazuje jasným gestem, aby se hrálo dál.
     
    46:37
    Stále se hraje a nemůže se jít prohlídnout video. Hodně zajímavé by bylo, kdyby dal gól Miklík, který se vrátil z trestné a ujížděl ve dvojici s Bartovičem, v klíčový moment těsně před Varlamovem promáchl.
     
    46:58
    Nebude to gól, ale šance to byla obrovská. Sjomin střílel a Radulov před Lacem tečoval do břevna, od něj se pak puk odrazil na tyč a těsně před brankovou čáru. Oba hráči se už radovali, leč marně. Tak to je neuvěřitelné, co Slováci nyní přežili a jaké mají štěstí.
     
    47:28
    Slováci se po delší době zase osmělili a ohrozili Varlamova. Pravdou je, že se poslední dobou soustředí spíš na bránění. I když ta šance Radivojeviče stála za to.
     
    48:37
    Hraje se ve středním pásmu, Rusko se chtělo dostat do přečíslení, ale byl odpískán ofsajd.
     
    49:38
    25:24 střely na bránu, Rusko už vede v těchto statistikách.
     
    50:07
    Do konce základní části zhruba deset minut a stále sledujeme hokej bez jediné branky.
     
    50:18
    Možná teď, protože budou mít domácí po faulu Meszároše další přesilovku – podražení.
     
    51:37
    Třetí přesilovka v řadě, především ta minulá byla z ruského pohledu velice dobře odehraná.
     
    51:45
    Slováci vyhodili puk přes všechny čáry, ale musí se i nadále bránit velkému tlaku soupeře.
     
    52:08
    U Laca zvoní opět tyč. V závěru přesilovky nevěděl Malkin co udělat s pukem, tak to zkusil švihem a levá tyčka zvoní v uších slovenskému brankáři snad ještě teď.
     
    53:26
    Komerční přestávka pomůže slovenskému týmu, který stále drží vyrovnaný stav, ale v posledních minutách se musí jen bránit.
     
    53:47
    Pouze dvě střely, respektive dva zákroky si připsal gólman Varlamov. To Laco musel už dvanáctkrát řešit velmi složité situace. Dvakrát mu dokonce pomohla tyč.
     
    54:30
    Tjutin si najížděl z druhé vlny a měl dobrou střeleckou pozici, těsně míjí Lacovu bránu. Tak teď se hraje pouze na jedné straně hřiště. Slováci stále odolávají velkému tlaku.
     
    55:16
    Obrana Slovenska si může odpočinout, Markov špatně rozehrál a bude z toho zakázané uvolnění.
     
    56:00
    Ještě čtyři minuty do konce základní části a Malkin se dostával ke střele, ale v poslední moment mu v zakončení zabránil obránce Starosta.
     
    56:02
    Marián Hossa vyloučen za hákování. Další potíže Slováků pokračují. Jestli přežijí i tohle oslabení, tak klobouk dolů před nimi.
     
    56:38
    Dacjuk promáchl sám před bránou, ale domácí rozjeli velký kolotoč. Laco je pod těžkou palbou, ale chytá stále fantasticky.
     
    57:27
    Ne, Laco připomíná švýcarského démona Hillera, na kterém jsme si včera vylámali zuby. Totéž probíhá v bleděmodrém u Rusů. Laco skvěle zasáhl i po střele Dacjuka.
     
    57:27
    Vladimír Vůjtek na ten těžký tlak soupeře reaguje oddechovým časem.
     
    57:57
    Po buly ihed vyhodil Starosta. Posléze se Hossa vrací zpátky na led. I tuhle divočinu Slováci přežili.
     
    58:36
    Kotouč ve středním pásmu, zdá se, že už to Rusko nestihne. Blíží se prodloužení.
     
    59:06
    Necelá minuta do konce a fanoušci defenzivního hokeje mohou mít radost. Po šedesáti minutách bude s největší pravděpodobností svítit na časomíře stav 0:0.
     
    59:56
    Je to tak. Nic na to nemění ani střela Ovečkina, kterou má Laco bezpečně v lapačce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Docela se nám změnila situace. V případě výhry Ruska bychom zřejmě šli na Lotyšsko, nyní to spíš vypadá, že půjdeme do kvalifikace právě se Slovenskem. Ještě to není úplně jisté, ale docela pravděpodobné. Tak se nechejme překvapit, za pár chvil se budeme věnovat prodloužení, potažmo nájezdům.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Prodloužení začala a ihned střílel Markov, ovšem do Lacových betonů.
     
    60:48
    Rusové se navíc remízou připravili o přímý postup, budou muset jít také do kvalifikace.
     
    61:17
    Nejen Ján Laco chytá fantasticky, ale teď i obránce Meszároš si zahrál na brankáře. Pomohl svému parťákovi skvělým zákrokem po dvou střelách Ovečkina, který nejprve trefil Laca a poté před ním byla prázdná klec, ale před ní padl neskutečně slovenský hrdina večera. Slováci si prostě řekli, že budou hrát dnes na krev a daří se to se vším všudy.
     
    62:40
    Prodloužení je pod taktovkou Ruska, ale už si možná hráči říkají, že hrát snad do půlnoci, stejně tam Lacovi nic nepadne.
     
    63:28
    Prodloužení se hraje prakticky bez přerušení a Rusové zvyšují svou produkci střel. Jenže bez gólového vyjádření.
     
    63:42
    Varlamov si podržel kotouč po střele Meszároše. Ruský brankář se od třetí části docela nudí. Dvě střely ve třetí třetí třetině, dvě v prodloužení.
     
    64:21
    Už se blíží závěr prodloužení, tak jako včera uvidíme pravděpodobně nájezdy. Jen to bude pro změnu souboj Ruska se Slovenskem.
     
    64:45
    Ještě patnáct vteřin a vhazování u slovenského fantoma.
     
    64:53
    Chára poslal puk co nejdál od svého gólmana a je to tady. Rozhodčí končí prodloužení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    O osudu duelu tak musí rozhodnout nájezdy. Slovákům však patří velké uznání a obdiv, co dnes převedli, to tedy klobouk dolů pánové. Pokud budou pokračovat v tomto vzestupném trendu, to se tedy máme v kvalifikaci na co těšit.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako první pojede Michal Handzuš, který začíná nájezdy. Udělal to dobře, ale kličku do forhendu Varlamov pohlídal.
     
    Na druhé straně se chystá Alexandr Radulov.
     
    Alexandr Radulov to udělal parádně. Ukázal své rychlé ruce a krásným zakončením bekhendem překonává poprvé Laca – 1:0.
     
    Tatar to dělal šikovně, chtěl rozhodit Varlamova, ale ruský brankář ucpal pravým betonem prostor u své levé tyče.
     
    Ijla Kovalčuk může rozhodnout.
     
    A také se tak děje. Kovalčuk si položil Laca a překonal ho přízemní střelou k pravé tyči – 2:0.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ruska.
    Je dobojováno, jedinou trefu a tu rozhodující si připsal ALEXANDR RADULOV, kterému je tak připsána branka, díky které berou domácí dva body. Krásná bitva tak končí. Penaltovou loterii tentokrát Rusko zvládlo, byť na druhý pokus. Trefil se Radulov a poté i Kovalčuk.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejové představení je u konce. Slovensko díky získanému bodu narazí v osmifinále na Česko. To bude hodně zajímavá bitva a derby. I druhá kvalifikace nabídne pikantní duel mezi Rakousem a Slovinskem. Nás však bude zajímat Vůjtkův výběr, který dnes předvedl nádherný výkon, podpořený výkonem Jána Laca a perfektně propracované obrany.
     
    Střely na bránu celkem:

    37:27 (5:9, 11:13, 15:2 – 5:3, 1:0)
     
    Tolik tedy dnešní zajímavý duel, který končí těsnou výhrou Ruska 1:0. Díky za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (16:06:11)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Radulov


    Rusko: Varlamov (Bobrovskij) – Vojnov, Markov, Medveděv, Jemelin, Nikulin, Tjutin, Nikitin, Bělov – Kovalčuk (A), Dacjuk (C), Radulov – Sjomin, Malkin, Ovečkin (A) – Kuljomin, Anisimov, Tarasenko – Popov, Těreščenko, Ničuškin. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára (C), Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, Vydarený, Jurčina – Handzuš (A), Marián Hossa (A), Tatar – Jurčo, Záborský, Ölvecký – Surový, Bartovič, Miklík – Pánik, Marcel Hossa, Radivojevič. Trenér Vladimír Vůjtek.

    Rozhodčí: Lars Brueggemann (GER), Kelly Sutherland (CAN) – Chris Carlson (CAN), Andy Mcelman (USA)

    Diváci: 11 097
    bahis siteleri